Chytej.cz

Závody LRÚ - Přívlač

V diskuzi je 62 příspěvků, z toho 62 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 2. března 2009 ve 13:02® Udo

Davide, jen jsem Standovi psal, že v názvech týmů byla benevolence a že teď, když má většinu přihlášek na radě, s tím nepůjde nic dělat. Ze všech lig má v názvu týmu – MO ČRS … jen asi 10 týmů. Jinak vzniku extraligy nerozumím. Už teď je problém s termíny a pořádáním závodů co tu máme. Najednou vzniká další soutěž, aby to bylo ještě nabitější. Pokud by se soutěže měnili na více než tříkolové, pak budou týmům chybět závodníci. Aby to ve finále nevedlo přetahování hráčů a případnému snížená týmů v jiných soutěžích (záměrně jsem popsal jsem extrém, který může a nebo nemusí nastat).

Pondělí 2. března 2009 v 11:25® dam
dam

Udo> Pepčo, myslím si, že si to moc bereš. Standa ti jen napsal, jak to je a je to od prvopočátku. Pokud jste chtěli udělat nějakou změnu, tak to mělo být v úplně jiném čase, Ale myslím si, že s tímto moc nepohneme. Svaz je z pozice některých krajů pěkně dusen a nemusí se nám vyplatit proti tomu zbrojit. Jsou tklaky na zrušení závodní přívlače, a to dost veliké. V současné době buďme rádi, že máme možnost chytat tam, kde chceme. Čert ví, co bude za rok..... Co se týče extraligy, tak závody určitě přibudou a navíc budeme navrhovat, aby byla čtyřkolová. Termíňák bude našlapaný, ale tak to asi bude muset být. Podívej se na termínové kalendáře všech ostatních disciplín. Mají závody každý víkend od dubna do října. To jsme ještě čučkaři…:-D :-D Brzy to bude jen pro svobodné a bohaté9-)

Pondělí 2. března 2009 v 10:54® Udo

Jestli mohu požádat, tak bych rád věděl okolnosti vzniku extraligy. Přibudou závody, termínový kalendář bude praskat ve švech.

Pondělí 2. března 2009 v 10:51® Udo

Milý Stando, mrzí mě, že pokud někdo vyjádří názor, který se zcela neshoduje s názory vedení, hned je označen za člověka, který chce „odstřelit“ přívlač. Po těch letech co jsem závodil a organizoval závody, toto označení nechápu. Máš pravdu, že v soutěžním řádu je toto popsáno zcela jasně. Nicméně se této věci nevěnovala dostatečná pozornost a obávám se, že to nyní již měnit nelze. Dovolil jsem si navrhnout, že z úplně vyplněné přihlášky se to poznat dá. Na konec svého příspěvku, Tě prosím, aby jsi za mnou neposílal vysvětlovatele.

Neděle 1. března 2009 v 19:18® Balkansky_Kral
Balkansky_Kral

Přátelé, já nevím, proč v názvech týmů pořád hledáte nějaké tajemno, nějakou záludnost, něco, o čem by měla celá republika napřed půl roku diskutovat a stejně se na ničem nedohodne. Mějte si každý třeba 10 sponzorů, já Vám je přeji ale nezapomeňte na tyto zásadní podmínky:

1. závodníkem podle SaZŘ může být jen registrovaný závodník – člen ČRS nebo MRS
  2. SO LRU přívlač může pořádáním závodů pověřit ÚS, MO nebo i klub
  3. Domácích mistrovských soutěží a závodů se mohou zúčastňovat týmy (družstva) ÚS, MO či klubů, dále týmy nasazené a sponzorované jinými právnickými či fyzickými osobami.

Týmy (družstva) mohou startovat pod názvem svým či vysílajícího subjektu. Z názvu musí být patrné, jakou MO či ÚS tým (družstvo) reprezentuje. 4. Základní podmínkou pro zařazení družstva do dlouhodobých mistrovských soutěží je schopnost a ochota uspořádat a organizovat závody v duchu SŘ a ZŘ a být nápomocen při pořádání a organizaci větších závodů typu MMiČR nebo závodu mezinárodního.

Toto jsou všechno ustanovení Sportovního řádu, které jsou v řádu od prvopočátku a nijak se nezměnily.

