Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 19. října 2006 v 11:10® profo
-
Alivio> To je pravda. Měl by znát základy a to aspoň druhy ryb, které se vyskytují na dané vodě kde loví (ale to je něco k čemu je mu stejně RŘ k ničemu – obrázky v něm nejsou) Míru si pokud neloví stále ve stejné lokalitě bude stejně muset připomínat před lovem, páč zatím jsou nejednotné BP lovu co se týká krajů (viz BP danáho ÚS vs jiný ÚS). Nechci nějak omlouvat možnost či nemožnost použití RŘ při testu, ale fakt je ten, že jsi povinnen ho předložit společně s povolenkou a tudíž jej mít u sebe při lovu a tak je možno do něho vždy nahlédnout. Jinak jak jsem psal souhlasím s tím, že základy je nutné znát, ale nejsem zastáncem znát RŘ jak básničku. Spíš si myslím, že by se s přesnými podmínkami (pokud si je nepamatuje) měl seznámit už před započetím lovu a né až při jeho provozování. Tím myslím, si to přečíst než nahodím, nebo než k vodě vyrazím. Tím je větší jistota znalostí než to co je u vody vidět a už vůbec nechci hovořit o hledání míry ryby v RŘ když se mi válí pod nohama na zemi (mimo jiné tohle je dle RŘ postižitelné jako přestupek).
- Čtvrtek 19. října 2006 v 10:49® Shrek
-
já to neberu jako urážku ani jako nátlak na mou osobu,jen by mě zajímalo,jak by to vypadalo,kdyby někdo přišel k vodě,rozbalil řád,přečetl si,že může lovit na dva pruty na těžko,nahodil je,chytil kapra,přečetl si,kolik má míru,mezi tim by kapr samozřejmě ležel na břehu,pak by si přečetl,že pro ponechání živé ulovené ryby je třeba mít vezírek s kruhy a nakonec by náhodou zjistil,že u vody sedí už půl hodiny po povolené době lovu. Myslím si,že by měl mít každý rybář v hlavě naučené ALESPOŇ MINIMÁLNÍ ZÁKLADY,o kterých ty testy jsou anebýt závislý na nějaké brožurce,kterou když nechá doma,tak je v řiti.Nehledě na to,jak by člověk neznalý ryb poznal ulovený druh ryby.To by měl s sebou nosit i atlas ryb?
- Čtvrtek 19. října 2006 v 10:36® BoBo-Falknow
-
Alivio: A to já bych zase testy úplně zrušil. Ještě nedávno to probíhalo tak, jak jsi říkal a bylo to snad u vody lepší? Proč by nemohl použít RŘ u testů? K vodě ho také musí nosit a pokud si tedy informaci umí najít u testu, zvládne to i u vody. To jestli někdo udělá testy z hlavy, ještě zdaleka nezaručuje, že bude RŘ dodržovat. Prostě jsou nějaká pravidla, která se musí dodržovat testy netesty. Byrokracie kolem povolení k rybolovu je u nás šílená a třeba cizinec který přijede jen na víkend, nemá šanci si zachytat a nám utíkají peníze. Pokud bude běhat přes týden po úřadech, tak si MOŽNÁ zachytá…
- Čtvrtek 19. října 2006 v 10:27® profo
-
Alivio> To co píšeš svou logiku má, ale neprojde to, protože by si ČRS vyháněl peníze ze svý kapsi. Každý člen je pro něj totiž jistý příjem jak ze známky, tak z prodeje povolenky. Proto i ta forma co popisuješ (test doma) je pro velkou část MO přijatelná a nic s tím neuděláš. To neber jako narážku, jen jako malou pomůcku a ujasnění proč to tak nejde a nepujde.
- Čtvrtek 19. října 2006 v 10:05® Shrek
-
Já teda nevím nevím,myslím si,že při samostatném psaní testu na netu máš vedle sebe RŘ (rybářský řád) a jednoduše opisuješ,což při samotném testu samozřejmě nesmíš.Jaký by to pak mělo význam?Dle mě nulový.Víš kolik by pak bylo u vody rybářů?Naopak,udělal bych POVINNÉ dvouleté přezkušování členů na MO (místní organizaci).Neuděláš testy?Máš na další dva roky po rybách.Aspoň by u vody nebylo tolik lidí.Dneska aby se člověk pomalu bál jít k vodě.
- Pondělí 9. října 2006 v 9:41® novas32
-
AnuBis> mam v Praze podobnou zkusenost jako Scanix, vypln na netu test, vytiskni vysledky a vem to na mistno organizaci CRS. tam te prihlasi.
- Neděle 8. října 2006 v 19:10® Robur
-
Rybářský ráj je v Brně na Minské
- Neděle 8. října 2006 v 18:29® Scanix
-
AnuBIS: Klidne staci si na strankach www.rybsvaz.cz udelat test a vytisknout si vysledky, se kterymi si dojdes na nejakou MO, kde se nechas zapsat.
- Neděle 8. října 2006 v 18:00® Robur
-
v prodejně Rybářský ráj, jsem viděl odkaz na přihlášku do ryb. kroužku, takže tam seženeš telefon, nebo zkus přes NET, určitě se nějak školí v Jundrově na ryb. klubovně, ulice Optátova, tam je nástěnka a telefon tam bude nebo zkůšaj net, něco jako MRS atp.
- Neděle 8. října 2006 v 17:06@ AnuBiS
-
Chtel sem se vas zeptat…je mi skoro 16 let a chtel bych zacit chytat ryby…jak mohu ziskat rybarsky listek…a jetli bych mohl absolvovat rovnou zkousky…protoze na ten krozek ktery je kazdy tyden nemam cas…dekuji moc.Sem z Brna ze Stareho Liskovce…prosim poradte mi.
