Vyhledávání
Pařený rohlík
28.2.2006 vložil(a) HaD | Nástrahy a návnady ⇒ Pečivo | 4.017× zobrazeno Pařený rohlík představuje jednu z velmi účinných nástrah, vhodných pro lov celé řady kaprovitých ryb.
Své uplatnění nalezne při plavané, feedru i položené. Zejména v chladnějších měsících s ním můžeme slavit úspěchy při lovu plotic, tloušťů, cejnů, kaprů… Velmi důležitým předpokladem pro úspěšný lov je nejen prezentace nástrahy a vhodně zvolené vybavení (háček, vlasec atd..), ale i samotné „zpracování”, nebo chcete–li příprava.
Postup výroby / fotografie
1. Rohlík můžeme napařit v hrnci na páře. Do hrnce
nalijeme cca 1 cm vody a přivedeme ji k varu. Vložíme pařák na knedlíky
a na něj rohlík (housku). Hrnec přiklopíme pokličkou a cca 2–4 minuty
necháme páru působit na pečivo
2. Napaření je možné provést i v mikrovlnce. Rohlík
nejdříve krátce smočíme proudem vody.
3. Vložíme jej do potrav. sáčku a cca 15 vteřin
„mikrovlníme”
4. Na prkénko položíme např. dva zapalovače
(požadujeme–li jinou tloušťku slisování, použijeme třeba pastelky
apod. – autor myšlenky=Milky ;–)) Rohlík vložíme do sáčku (pokud jsme
jej připravili v mikr. troubě, již tam je)
5. Přiklopíme druhým prkénkem, zatížíme hrncem
s vodou a necháme cca 5 minut lisovat. Díky vloženým distančním prvkům
(v našem případě zapalovačům) dojde k rovnoměrnému zpracování a
nehrozí riziko malého či příliš velkého slisování a nepotřebujete
žádný spec
6. Rohlík vyjmeme ze sáčku a ostrým nožem nakrájíme
na kostičky o požadované velikosti. Je vhodné si ponechat část
vcelku – u vody můžeme nůžkami nebo odtrhnutím připravit velikost
nástrahy dle konkrétních požadavků (natrhané kousky rohlíku mohou být
recepte
7. Připravenou nástrahu vložíme do mikrotenového
pytlíku a můžeme ji „ochutit” např. vanilkovým pudinkem, drceným
anýzem, komerčními posilovači apod.