A já k tomu ještě chci zdůraznit jednu věc. Jsme členy ČRS nebo MRS. Chytáme na svazových vodách a se svolením uživatelů toho kterého revíru, a proto nemůžeme vystupovat jako „Spolek zahrádkářů z Kerska“. Na oficiálních materiálech na webu ČRS, soupiskách týmů, výsledkových listinách apod. musí být jednoznačně tato příslušnost zřejmá. Proto je, Pepo, naprosto zbytečné o tom vést další polemiku – pokud nechceš zcela odstřelit přívlač, jako se o to snaží celá řada lidí. Je to na dlouhý povídání a já doufám, že se někdy brzy potkáme a promluvíme si o tom. Já budu mít nejbližší příležitost o tom mluvit s Jirkou Škeříkem a Vaškem Nekvapilem ve čtvrtek na soustředění reprezentace, takže je požádám, aby Ti to vysvětlili.

Standa9-)

Čtvrtek 26. února 2009 v 11:48® Udo

Dostal jsem mail. Přihláška už byla odeslaná. Mělo se s tím začít dřív. Myslím, že pokud je na přihlášce vyplněna příslušnost k MO, není co řešit. Pokud by se k názvům týmů přidaly i názvy organizací, nevypadalo by to nejlépe. Nehledě na to, že u spousty týmů je jejich název schodný s názvem sponzora a tomu by se to asi nelíbilo.

Úterý 24. února 2009 v 17:00® HaD
HaD

Teď začala spíše diskuze ohledně názvů týmů. Byli jste všichni informováni?

Úterý 24. února 2009 v 15:14® Udo

Čau kluci, koukám že hezky diskutujete. :-) Protihroty bych řešil zamáčknutí a nebo případně koupí. Zamáčknout může každý. Souhlasím i s tím, že běžně se zatím sehnat trojháčky s protihroty nedají. Jde o přístup. Kleštičky se sehnat daj :-)) )

Úterý 30. září 2008 v 10:55® HaD
HaD

dam> pokud chceme být k rybám šetrní, zejména pstruhům, mohl by stačit dotek rukou a vůbec bych nepodebíral. Zejména při brození…

Čtvrtek 25. září 2008 ve 21:40® dam
dam

HaD> tak jsem to přesně myslel. Kdyby za pstruha a lipana bylo 300 bodů a za ostatní ryby 150, tak je celkem klidný závod a ryby nebudeš ničit v podběráku cestou k rozhodčímu. Za úvahu stojí i nařídit používání pogumovaných podběráků

Pondělí 15. září 2008 ve 12:48® HaD
HaD

toti> zřejmě by hodně záleželo na tom, na kolik bodů by se ryba ohodnotila, aby to bylo spravedlivé.

Čtvrtek 4. září 2008 ve 23:02® toti

HaD> Ahoj, Davide, pokud jde o duháky a siveny, tak tam bych to až tolik snad ani neřešil, ale u potočáků bych zkusil třeba za kus 250 bodů a vůbec bych je neměřil. Podobně bych třeba postupoval u lipana.

Čtvrtek 21. srpna 2008 ve 14:04® HaD
HaD

toti> jaký je Tvůj názor na to bodování pstruhů?

Středa 20. srpna 2008 ve 21:18® toti

Zdravím vás všechny,pokud jde o závodní lov na háčky, dvoj nebo trojháčky bez protihrotů, tak já jsem jednoznačně pro. Osobně se domnívám, že to není o tom, jestli někde jsou k sehnání či ne. To dle mého názoru je jen pohodlné zamítnutí. Myslím si, že pokud si chceme říkat závodníci a ryby nazývat našimi soupeři, tak by mělo být naší ctí rybě dát alespoň teoretickou větší šanci pro únik a zároveň jí vyjít vstříc a tolik ji nezranit.

Středa 20. srpna 2008 ve 14:09® HaD
HaD

Rybaříkt: Já si taky myslím, Tomáši, že to co říkáš, nejsou důvody to nezavést. Stále dokola se tu mluví o nedostatku takových háčků. To není argument. Opakuji, že stačí peánem nebo kleštěmi protihrot odstranit. To, že mnozí háčky mění, není z důvodu protihrotů, ale že jsou lepší. Klidně ale můžeš chytat na ty, které na nástraze jsou.

