Chytej.cz

Rybaření v zahraničí

V diskuzi je 1.561 příspěvků, z toho 1561 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 7. listopadu 2011 v 1:21® sunet

mannice> Vlastní, dokonce letošní z konce října. Marně jsem hledal nějaký dobrý flek, kde by se dalo nahodit :-) .

Neděle 6. listopadu 2011 ve 13:57profil byl smazán

sunet> To je vlastní foto? Je fakt,že takhle krásně bylo jenom druhý týden.Název města se nezapře to je fakt :-)

Úterý 1. listopadu 2011 ve 12:19® František Helm

Zdravim kapraře, chtěl bych se zeptat, zda má někdo z vás zkušenosti s chytáním v Maďarsku tak cca v půlce března. zatím jsem tam byl vždycky až tak v květnu, tak bych nechtěl udělat nějakou hloupost či něco důležitýho opomenout… díky za odpovědi :-)

Pátek 28. října 2011 ve 22:54® sunet

mannice> Hmm, to jste chytili fakt pěkné počasí. Často to tam vypadá nějak takhle :-) .

Tento příspěvek byl editován 28.10.2011 22:54:47 uživatelem sunet.
foto/diskuze/zahranici/2011/th-img45662.jpg
Úterý 25. října 2011 ve 12:35® cormoran
cormoran

Arnošt> Tam šli klukům loni slušně kapři:-)

Úterý 25. října 2011 ve 12:10® Arnošt

Někdy berou víc někdy málo ale vždycky jsem něco vytáhnul ..Ještě letos chceme jet do těch dvou karavanů jak jsou za mrazakama..

Úterý 25. října 2011 v 7:43® cormoran
cormoran

Arnošt> „U Pepy“ je sice hezky, ale přeci jen tam většina lidí chce jet za rybama a těma je to tam letos dost bídný..

Úterý 25. října 2011 v 0:55® Arnošt

z Kladna…

Pondělí 24. října 2011 ve 23:43® ladamaj
ladamaj

Arnošt>odkud jsi jestli to není tajné dík.

Pondělí 24. října 2011 ve 23:12® MifakM

eros> Ještě jedna věc. Hodně revírů řek jsou na povolenku. Ta se dá koupit přímo na místě.

Pondělí 24. října 2011 ve 23:06® Arnošt

Já už jsem tam byl mockrát.Jezdím k Pepovi do kempu Alma Ebre..Vždycky jsme jeli autem ve třech ale ve čtyřech v osobáku,to už nejde.Jednou jsme letěli a nebylo to ono.Tak zkouším tuhle variantu…

Pondělí 24. října 2011 ve 23:04® osprey
osprey

eros> Hrozně záleží, kde a jak chceš chytat. Vem si třeba nabídku CK Pepa (nemusíš s nimi jet) a podívej se, kam jezdí, jak to tam vypadá a co se tam chytá. Získáš představu. Pak jde o to, co si od toho slibuješ. Výprava na vlastní pěst má výhody i nevýhody toho, že objevuješ co a jak. Většinou je to pocitově úžasné, ale nevíš do čeho jdeš, vezeš plno krámů navíc a nechytíš toho tolik. Ale je tam ta svoboda.

Pondělí 24. října 2011 ve 22:54® MifakM

eros> záleží jestli chces jet na moře, nebo na řeky. Drtivá většina uživatelů tam jezdí za mořským rybolovem (a jen několik z nich „ochutná“ řeky – to spíše v případě že je špatné počasí a na moře se vyjet nedá). Řeky a jezera spíše Švédsko a Finsko. Tím nechci říct, že si na řekách nebo jezerech v Norsku nezachytáš.

Tento příspěvek byl editován 24.10.2011 22:56:09 uživatelem MifakM.
Pondělí 24. října 2011 ve 22:37® Arnošt

Rybaření na Ebru… Jsme partička pěti rybářů a chceme ještě do konce roku vyrazit rybařit na Ebro..Schaníme ještě jednoho parťáka ,který by měl šesti mistnou dodávku aby se náklady zmenšily.Ještě víme co udělat aby se nám zaplatila doprava.. Kdyby někdo měl zájem,tak mě kontaktujte na abfish@seznam.cz Zatím ahoj..Arnošt

Pondělí 24. října 2011 v 11:21@ eros

Zdravím všechny, nedávno jsem dostal tip od kamaráda, který mi doporučil chytání ryb v Norsku, prý je to chytání bez vnějších zásahů a člověk je v naprosté harmonii s řekou či jezerem. Zajímalo by mne, jaké jsou vaše zkušenosti s chytáním v Norsku? A jestli jste pro cestu zvolili vlastní typ ubytování nebo jste to nechali na cestovní agentůrách jako třeba Novasol? Byl mi doporučen. Velice ocením reference o Norsku či Novasolu nebo každé užitečné radě o cestě a samotném místě. Čus

Čtvrtek 20. října 2011 ve 23:14profil byl smazán

Taková dovolenková :-)

foto/diskuze/zahranici/2011/th-img45581.jpg
Neděle 9. října 2011 v 0:29profil byl smazán

sunet> chytil sem pár rybiček dost podobných vrance..Bylo jich tu plno.Jakmile člověk kopíroval dno byla to jasná ryba.Jinak v přístavu kde sem byl já to vypadalo jen na duháky a lososáky,jinam sem se nedostal.okouny sem viděl jen za akvárkem,asi sem vybral špatný místo,ale neměl sem zrova dvakrát na vybranou.Pokusim se něco víc sepsat,fotek je ale po málu.

