Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Grilované ryby sumec s hořčičnou omáčkou

sumec s hořčičnou omáčkou

24.3.2017 vložil(a) patast | ReceptyGrilované ryby | 486× zobrazeno
sumec 1 kilogram mléko 5 decilitrů hořčice plnotučná 4 lžíce máslo 2 lžíce mouka pšeničná hladká 2 lžíce víno bílé 2 lžíce (na pokapání) pažitka 5 snítek cukr šťáva citronová pepř mletý sůl

Naporcované kousky sumce pokapeme vínem, necháme krátce odležet, pak je jemně osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na rozpáleném grilu.

Mezitím připravíme omáčku. Mouku lehce osmahneme na rozehřátém másle a za stálého míchání zředíme teplým mlékem. Do hladké hmoty přidáme hořčici, citronovou šťávu, cukr (nemusí být), sůl a pepř; krátce povaříme. Omáčku odstavíme z ohně, prošleháme a vmícháme do ní jemně nasekanou pažitku.

Grilované kousky sumce přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s vařenými novými bramborami.