DAM: o tom bodování nejsem úplně přesvědčen. Hodně často je v rybách shoda a jak to pak řešit? Navíc někdo chytne tři pstroužky po 16 cm, někdo dvě pětatřicítky a bude hodnocen hůř? To snad ne.

Pondělí 18. srpna 2008 v 11:38® Balkansky_Kral
Balkansky_Kral

Ahoj Tome.

Musím souhlasit s Davidem, že jsi úplně někde mimo.

To, jestli má, či nemá pan Vojáček, Tomáš Hammer nebo jiní výrobci, či prodejci bezprotihrotové trojháčky vůbec není podstatné. Logicky je nemají, ani je nesháněli, neopatřovali jimi své výrobky, protože je prostě nikdo po nich nechtěl. V ČR je „svazově organizováno“ 256 tis. rybářů a závodníků je jen 200. Tak proč by se tím někdo zabýval, když je to pro něj komerčně nezajímavé.

Ale můžu Ti říct, že jako vedoucí odboru přívlače se musím každého půl roku „zpovídat“ našemu VÚS. Letos v dubnu mi na jednání výboru ÚS položil krajský hospodář otázku, zda už by nebylo na čase uvažovat o závodní přívlači bez protihrotů a zda bych jim řekl svůj názor na tuto věc a jak by mi mohli pomoci. Samozřejmě jsem reagoval tak, že tuto otázku už diskutujeme 2 roky a že ten čas opravdu „nazrál“ a já tuto myšlenku budu podporovat na republikové úrovni a budu rád, když mi členové výboru pomohou prosazovat výrobu nástrah s háčky bez protihrotů u komerčních výrobců. Nebude to jistě jednoduchá věc, ale ve světě zcela běžně takovéto nástrahy existují, tak proč ne u nás.

A o tom, že jich není dostatek už vůbec nemluvím – platí staré vojenské úsloví „Voják se stará, voják má“. Navíc tady nikdo nikoho nenutí kupovat si originál háčky bez protihrotů. Když nemůže tyto háčky závodník sehnat nebo nemá dostatek finančních prostředků či jiné důvody, tak ať si zamáčkne protihroty na normálních háčcích a je to v pohodě. Je to určitě jednodušší, než štípat a zapilovávat 2 háčky na trojháčku, abych z něho udělal jednoháček – to z Tvé strany považuji za vtip. Já jsem v Týně i Hradci chytal na rotačky opatřené jednoháčky bez protihrotů na mikrokroužku a šlo to, i když chod rotačky nebyl ideální. Dlouho jsem o tom diskutoval i s panem Vaškem, který mě přesvědčoval, že rotačka s jednoháčkem nebude úplně dobře pracovat…

Ale ať dlouze nepolemizuji, já jsem jednoznačně pro závodní přívlač bez protihrotů a to na všech závodech organizovaných pod hlavičkou Rady ČRS.

Standa

Pátek 15. srpna 2008 v 8:52® dam
dam

Tome, nezlob se, ale ty jsi opravdu někde jinde. Spíš si přečti co píšeš ty sám, jestli to dává nějakou logiku. Mě teda vůbec. David

Pátek 15. srpna 2008 v 1:18® rybaříkt

Pánové, přesvědčil jsem se, že nečtete, co je psáno, ale pouze vnímáte, když někdo oponuje např. tím, že „to není jednoduché“. Nikdy jsem netvrdil, že jsem na závodech apriori proti bezprotihrotým háčkům. Tvrdil jsem pouze, že nebyly kvalitní a v dostatku pro všechny, a na tom si trvám i teď. Ptal jsem se zrovna včera pana Vojáčka – a neměl. Tomáš Hammer je taky nikdy nemontoval – nemám od něho ani jeden. Třpytky vanpla-totéž. Mepps-totéž.

Ale aby ta moje polemika zase nezapadla a dobře jste mne alespoň tentokrát pochopili. Domluvíme se, že budeme chytat pouze na bezprotihrotové jednoháčky, jo? Vždyť i ten trojháček může i bez protihrotů tu rybku sešít a naštvat. Klidně přijedu na závody pouze s jednoháčkama a trojháčky jde přece během vteřiny uštípat na jediný. Klidně uspořádám příští rok 1. ligu s takovýhlema propozicema. Bude to zajímavé a napínavé. Co vy na to??

S pozdravem Keprův zdar Rybařík

Čtvrtek 14. srpna 2008 ve 12:50® Balkansky_Kral
Balkansky_Kral

Ahoj všem.

