Vyhledávání
Rybaření v zahraničí
V diskuzi je 1.561 příspěvků, z toho 1561 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 13. března 2011 ve 22:45® chosebaits
-
Zrovna vedle se píše o tom,jak si někdo přijede na Pádu pro kousek soli k sousedum,nebo jí zapoměli doma.Sousedi hned podávají celé kilo,nebo soli mají spoustu.Otázkou na co zní jednoduchá odpověď!! Jak to maso jinak máme uchovat a odvézt! Co na to říci???
- Neděle 13. března 2011 ve 21:00® chosebaits
-
LukasManousek> Musím reagovat a tak sori.Jedna věc je taková,že to tam je z nějaké duvodu zakázané,ale druhá věc je morální pohled rybáře a chování v cizině jako host.Nejsem ostrej chyť a pusť,nějakou tu rybu také odnesu domu.Pokud jedu na ryby někam daleko,nedej bože ven,tak jedu za poznáním,odpočinkem a nějakou tou rybkou.Oni tam mají problém,tak ať si ho řeší.Já tam jedu jako host za pohodou a né za masem!!! Pak se nemužem divit,že jsme jako cizinci v hledáčku některých lidí.Dnes se nadává tady na UK,venku na Rumuny a jiné živli a nebude to dlouho trvat,kdy tam budou nadávat i na čechy.Byla doba,kdy si rybáři dávaly na své tábořiště či loď českou vlajku,dnes už raději ne!!Proč???Nejde mi fakt o nic,klidně si tam nalož 10 sumcu a prožeň je udírnou ,ale až jednou někam přijedeš jako čech a budou na tebe lidi koukat jinak (nedej bože i četníci),tak se nediv. Budeš tam bivakovat a chytat přez noc???
Tento příspěvek byl editován 13.3.2011 20:02:07 uživatelem chosebaits. - Pátek 11. března 2011 v 17:05® LukasManousek
-
Invazní druh (nebo též invazivní) je druh na daném území nepůvodní, který se zde nekontrolovaně šíří, přičemž agresivně vytlačuje původní druhy, které mají podobnou funkci v přírodě, jako on. U obzvlášť nebezpečných invazí může dojít k tomu, že se daný druh začne šířit natolik nekontrolovaně, že rozvrací celé ekosystémy, což vede k rozsáhlým ekologickým škodám a potlačení či likvidaci mnoha původních druhů, ne jen těch s podobnou nikou. Některé invaze mohou skončit až naprostým vyhynutím většího množství původních druhů. Mezi invazní druhy je možno počítat i mikroorganismy způsobující choroby, nicméně tato oblast se často vyděluje jako speciální samostatný problém.
- Pátek 11. března 2011 v 16:53® LukasManousek
-
JHolc> jedna se tam jen o sumce,karase a jestě jeden druh ale to už si nevzpomínám jaký a určitě proto duvod mají. muj nazor je že ty ryby jim tam dělají potíže a vytlačují puvodní druhy,a proto je tento příkaz regulace, a ta australije je jasny příklad, ad už sí ríká kdo chce co chce, ja ryby nejim a mám k nim uctu ale kdybych tam jel chytat kapry bych nepoštěl, ptrotože tam opravdu ale opravdu nemají co dělat. Když se někomu na zahrádce objeví třeba bolševník tak ho taky zlikviduje ikdyž je to krasná rostlina,bohužel velice invazivní a je na to dokonce zakon o likvidaci této rostliny, a za neuposlechnutí jsou velké pokuty. a tyto staty maji podle mého to samé s těmito druhy ryb. A co se tyče ryb tak u nás začína byt tento problem se sumečkem americkym a když se to nebude řestit muže z toho byt hodně velky problem, ale protže je někdo agresivním zastancem metody chyt a pust tak si to nepřipouští ale pokud se to opravdu rozjede tak u nebudou mit možnost chytat jine druhy ryb než tohoto sumečka.
