Vyhledávání
Rybaření v zahraničí
V diskuzi je 1.561 příspěvků, z toho 1561 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 27. ledna 2009 ve 21:46® filip111
-
Nikoš: děkuju za vyčerpávající informace, lanko a další věci (háčky, olova atd.) mám zajištěný tam. Nebudu ani tak moc vláčet, spíš se chci soustředit na „položenou“ a pak na chytání na káču, resp. nafouknutej balónek
na živou rybku. Pojedu chytat do oblasti, mezi mangrove, kde je prý hodně Tarponů, pak do oblasti na Albuly apod. budu jezdit po různých částech a tam i chytat. V místě kde budu bydle ve městě Caiberién je dlouhá hráz na ostrovy a sem tam je na té hrázi most a tam je to prý moc dobré na rybaření. Je to vidět na Google Earth. No prostě mám toho v plánu hodně, uvidíme, co všechno se povede stihnout. Budu muset být taky sem tam s rodinou
D Až přijedu tak dám vědět jak jsem dopadl. Ty jsi teda chytal na Martiniku? nemáš nějaký další fotky? taky jsem uvažoval o tomhle ostrově společně s Dominikou a Guadeloupe. Musí tam být pěkně. Ještě jednou díky za info. Ahoj za měsíc
- Úterý 27. ledna 2009 v 17:19® Nikoš
-
HaD, LojzaRybka> děkuji
Tarpony jsme bohužel nepotkali. Ale lidi na Martiniku říkali, že jich tam je plno. Co vím, tak je víc chytají výš u Saan Martenu. Je opravdu neuvěřitelný, jak ty mořský ryby bojujou. Myslím tyhle teplomilný ne tresky v Norsku… Malý barakudy jsou docela líný a daj se dotáhnout k lodi jak beránci, ale u týhle mojí velký jsem se sakra zapotil i vybál, chytal jsem z malýho zodiaca a zatáhla mě tak 2 km od pobřeží…
Příště bych chtěl jet víc nahoru a povodit si tarpona, to je velká výzva…
- Úterý 27. ledna 2009 v 17:06® Nikoš
-
filip111> no dorády, tuňáky, makrelovce a tyhle rychlý ryby jsme chytali na trolling z jachty. Takže při každým přejezdu. Je dobrý tam dávat lanko, protože se splete i barakuda a ta to pak ukousne. Vhodný lanko tady nekoupíš, to musíš tam. Já měl nějaký ještě potažený bužírkou na 40 kg. Koupíš v cívce po 10m a k tomu takový klipy, uděláš očko a secvakneš kleštěma. Nejvíc se nám osvěčily modrý a růžovo-bílý chobotnice s co nejmenším závažím, aby opravdu jen skákala po hladině. Fajnšmekři prý chytají na obal od Coca-coly. Udělají z něj snop. Nakonec jsme se na kupovaný vykašlali a použily chobotnice z návazců do Norska. Ty jsme dali 3 až 4 do sebe a pak velkej jednohák nebo dvojhák nebo nakonec takovou tu klasickou norskou feferonku. Záleží na jaký lodi budeš jezdit. Laminátový lodě prej dělají o vlny velkej randál, takže je dobrý to pouštět fakt daleko za loď. Nám se osvědčilo tak 250 – 300 m. U dřevěný jsem to pouštěl kolem 150 m. Taky můžeš vyzkoušet velkýho woblera, ale to nesmí jet loď moc rychle, kolem 3 – 4 uzlů, jinak se to nedá táhnout a namáhá to vercajk. Jinak v noci je dobrý dávat kus ryby nebo kuřete na velkej jednohák s lankem tak metr nade dno na žraloky, rejnoky, atd. Háky kup taky tam, sumcový 10/0 Gamakatsu mi žralok zprohejbal jak jehlici na pletení. Pruty jsem měl sumcový Waller Kalle Dream fish a polskej Dragon oba 2,4 m, ale to je moc dlouhý a je to opruz s tím na lodi šermovat. Ideál tak 1,8 m. Multíky jsem měl na dalekej trolling Okuma titus 50 s návinem 400 m vlasce 0,8 a na noc shimano TLD25 s pletenkou na 90kg. Pokud budeš chobotnice kupovat tam, tak kupuj od firmy Williams nebo tak nějak, ty jsou super a vycpi je nějakejma levnejma a vraž do toho olůvko tak 30 g. Příště bych volil kvalitnější vlasec 0,7. Nedělá to při dalekým trollingu takovej pytel a vykašlal bych se na kupovaný chobotnice, ale vzal bych si ty norský za pár kaček a navrch tu cca 20 cm od williamsona. Pletenka na trolling vůbec nemá cenu. Pak jsem chytal „malej“ trolling s malým člunem a tahal za sebou kolem pobřeží cca 25 cm woblera. Tak jsem dostal tu velkou barakudu. Nejlepší jet tak 20 minut před západem slunce a max. půl hoďky po západu slunce, to je ideální čas. Dobrý je jet podél nějakýho zlomu, kde to padá do hloubky. Já jezdil blbuvzdorně tam, kde se to lámalo ze světlemodrý na tmavěmodrou vodu. Žraloka jsem bohužel nechytil, ale prej berou od šesti do devíti večer. Tarponi tam jak jsme byli prý moc nejsou, ale je dobrý dát kus masa na hák a jak se houpe loď, tak aby plácalo to maso o hladinu. Toť asi vše… Držím palce a pak písni a pošli fotky.
