Vyhledávání
rybářský špíz
15.2.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Grilované ryby | 463× zobrazeno
Kapr 4 plátek
Hladká mouka 2 lžíce
Citronová šťáva 2 lžíce
Cibule 2 ks
Anglická slanina 4 plátek
Pepř mletý
Sůl
Rostlinný olej
Na špejle nebo špízy napichujeme střídavě kousky kapra velké asi jako na ražniči, dílky slaniny a cibule. Špízy osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme je chvíli odležet. Potom špízy lehce poprášíme moukou a na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme. Špíz můžeme opékat i v alobalu. Upečené špízy potřeme hořčicí nebo kečupem a podáváme s vařenými nebo opečenými brambory, smaženými hranolky a se zeleninovým salátem.