Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Grilované ryby pstruh na česneku

pstruh na česneku

10.2.2017 vložil(a) patast | ReceptyGrilované ryby | 489× zobrazeno
4 pstruh (vykuchaný) po 150 g 4 stroužek česnek 2 lžíce hořčice (celozrnná) 2 lžíce olivový olej 1 lžíce citrónové štávy 1 lžička sůl

Ryby omyjeme, podél páteře vyškrábneme krev a osušíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme ho s citrónovou šťávou, hořčicí, olejem a solí. Všechny suroviny na marinádu promícháme v misce a ryby touto směsí důkladně potřeme uvnitř břišní dutiny i na povrchu.
Potom takto nachystané pstruhy dáme na talíř, překryjeme potravinářskou fólií a necháme je marinovat v lednici asi 2 hodiny. Marinované ryby můžeme udit v domácí udírně asi 30 minut, případně orestovat na pánvičce nebo opéct na grilu, podle možností