Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 12. srpna 2013 v 11:16@ Pavouk-Jerry

Zdravím vás

Fascinují mě malé druhy rybek jako slunky, vranky, koljušky, hrouzci… Dokážu stát dlouho nad nějakým malým vesnickým potůčkem nebo kaluží a pozorovat je.

Rád bych se zeptal, jak je to s možností legálně lovit tyto rybky. Předpokládám, že i k tomu potřebuji rybářský lístek a povolenku (?). Co když se ale nejedná o rybářský revír, nýbrž jen o nějakou strouhu? Musí se tyto rybky také nějak vykazovat a zapisovat? Mohu je lovit nejen do čeřenu, ale i na „pytlačku“ s miniháčky? Je takový lov nějak regulován? Prípadně jak?

Děkuji Pavouk-Jerry

Čtvrtek 8. srpna 2013 v 7:48® Milan K

hraji> Děkuju moc.

Čtvrtek 8. srpna 2013 v 7:37® hraji
hraji

Milan K> můžeš jít na všechny revíry, které jsou uvedené v soupisu revírů, který jsi dostal k povolence. Rovněž ten soupis revírů najdeš na stránkách svazu www.rybsvaz.cz

Čtvrtek 8. srpna 2013 v 7:07® Milan K

Ahoj prosím poraďte jsem začátečník mám územní povolenku na mimopstruhové revíry Středočeského US kam tedy můžu na ryby

Pondělí 29. července 2013 v 19:28® feederman
feederman

Já jsem třeba zase názoru, že je nejlepší mít vše navázané na kmeňáku, který když je kvalitní, tak chytám po celý rok na 0,18 max 0,20 a a není problém s nějakým utržením. Zase však záleží co máš za pruty, protože, když chytáš na slabé náčiní jako já, tak většinou vše odpruží špička prutu a nemusíš se bát při dobře seštelované brzdě navijáku,že se kvalitní slabý vlasec přetrhne :-) A dále jsem také názoru, že čím méně uzlíků a napojování vlasců přináší také ovoce, neboť ryby necítí odpor a vlasec je vždy pokud tedy není narušení nejslabší v uzlu :-)

Neděle 14. července 2013 v 15:51® HaD
HaD

dominikhais> osobně vždy dávám návazcem slabší. Je to ohleduplné k rybám i mé peněžence.

Pátek 12. července 2013 v 17:41® timbab
timbab

dominikhais> Slabší a u revíru myslíš přímo na toku nebo na ramenech?

Pátek 12. července 2013 ve 12:18® dominikhais
dominikhais

jako že sem uplný amatér v chytání ryb , tak se vás chci zeptat jestli je lepší mít na návazci tencí vlasec , nebo silnejsí (du na labe na kapry ) a zatím se mi dostavili názory : tencí , kdyz se zaseknes tak se pretrhne jen navazec. a tlusčí zě pokud má kmenový vlasec dobrou prutažnost tak prý je dobrý silnější tmave zelený nebo takový ,kaleněhnědý , takže nevím jak .

a další věc v revíru 451 029 , na co tam berou kapříci

jo k první otázce : jestly vám to příde trochu divné , prosím nedivte se :-D radili mi to rybáři na stelné urovni co jsem já :-D

jinak predem dik za odpovedi :-)

Tento příspěvek byl editován 12.7.2013 12:20:30 uživatelem dominikhais.
Úterý 9. července 2013 v 11:00® lunimus

camo10> hmm … márne uvažujem, na čo by ti v noci na rybách bolo nočné videnie?
štýl vidieť a byť nevidený mi príde ako ideálny podklad pre pytliactvo …
… tým sa ťa samozrejme nechcem nijako dotknúť, ale fakt mi to nepríde ako potrebná vec pri love … nehovoriac o tom, že (aspoň u nás) je povinnosť osvetliť miesto lovu počas nočnej rybačky …

Pondělí 8. července 2013 ve 12:00® HaD
HaD

camo10> no nevím. Není lepší obyč. čelovka za pár stovek? I když chápu, že někde v „džungli“, kde každé škrtnutí zapalovačem ryby plaší to asi určitý význam mít může. Nicméně jsem se s tím ještě nesetkal…

Pondělí 8. července 2013 v 5:46® camo10

Ahoj, rád bych začal chytat v noci, známý má noční vidění, tak jsem se chtěl zeptat na doporučení. Mělo by to být něco co se dá přidělat na hlavu, abych měl volné roce jako třeba tady jsou http://www.dalekohledy-puskohledy.cz/…i-videni-a32 Nechci ovšem do toho dát více jak 7–10tis, aby to vydrželo i vlhko. Máte někdo?

Čtvrtek 20. června 2013 v 11:07® Fryw
Fryw

knervi nevím v jakým jsi svazu ale v MRS platí: "Přisvojené druhy ryb, které nemají stanovenou minimální lovnou délku, zapisuje osoba provádějící lov pouze druh ryby a to bezprostředně po ulovení. " Po ukončení lovu píšeš počet kusu těchto ryb a nejpozději do další docházky hmotnost..

Tento příspěvek byl editován 20.6.2013 11:07:48 uživatelem Fryw.
Čtvrtek 20. června 2013 v 9:20® lunimus

knervi> Neviem, ako je to presne u nas, ale nasim sposobom tiez nic nepokazis :-)
Nastrahove rybky sa zapisuju po ukonceni lovu v momente, akonahle sa rozhodnes, ze si ich ponechas.
Plati vsak, ze v momente, kedy ju uz chces pouzit ako nastrazku, tak si ju defacto privlastnujes, t.j. v okamihu, ako ide na hacik, uz musi byt tato jedna zapisana.
Co sa tyka vhodnosti nastrahovej rybky, tak to zalezi od toho, co a kde sa chystas chytat … pocul som uz aj o pouziti 5kg kapra ako nastraznej rybke na sumca … a ine rybky pouzivas na „mensie“ ryby ako napr. na ostrieza (okoun) takze skus zadefinovat, co by si chcel chytat. Ale ked pouvazujes logicky, tak najlepsia rybka je ta, co bezne dany dravec zerie …
V kazdom pripade pozor na to, aby ak je pre danu rybu stanovena minimalna lovna miera, aby bola dodrzana.

