Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 15. prosince 2013 ve 22:01@ vilikgrimik@seznam.cz
-
Dobrý den nově jsem si pořídil nanofil a mohl bych se zeptat musí se na něj dělat jen ty doporučené uzle nebo mužu i normální například háček s lopatou atd.
- Středa 13. listopadu 2013 v 8:46® hraji
-
kacko> pokud nebudeš potřebovat házet dál než 20 metrů, tak ti bude stačit i ten 4 gramový
- Úterý 12. listopadu 2013 v 17:14® kacko
-
hraji> takže stačí i třeba waggler 4g?
- Úterý 12. listopadu 2013 v 15:39® HaD
-
kacko> hraji odpověděl za mě
- Úterý 12. listopadu 2013 v 15:32® hraji
-
kacko> s prutem na 40–80 gramů naprosto lehce odhodíš běžný wagler do vzdálenosti desítek metrů. Stačí ti na to klidně kmenový vlasec 0,16 a návazec 0,14 s háčkem 10.
- Úterý 12. listopadu 2013 v 15:12® kacko
-
David H.> Ta jemnost se mi právě líbí, tak bych to chtěl zkusit. Hmotnost cca 10g je OK? S ohledem na můj prut (těch 40–80g) Jako kompromis muže být? hraji> dobrá, dám 8 nebo 10
- Úterý 12. listopadu 2013 v 10:57® hraji
-
kacko> háček číslo 4 je zbytečně velký, na násaďáky musí stačit háček velikosti 10 nebo maximálně 8.
- Úterý 12. listopadu 2013 v 10:54® HaD
-
kacko> Ten splávek je wagler, což znamená, že má zátěž v sobě a jen se dovažuje. Výhoda je, že je to velmi jemné a ryba téměř nepozná, že za sebou něco táhne. Současně při chytání s waglerem budeš mít vlasec zanořen pod vodou (pokud dáš špičku prutu pod vodu a vlasec škubnutím zanoříš, tak v celé délce) a i když bude foukat vítr, nebude to popjíždět. Pokud nefouká, stačí klidně pevný splávek: http://www.chytej.cz/…ka-plavacka/
- Úterý 12. listopadu 2013 v 9:05® kacko
-
Koukal jsem na toto http://www.mrk.cz/montaze.php?…, ale není ten splávek zbytečně těžký? Háček předpokládám vel.4. na druhou stranu prut mám 40–80g, jasný, že to k sobě nepasuje, ale přeci nebudu kupovat prut, když to chci jen vyzkoušet (nahazovat budu jen asi 5–8m od břehu).
- Pondělí 11. listopadu 2013 ve 21:55® HaD
-
kacko> nijak bych si to nekomplikoval. Menší splávek , odpovídající zátěž a mensi háček. Nejsou to zadní profesoři.
- Pondělí 11. listopadu 2013 v 19:26® kacko
-
Poradte jakou montaz na plavanou na melkou vodu. Cilova ryba, kapr 50cm. Proc plavanou? chodim na maly rybnicek na polozenou a casto jsem tam i sam. najednou prijdu k vode a neni si kam sednout, duvod je jasny, nasadili nove kapry. ale vsem berou a me ne. koukam, ze vsichni lovi na plavanou. po kratke diskusi s porybnym je to jasne. nove nasazeni kaprici jsou zvykli brat potravu ze sloupce, ne ze dna. Proto tedy chci vyzkouset plavanou, je to maly rybnicek, tedy stojata voda a vesmes mala hloubka.
- Úterý 22. října 2013 ve 20:19® Fishy
-
kacko> Jak tak ctu tady rady kolegu tak me napadlo jen pripsat: ja kdyz se u vody nudim a ryby „neberou“
tak si navazuji hacky a uskladnuji v zasoobniku.. potom kdyz utrhnes tak uz mas predem pripraveno.. Jinak montaz kdyz chodim na ryby tak mam uz predem pripravenou a podle toho jak ryby v dany den a okamzik „berou“ tak tomu montáž přizpůsobuji tzn.: vetší-menší háček, delší-kratší návazec, težší-lehčí zátěž či krmítko.. ale pokud si začatečník tak ti staci udelat si „tu svoji“ a na ni se poradne naucit a potom si ji pomalu privadet k dokonalosti..
kdyby si potreboval jeste s necim poradit nebo neco nebylo jasno tak muzes napsat..
nejsem z nejstarsich rybaru ale myslim ze zkusenosti 13-ti let prosezenych u vody by ti mohli aspon trosku pomoct k nejakemu mensimu uspechu..