Tome-Rybaříku, jako šéf odboru přívlače jsi mě se svým názorem zklamal a zarmoutil. Souhlasím se Škerdou, že platí úsloví: „Kdo chce, hledá způsoby jak, kdo nechce, hledá důvody proč ne…“

Jirko-Škerdo, hluboce před Tebou smekám. Vážím si Tě jako člověka, jako kamaráda a jako Pana Profesora RYBÁŘE. Ostatně předloni jsem Ti to jménem Balkánského lidu vyjádřil čestným oceněním za celoživotní přínos k rozvoji přívlače v ČR. Já jsem nezměnil názor. Vždy jsem byl pro nástrahy bez protihrotů, ale s tím, že se musí dopracovat SaZŘ v těch částech, kde se pojednává o zacházení s rybou, jejím vylovování, předání rozhodčímu apod. a také s tím, že budou k dispozici háčky bez protihrotů – a ty už jsou.

Tome, Kinga znám už hezkou řádku let a věř, že 200 závodníků v republice ho nevykoupí… Je to opravdu schopný obchodník a je připraven háčky bez protihrotů zajistit pro všechny. Ostatně jeho auto na každých závodech se tak trochu podobá pojízdné prodejně. Příklady z reality, které uvádíš jsou jistě odsouzeníhodné, ale v případě závodní přívlače jsou zcela od tématu, jsou zavádějící – žádný závodník neloví na 3 pruty, neponechává si větší počet ulovených ryb, nechová se jako masař. A i dam má pravdu v tom, že nemusíš utrácet za kvalitní bezprotihrotové Ownery nebo předělávat kompletně rotačky – stačí mikrokroužek nebo zamáčknutí a zabroušení protihrotu. Je to jen o tom nebýt pohodlný.

A na závěr pro Jirku – já ještě můžu…:-D Standa Pernický

Středa 13. srpna 2008 v 19:24® HaD
HaD

dam: zřejmě jsi ho psal moc dlouho. Občas se to stane a nevíme proč. musíš znovu nebo na mail.

Středa 13. srpna 2008 v 18:42® dam
dam

Tak jsem napsal román, ale zřejmě Škerda mě vystrčil a nic se neuložilo:-((

Středa 13. srpna 2008 v 18:37® HaD
HaD

Jirka Škeřík píše:

Ahoj všem. Protože Vás všechny dobře znám (alespoň doufám), ani mě Vaše diskusní příspěvky moc nepřekvapily. Trochu Vás asi překvapil král Balkánu, ale jeho změna názoru se dala očekávat. Nebudu komentovat souhlasná stanoviska na škodlivost protihrotů, takže si to odskáče Tom. Tom to trochu zamotává. Že vypadne z řádu povinný podběrák, nebo že se po MS chytalo na žížalu vůbec nesouvisí se zpětnými hroty. Moc dobře vím, jaké nepravosti se dějí na rybářských revírech, to teď my nevyřešíme. Fandím ale přátelům ze Studené, i když je zřejmě nebudeme následovat. Učí děti to, co je většině „masařů“ naprosto cizí. I když děti v pozdějším věku nebudou mazat rybám tlamky hypermanganem, úcta k rybě a trocha soucitu v nich určitě zůstane, učí je tedy citlivému přístupu k rybě a to je součást celkového přístupu, kterého se Tom dovolává. Jak to tak vypadá, většina rybářské veřejnosti vidí v rybařině pouze zdroj přísunu masa, nezbývá, než začít výchovu od dětí. Já sám jsem s dětmi pracoval víc jak 10let a moc dobře vím, jak snadno se dají, v tom dobrém smyslu, ovlivnit, nikdo se nenarodí jako lotr. Pokud se budeme bavit pouze „ o dírce v tlamce“, tak tu udělá háček bez protihrou, zato háček s protihrotem dokáže udělat z tlamky cár. A co trojháček v jícnu? To přece je celkem běžný případ. Mnohokrát si blahořečím, že nemám zpětné hroty. Na rybu se přece nelze dívat jako na jedince, pro mě to je potencionální „rodič“ dalšího potomstva, to je přece normální koloběh v přírodě. Nechci tu psát romány, proto celou další řadu argumentů vynechávám, závodník je přece víc jak běžný rybář, díky svým znalostem a uměním však může být pro revír velice nebezpečný, zaplať pánbůh, znám pouze dva nebezpečné případy. Takže Tome, argumentů, proč zakázat protihroty, je nesčetně. Ty Tvoje argumenty nemohou obstát. Koupit nástrahu a používat ji takovou, jakou jsem koupil, to snad dělá běžný rybář. Závodník se snaží svoje nástrahy nějak vylepšovat aby se od ostatních alespoň trochu odlišil, no a to ho stojí nějaký čas. Jak asi musí „naříkat“ muškaři, kteří si svoje nástrahy musí od základu vyrobit? A jsou to tisíce kusů. Nešikovný vláčkař dokáže převinout rotačku tak za 5 minut, to je můj případ. Šikovný Sokolík to dokáže za 1 minutu a možná i dřív. No a to je asi tak jediný větší problém, tedy kromě ztráty určitého času. Zajistit dostatečný počet háčků(a tím myslím i víceháčky) je pouze komerční záležitost. Bude-li zájem, budou k dostání, King je přece obchodník, a určitě nebude sám. Teď už ale opravdu závěrem – jedno moudro praví „Když se nechce, tak to je horší, než když se nemůže“. Mějte se všichni hezky a vezměte rozum do hrsti. Jirka Škeřík.