Pondělí 17. června 2013 ve 21:41® knervi

Petru zdar, mam dotaz když chytám nastražní rybky tak kterou si beru tak si jí musím napsat do povolenky? a které rybky se nejvíce hodí?

Pondělí 17. června 2013 v 17:21® Draky
Draky

Martin Mošna> Asi tyden zpatky jsme na to chytali na jednom rybniku…ryby tam braly jen na tohle (meli jsme asi 10 druhu nastrah) a brali velice opatrne, takze diky vlasu se dalo snaze zasekavat. :-)

Pondělí 17. června 2013 v 17:14® Martin Mošna
Martin Mošna

Draky> Tuto nástrahu pokud by jsi pral na vlas tak by to nebylo moc dobrý..lehce se to rozmáčí,je to celkově nastraha na … zlatí mastnáci…

Sobota 15. června 2013 ve 22:24® regulus
regulus

Monty74> zapoj mozek, jakej je asi rozdíl mezi stanem a bivakem … ????;-)

Sobota 15. června 2013 ve 22:19® Monty74

Zdravím, zajímá mě jak je to bivaky, platí pro bivaky stejné podmínky jako pro stany? Nebo si bivak můžu postavit kdekoli u vody kde chci chytat?

Úterý 11. června 2013 v 17:32® bubu
bubu

Pikachu> 3lb je testovací křivka. Přepočtem se dostaneš na nějakých 80g. Rozmezí teda 60–110g vrhací zátěž.

Neděle 9. června 2013 ve 12:37@ Pikachu

Dobrý den, mám dotaz jakou zátěž má prut v gramech pokud tam píšou 3lb. Díky

Pátek 7. června 2013 v 7:02® slepyc
slepyc

Zdravím,omlouvám se že se opakuji,dal jsem tento dotaz i do regionální diskuse(ostrava)ale je tam asi malá návštěvnost tak to dávám sem. Na Větrově v Petrovicích u Karviné lovil rybář na 2 pruty a zároveň třetím prutem krmil raketou.Člen RS mu chtěl zabavit papíry s tím že loví na 3 pruty.Podle mě byl v právu rybář,protože raketa nemá háčky a proto nemůže být považována za udici.Prosím o vaše názory.Díky.Zdař bůh

Pátek 31. května 2013 ve 14:56® Fryw
Fryw

Někdy jsem to měl, tak jsem to napichoval na háček, až do obloučku, špičku jsem neřešil. Děda mi povídal jak mu ukazovali rybáři na Duchoňce na jaké háčky a nástrahy chytají. Hák jak (na)prase a malou kuličku hrášku do obloučku. Takže ani kapři na Slovensku se vykukujících špiček nebojí :-) Zkusil bych obojí, se dívám že to dáváte i na vlas..

Tento příspěvek byl editován 31.5.2013 14:56:28 uživatelem Fryw.
Pátek 31. května 2013 ve 14:05® Draky
Draky

lunimus> Pral bych to na vlas pod hacek. :-) Nevim jak je to velky, ale daval bych klidne 2–3 na ten vlasek. :-) K tomu brocek, aby me to nestalo zase ve vysce 20 cisel a hotovo. :-)

Pátek 31. května 2013 ve 14:02® Bigpista
Bigpista

lunimus> Já to znám jako foukačku. Já to dávám normálně na háček tak, aby kousek špičky koukal. Na vlas si to ale taky umím představit.

Pátek 31. května 2013 ve 13:59® lunimus

o.k pani … vtipy bokom, tento krat by ma uz naozaj celkom zaujimalo, ako nastrazujete pufiny? aby sme predisli omylom s toaletakom, tak myslim nieco takehoto: http://www.rybarikpp.sk/…ed-mala-zlta

Pátek 31. května 2013 ve 13:15® (...Candouš...)
(...Candouš...)

karasek> Jednoduché jako peletu akorát velkou zarážku..:D

Středa 29. května 2013 ve 13:18® lunimus

karasek> jj .. tomu verim a zvlast pouzite sa to urcite nastrazuje dost narocne … mna by ale predsa len zaujimalo, ako pufiny nastrazuju ostatni rybari :-)

Středa 29. května 2013 v 9:43® karasek
karasek

lunimus,to je docela velký problém to nastražit

Tento příspěvek byl editován 29.5.2013 09:44:18 uživatelem karasek.
foto/diskuze/zaciname/2013/th-img98851.jpg
Úterý 28. května 2013 ve 13:55® lunimus

Priatelia … i ked uz mam nejaku tu rybku chytenu, predsa len neviem vsetko.
Ako nastrazujete pufiny? napichnete ich rovno na hacik tak, ze hrot trci, alebo je schovany?
Alebo davate pufiny pod hacik na vlas?
Pripadne mate nejaky iny dobry tip, ako nastrazit pufinu?
Dakujem :-)

Pondělí 27. května 2013 ve 13:02® Fryw
Fryw

gavlos> jednou mi RS vyčítal že jsem nenapsal u cejnů míru, protože si nemohl „ověřit jestli hmotnost odpovídá“. S těma nástražkama je to zajimavý, ale musí se to prostě nějak udělat…