Vyhledávání
sumec s hořčičnou omáčkou
24.3.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Grilované ryby | 553× zobrazeno
sumec 1 kilogram
mléko 5 decilitrů
hořčice plnotučná 4 lžíce
máslo 2 lžíce
mouka pšeničná hladká 2 lžíce
víno bílé 2 lžíce (na pokapání)
pažitka 5 snítek
cukr
šťáva citronová
pepř mletý
sůl
Naporcované kousky sumce pokapeme vínem, necháme krátce odležet, pak je jemně osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na rozpáleném grilu.
Mezitím připravíme omáčku. Mouku lehce osmahneme na rozehřátém másle a za stálého míchání zředíme teplým mlékem. Do hladké hmoty přidáme hořčici, citronovou šťávu, cukr (nemusí být), sůl a pepř; krátce povaříme. Omáčku odstavíme z ohně, prošleháme a vmícháme do ní jemně nasekanou pažitku.
Grilované kousky sumce přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s vařenými novými bramborami.