Vyhledávání
candát po mexicku
29.5.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Grilované ryby | 1.077× zobrazeno
800 g filetů z candáta
plátky citronu
Na marinádu:
2 ks troužky česneku
1 ks červená paprika
1 ks chilli paprička
1 ks rajče
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce nasekaného koriandru
1/4 lžičky skořice
podle chuti sůl
olivový olej
Oloupané pokrájené rajče společně s nakrájenou červenou paprikou a
chilli papričkou, opečeme na oleji do měkka
Směs rozmixujeme, přidáme utřený česnek, nasekaný koriandr, citronovou
šťávu, skořici promícháme, podle chuti přisolíme, naředíme olivovým
olejem
Směsí potřeme filety ryb z jedné strany a necháme nejlépe přes noc
marinovat
Druhý den rybu grilujeme pod předehřátým grilem v troubě 5–7 minut
(můžeme také grilovat na dřeveném uhlí grilovat na venkovním grilu)
Hotové filety položíme na list ledového salátu, ozdobíme plátkem citronu,
podáváme například s americkými brambory.