Chytej.cz

Rybaření v zahraničí

V diskuzi je 1.561 příspěvků, z toho 1561 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 12. listopadu 2010 v 19:03® Barr

osprey> no já musím trochu oponovat,je-li od zodpovědného výrobce,vydrží­.Chytil jsem na ni množství štik na přívlač,tresky obecné přes metr,tresky tmavé přes metr,polacky přes 90cm a vydržely.Zvláště keleři a polaci jsou velmi bojovné ryby a není nouze o nenadálé rychlé výpady,karabinky vydržely.Chytám dlouho,nejsem začátečník a tato karabinka se mi nikdy neotevřela,až do letoška jsem měl štěstí na výrobce a ani teď se neotevíraly,roz­pojovaly.Ale ukážu jiný typ,který se otevírá..Nechytám na ně,kdysi,v patnácti mi utekl pěkný bolen,byl jsem svědkem spadlých ryb a můj jediný losos neutekl jen proto,že si při kotrmelcích vlasec do otevřené karabinky zapletl.Půjčil jsem si ji,pospíchal jsem.

Tento příspěvek byl editován 12.11.2010 18:06:03 uživatelem Barr.
foto/diskuze/zahranici/2010/th-img38866.jpg
Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 19:43® osprey
osprey

Barr> Já si nějak nevšiml těch dvou dole. Ta úplně dole by měla být dobrá. Konstrukčně odpovídá typu Berkley Crosslock a vydrží docela dost. Navíc je výhodou, že je těžké ji otevřít, což se užije hlavně při jerkování. Jerk lítá v krabině dopředu dozadu a už jsem si jich takhle otevřel několik.

Ta prostřední je jen pro mírné namáhání tahem. Technicky vzato je to velmi rozporuplné řešení. Řekl bych, že to projektoval nějaký optimista. Na větší bojovné ryby není dobrá – při kroucení se vyvrací ten plíšek a následně dochází k otevření. S trochou štěští ji rozebere osmdesátka sumík.

Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 14:56® Barr

osprey> ta na prvním snímku je jen pro názornost,v norském provedení je kvalitní a pevná.Navlékání některých,větších jigových hlaviček je na nervy,občas je nutno si pomoct kleštěmi,teď člověk pospíchá,dole jsou ryby,vítr tě žene pryč…Druhý typ od kvalitního výrobce je rychlý a také spolehlivý,ve velkém provedení jsem je měl i na pilkrování a nikdy se při vázkách(kdy se trhá lodí s nastartovaným motorem- jízdou) nepůlily.Trhací byly ze Semy Lenešice,až později jsem si všiml – vyrobeny v Číně.Spirálové zkusím,jest-li jde na ně navlékat větší očka háčků.http://www­.los-cormoran.cz/cortest-spiralova-pevnostni-karabinka-346.php .Jasně,chce to zkoušet co vydrží.Stejné je to i s kroužky,troj­háčky,jigovými hlavičkami.Nejde o přetahování s rybami,ale některou rybu odlepit od dna.To kdyby mi někdo vyčítal předimenzované nářadí…!

Tento příspěvek byl editován 11.11.2010 13:58:50 uživatelem Barr.
Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 1:27® osprey
osprey

Barr> To je ona. Vyhodnotili jsme ji jako jednu z nejodolnějších. Navlíkat do ní něco, to je už jiná kapitola.

Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 1:14® ladamaj
ladamaj

Barr>ty karabinky od ospreje používám ostatní tak na zavěšení olova,krmítka ale Mírovo používám i u sumíků a drží suprově i když mám ložiskové.

Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 0:45® Barr

Tak tyhle znám,už jako kluk jsem je občas používal,dost pracné navlékání,u ji­gových hlaviček myslím nemožné.I když – nezkoušel jsem je.

foto/diskuze/zahranici/2010/th-img38856.jpg
Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 0:33® Barr

aulikk> Díky. A tohle jsou ty praskající v tahu,stačí si vzít dva pilkry a zatáhnout…

foto/diskuze/zahranici/2010/th-img38855.jpg
Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 0:27® Barr

osprey> tyto karabinky neznám,nevím o nich.Pevné jsem si koupil v Norsku,ale navlékání některých jigových hlaviček je na několik minut.

