Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Grilované ryby rybářský špíz

rybářský špíz

15.2.2017 vložil(a) patast | ReceptyGrilované ryby | 422× zobrazeno
Kapr 4 plátek Hladká mouka 2 lžíce Citronová šťáva 2 lžíce Cibule 2 ks Anglická slanina 4 plátek Pepř mletý Sůl Rostlinný olej

Na špejle nebo špízy napichujeme střídavě kousky kapra velké asi jako na ražniči, dílky slaniny a cibule. Špízy osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme je chvíli odležet. Potom špízy lehce poprášíme moukou a na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme. Špíz můžeme opékat i v alobalu. Upečené špízy potřeme hořčicí nebo kečupem a podáváme s vařenými nebo opečenými brambory, smaženými hranolky a se zeleninovým salátem.