Vyhledávání
pstruh na bilinkachy a slanině
23.3.2011 vložil(a) okounek93 | Recepty ⇒ Grilované ryby | 858× zobrazeno
tento recept děláme na chatě
4 pstruzi (po 300–400g), 12 dlouhých plátku anglické slaniny, citrónová šťáva, hrnek jemně nasekaných čerstvých bylinek ( zelená petržel, pažitka, máta, tymián a majoránka) hrubě drcený pepř a sůl.
Upravené pstruhy omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme a posypeme pepřem.Vnitřek ryb naplníme nasekanými bylinkami. Z obou stran každé ryby uděláme do kůže několik šikmých zářezů. Naplněné pstruhy omotáme plátky slaniny, kterou upevníme kovovou jehlou. Připravené ryby rozložíme na rošt rozehřátého grilu a grilujeme mírným žárem 7–9 minut z každé strany.Horké ryby pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.