Chytej.cz

Těsto - G1

16.11.2009 vložil(a) donkl | Nástrahy a návnadyTěstíčka | 3.168× zobrazeno
Těsto - G1

Ingredience Mléko, dětská krupička, badián, máslo a cukr

Postup přípravy Do cca 1 dcl mléka přes noc namočím dva kousky badiánu. Ráno mléko uvedu do varu, vytáhnu badián, přidám kousek másla (nebo trochu oleje), nasypu jeden sáček vanilkového cukru a za stálého míchání přisypávám krupička, až se mi nalepí na vařečku a vytvoří hroudu. Vypnu vařič, (kastrolek namočím do vody – aby žena nesípala) a z vařečky stahnu hrudu těsta, které nechám trochu vychladnout a pak je začnu ručně zpracovávat do hladka – event. ještě přidám trochu krupičky. Ovšem, čím je těsto měkčí, tím je větší šance na rybu. Půlku vždycky zbaštím.