- Pátek 11. března 2011 v 9:59® ladamaj
-
chosebaits>Pepčo to nato musí přijít kažký sám.Jinak máš naprosrou pravdu,já takhle pouštěl sumejše i když se to na dané lokalitě nesmělo ato puštění to teprve člověka hřeje u srdíčka jen to parkrát skusit ale to dokáže opravdovej rybář.
- Pátek 11. března 2011 v 8:24® JHolc
-
Je to uz trochu mimo tema, ale zajima me ten zakaz pousteni ryb. Nejsem s tamnimi predpisy a podminkami obeznamen, ale nemaji pro ten zakaz pousteni dobry duvod? Tady, kdyz na pstruhovce chytíte stiku, snad ji taky nepustite…? Dalsi, trochu extremni pripad jsou treba kapri v Austrálii… Neni to jen oduvodneny pokus o jakousi „regulaci“?
- Čtvrtek 10. března 2011 v 8:34® chosebaits
-
LukasManousek> Pokud je to zakázané,tak nějaké řešení přeci najdu,jen abych tu rybu nemusel zabít.Dokážeš si poradit s bivakem,lovem přez čáru a přitom je to zakázané a tak určitě si dokážeš poradit s puštěním ryby.Končím na toto téma,nebo toto musí každý chápat uplně sám bez nějakých rad,pokud tedy ryby mám rád.
- Čtvrtek 10. března 2011 v 1:17® LukasManousek
-
hering> jo a to je přesně ono, kolikrat je člověk rad že se vykecá u nás.natož nekde v zahraničí.myslíš teda SvS ja myslel zeptat se na celní spravě,, no zajdu tam. bude lepší se připravit, než pak udělat pruser
no jak to zjistím tak to sem napíšu aby bylo jasno..
- Čtvrtek 10. března 2011 v 1:08® hering
-
LukasManousek> S Itálií nemám,žádnou zkušenost.Bohužel!Zkusil bych se zeptat státní veterinární správě.Tam by Ti měli dát fundovanou odpověď.Když si chceš vzít psa do zahraničí taky to je spousta vyřizování.Jestli myslíš Norsko tak tam jedu letos poosmé
Když se tady na hranicích s Německem šaškovalo kvůli slintavce (už nevím přesně kerej rok to bylo) tak jsme těžce německýmu celníkovi vysvětlovali,že ryba slintavkou netrpí.Pro něj to bylo maso jako maso
- Čtvrtek 10. března 2011 v 0:40® LukasManousek
-
hering> no to bych pravě chtěl větet, jak to je, a ne jen sem ale i tam. protože muj kolega řika :kde tam budu schanet karásky tak chce vest nejaky sebou. jo řešil se převoz ryb a to že se sumec pouštět nesmí ,ale místo toho aby někdo řek nějakou skušenost nebo že tam byl a je to tak a nebo tak,nebo že to tak není, tak tu jsou akorat narážky lidí co aní neví o čem je řeč a jsou pobouřeni posledním přizpevkem. TY jsi tam byl?
chosebaits> myslíš si že si dam do revíru 2m sumce ? chi chi chi
Tento příspěvek byl editován 9.3.2011 23:42:51 uživatelem LukasManousek. - Čtvrtek 10. března 2011 v 0:25® hering
-
osprey> Mi povídej.Předevčírem jsem si naběhl kvůli jedné chybějící čárce ve větě
- Čtvrtek 10. března 2011 v 0:22® osprey
-
chosebaits> Nemá ho asi tak velkej, ale to je jedno. Tohle si bude muset vydiskutovat sám.
Myslím, že nemá cenu tyhle spory zbytečně hrotit. Možná, že kdybychom seděli všichni někde u piva, bylo by to dávno v pohodě vyříkané. V psané podobě je to vždycky horší.