Tento příspěvek byl editován 10.11.2010 23:28:27 uživatelem Barr.
foto/diskuze/zahranici/2010/th-img38853.jpg
Středa 10. listopadu 2010 ve 22:46® aulikk
aulikk

Okolo Trondhaimu znám několik míst;Harbak,Urke. Na Hitře jsem byl v Sandviku 2× a na Froye na Titranu a v Grunvikdale­nu.K placákovi gratuluju,já mám pouze 10,5kg/107cm ze 30-ti metrů a taky se mu nechtělo ale dobrá brzda kaigenu 500 Xp a 500g cool od zebka je dobrá kombinace.Měl jsem problémy s kroužky na kupovaných pilkrech,karabinky používám pouze ložiskové (jsou bez problému).Zatim. aulicky.p@seznam.cz

Středa 10. listopadu 2010 v 18:03® osprey
osprey

Barr> Viděl jsi takové ty spirálové karabiny, kam se musí nástraha doslova „našroubovat“?

Jinak souhlasím s tím, že většina karabin špatně snáší rázové a torzní namáhání (cukání a kroucení). Bohužel u nás se to na rybách špatně testuje.

Středa 10. listopadu 2010 v 17:03® Barr

osprey> chvíli mně to připadalo k nezvednutí ode dna,také proto,že jsem si nebyl moc jist šňůrou,předtím to nějak často praskalo(byly to karabinky..a tahle byla zrovna dobrá),no a pak v zápalu boje to drželo(šňůra 22kg,Charisma 50–190,Shimano Exage6000,přívlač – už jsem to různě psal).Jsou to takové rozčilené lítačky,hůř vylovitelné na loď než sumec. Asi z 50-ti karabinek bylo 5 dobrých.Už všechny budu zkoušet a hned.

foto/diskuze/zahranici/2010/th-img38841.jpg
Středa 10. listopadu 2010 ve 14:56® osprey
osprey

Barr> To muselo být jak zdolávat dveře a ještě k tomu dost živé. Gratuluju.

Středa 10. listopadu 2010 v 8:03® Barr

Jedná se o Soroya pod Nordkappem.Letos jsem byl ve stejný termín,chytil jsem mimo jiné halibuta 57kg/168cm,kolegové chytili 81kg,takže to není špatný termín.Pokud se týče čekání na odjezd tak ano.Jedeme koncem února nad Trondheim,máme volné místo,takže jest-li si chceš zkrátit čekání,můžeš jet… V červenci je vidět 24h,počasí a cesta(3200km) je příjemnější než v dubnu,jezera nejsou zamrzlá.

Úterý 9. listopadu 2010 ve 22:11® aulikk
aulikk

Barr> Aulik.Jel bych ale nezdá se mi termín.Mi jedem Spakene kousek od Tromsa 13.4–27.4 a už to se mi zdá být pozdě.Moc se na to těšim.A Vám přeju hezkou rybačku.

Pondělí 8. listopadu 2010 v 11:15® osprey
osprey

sepl> Pošli osobku Radku Filipovi (Raf). Ten tam, myslím, byl.

Pondělí 8. listopadu 2010 v 10:57® sepl

Zaujala mě na internetu nabídka pronájmu lodí a rybaření na řece Pad v Italii. Máte někdo zkušenosti v této oblasti a mužete se o ně podělit?