Sobota 8. října 2011 ve 23:52® sunet

mannice> Jen tak pro zajímavost, povedlo se chytit něco jiného? Nějakého toho basse, bluegills, okouny, sumce či candáty?

Sobota 8. října 2011 ve 23:37profil byl smazán

osprey> Už mám po lovu,takže sem to zabalil s tím že hold někdy jindy třeba.Ale sou to krásný ryby,velikánský,ma­sivní no paráda.Kupoval sem si do čech nějaký slabší proutky,takže těžko říct jestli bych je na to vytáhnul..

Sobota 8. října 2011 ve 13:18® osprey
osprey

mannice> Je otázka, kde ty ryby loví a co tam k tomu molu jezdí dělat.

Zkus menší a barevnější nástrahy – vyprovokovat nějaký reflex, zvědavost… Třeba táhnout kus za plandavkou streamera (přivážeš ho k trojháčku).

Měň hodně rychlost. Potřebuješ, aby v některé té hlavě přeskočilo a huba chňapla – když, jak se zdá, ty ryby aktivně neloví. Lehko se to píše, blbě dělá.

Pátek 7. října 2011 ve 23:15profil byl smazán

Tak výsledek je čistá nula.Snaha byla marná,dostal bych je leda že bych je podseknul.

Pátek 7. října 2011 ve 2:45® ladamaj
ladamaj

olda>to se dříve dočkáme smrti než sem něco ten lotr dá.:-))

Čtvrtek 6. října 2011 ve 23:39profil byl smazán

sunet> zítra ráno se na to mrknu,teda jim na zoubek.Náký husky jerky sem pořídil stejně tak rotny a ve finále mám uplně růžový kopyta tak uvidíme..posilnil sem i arsenál prutů na silnější klacík,tak teď už aby hlavně zabral.. :-) Vám tedy dobrou noc a já ještě mažu do krámů

Čtvrtek 6. října 2011 ve 22:52® sunet

mannice> Klidně bych zkusil i nějaké rotačky, třeba následující typ. Doletí dost daleko, a klesá tež dost hluboko.

http://www.mepps.com/…longcast/611

Z Rapalek bych zkusil v případě, že nic nejde Husky Jerka v barvě SB. Vím, je to spíše fantastická kombinace, ale když nic jiného nejde, toto bývá polsední naděje :-) . Každopádně není nutný s třemi trojháky, čtyřpalcový by mohl v pohodě stačit.

http://www.rapala.com/…/husky_jerk/

Tento příspěvek byl editován 6.10.2011 22:52:32 uživatelem sunet.
Čtvrtek 6. října 2011 v 16:54profil byl smazán

sunet> Viděl sem že američtí kolegové tam zkoušeli chytat stylem přesně jak říkáš,ale taky bez kontaktu.Tak sem přesedlal na mě oblíbené gumy,ale taky nic.Mám v zásobě nějaký rapaly,tak to tam zkusim pořádně proházet.Motaj se tam,ale že by měli zájem.Asi to chce tam přijít brzo ráno,nebo pozdě večer.Děkuju za pomoc

Čtvrtek 6. října 2011 v 16:49® sunet

mannice> Tady máš link na některé zajímavé info.

http://www.in.gov/…ild/3625.htm

Jako nástrahu bych zkusil různé typy plandavek, na lososy a steelheady platí, dobře se s nima hází, nejsou drahé,ale trhat na Michiganu asi moc nebudeš. Každopádně držím palce ať se nějaký ten steelhead či losos povede.

Čtvrtek 6. října 2011 v 16:11profil byl smazán

Alivio> Děkuju :-)

ssg.Jimmy Wild> Toho prcka sem pak vložim,je to něco jako vranka a neskutečně agresivní.Co dopadne na dno tak má ve svý moci tahle houževnatá rybka..

Čtvrtek 6. října 2011 v 15:52profil byl smazán

sunet> Belmont Harbor,Chicago

osprey> Kéž by,ale mám takovej pocit že by mi jenom vymotal naviják a já bych moh jet domů.Radši si vezmu náhradní vlasec. :-)) vůbec mě nenapadá co by na ně mohlo fungovat

Čtvrtek 6. října 2011 ve 14:52® sunet

mannice> Zdar, kde vlastně teď přesně lovíš?

Čtvrtek 6. října 2011 v 10:56® osprey
osprey

mannice> To je dobře, že jsi to mohl vyvrátit. Tak je hlavně chyť a vyfoť. :-))