Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 25. října 2006 v 10:36® Mirek

Prichy> Proč? Na vláčku víc bojovala? :-)) )

Úterý 24. října 2006 v 19:36® Prichy
Prichy

Fordak.P: ja ji chytl na rotacku…(na plavacku taky, ale vlacka je lepsi) :-)

Úterý 24. října 2006 v 18:27@ FORDAK.P

zdravím ve spolek puvodně na háčku měl být pstruh ale škeble byl rychlejší

foto/diskuze/zaciname/2006/th-img9652.jpg
Pondělí 23. října 2006 v 9:26® profo
profo

CeP> jj pravdu díš, jen pro upřesnění pojem RŘ je dost zažitý, ale už se se používá snad jen právě na těch stránkách ČRS. K povolence totiž nedostáváš RŘ, ale BP a ty jsou prakticky totožné s tím co deklarují na svých stránkách.

Sander : opravit mě klidně můžeš, za to ti hlavu rozhodně trhat nebudu, jen jsem tvou opravu trochu nepochopil, ale to se podá jen tak dál…:-)) ))

Pátek 20. října 2006 v 18:19® Sander
Sander

CeP > jo, něco podobnýho jsem dělal o prázdninách v sousedoucích. To byly taky galeje, zvlášť když těch kusů bylo 300 denně. I když bylo venku vedro, v nějaký uzavřený boudě bych to dělat nechtěl. Vyvezli mě ven i s veškerou aparaturou :-)

Pátek 20. října 2006 v 18:05® kulin
kulin

CeP> V tom gumovým oblečku to asi nebyla zbrojovka,nebyls náhóódou někde u kraf,asi to máš ňáký pomotaný.:-)) )

Pátek 20. října 2006 v 16:12® CeP
CeP

Sander> kazdy prazdniny jsem si ve zbrojovce odbouchal minimalne 4 tydny. a to jeste v dobach kdy se za slovo ekologie malem zaviralo. trba kdyz jsem poměďoval tak to byla drevena bouda s therovou strechou. venku +30; vevnitr +38. mel jsem holinky, gumovou zasteru, gumovy rukavice az po loket a pred xichtem stit. pomedovane soucastky jsem machal tusim ze ve 14 laznich. ve dvou byl nejakej kyanidovej roztok a posledni parni lazen na odstraneni vosku. to byly galeje. na tehdejsi podminky mate dneska hnedle nemocnicni prostredi a v tom momente odpovidam „smradek, ale teploucko“.

Pátek 20. října 2006 v 15:48® Sander
Sander

CeP > přesně, má to své výhody i nevýhody. Ty sice budeš v -20 makat na staveništi, ale já zas budu 8 hodin denně dýchat zdravotně závadný vzduch, i když třeba jen v košili :-) Na druhou stranu haly už není vidět teď, jak je tam zahulíno, a to se ještě větrá :-))
O hluku škodícím uším ani nemluvě :-)

Pátek 20. října 2006 v 15:43® CeP
CeP

Sander> jj, to bych se asi taky posral. uz moje prvni brigada o prazdninach ve zbrojovce mne presvedcila ze jsem si vybral spravne povolani. ono totiz pri pomysleni na pichacky se mi dela husina po celym tele. jenomze vsechno ma sve klady, ale i zapory. az bude venku minus dvacet a vanice tak budes sice porad sedet na ty pitomy zidlicce s pilnikem v ruce, ale v kosili a v +20 stupnich. no a my treba budeme klepat zamkovy dlazby venku, nebo odklizet snih kolem stavby a z leseni pocasi nepocasi.

Pátek 20. října 2006 v 15:35® Sander
Sander

CeP > už končim druhej měsíc. Vejplata jen lehce nad 5 tisíc, nemám žádnou motivaci a začíná mě to tam štvát. Furt dřepim s pilníkem u stolu a dřu jak pes :-) Občas jdu na CNC, tam si odpočinu :-)

Pátek 20. října 2006 v 15:33® CeP
CeP

Sander> a jak dlouho ze faras?? pockej ty stavy po dvaceti letech…

Pátek 20. října 2006 v 15:31® Sander
Sander

CeP > voe, jsem neměl za celý život cigaretu v hubě, tak jaký hulení! :-) Jsem akorát nasranej z práce, nic se nedaří, venku je zima…možná mi to dává stejnej efekt jako krabka cigaret, nevím… :-)

Pátek 20. října 2006 v 15:27® CeP
CeP

Sander> uz nehul. jsi uplne mimo.. ;-) ))

Pátek 20. října 2006 v 15:26® CeP
CeP

profo> musim ti dat za pravdu. prave jsem si overil ze povolenka skutecne obsahuje 3 oddily. ale neodpustim si.. RŘ snad jeste existuje, ne?? viz. : http://www.rybsvaz.cz/?… příspěvek byl 20.10.2006 v 15:27 editován administrátorem CePTento příspěvek byl 20.10.2006 v 15:27 editován administrátorem CeP

Pátek 20. října 2006 ve 14:40® Sander
Sander

profo > já Ti také nechci oponovat, ale z řádu si pamatuji větu, že ušlechtilou rybu musím hned po jejím ulovení zapsat do „povolenky“. To ji mohu zapsat třeba do BP na str. 25? Muhehe

Pátek 20. října 2006 v 7:44® profo
profo

CeP> nechci ti nijak oponovat, ale povolenka se skládá za 3 oddílů. Oddíl I - povolenka k lovu-údaje o majiteli a výdajci, Oddíl II – evidence docházky a oddíl III – BP pro danou povolenku. Jelikož RŘ již neexistuje a je plně nahrazen BP, tak podle toho, že oddíl III povolenky jsou BP, je povinnost je mít u sebe a při kontrole na požádání RS jí je předložit.

