Chytej.cz

Rybaření v zahraničí

V diskuzi je 1.561 příspěvků, z toho 1561 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 1. července 2010 ve 13:02® Jak.novi
Jak.novi

mannice> Pravda, třeba se potkáme. :-)

Čtvrtek 1. července 2010 ve 13:00profil byl smazán

Jak.novi> hezky :-D ,tak kdyžtak se tam někde třeba uvidíme s prutama,to bude poznávací znak :-D

Čtvrtek 1. července 2010 ve 12:38® Jak.novi
Jak.novi

mannice> Letím tam ve stejný datum a budu v hotelu Geisum Village. :-)

Čtvrtek 1. července 2010 ve 12:34profil byl smazán

Jak.novi> letim tam 11.7–18.7 a budu tam v hotelu Roma..Ty?

Čtvrtek 1. července 2010 ve 12:26® Jak.novi
Jak.novi

mannice> Do Hurghady letím taky. Ptám se proto, že právě v Hurghadě na nějakých hotelových plážích je dovolen rybolov.

Čtvrtek 1. července 2010 v 11:58profil byl smazán

Jak.novi> Letim na normální dovolenou,užívat sluníčka.Ale napadlo mě že bych vzal nákej proutek a třeba bych to při břehu zkusil ;-) ..Město hurghada,klasickej hotel **** ..

Středa 30. června 2010 v 17:52® Jak.novi
Jak.novi

mannice> Osobně jedu do hotelu, který má vlastní pláž, kde povolení nepotřebuješ. Na jiných plážích to povolení je třeba. Měl jsem i vyjet na vodu s průvodcem, ale to padlo. Kdy a kam letíš?

Středa 30. června 2010 v 17:17profil byl smazán

Zdravim,nevíte někdo jak je to s rybařenim v Egyptě?platí se tam něco za povolenku nebo ne??

Pondělí 28. června 2010 ve 13:59® ladamaj
ladamaj

ormoran>souhlasím o tom to by se dalo diskutovat až doaleluja co bojlísář to jiný názor.OK:->

Pondělí 28. června 2010 ve 13:27® cormoran
cormoran

ladamaj> Asi to tak má být, kdyby bylo všechno gratis, tak by to taky nebylo ono:-)

PS: Raději to tu ukončíme, ať má taky trochu prostoru rybaření v zahraničí:-)

Pondělí 28. června 2010 ve 13:12® ladamaj
ladamaj

cormoran>chytám na bojlí spoustu let mám složené svoje to mě přijde 5kg na 438kč nepočítám dochucovadlo tam se ceny hodně liší,jinak to není jen o koulích ale zakrmovat zrnem-kuk.,pš.,řep.,a další.Testoval jsem i spoustu prodávaného a nikdy bych stím nechytal nevíš co vše tam je.Svůj bojlís mám vše co konzumuje každej člověk krom esencí ale je to někdy oříšek.Jinak pokud bych to měl přepočítávat kolik mě stojí:povolen­ka,náčiní,ces­ta a vše ostatní tak bude klidně lepší nic nedělat a do ničeho neinvestovat zavše dnes platíš.:-|

Pondělí 28. června 2010 ve 12:37® cormoran
cormoran

osprey> Aha, moc to tam nasleduji, takže nemám přehled. Smysl pro humor asi mají, jen o tak úspěšné přísadě neradí mluví. Ono „udělat“ správnou konzistenci nebude jen tak:-))

Pondělí 28. června 2010 ve 12:15® osprey
osprey

cormoran> Už jsem se tam konto pokusil zavést diskuzi na podobné téma. Buď jich tam chodí málo nebo nemají smysl pro humor:-))

Pondělí 28. června 2010 ve 12:04® cormoran
cormoran

osprey> Zkus to nadhodit v kaprařině, třeba se to ujme:-)) Za ty různý serepetičky, který do koulís cpou, dávaj nekřesťanský prachy, tohle by je vyšlo levněji:-)

Pondělí 28. června 2010 v 11:43® výča

chtěl bych se optat kdo má skušenosti s madarskýma jezerama kde se dají chytat kapři převážně nad 10kg.a jak je to s povolenkou kde se tam dá koupit.

Pátek 25. června 2010 ve 14:40® osprey
osprey

cormoran> Co máš proti nakrmenýmu kapříkovi. Kapraři jim teď neustále předhazujeou enzymaticky předtrávené rybí moučky. Tohle je přírodní produkt.:-)

Pátek 25. června 2010 v 7:33® cormoran
cormoran

osprey> Asi yo, o tom Norsku se to proslíchá. Nedávno mi říkal jeden místní domorodec, že už je letos s rybami spokojenej. Má 32 kaprů a jedno jedlý štíhle, takže se mu peníze za povolenku hravě vrátily. S pociten nadšení pak prohlásil, že do konce roku už bude chytat jen dravce, že jich tolik nepochytá a aspoň trochu ulehčí kaprům..

Jinak teda gut apetit tomu, kdo si přijde pro kapříka nakrmenýho ožralou:-D

Čtvrtek 24. června 2010 v 18:24® osprey
osprey

cormoran> Ale to je u velké části českých rybářů normální. Mě už kdysi někdo vysvětloval, jak kdysi jezdil do Norska zadarmo, protože přivezl kamarádovi hospodskému tolik filetů, že se mu to zaplatilo. Dnes jsou sice nějaké limity, ale vykutálení lidičkové tohle řeší pořád. Chlast neřešili? To je taky vděčné téma. Ale po ožralovi si aspoň zachytáš. Někdy ty ryby i nakrmí… :-D

Čtvrtek 24. června 2010 v 8:58® cormoran
cormoran

osprey> Žel Bohu, oni tak asi opravdu smýšleli..