- Úterý 27. ledna 2009 ve 13:57® HaD
-
Nikoš> gratuluju! já tu mám pro CHYTEJ.TV materiál z Gabonu a ty jejich „štiky“ jsou fakt bojovnice. Co tarponi? Ty tam nejsou?
- Úterý 27. ledna 2009 v 10:16® filip111
-
Nikoš: Ahoj tak nevim cio ještě stihnu, zítra v noci letím, ale přeci jen to zkusím. Jaký jsi použil lanko na to Barakudu? Co byla tvoje nejúspěšnější nástraha? já budu chytat převážně na ryby, sem tam oliheň, krevety apod. Chytal jsi na hloubkách? nebo u pobřeží? jaký mezery jsi zaznamenal?
- Úterý 27. ledna 2009 v 9:36® LojzaRybka
-
Nikoš> moc krásný ryby,gratuluji a závidim
- Pondělí 26. ledna 2009 ve 20:19® Bobr111
-
Chlapi, poradíte mi, kam na kapry do zahraničí? Nehledáte někdo parťáka??
- Pondělí 26. ledna 2009 v 19:11® Nikoš
-
a tuhle krasavici jsem dostal na rozloučenou… 125 cm a nádherných 20 min. hodně tvrdýho boje.
- Pondělí 26. ledna 2009 v 19:10® Nikoš
-
tady doráda rovných 130, asi nejkrásnější ryba, co jsem kdy viděl…
- Pondělí 26. ledna 2009 v 19:05® Nikoš
-
tady pár rybek: tenhle rejnok byl neuvěřitelnej bojovník. Měl tak 20 kg, ale bojoval daleko víc než třeba 60 kg sumec. Prostě můj favorit…
- Pondělí 26. ledna 2009 v 19:03® Nikoš
-
filip111> Ahoj, právě jsem se vrátil z Karibiku. Tak jestli máš nějaký otázky, tak se můžeš zeptat. Pokud budu vědět, rád poradím. Byl jsem tam poprvý, tak sám jsem měl ve vercajku pár mezer.
- Úterý 20. ledna 2009 ve 21:22® filip111
-
HaD: uvidíme, budu chytat téměř každý den, takže dostane zabrat. Potom napíšu, jak obstál. Třeba to pomůže někomu v rozhodování.
- Úterý 20. ledna 2009 ve 12:13® HaD
-
filip111> Chápu. ALe Cormoran je dobrá značka. Mohl by být OK
- Pondělí 19. ledna 2009 ve 21:48® filip111
-
HaD: děkuji za tipy. Už jsem koupil Cormoran. (je v Ústeckým fóru) Uvidím co vydrží, chci jim ho nechat na Kubě a já si tu koupím něco novýho na sumíky. Pokud budu spokojenej,tak bych si vzal stejnej, až se vrátím. Pokud uvidím, že to není ono půjdu do něčeho dražšího. Teď jsem trochu vykrvácel, letenky, víza, auto, loď atd atd. To určitě znáš, co je s cestou všechno spojeno.
proto jsem zvolil levnou variantu.
