Vyhledávání
Grilovaný candát s řapíkatým celerem a holandskou omáčkou
1.12.2006 vložil(a) Pytel | Recepty ⇒ Grilované ryby | 770× zobrazeno
800 g candáta
svazek pažitky
400 g řapíkatého celeru
4 žloutky
100 ml kuřecího vývaru
100 ml bílého vína
pár kapek citrónové šťávy
olivový olej
čerstvě mletý pepř
sůl
1
800 g candáta svazek pažitky 400 g řapíkatého celeru 4 žloutky 100 ml kuřecího vývaru 100 ml bílého vína pár kapek citrónové šťávy olivový olej čerstvě mletý pepř sůl
- Z pažitky, trochy oleje, citrónové šťávy, soli a pepře připravíme marinádu, do které alespoň na hodinu naložíme steaky z candáta. Poté candáta pečeme pouze z jedné strany, kůží dolů.
- Řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na hranolky, lehce ogrilujeme, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
- Žloutky v míse spolu s vývarem, bílým vínem a citrónovou šťávou, solí a pepřem rozmícháme, mísu vložíme do vodní lázně a metlou mícháme do zhoustnutí. Touto omáčkou přelijeme řapíkatý celer a steak z candáta.