- Čtvrtek 10. března 2011 v 0:15® chosebaits
-
osprey> AHA,už to chápu!!! Rybu nepřevezu z duvodu její záchrany,ale z duvodu svého prospěchu,nebo mám vlastní soukromej rybník a potřebuji nějaké mastodonty.Kde pak je ten soukromej rybník,že bych se zajel podívat?? Určitě se nechci hádat a nechci nikoho odpudit z chytej,ale převozáky ryb opravdu nemusím.Je mraky spusobu,jak rybu pustit bez povšimnutí a je mraky duvodu,proč tu rybu převést.
Tento příspěvek byl editován 9.3.2011 23:17:30 uživatelem chosebaits. - Čtvrtek 10. března 2011 v 0:14® osprey
-
chosebaits> COž já vím, že je to kapr roček, ale on psal, že jich tam má moc a to pak ty ryby bývají jak piraně.
Ono je těžký debatovat, když se lidi neznají. Člověk pak bere něco jako provokaci, něco jako hloupost, něco jako výpad a přitom to kolikrát druhá strana myslela jinak. Proto se snažím tyhle diskuze s nadhledem. V reálném životě dokážu naštvat spoustu lidí, ale dělat to tady, za chvilku by sem nikdo nechodil.
- Čtvrtek 10. března 2011 v 0:10® hering
-
LukasManousek> Si myslým,že nenaváží.Každej stát má svoje veterinární předpisy.Vozit živé ryby legálně není jen tak. Třeba jeden příklad,sice jde o rostlinu,ale vézt sebou do Norska brambory tak máš zaděláno na těžkej průser když Tě zkontrolujou.
- Čtvrtek 10. března 2011 v 0:10® chosebaits
-
osprey>Majitel určitě né,nebo by nemohl napsat v kaprařině toto. ® LukasManousek zrybenec> cejny a malinky kapříky jsem tahaly i na koule 35mm vubec aní nedokazaly pohnout s olovem ale jak do toho matili tak se nejakej napíchnul a objesil se, strašne záleží co najede .na rybníce mi zase k1 vždycky bud koule uplne sežraly a nebo to zamotoly až k olovu nechapal jsem jak to dokažou dacani
JÁ bych chtěl vidět tu K1 ,jak omotá boilí s háškem okolo olova.Koule 35mm má větší váhu než kapr K1. Jen pro upřesnění!!! K1 je kapr roček.
Tento příspěvek byl editován 9.3.2011 23:11:32 uživatelem chosebaits. - Čtvrtek 10. března 2011 v 0:04® osprey
-
chosebaits> Myslím, že jako majitel nebo spolumajitel soukromého revíru to asi malej kluk nebude…
- Středa 9. března 2011 ve 23:54® chosebaits
-
LukasManousek> Vyplň si kartu,ať jsem si jistej,že jsi malej kluk a abych tě mohl tolerovat.
- Středa 9. března 2011 ve 23:41® LukasManousek
-
chosebaits>ano přesvedčil jsi mě budem je tam na tvou radu porcovat na třetiny. aby chuderky nedostaly čoud. a z hlediska nemocí spálíme všechno svoje vybavení a zakážeme dovoz ryb ze zahraničí. Víš o co jde snažil jsem se jen získat informace abych veděl co mužu čekat a na co se připravit a ty se tu do mně navážíš jako by jsi byl bůh ryb nebo doví čeho.ale ja tě chápu nemaš co dělat tak prudíš do ostatních.
- Středa 9. března 2011 ve 23:07® osprey
-
Mrakoš> Zkus se zeptat kolegy Jak.novi, ten tam coby školou povinný byl a chytal. Aspoň mám ten dojem.
- Středa 9. března 2011 ve 21:11® chosebaits
-
LukasManousek> Víš co ta ryba dostává za čoud,když jí převážíš??? Také sem mužeš zavléct nějakou nemoc!!!! Nejsou to vše jen keci proto,abych tu rybu nemusel pustit?? Sumce přivaž raději za držku a nech ho na laně do tmy a pak mu dej svobodu.Nebo hold nesu rybu a zakopl jsem.Češi jsou chytrej národ a vždy si poradí a nebo danou věc zneužijí ve vlastní prospěch!!! Co bych měl závidět???