- Pondělí 21. října 2013 ve 14:41@ kacko
-
lunimus> Možná právě proto, že nejsi letitý rybář jsou pro mě tvé rady cenné a dík za ně. Ty totiž ještě nazapomínáš na detaily, které dlouholetý rybář bere za samozřejmost a tudíž se o nich ani nezmíní
. Na rady profesionálů dojde, ale teď mě zajímá, který konec udice se hází do vody
. K tomu zkracování kmenového vlasce: Je jasné, že ho nelze zkracovat dokud nemáš posledních 10m, abys pak dal nový. Když už ho na cívce znetelně ubyde, celý vyměníš, nebo navážeš např. 50m nového? V případě navazování uzlíky projdou bez problémů očky a navijákem? O tom, zda jdu na ryby nebo na kapra, to je podle mě věc názoru. Já bych se přikláněl k tomu „jdu na kapra“. I když pěkný cejn taky potěší, tak jsem ale nepřelstil kapra o což mi šlo
.
- Pondělí 21. října 2013 v 11:40® lunimus
-
kacko> ešte aby náhodou nedošlo k omylu. Moje názory neber ako nejaké dogmy, alebo rokmi overené informácie. Som v podstate tiež začiatočník a napísal som ti len ako to robím ja.
Osobne som bol prvý krát na rybách minulý rok niekedy marec-apríl … t.j. som členom rybárskeho zväzu len cca 1,5 roka a nikdy predtým som nebol na rybách.
Moje úplné začiatky boli cca veľmi podobné ako tvoje a všetky základné veci, čo viem o rybách a rybolovných technikách viem práve z tohto portálu, čím chcem Davidovi H pomastiť pupok bez nároku na čapicu s logom chytej.cz - Pondělí 21. října 2013 v 11:17® lunimus
-
kacko> Začnem tým skracovaním vlasca. Keď idem na ryby, tak som relatívne aktívny a do vody letí celá zostava niekoľko krát počas výpravy. To znamená, že zvlášť prvých X metrov pri samotnom švihu celkom slušne trpí a vlasec sa priebežne oslabuje. Aby som následne neprišiel práve kvôli oslabenému vlascu o rybu, tak cca po každej väčšej rybačke odstrihávam prvých 5–10m z kmeňového vlasca. Závisí to hlavne od toho, ako často a aké ťažké kŕmitká som nahadzoval a či som medzi tým zdolával nejakú rybu, či došlo k treniu vlasca napr o nejaký kmeň, alebo šuter a podobne …
Skrátka aj kmeňový vlasec je pre mňa spotrebný materiál.Čo sa týka montáže, tak používam buď priebežnú montáž podobne ako ty, ale po kmeni mi nejazdí olovo ale trubička – hokejka a kŕmitko je prichytené karabínkou na túto hokejku http://www.rybarikpp.sk/…/4519/feeder- Výhodou je, že môžeš priebežne meniť záťaž podľa potreby a stále si užívaš výhody priebežnej záťaže. Druhá montáž, ktorú používam je páternoster. Robím to tak, že kmeňový vlasec mám ukončený karabínkou a do nej potom pripínam paternosterový systém ktorý mám urobený zo silnejšieho vlasca a oba konce sú tiež ukončené karabínkou. Do kratšieho ramena nacvaknem záťaž, resp. kŕmitko a na dlhší pripevním nadväzec.
Ak som práve v období, že chodím na ryby častejšie, tak nechávam navijáky na prútoch aj s vlascom prevlečeným cez všetky očká. Určite však odopínam záťaž, aby sa mi nehompáľala na špičke, lebo ju potom ľahšie zlomíš
Ak viem, že sa dlhšie k vode nedostanem, tak regulérne zbalím celý prút a stiahnem aj silón, aby nemal dlhodobý zlom cez nejaké očko prúta, lebo nech je to akokoľvek kvalitný vlasec, tak mu to z dlhodobého hľadiska dobre nerobí …Čo sa týka špecializácie na jeden rybí druh, tak som to myslel tak, že používam väčšinou relatívne univerzálne nástrahy. Na kukuricu ti zaberie od kapra, cez pleskáča, karasa až po ploticu, nosáľa a amura čokoľvek. Rovnako keď hodíš na háčik 3 kostné červy, tak môžeš očakávať od kapra až po neviem akú rybu všetko. Odpadne snáď len amur, ale sa pridá napr. ostriež (okoun) a keď tam dáš hnojáky, tak lovíš inú skupinu rýb. Selektívnu nástrahu 2cm guľu (boilies) ti plotica do huby nevezme a šanca, že na druhom konci bude práve kapor a nie iná ryba stúpa.