Čtvrtek 19. října 2006 v 16:39@ ???

CeP: V klidu, ptáci nemusej ;-)

Čtvrtek 19. října 2006 v 15:56® CeP
CeP

kde se pise ze musim mit rybarsky rad sebou na lovu?? vozite sebou snad nekdo v aute vyhlasu o silnicnim provozu? nosite v sosu kabatu pri venceni pejska ustavu?? jiste je dobre ho mit a pripade potreby zalistovat, ale tim to hasne. povinnost to snad neni.

Čtvrtek 19. října 2006 ve 14:13® Shrek
Shrek

Robur> to jich moc klepnutejch nebude :-)

Čtvrtek 19. října 2006 ve 13:40® Robur
Robur

ok, a kdo nikdo řád neporušil, ať první rybu co chytne klepne kamenem, Amen.

Čtvrtek 19. října 2006 ve 13:31® fikus
fikus

Robur> o.k., dám si 3× „Zdrávas“ a budu zase v pohodě. :-))

Čtvrtek 19. října 2006 ve 13:28® Robur
Robur

Fikus, Ježíš tě vidí:-))

Čtvrtek 19. října 2006 ve 13:21® fikus
fikus

Přichy> trestat „post“ je normální, trestat „prena“ jaksi nejde..... :-)

Čtvrtek 19. října 2006 ve 13:12® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Alivio: A se studováním RŘ u vody to byla jistě nadsázka jak z mé, tak z Tvé strany. Když jdeš na nový revír, tak asi taky nestuduješ odlišnosti při lovu, ale mrkneš se s předstihem, ne? :-)

Čtvrtek 19. října 2006 ve 13:11® Robur
Robur

já bych to nezveličoval, co se týče stability míry a různých lokálních omezení, tak je člověk bez šance, pokud si před návštěvou cizího revíru nepřečte upřesnění, sám už jsem to taky zapomněl, protože se s tím furt drbe a ryby beru míň a míň, takže to k životu prakticky nepotřebuji. A cizák je na návěštěvě vždy pod drobnohledem a častěji kontrolován. Pokud se pak někdo o rybařinu zajímá,tak si o tom určitě něco přečte nebo nechá povykládat a z toho co je v řádu je v praxi použitelné tak 15% – míra, hájení, konec a začátek lovu, zbytek jsou plky.

Čtvrtek 19. října 2006 ve 13:10® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Alivio:

I vzhledem k tomu, co jsi psal v „Pravidelném přezkušování členů..“, si myslím, že to celé „chceš řešit“ z opačného konce. Vem to z úplně jiného pohledu – celý náš právní řád je založen jen velmi málo na výchově a opírá se o následné represe, které mají výchovný účinek. Předpokládám, že jsi nikdy nestudoval trestní zákoník a přesto víš, že krást a vraždit se nemá :-) , kdyby kvůli ničemu jinému, tak minimálně proto, že pravděpodobně půjdeš bručet.

Podobná cesta by měla být i u vydávání rybářského lístku (myslím, že spousta lidí zaměňuje testy na webu určené pro RL za testy pro povolenku). Prostě chceš chytat? Kup si u nějaké benzínky rybářský lístek s přiloženým výpisem zákona o rybaření a dodržuj ho, pokud ne, sebereme Ti ho… Něco jiného jsou pak povolenky na jednotlivých vodách, ať už jde o vody soukromé či v nájmu ČRS (MRS), kde musíš dodržovat jejich podmínky (které nesmí být v rozporu se zákonem). Ale ani tady nevidím důvod pro nesmyslnou byrokracii.

Samozřejmě to vše záleží na úrovni dohledu na jednotlivých revírech, ale to už je jiná pohádka…

Čtvrtek 19. října 2006 ve 12:42® Prichy
Prichy

no pravda to sice je, ale trest uz je jaksi „post“ cili po cinu…nekdy muze trvat hodne dlouho, nez nekoho chytnou jak bere podmirovy ryby (napr.)

nic neni tak jednoduche

Čtvrtek 19. října 2006 ve 12:06® Padis
Padis

fikus máš pravdu

Čtvrtek 19. října 2006 v 11:21® profo
profo

fikus> svatá pravda a i u nás to takhle funguje

Čtvrtek 19. října 2006 v 11:15® fikus
fikus

stará pravda říká „neznalost neomlouvá“. Pokud budu chytat bez znalosti RŘ je to jen můj problém za který bych měl být při porušení pravidel potrestán. Venku když si jdeš koupit povolenku, tak Tě taky nikdo nezkouší jestli umíš nebo neumíš. Funguje to tak, že chytej podle našich pravidel a když je porušíš, tak dostaneš „za uši“