Vyhledávání
pstruh na česneku
10.2.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Grilované ryby | 495× zobrazeno
4 pstruh (vykuchaný) po 150 g
4 stroužek česnek
2 lžíce hořčice (celozrnná)
2 lžíce olivový olej
1 lžíce citrónové štávy
1 lžička sůl
Ryby omyjeme, podél páteře vyškrábneme krev a osušíme. Česnek
oloupeme, prolisujeme a smícháme ho s citrónovou šťávou, hořčicí,
olejem a solí. Všechny suroviny na marinádu promícháme v misce a ryby
touto směsí důkladně potřeme uvnitř břišní dutiny i na povrchu.
Potom takto nachystané pstruhy dáme na talíř, překryjeme potravinářskou
fólií a necháme je marinovat v lednici asi 2 hodiny. Marinované ryby
můžeme udit v domácí udírně asi 30 minut, případně orestovat na
pánvičce nebo opéct na grilu, podle možností