- Středa 9. března 2011 v 19:54® Mrakoš
-
Mám jednu otázku. Pro rybaření na španělském pobřeží je třeba nějaké oprávnění čili nic? Případně co a jak se tam dá chytit. Já tam nejedu, ale slíbil jsem že to vypátrám. Chytat budou kluci školou povinní. Jsou do toho celí žhaví, jejich rodiče nerybaří.
Tento příspěvek byl editován 9.3.2011 18:58:12 uživatelem Mrakoš. - Středa 9. března 2011 v 15:48® LukasManousek
-
chosebaits> tak na v jednom foru tady mrchtaj a brečí že tu nejsou dravé ryby chlubí se tím jak vysazuji sumce a okouny a buhví co, a když ma nedko možnost a chut neco dovezt a vysadit tak z nej dělate největšíhi grazla, a pokud mam volit mezi rozřetat na tři kusi a vyhodit do popelnice nebo ho pustit nedke na přehradě u nas tak myslím že není o čem mluvit, možná tak o zavisti.
- Středa 9. března 2011 v 9:56® chosebaits
-
Ach ty převozníci,nakopat jim zadky.
- Úterý 8. března 2011 ve 21:03® LukasManousek
-
kral>no nevim no třeba to tak vubec není ale jiny info nemám ale treba pokud u mě na rybniku ti řeknu že nesmíš pouštět treba karase a ty je poštet budes upozornim tě a když je budeš pouštět dal tak tě od tam vyrazím.No a stat se to na 14 dení dovolené první den to nasere.což se nam stalo na dalešicích kdy nas od tam vyvedla vodní policije.
- Úterý 8. března 2011 ve 20:53® kral
-
LukasManousek> bych chtel videt jak me nejakej italskej kokot nuti zabijet sumce
- Úterý 8. března 2011 ve 20:37® osprey
-
LukasManousek> Já dodneška nepochopil, jak to ti Norové myslí – mají vývozní limit 15 kg a když někdo tahá ryby ze 100 m, tak jich to zas tak moc nerozdejchá. Takže rybář buď podvádí nebo to hází do moře s tím, že to snad přežije.
Na Islandu se s tím nepářou – co vyndáš, to odevzdáš a na to konto jednou za rok nevyjede rybářský kutr se sítěma.
Ryb si odtamtud nikdo moc nedoveze, páč se tam lítá letecky.
Pouštím ryby hodně, svoje největší jsem pustil, ale jsem realista. Dotrhané, zmordované, poraněné a podobné ryby většinou napytluju.
Fakt je, že ten páneček, co o něm píšeš, tyhle úvahy nejspíš nevede ani v náznaku. Doveze 200 kg, většinu prodá někde do hospody a má výlet zaplacenej.
- Úterý 8. března 2011 ve 20:30® LukasManousek
-
osprey> před 14ti dny se za mnou na rybníce stavolal jeden pán, a ten nepustilnikdy níc, a nevíc byl našenej z toho jak jel do norska a odvezl si od tam 200kg ryb.jak je to strašne super.no byl to zákazník držel jsem hubu ale cukaní jsem mněl
- Úterý 8. března 2011 ve 20:26® LukasManousek
-
osprey> no jasně. ale když pujde do tuhyho už se vydím jam nejakymu talijánovy vysvetluju že jsem ho pustit nechtěl:)oni jsou hrozní magoři,mně se to vlastně netyká ja jedu na kapry
abych si mohl narubat mražák
))
- Úterý 8. března 2011 ve 20:23® osprey
-
LukasManousek> Vlezeš do vody, necháš se fotit s rybou, zakopneš a uděláš „jéééé“…