Otázka, či i chystám veci až pri vode, alebo doma, to je ťažko povedať. Veľa vecí si nachystám doma a pri vode dorábam len to, čo mi aktuálne chýba. V podstate to ale závisí od viacerých faktorov. Napr, ak idem naľahko, preto, že pôjdem veľký kus pešo, tak si vezmem krabičku s háčikmi a vezmem si nadväzcový silón a nenosím so sebou celú polystyrénovú platňu, kde mám nachystaných 20 rôznych nadväzcov.
- Pondělí 21. října 2013 v 9:47@ kacko
-
Nezbývá než s tebou souhlasit a přesně jak ty to vidím i já. Na ryby jsem začal chodit pro relaxaci a rozhodně se nehodlám živit rybolovem
. Ale 100%ní chyť a pust taky nejsem. Když by se podařil takový „akorát“ kapřík, tj. kolem těch 2kg (mimochodem pro mě by to byl trofejní kus
), tak asi neodolám a vezmu si ho domů. Takže ty plotice na zimu jsem nemyslel k jídlu
, ale spíš tak, že něco chytit je vždy zábavnější než nic nechytit a pro začátečníka je asi lepší, když chytne více „obyčejných“ ryb a učí se techniku, než chytit jednou za sezónu slušnou rybu a vlastně ani nevědět jak k tomu došlo. Pokud jde o to na jakou rybu jít, tak bych s tebou souhlasil i nesouhlasil
. Tam kam chodím je takovou tou nej rybou kapr, tak vše přizpůsobuju tomu (náčiní, nástrahu..), abych ho chytil. Jasně, že cejn to neví a chytne se mi na to taky
, ale asi nemá smysl mít na bahňáku nachystáno na pstruha
. Ještě bcyh si dovolil dotaz na závěr. Jak sestavuješ montáž? Jde mi o od, co si připravíš doma a co u vody? Já, protože to mám k vodě kousek a mám teleskop, mám naviják stále na prutu a na kmenovém vlasci mám stále to průběžné krmítko, pod ním gumový korálek a obrtlík s karabinkou. U vody jen dám na karabinku návazec s háčkem. Ale když to budu chtít rozebrat, musím obrtlík ustřinhout a příště navazovat u vody, což není tak pohodlné (zvlášť třeba v zimě), nehledě an to, že si pomalu, ale jistě stále zkracuji kmenový vlasec (to asi nebude tak podstatné). Napadlo mě dát si ještě jednu karabinku nad krmítko, ale to zas znemožní pohybu krmítka po vlasci nahoru a to je chyba ne? Montáží na netu člověk najde mnoho, ale jak si ji připravujete doma a co děláte až u vody? Dík za odpověď.
- Pondělí 21. října 2013 v 9:01® lunimus
-
kacko> Co sa mna osobne tyka, tak nie som v ziadnom pripade kaprar a nespecializujem sa na lov kapra … to by ma asi nebavilo. Teda nie asi, ale to by ma nebavilo chodit cielene na jeden druh ryby. Mam rad to napätie a prekvapenie, ked neviem, co za supera mam na druhej strane. A potom, ked ho dotiahnes na breh a zistis, ze si sa nemylil, alebo si vytiahol nieco uplne ine, nez si cakal.
Raz vytiahnem kapra, inokedy pleskaca (cejn), alebo ploticu ci inu rybu. Nespecializujem sa na jeden konkretny druh.
Rovnako, ked idem vlacit, tak mi je jedno, ci ulovim ostrieza (okoun), alebo zubaca (candat), pripadne bolena, stuku, sumca …
Chodim skratka na ryby preto, ze si chcem uzit relax pri vode a ulovena ryba je pre man bonus.
