Vyhledávání
mnamka
25.8.2009 vložil(a) candatek | Nástrahy a návnady ⇒ Pečivo | 2.326× zobrazeno
mnamka
- Druhy ryb: Parma, kapr, tloušť a někdy i pstruh
- Typy revírů: Větší vody
- Finanční náročnost: Celé nás to vyjde na cca 50 Kč
Zkusíme si sami vyrobit tuto „chytlavou“ nástrahu. Je to vlastně uhnětená směs sýru, těsta a sýrové tresti, tak hurá do toho! Ingredience
Budeme potřebovat normální těsto z vajec a mouky. Kromě toho ještě: Tekutou směs sýrové tresti (15 Kč DELVITA), Ementál nebo jiný tvrdý sýr, který nastrouháme (?? Kč podle vybraného sýru). A pokud chceme nástrahu zatraktivnit, tak přidáme ještě potravinářské barvivo. Stačí ovšem rozemleté barevné boilies, nebo trochu vnadící směsi. Na fotce hotová, zmražená, nebarvená pasta. Postup přípravy
- Z těsta uválíme válečkem placku (cca 5 mm silnou), kterou následně seřízneme do co možná největšího čtverce.
- Těsto potřeme tekutou sýrovou trestí a nastrouhaným sýrem. Pokud máme barvivo, nebo něco podobného (výše zmíněného), tak to také přidáme.
- Cípy čtverce přehneme přes obsah tak, aby se nad obsahem dotýkaly.
- Důkladně „hněteme“, dokud pasta nezíská jednolitou vláčnou konzistenci a dokud se nám z pasty nesype strouhaný sýr.
- Pokud nejdeme hned lovit, tak uchováváme pastu v mikrotenovém sáčku v mrazáku, případně v lednici. Pokud v lednici, tak do sáčku nalijeme cca 2 ml sýrové tresti.