Vyhledávání
Prášek z jater
15.3.2006 vložil(a) | Nástrahy a návnady ⇒ Ostatní návnady | 1.137× zobrazeno
Do směsí na boiles používám prášek z jater.
Ten se dá normálně koupit, ale já jsi ho vyrábím sám. Kupuji na to hovězí játra, která na masovém mlýnku rozemelu. Rozemletou hmotu jsem sušil v elektrické troubě při 50–60°C, rozprostřenou na pečícím plechu ve vrstvě asi 1 cm , jde to docela dobře za 24 h je to suché, ale strašně to smrdí a doma mě s tím vyhodili, tak jsem to zkoušel sušit v práci na akumulačkách, také to šlo, ale spolupracovníkům se to také moc nelíbilo. Když je to suché tak to melu v elektrickém mlýnku na kávu, je z toho krásně jemný prášek, kterého přidávám 2 polévkové lžíce na 10 vajec. Není ani špatné čerstvě vytažené kuličky z vody v prášku obalit, krásně na ně přischne.