Co sa tyka ponechavania si ulovku, ako zaciatocnika ta musim upozornit na jednu dolezitu skutocnost. Zvlast na internete sa vyprofilovali 2 skupiny. Zaryty rybozruti a zaryty priaznivci chyt a pust. Oficialne medzi tym nic neexistuje (takmer) … a pri tejto prilezitosti ti chcem povedat, aby si nemal strach z toho, ked si vezmes rybu domov vtedy, ked mas na nu chut. Ale na druhu stranu je nezmysel brat kazdu jednu rybu, aby sa ti vratila cena povolenky. Treba uvazovat vtedy, ked rybu ulovis, ci tuto rybu naozaj chces zobrat. Nema vyznam brat domov kazdu jednu drobnu rybku, lebo sa z toho i tak nenajes a budes mat viac odpadu, nez uzitocneho mäsa. Oproti tomu tiez nie je vhodne brat velke kusy. Napr kapor cez 5–6Kg uz zacina byt mastny a je podstatne viac citit bahnom v ktorom zije, nez kapor cca 2–3Kg. A hlavne treba uvazovat tak, ze ak by kazdy rybar zobral od vody kazdu ulovenu rybu, tak o chvilu nebude co lovit a nase pruty mozeme pouzit max na vystavu do vitrinky … - Pondělí 21. října 2013 v 7:30@ kacko
-
lunimus dík za rady. Ještě tedy doplním, že chodím jak na stojaté vody, tak na řeku. Pravda je, že na řece, když se snažím chytat dál od břehu, tak mám s vlascem už problém. Zvlášť nyní, když ho třeba metr plave a zachytává se o něj plovoucí listí a unáší ho. To je pak přesně jak říkáš, napnout to nejde, protože krmítko už jede po dně. Takže navzdory všem ostatním u vody lovím spíš u břehu (tak 10m). Konec konců i příručky uvádějí, že za slunných dnů se ryby stěhují spíš na prohřáté mělčiny u břehů (samozřejmě není ryba jako ryba, zatím se pokuším chodit na kapra). z té poznámky v závorce vyplývá můj další problém: Kapři z chvíli budou ležet u dna a přijímat potravu jen minimálně, takže bude lépe chodit na něco jiného, ale na co? Říká se, že v zimě na dravce a chytit candáta či štiku by bylo určitě super, ale lépe je být realista a vycházet z toho, že neumím ještě ani položenou, tak nemá cenu se pouštět do dalších technik a na položenou, ne že by dravci nešli, ale asi to není to nej (krom toho problémy s nástražními rybkami a pod.) Co tedy lovit v zimě? zas se jedná o malý rybníček (2ha) nebo řeku (labe, cejnové pásmo). Zatím to vidím na plotice. Sice se moc nenajím, ale na učení ryba dobrá ne?
- Neděle 20. října 2013 ve 22:34® lunimus
-
kacko> pozeram, ze som zabudol odpovedat este na otazku ohladom velkosti krmitka. To zalezi v prvom rade na tom, kde lovis. Skusim ti to popisat podla feedra. Ak lovis na stojatej vode, tak velkost krmitka treba volit tak, aby si dokazal jemne vysponovat spicku o krmitko na dne. Obvykle pouzivam najmäksiu spicu a krmitko o hmotnosti 30–40g
Ak lovim na rieke, tak sa prisposobujem sile prudu tak, aby mi zataz v krmitku ukotvila krmitko na dno a aby mi ho prud neposuval dalej. Vtedy väcsinou pouzivam aj tvrdsie spice na feeder pruty, ale to tiez zavisi od viacerych parametrov.
Velkost krmitka na rieke sa odporucit jednoznacne neda. Su miesta kam chodim lovit na rieku a vzhladom na charakter dna mi tam uplne staci 40–50g krmitko o 200m dalej na tej istej rieke pouzivam bezne 80g krmitko a napr. cca pred mesiacom som bol na Dunaji v case, ked bol väcsi prud a mne nestacili 120g krmitka a posuvali sa po dne ak som nahodil kusok dalej od brehu. - Neděle 20. října 2013 ve 22:25® lunimus
-
kacko> ze mas uz kupeny kmenovy vlasec 0,3mm nevadi … rybacka nie je ziaden stres a predpokladam, ze nie si ziaden zavodnik, resp. s ambiciami zavodnika, takze to zbytocne neries. Nachytas urcite aj s tym
… dolezitejsi je samotny nadväzec … ten by som pouzil asi 0,16mm.
Btw. co som ti minule spominal tu 12,5kg rybu vytiahnutu na 0,2mm kmen, tak pozeram, ze som ti neuviedol priemer nadväzca – ten bol z 0,14mm fluorocarbonu. Jemnejsi nadväzec by sice bol fajn a profici ti budu tvrdit mozno aj to, ze mas ist na max 0,14, ale tie jemnejsie vlasce uz predsa len chcu nejaku rybu mat zdolanu, aby si vedel aspon priblizne, kedy a kolko ju mozes tahat nasilu a kedy jej povolit.
