Vyhledávání
Candát
22.11.2006 vložil(a) Tomik | Recepty ⇒ Grilované ryby | 765× zobrazeno
Výborný recept, který užijeme při letním posezení u ohně.
Candáta naložíme do grilovacího koření, soli, a citronu/doporučuji nešetřit/ a másla , možno přidání trochu kečupu. Osvědčila se mi i varianta s rybím kořením místo grilovacího. Po několika hodinách uleželého candáta vyndáme a pečlivě zabalíme do alobalu, nejlépe do dvou nebo tří vrstev.Do předem připraveného ohniště s řádným zákledem vložíme ryby, která přihrneme popelem. Jako přílohu doporučuji pečené brambory rovněž v popelu. Ryba je během chvilky hotova, výhoda je v tom že zůstane šťavnatá. Možno užít i jiných ryb, například pstruha či okouna.Přeji dobrou chuť