Úterý 12. srpna 2008 ve 13:00® HaD
HaD

na rotačce 00 mám trojháček vyměněný za minutu. A to nejsem výrobce. Stačí mikrokroužek, původní háček kleštěmi odcvaknout, navléct mikrokroužek a na něj háček. A kdo to neumí nebo je línej, může si jen zamačknout dobře protihroty. Žádná teorie. Pouhá praxe z několika proběhlých závodů a tréninků. A diskriminaci v tom nehledej. Vyzkoušej to!

Úterý 12. srpna 2008 ve 12:55® HaD
HaD

David Maixner tady píše o další změně na pstruhovkách. Já bych spíše byl pro změnu SŘ na MP, kde by byl zákaz použití přenosného vezírku. Ryby v něm dostávají zbytečně zabrat a myslím, že by to ocenily. A do mě :-D

Úterý 12. srpna 2008 ve 12:53® HaD
HaD

Tomáš Kepr píše:

Otázka bezprotihrotových háčků není tak jednoduchá, jak se z pohledu několika zabezpečených zdá. Předně ještě neznamená, že Laďa Král se svými možnostmi a momentálními zásobami takových háčků bude schopen (ochoten) zabezpečit zásobování všech závodníků (jen těch, co vloni bodovali nějakým způsobem do žebříčku, bylo 183) a nahradit tak chybějící zboží v kamenných obchodech. Výměna háčku na rotačce není otázka chvilky – pro zručného výrobce možná ano, ale na třpytkách ve velikosti 0, 00 a 000 nejde o prostou výměnu na drobném kroužku, ale o odstrojení třpytky a použití nového drátku. Takových rotaček máme každý stovky… Pokud by někdo chtěl natvrdo omezit takto nástrahy na všech závodech, bude to pochopitelná diskriminace těch, kdo nemají možnosti se k těmto háčkům dostat a všechny nástrahy rozebrat – a hlavně znovu sestavit tak, aby chodily. Přišli bychom o spoustu závodníků, kteří chytat umějí a jsou obohacením pro soutěž – a navíc ryby na tom budou stejně, protože tito lidé prostě budou chodit k vodě dál, jen už ne závodně…

Celá tahle akce má krásnou ideu, ale realita je často jiná. Stále častěji řeším zadržené povolenky – lov na tři pruty, ponechání si většího počtu ušlechtilých ryb atd. V Itálii jsme chytali MS pouze na umělé nástrahy, ale ouha, po nás nastoupili další, kteří je mrskali v jiném závodě na žížaly… Budeme následovat přátele ze Studené (JčÚS ČRS), kteří při vycházce rybářského kroužku na ryby ošetřovali ranky v tlamce ryb hypermanganem?!

Zacházení s rybami je o celkovém přístupu a nejen o tom, čím udělám dírku do tlamky. Pročpak například z rybářského řádu vypadl povinný podběrák??!!