- Pondělí 19. ledna 2009 ve 2:45® HaD
-
filip111> penn, shimano. Od Okumy je dobrej Titus. Obecně platí, že okolo 5000 jsou multíky dobrý od všech těchto výrobců.
- Neděle 11. ledna 2009 ve 14:45® jiris
-
kuci2> pěkná ryba, seš dobrej rybář!
- Pátek 9. ledna 2009 v 19:23® Filip00
-
pěkná štika
- Pátek 9. ledna 2009 v 16:37® kuci2
-
Georgino> tak to sorry,o tom sem nevěděl,ale zajímalo by mě spíš to maďarsko jak ta fotka
- Pátek 9. ledna 2009 v 16:33® Georgino
-
kuci2> Hele, mám podobnou
- Pátek 9. ledna 2009 v 16:27® kuci2
-
skwor> cože,to mam z netu s fotogalerie
- Pátek 9. ledna 2009 v 16:25® skwor
-
kuci2> Proč jsi šlohnul Georginovi fotku?
- Pátek 9. ledna 2009 v 16:16® kuci2
-
pánové,má někdo z Vás skušenost s Maďarskem všeobecně,nejlépe jezero MERENYE? Budu rád za jakoukoliv informaci,předem děkuji
- Úterý 6. ledna 2009 ve 21:38® filip111
-
HaD: děkuji ti za odpověď, měl by jsi prosím nějaký konkrétní tip na multík? já jsem pokukoval zatím jen na netu po něčem od třeba Okumy, nebo Penn. Osobně jsem si zatím nic neprohlížel, myslele jsem že by mohly něco vydržet. rád si nechám poradit od někoho zkušenějšího. pokud budu vědět že to něco vydrží tak si klidně přidám .
- Úterý 6. ledna 2009 v 15:28® HaD
-
filip111> mám obavu, že za 5000 dohromady nic moc kvalitního nepořídíš a pokud budeš levnej multík trápit na moři a pak na sumcích, moc sezón nevydrží. U prutu bych se tolik nebál modelu okolo 2500 Kč, ale u multíku bych opravdu nešetřil.
- Pátek 2. ledna 2009 ve 22:38® filip111
-
prosím o radu, nebo spíš nějaký tip na to co si sebou vzít na mořský rybolov. někdy v průběhu jara se chystám na měsíc na Kubu a samozřejmě si tam chci zachytat. Mám v plánu větší ryby, barakudy, dorada atd. chci si koupit nějaký prut, multík, šňůru, háčky apod. hledám proto inspiraci abych na něco nezapoměl, nebo nějaký tip na vyzkoušené vybavení. Budu rád za každou radu. cenový strop mám kolem 5000 za prut a naviják. Taky by se mi hodilo, aby výbava nebyla moc težká, nechci 3kg multiplikátor
vybavení budu používat i u nás na lov sumců. Díky
- Čtvrtek 18. prosince 2008 ve 22:23® HaD
-
Po mnoha měsících usilovné práce spouštíme databázi svazových revírů, která nemá na českém internetu obdoby. Všechny revíry byly zaneseny do map GOOGLE včetně jejich vyznačení. Vždy krok napřed. Jsme tu pro Vás. Odkaz naleznete v menu „Ostatní“ nebo přímo zde: www.chytej.cz . Revíry MRS budou spuštěny během několika dní.
- Neděle 14. prosince 2008 v 7:43® boja
-
připravujeme závody informace na www.ryb_zavody_more.wbs.cz Také hledáme sponzory
- Pátek 5. prosince 2008 v 6:38® Owner
-
yerrx:ja bych taky nevzal osobu mladší 18 let do norska na moře,jinak HAD má pravdu s tou záchrannou vestou,je to dobrá věc a navíc povinná.Věděl jsem že musí být na lodi ale netušil jsem že jí musím mít i oblečenou,přesvědčila mě o tom pobřežní hlídka když nám chtěla dát pokutu 500 norských korun.:-/
- Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 21:40® HaD
-
yerrx> většinou je to k dispozici na každé lodi. Tedy mám na mysli vestu. Plovoucí oblek není špatnej, ale nutnost to není.
- Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 21:15® yerrx
-
regulus> no on to není jako úplně stryc, je to tam ten od tamtoho od toho ....... takže z hodně daleké rodiny…
HaD> no tak protože bych jel na moře poprvé tak bych to asi všechno měl…