Vyhledávání
Grilované pstruhy s bylinkami a ze slaninou
1.5.2013 vložil(a) David Turták | Recepty ⇒ Grilované ryby | 1.465× zobrazeno
4 pstruzi (po 300-400g), 12 dlouhých plátku anglické slaniny, citrónová šťáva, hrnek jemně nasekaných čerstvých bylinek ( zelená petržel, pažitka, máta, tymián a majoránka) hrubě drcený pepř a sůl.
Upravené pstruhy omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme a posypeme pepřem.Vnitřek ryb naplníme nasekanými bylinkami. Z obou stran každé ryby uděláme do kůže několik šikmých zářezů. Naplněné pstruhy omotáme plátky slaniny, kterou upevníme kovovou jehlou. Připravené ryby rozložíme na rošt rozehřátého grilu a grilujeme mírným žárem 7–9 minut z každé strany. Pro přípravu grilovaného pstruha doporučujeme gril weber q 140. Horké ryby pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.
Postup výroby / fotografie
1. 4 pstruzi (po 300–400g), 12 dlouhých plátku anglické slaniny, citrónová šťáva, hrnek jemně nasekaných čerstvých bylinek ( zelená petržel, pažitka, máta, tymián a majoránka) hrubě drcený pepř a sůl.
2. Upravené pstruhy omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme a posypeme pepřem.Vnitřek ryb naplníme nasekanými bylinkami. Z obou stran každé ryby uděláme do kůže několik šikmých zářezů. Naplněné pstruhy omotáme plátky slaniny, kterou upevníme kovovou jehlou. Připravené ryby rozložíme na rošt rozehřátého grilu a grilujeme mírným žárem 7–9 minut z každé strany. Pro přípravu grilovaného pstruha doporučujeme gril weber q 140. Horké ryby pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.
3. a uš vše pak mužeme podavat přeju dobrou chuť