Středa 23. června 2010 v 19:27® osprey
osprey

cormoran> b) je správně. Musí přece srazit náklady na cestu, ne?

Středa 23. června 2010 v 9:45® cormoran
cormoran

Jen tak aby řeč nestála..Včera při cestě vlakem si nedaleko mě sedli dva týpci kolem 25 let. Jestli jsem je chtěl poslouchat, nebo nechtěl, je prakticky jedno, nicméně nijak nešeptali, takže jsem toho od nich pobral dost. Tématem jejich dialogu byla společná dovolená na Ebru. Už po prvních pár minutách mi bylo jasné, jak se věci mají a byl jsem opravdu zaskočen, co ti dva vlastně řešili. Evidentně se jednalo o jejich první výpravu na tento revír, takže jsem čekal rozhovor o něčem trochu jiném. Abych to zbytečně neprotahoval, hlavním tématem jejich konverzace bylo to, jak nejlépe zpracovat a uchovat ulovené ryby, kolik si jich smí vlastně denně ponechat a celkově řeči o tom, jak maximálně využít všechny možnosti k nachytání maximálních počtů masa, teda ryb..Tak nějak jsem z toho byl rozhozenej a moc jsem nevěděl, co jsi o tom myslet. Nabízely se mi dvě možnosti, a sice že je to asi na rybářský dovolený v zahraničí normální, nebo možnost ta, že zase jedou Čecháčci do zahraničí dělat národu „dobré“ jméno..

Tento příspěvek byl editován 23.6.2010 09:49:03 uživatelem cormoran.
Úterý 22. června 2010 v 19:15® Azbest

http://www.azbestus.cz/…anta-isabel/

Pondělí 21. června 2010 ve 20:48® Jak.novi
Jak.novi

Mervart> Povolení pro lov ze břehu nepotřebuješ (tuším, že to vyžaduje pouze Chorvatsko), pro lov z lodi ta nutnost je. Osobně jsem tam hlavně chytal na cit (položená s vlascem mezi prsty) a u přístavů jsem zkoušel chytat cípaly na splávek a kousek pečiva (několik jsem jich zasekl, ale žádného jsem nevytáhl). Další dobrou nástrahou je maso z mušlí a těsto s pečiva (nejlépe z těch jejich baget). Zkoušel jsem tam i vláčet, ale bez úspěchu (měl jsem samé velké nástrahy, úspěšné by mohly bejt nějaké marmyšky nebo ,,dvojnulky" rotačky). Další zábavnou metodou je lov na ,,zrak", kdy máš v ruce pytlačku, lehneš si na hladinu, montáž spustíš pod sebe a chytáš (nezbytnou pomůckou jsou potápěčské brýle). nejlepší průměr vlasce je 0,10–0,14 mm. Návazce jsem nedělal.

Tento příspěvek byl editován 21.6.2010 20:50:11 uživatelem Jak.novi.
Pondělí 21. června 2010 ve 13:02® HaD
HaD

Další zpráva od pana Hadače z BC:

Nebudu to tu moc prehanet ale dnes bylo saze par ryb u nas v Britske Columbii. Presto ze prselo, chytl jsem asi 6 duhaku a tak prikladam jen jednoho vetsiho.. Mel mit asi 5 a pul liber… Je to tu tak zvany „Kamloops Strain Rainbow“ – cili „Kamlupsky Pstruh Duhak“ – ma dost cervenych barev a hlavne licka jsou do Oranzova zbarveny. Opet jsem ho pustil na svobodu.. Je jich tu dost a vse se neda drzet. Obcas jen jednoho mensiho k veceri…

Dik, Michael Hadac.

foto/diskuze/zahranici/2010/th-img35340.jpg
Neděle 20. června 2010 v 11:22@ Mervart

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte jak je to s rybařením na moři ve Španělsku?Jestli je potřeba povolenka na co chytat,..atd.Předem děkuji.

Čtvrtek 17. června 2010 ve 14:05® HaD
HaD

Tyto fotografie se včerejšími úlovky do redakce zaslal Michael Hadac přímo z Britské Columbie :-)

foto/diskuze/zahranici/2010/th-img35160.jpgfoto/diskuze/zahranici/2010/th-img35161.jpg
Čtvrtek 17. června 2010 v 10:05® Azbest

http://www.azbestus.cz/…m-pruvodcem/

Středa 2. června 2010 ve 12:14® dam
dam

troutkiller – tady máš jednu fišku z Norska, na 0,18

foto/diskuze/zahranici/2010/th-img34683.jpg
Úterý 1. června 2010 v 11:03® OK 59

osprey> Jistě, byla toho spousta, štiky šly velmi dobře, okouni také, candát se nám letos bohužel nepovedl ani jeden ale na těch štikách jsme si to vcelku dobře vynahradili. Více se postupem času dovíte a uvidíte na našich stránkách: http://www.rybarenisvedsko.cz/

Pondělí 31. května 2010 ve 12:36® osprey
osprey

OK 59> A narazili jste i na něco víc?