Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Grilované ryby Ryba se sladkokyselým ovocem

Ryba se sladkokyselým ovocem

9.7.2008 vložil(a) HaD | ReceptyGrilované ryby | 566× zobrazeno
uvodni300.jpg Sušené banány krátce povaříme v citrónové šťávě s cukrem, přidáme čerstvé jahody a sušené švestky. Grilovanou rybu přeléváme touto horkou ovocnou směsí.

Umyté a důkladně osušené rybí porce okořeníme dle vlastní chuti a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo s trochou olivového oleje. Na másle nešetřete, ryba by v něm měla být napůl ponořena. Porce ze všech stran opečeme na středním ohni. Když máme rybu hotovou, tak ji ještě na pánvi zasypeme jemně nasekanou petrželovou natí a lehce zakápneme citrónovou šťávou (dejte pozor na prskající máslo). Poté pánev odstavíme z ohně a necháme cca minutu „odpočinout“. Rybu podáváme s předem vybranou a připravenou omáčkou (viz. recepty). Pokud dodržíme popsaný postup, pak ryba nebude vysušená, ale naopak krásně šťavnatá.

Sušené banány krátce povaříme v citrónové šťávě s cukrem, přidáme čerstvé jahody a sušené švestky. Grilovanou rybu přeléváme touto horkou ovocnou směsí.

Podáváme s čerstvou zeleninou a česnekovými toasty případně dle chuti.

Autor receptu: Zdeněk Samec

Postup výroby / fotografie

hotový pokrmimg300.jpg