Neděle 7. listopadu 2010 v 1:22® Azbest

http://www.azbestus.cz/…-cesta-domu/

Středa 3. listopadu 2010 v 10:26® Barr

10.7.2011–20.7.2011 máme jedno volné místo do Norska-Soroya.Převážně mořský rybolov,ale i muškaření na jezerech.Cena kolem 25000,– ,jede se autem.Kdo by měl zájem,ať se ozve…

Středa 27. října 2010 v 8:23® marex
marex

Zdravím všechy, chtěl bych se zeptet zda nemáte někdo zkušenosti s revírem derito to http://www.deritoto.hu/ v maďarsku. popřípadě jiných dik.

Neděle 24. října 2010 ve 22:06® xkundak

dobry, nasel by se nekdo, kdo by se mnou jel na tyden do spanelska na kapry a sumce…odletam 9.11. a jsem sam, byl bych moc rad kdyby se nekdo pripojil..

Sobota 9. října 2010 ve 12:53® LojzaRybka
LojzaRybka

František Helm> a hlavně si vem nějakej proti chemickej oblek,protože jestli ti tam připlave ta červená sračka z maďar,tak to s kalhot nesmeješ :-D :-D

Neděle 3. října 2010 v 0:14® osprey
osprey

František Helm> To je optimální stav připravenosti. Podle slov známých se připrav hlavně na komáry a domorodce, co sežrali skoro všechno, co mělo v deltě šupiny.

Sobota 2. října 2010 ve 23:53® František Helm

Je škoda, že se nenašel někdo, kdo by mi pověděl pár věcí k té deltě Dunaje. Tak tam zejtra vyrážím připraven opravdu na všechno…

Sobota 2. října 2010 v 10:44® rarach

Agara> V Bosně jsou revíry státní a soukromé a to i na jedné řece, takže specifikuj kam chceš jet.

Čtvrtek 30. září 2010 v 19:38® osprey
osprey

Agara> Hm, dost specifická věc. O tom by nejvíc věděli muškaři. Pár jich tam jezdívá a nejsou to lidi, co by chytali načerno.

Čtvrtek 30. září 2010 ve 14:41@ Agara

Petrův zdar, nevíte někdo, jak je to s povolenkami v Bosně? K

Čtvrtek 9. září 2010 v 15:29® František Helm

Mohl by se mi prosim ozvat na mail někdo, kdo už byl chytat na deltě Dunaje. Měl bych jen pár základních otázek, protože tam vyrážím za 8 dní a vůbec nic o tom nevim. Díky… můj mail fotky-helm@seznam.cz

Úterý 7. září 2010 ve 21:16® aulikk
aulikk

mh> Hmm,pěknej.Mám taky jednoho 78cm 7kg na deltu od semy.Ven nechtěl ani náhodou,napumpoval se vodou já myslel že kotvim.Gratuluju.

Sobota 4. září 2010 ve 22:07® mh

Norsko,Tingvoll.Po hodinovém pilkrování přišla odměna, čekal v 60 metrové hloubce. 108cm a 14 kg, pilkr 450g, multiplikátor Daiwa prut Colmic.Z moře se mu moc nechtělo, zápasil bezmála půl hodiny-bezva zážitek.Přál bych to každému.MH

foto/diskuze/zahranici/2010/th-img37399.jpgfoto/diskuze/zahranici/2010/th-img37400.jpgfoto/diskuze/zahranici/2010/th-img37401.jpgfoto/diskuze/zahranici/2010/th-img37402.jpg
Úterý 31. srpna 2010 ve 23:19® frodo76
frodo76

Ahoj, našel by se tu nějaký pohodový človíček který by chtěl na poslední chvíli jet s námi autem do Švédska a Finska? Z původní čtyřčlenné posádky jsme zůstali jen já-34let,kamarád-35let a jeho přítelkyně-38let a tak postrádáme i s finanční stránky jednoho do počtu. Jednalo by se o rybářsko-poznávací akci v termínu od 10.9.-28.9. Představa je taková, že by jsme krom rybaření dělali různé treky po okolí a navštěvovali zajímavá místa. Řidič a zkušenější cestovatel vítán na věku a pohlaví nezáleží.