Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Grilované ryby Štika s dušeným chřestem a sladkou čili omáčkou

Štika s dušeným chřestem a sladkou čili omáčkou

9.7.2008 vložil(a) HaD | ReceptyGrilované ryby | 750× zobrazeno
uvodni299.jpg Na mírném ohni krátce podusíme chřest na másle a lehce přisolíme. Poté jej pokládáme na grilovanou štiku. Celý pokrm přeléváme sladkou chili omáčkou.

Umyté a důkladně osušené rybí porce okořeníme dle vlastní chuti a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo s trochou olivového oleje. Na másle nešetřete, ryba by v něm měla být napůl ponořena. Porce ze všech stran opečeme na středním ohni. Když máme rybu hotovou, tak ji ještě na pánvi zasypeme jemně nasekanou petrželovou natí a lehce zakápneme citrónovou šťávou (dejte pozor na prskající máslo). Poté pánev odstavíme z ohně a necháme cca minutu „odpočinout“. Rybu podáváme s předem vybranou a připravenou omáčkou (viz. recepty). Pokud dodržíme popsaný postup, pak ryba nebude vysušená, ale naopak krásně šťavnatá. Na mírném ohni krátce podusíme chřest na másle a lehce přisolíme. Poté jej pokládáme na grilovanou štiku. Celý pokrm přeléváme sladkou chili omáčkou. Podáváme s čerstvou zeleninou a česnekovými toasty případně dle chuti.

Autor receptu: Zdeněk Samec

Postup výroby / fotografie

hotový pokrmimg299.jpg