Chytej.cz

Pařený rohlík

28.2.2006 vložil(a) HaD | Nástrahy a návnadyPečivo | 4.017× zobrazeno
uvodni101.jpg Pařený rohlík představuje jednu z velmi účinných nástrah, vhodných pro lov celé řady kaprovitých ryb.

Své uplatnění nalezne při plavané, feedru i položené. Zejména v chladnějších měsících s ním můžeme slavit úspěchy při lovu plotic, tloušťů, cejnů, kaprů… Velmi důležitým předpokladem pro úspěšný lov je nejen prezentace nástrahy a vhodně zvolené vybavení (háček, vlasec atd..), ale i samotné „zpracování”, nebo chcete–li příprava.

Postup výroby / fotografie

1. Rohlík můžeme napařit v hrnci na páře. Do hrnce nalijeme cca 1 cm vody a přivedeme ji k varu. Vložíme pařák na knedlíky a na něj rohlík (housku). Hrnec přiklopíme pokličkou a cca 2–4 minuty necháme páru působit na pečivoimg221.jpg

2. Napaření je možné provést i v mikrovlnce. Rohlík nejdříve krátce smočíme proudem vody.img222.jpg

3. Vložíme jej do potrav. sáčku a cca 15 vteřin „mikrovlníme”img223.jpg

4. Na prkénko položíme např. dva zapalovače (požadujeme–li jinou tloušťku slisování, použijeme třeba pastelky apod. – autor myšlenky=Milky ;–)) Rohlík vložíme do sáčku (pokud jsme jej připravili v mikr. troubě, již tam je)img224.jpg

5. Přiklopíme druhým prkénkem, zatížíme hrncem s vodou a necháme cca 5 minut lisovat. Díky vloženým distančním prvkům (v našem případě zapalovačům) dojde k rovnoměrnému zpracování a nehrozí riziko malého či příliš velkého slisování a nepotřebujete žádný specimg225.jpg

6. Rohlík vyjmeme ze sáčku a ostrým nožem nakrájíme na kostičky o požadované velikosti. Je vhodné si ponechat část vcelku – u vody můžeme nůžkami nebo odtrhnutím připravit velikost nástrahy dle konkrétních požadavků (natrhané kousky rohlíku mohou být recepteimg226.jpg

7. Připravenou nástrahu vložíme do mikrotenového pytlíku a můžeme ji „ochutit” např. vanilkovým pudinkem, drceným anýzem, komerčními posilovači apod.img227.jpg

8. Pytlík před protřepáním nafoukneme.img228.jpg

9. a je hotovoimg229.jpg

10. možné způsoby nastraženíimg230.jpg

11. tak pak vypadá ve voděimg231.jpg

12. „načechrané“ soustoimg232.jpg