Rybařík

Neděle 10. srpna 2008 v 8:44® dam
dam

Kamarádi, ještě Vás budu atakovat jednou myšlenkou, kterou se Škerdou připravujeme v rámci projednání nových změn a návrhů do SZŘ pro rok 2009. Byl bych rách, kdyby při závodech na pstruhových vodách se ryby neměřily a byly pouze bodovány určitou sazbou. Tím bychom podstatně omezili jejich poškozování při měření a vynášení z vody. Jakmile to dáme se Škerdou na papír, tak to všem rozešleme. Pěkný zbytek víkendu.

David

Neděle 10. srpna 2008 v 8:38® dam
dam

Nazdar kamarádi, jsem rád, že už i spousta jiných přišla přirozeným procesem vývoje a získáváním zkušeností na to, že používání háčků bez protihrotů je nutností. Už několik let jsem na toto téma tlačil odbor přívlače k tomu, aby se to uzákonilo a chytalo se tak na všech závodech. Do snedávné doby to však přinášelo docela dost starostí s úpravou nástrah a já se v celku ani nedivím některým, že jim toto dělat nechtělo a možná ještě stále nechce. Jenže dnes se už dají háčky koupit celkem bez problémů a vymenit si je na nástrahách je opravdu otázkou okamžiku. Navíc co bychom v zimě jiného měli dělat. Myslím si, že letošní rok je zlomový a od příštího roku budeme tak lovit na všech akcích. Osobně tak už lovím čtvrtou sezónu a rok od roku ulovím více a více ryb. A musím přiznat, že pokud bych lovil s protihroty, tak si už leckde nezachytám. Sám mám velkou radost z každé rybky a nezáleží na velikosti. Když ji můžu v pohodě pistit zpět, tak mám v srdci vždy super pocit. Už několik let o tom i píši v článcích v časopisech a vždy mě potěší, když se k mému názoru na lov bez protihrotů někdo přidá. Už nás není málo, a to je dobře. Tímto přístupem k lovu ryb si zajistíme i možnostlovu v dalších letech. Mějte se. David Maixner:-) pivo

Pátek 8. srpna 2008 ve 14:13® HaD
HaD

Sokolík:

Čau chlapci ,konečně dostaváte rozum a jsem rád Davide že ses k tomu kroku odhodlal na tvém servru,můj názor znáte všichni..na jihu jsem prosadil i krajský přebor a všichni byli spokojeni.Háčky bez protihrotů jsou dostupné na trhu, tak jen tak dál šetrně k rybám. Na listopadovém sněmu rady budu tvrdě prosazovat chytání bez protihrotů!Doufám že se přidají všichni rozumní rybáři! Argument že padají ryby je nesmysl,je to jen o technice chytání.Tím se nechci nikoho dotknout ale je i možné že se jen řada z vás nechce přizpůsobovat novým trendům a nemá zájem nic jiného zkusit! Zatvrzelým „hrotařům“ mohu v paxi předvést popřípadě rád poradím!!!Všechny zdraví sokolík

Pátek 8. srpna 2008 ve 12:10® HaD
HaD

Standa Pernický:

Ahoj Davide a kamarádi.

Určitě víte, že jsem připraven k jakékoliv diskuzi, ale také víte, že jsem byl dlouho proti bezprotihrotovému chytání. Ne proto, že bych chtěl ubližovat rybám, ale proto, že :

1. bezprotihrotové trojháčky nebyly k sehnání
  2. nechtěl jsem, aby se z tloušťů, pstruhů a jiných dravců stávaly létajéící ryby u těch závodníků, kteí je katapultovali přímo na břeh do písku. A proto SaZŘ je nutno upravit o zacházení s rybami a bodování takovýchto ryb.

První otázku vyřešil Láďa Král, který sehnal bezprotihotové trojháčky zn. Owner, druhou musí vyřešit Jirka Škeřík, který to umí nejlépe.

Za sebe a celý Balkán Vám oznamuji, že na podzimním zasedání přívlače budu hlasovat PRO LOV NA HÁČKY BEZ PROTIHROTŮ

Balkánský Král

První

Pátek 8. srpna 2008 ve 12:09® HaD
HaD

Jelikož mi mnozí odpovídáte na mail, bud sem Vaše názory přesouvat.

Pavel Vokál:

Ahoj Davide,

jednoznačně tvůj návrh na háčky bez protihrotu všude podporuji.

Jen kdyby byly dostupnější na trhu.

Hezký den

Pavel Vokál