Chytej.cz

Pikantní kapr

19.6.2008 vložil(a) Zdeněk Píša | ReceptyGrilované ryby | 763× zobrazeno
kapr, směs koření (houbové koření, klobásové koření, grilovací koření), mletý kmín, sůl, křen, niva, kečup, olej, citron, 1 dcl červeného vína, 1 lžička medu Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okoře

kapr, směs koření (houbové koření, klobásové koření, grilovací koření), mletý kmín, sůl, křen, niva, kečup, olej, citron, 1 dcl červeného vína, 1 lžička medu

Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč – zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje. Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citronem. Podlijeme červeným vínem s medem. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu. Nastrouháme syrový křen a nivu. Porce kapra pokapeme ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150–200 °C asi 40 minut. Při pečení maso neobracíme. Servírujeme se zeleninovou oblohou. Doporučená příloha: chléb, brambory, restované čerstvé houby, pivo, víno