Este co sa tyka toho kmena, tak tam je hrubka zaujimava jedine z toho dovodu, ze ak nahadzujes napr 20m daleko, tak plocha na ktoru sa ti opiera tlak vody pri vlascoch 0,2mm a 0,3mm je cca 33%
(pre matematikov a rypalov uvadzam, ze sa jedna o naozaj priblizny pomer, so zanedbanim rozkladu sil na zaobleni vlasca) len pre zaujimavost, aby si si uvedomil, o com hovorim, tak 0,3mm vlasec vytvara na 20m ponorenej dlzky plochu o rozmere cca papiera formatu A4 a to pri prudeni vody vplyvom vetra, alebo ak chytas na rieke vie pekne potiahnut aj ked tam nebude ziadna ryba. Samozrejme neber to uplne doslovne. Realne je to trochu menej, nakolko vlasec ma gulaty priemer a teda sa „hydrodynamickejsie“ prerezava vodou, ako papier A4.
Takze sa vratim k 0,3mm vlascu ktory mas navinuty. Je zasadna otazka, ci chytas na stojaku, alebo na rieke. Druha otazka je, ako daleko od brehu chytas a aky silny je tam prud vody (aj na stojakoch voda prudi napr vplyvom vetra)
Druha vec je to, ze ak budes chytat systemom, aky som ti poradil a budes detekovat zabery chvenim spice, tak pri tvrdosti tvojho pruta bude tych 0,3mm mozno uplne v pohode.
Rozhodne s tym naozaj nestresuj. Chytat sa s tym da.Az ked uvidis, ze ti to moc taha, tak to vymen
Co som teraz este nespomenul su haciky. To, co je popisane v roznych encyklopediach je fajn a nechcem nijako zhadzovat autorov tychto ucebnic. Ale realna prax je taka, ze ryby su celkom dost opatrne a vacsi hacik si vsimnu v papuli skor, nez maly a vo väcsine pripadov ho dokazu celkom efektivne vyplut. Inak tie hrubsie droty aj tazsie prenikaju cez tlamku ryb ako male haciky a teda pri jemnych hacikoch netreba robit tak razantne zaseky. Kombinaciu velkeho haku a jemneho silonu by si na 99,9% urval, ak by si chcel dobre zaseknut.
No a pri rybolove je najdolezitejsie dostat hacik rybe do papule. Lahsie tam dostanes a zaseknes maly, ako velky. A ked ho uz ma ryba v papuli a zapichne sa tam, tak tie materialy su dnes na celkom slusnej urovni, aby si s tym zdolal peknu rybu.
Len pozor na menej kvalitne haciky. Napr haciky z Lidla sice mozu vyzerat fajn a pre mna ako zaciatocnika bolo tiez lakave, ze predavali hotove nadväzce, ale ked som kvoli nim prisiel o par peknych ryb, tak som ich uplne vyradil … Par hacikov som doslova vyrovnal rybe v papuli … ale na to si uz casom dojdes sam, ktore haciky ti budu najviac vyhovovat - Neděle 20. října 2013 v 9:50@ kacko
-
Dík za radu. Ten vlasec už vím, že je moc, ale nechce se mi ho měnit (přecijen něco stál). Pokud jde o velikost háčků, koupil jsme si první háčky podle atlasu ryb, který mám, tam píšou na běžné ryby (kapr, karas, amur…) háčky 2.0 až 4, tak jsem si myslel, že s 8-čkou už jsem jemný dost, ale jak vidno budu muset ještě zjemnit. Ten kmenový vlasec mám vyměnit, nebo lze používat ten 0,3? A jak velké krmítko (nebo zátěž)?
- Neděle 20. října 2013 v 1:06® lunimus
-
kacko> Prezradim ti to, co bolo v podobnej situacii poradene mne, ked som pred malo viac ako rokom zacinal.
Skus zjemnit
Pride mi, ze kmenovy vlasec 0,3mm zrejme v ocakavani velkeho kapra je zbytocne hruby. Na 0,2mm som zdolal 12,5Kg rybu
Tiez hacik velkosti 4–8 je dost velky. Velkost 8 je maximum, co pouzivam. Btw. prave spominana 12,5Kg ryba bola ulovena na 10-ku hacik
Co sa tyka odpadavania signalizatora, tak ryby casto svoje susto „ochutnavaju“ to znamena, ze aj nemas idealne zostelovane krmitko, alebo sa nedostane ryba „do jazdy“ tak ti krmitko moze odpadnut a pritom ryba len potiahla nastrahu.
Na tvojom mieste by som zmenil trochu sposob identifikacie zaberu tak, ako lovi moj syn. V podstate sa jedna o identifikaciu podobnu ako pri love na feeder. To znamena, ze sa vykasli na „cihatko“. Postav prut nie priamo do vody, ako si mal doteraz, ale postav prut smerom dohora, aby vlasec odchadzal z posledneho ocka kolmo na prut. Dolezita vec je, ze musis po nahodeni dosponovat vlasec tak, aby sa spicka pruta jemne prihla smerom ku krmitku. Idealne je, aby si nehadzal nijako zbytocne daleko cca 30–40m bude viac nez dostatocne … staci 15–20m.
Zaber budes identifikovat podla pohybu spicky pruta. Je sice jasne, ze na tom neuvidis tak citlivo zaber, ako keby si pouzil feeder, ale ide to a je vidiet aj zaber cca 10cm plotice
Na tej spicke uvidis, ci sa len raz zachveje, ako ryba potiahne nastrahu (cihatko by ti uz mohlo odpadnut, ale ryba na haciku este nie je), alebo ti zacne triast so spickou a vtedy treba jemne seknut. Naozaj staci jemne, lebo tieto mensie haciky velkosti cca 10 prenikaju tlamou ryby celkom v pohode a ak by si sekol moc, tak ho mozes vyrezat rybe z papule.
Zaklad je ale zjemnit a to vyrazne - Sobota 19. října 2013 v 18:07® timbab
-
V Pce kraji je rybářů dost.Pořád mi někde překážej
- Pátek 18. října 2013 v 19:14@ kacko
-
Jsem na tom podobně jako Bobina. S pár známými mám dohodnuto, že až půjdou na ryby, tak mě vezmou, jenže pořád nejdou
. Tak jsem to prostě zkusil sám. Nyní mám problém: Ryby (asi to budou cejni) berou, ale nezaseknu je. Čihátko (používám odpadávací) každou chvíli poskočí, ale nic víc. Zkoušel jsem zasknou i hned jak poskočilo, ale nic. Chytám na těžko s průběžným krmítkem, prut 40–80g 3,3m kmenový vlasec 0,3, návazec 0,28 háčky zkouším vel 4–8. Používám jakousi krmítkovou směs na kaprovité a na háček kukuřici. V čem je chyba? btw bobino2007 jsem taky z PA kraje a moc rybářů tu u vody už není.
- Čtvrtek 10. října 2013 v 8:08® lunimus
-
bobina2007> No … možno, keby si skúsila rozšíriť okruh, kam až si ochotná ísť s niekým na ryby, tak sa určite niekto nájde. Odomňa sa síce tiež moc nenaučíš, sám som začiatočník, ale ak by si chcela ísť na ryby v okolí Bratislavy, tak ťa so sebou vezmem bez problémov
Tento příspěvek byl editován 10.10.2013 08:10:13 uživatelem lunimus.A myslím, že podobne nebude mať problém ťa zobrať Casper v okolí Prahy a podobne
Ale ako ti tu už bolo odporučené, skús hlavne regionálnu diskusiu
A až tak moc čierno by som to nevidel. Ja som začínal pred 1,5 rokom a našiel som ochotných ľudí práve cez chytej.cz aj v mojom okolí
- Středa 9. října 2013 v 19:16® bobina2007
-
Fryw> To jsem samozřejmě zkoušela…osmdesátiletý pán byl milý,ale mám strach,že bych se od něj moc nenaučila…
- Středa 9. října 2013 v 18:02® Fryw
-
Zkus se projít po břehu nejbližšího revíru a dát se s nějakým rybářem do řeči.
- Středa 9. října 2013 v 17:21® bobina2007
-
casper> Ahoj,díky…pokusím se ještě nějakou dobrou duši oslovit,ale pochybuji…
- Středa 9. října 2013 v 15:12® casper
-
bobina2007> neboj, určitě se někdo najde
můžeš zkusit napsat i do krajské diskuze
- Středa 9. října 2013 ve 14:50® bobina2007
-
bobina2007> nevadí,úplně chápu…