- Sobota 7. října 2006 ve 23:12® Kolči
-
novas32: je to běžná věc, časem se to bude opotřebovávat, mezera je kvůli tomu, aby to tam drželo když se to trochu opotřebí. Prostě to pak půjde zasadit o kousek dál.
- Sobota 7. října 2006 v 18:17® novas32
-
Diky za odpoved!
- Sobota 7. října 2006 v 17:22® CeP
-
novas32> na kaprovych delickach je to docela bezne. nemusis se toho obavat.
- Sobota 7. října 2006 v 16:42® novas32
-
ahoj, zacinam rybarit, poridil jsem si delene pruty. pri slozeni mezi dily na cepech zustava cca 2 cm mezera, nejdou sesadit na sraz. je to umyslne? diky za odpoved.
- Pondělí 2. října 2006 v 11:33® Qantum willIam
-
FORDAK.P> krásnej kapřík
- Neděle 1. října 2006 ve 20:57@ FORDAK.P
-
zamotal se do trávy tak jsem si musel pro něj dojít skoro do půl rybníka ještě že bylo málo vody.
- Středa 27. září 2006 ve 23:30® Krvinka
-
jj na nekoho vleze nemoc a na nekoho holka
- Středa 27. září 2006 v 16:05® sramas
-
piskot> Diky za rady. Co se tyce nastrahy, tak tam to delam podobne jak pises. Jen musim vyzkouset tu cesnekovou pastu. A co se tyce navnady, tak ty polivky byly po terminu, ale myslim ze kvuli tomu pytliku koreni a tuku uvnitr. Testoviny samotny vydrzi dyl. Ale nemuzu uz overit kdy to proslo, tak mas asi pravdu. Trochu smula, ze tenhle vikend to uz nevyzkousim, protoze na me vlezla nejaka nemoc. To ale pocka
- Úterý 26. září 2006 ve 20:53® piskot
-
sramas> Těstoviny již nejsou nástrahou na pořadu dne,ale v podstatě jsem na kolínka chytal cca 10let. Tedy kolínka povařit cca 4min,ale spíš průběžně vyndavat z hrnce a testovat aby nebyla rozvařená,ale taktéž ne tvrdá,prostě akorát (pružná.) Po zcezení propláchnout vlažnou vodou,vzít pytel na odpadky či igelitku a kolínka do ní přesypat.Na 1kg kolínek 1/2 kg strouhanky,nafouknout sáček a kolínka nechat přesýpat v sáčku dokud se komplet neobalí.Jako alternativu doporučuji místo strouhanky použít krmení,je to velká zbraň na klasickou rybařinu. Rovněž,mohu doporučit pokus s česnekovou pastou,narozdíl od posilovačů stojí pár korun a používal jsem ji jako výplň do dotin kolínek(taktéž potírání napařené housky).
Další těstoviny nejdou dobře nastražit,snad jen doplním použití těstovinové rýže.Tyto těstoviny po uvaření vypadají téměř identicky jako masní červy a tak je dobrá nástrah,ale zejména návnada.
Ještě ke krmení které hodláš do vody naházet. Prosím voda není smetiště a prošlé polévky resp.těstoviny nepovažuji za rozumný komponent krmení.Jednak,mohou být s ohledem na prošlou z.dobu zkažené a jednak si nemyslím,že jsou z komponentů které ryby lákají.Tudíž klesající tendenci záběrů bych hledal jako chybu spíše v návnadě,než li v nástraze.
Vyhoď zkažené polévky do popelnice a šroty smíchej se strouhankoua pudinkem v prášku,přidej strouhaný perník a uvidíš tu změnu.
- Úterý 26. září 2006 v 18:59® sramas
-
Zapomel jsem se zeptat na vese zkusenosti s testovinama. Na chytej toho moc o testovinach neni (mozna se spatne koukam).
- Úterý 26. září 2006 v 18:46® sramas
-
Chystam se ted o prodlouzenym vikendu k vode. Velmi mirne tekouci reka nad jezem, cca 1,5 m hloubka. Mam pytel testovin (z proslej cinskejch polivek) a chci je vyuzit ke krmeni. Doma mam jeste trochu semen konopi, repky a lnu, kukuricnej a psenicnej srot. Smicham to a jdu na ne
. Ted v zari se mi ale nedari najit nastraha, ktera by fungovala. Zacatkem zari to celkem slo na zizaly, ale nejak prestaly fungovat. Uvazoval jsem, ze koupim nejakou esenci do krmeni a pak treba foukanou kuku stejny chute (vune). Jeste jsem ale nikdy vune do krmeni nepouzival, tak se bojim, abych raby spis neodradil. Poradite nejakou vuni pro tento vikend
? Diky
- Čtvrtek 21. září 2006 v 11:42® novas32
-
Dobrý den, rád bych si koupil pruty Sema X-Force Carp 3,6m/3lbs. Má s nimi někdo zkušenosti? Prosím o radu. Díky.
- Úterý 19. září 2006 v 17:05® piskot
-
Ano myslím malou řeku.
- Pondělí 18. září 2006 ve 21:35@ FORDAK.P
-
piskot> tu mušku chceme skusit v pátek na berounce v so. asi nic nebude mám brigádu od svazu chovatelů.chovám králiky a holubi.asi až v ne.jsme chtěli vyrazit ráno na vltavu někam k tomu bráníku nebo modřan.
- Pondělí 18. září 2006 ve 21:33@ FORDAK.P
-
piskot> VLASEC MÁM 22.háčky bych mohl dát menší ty budou asi vetší ale nejsou to zas velké háky,ale skusím dát menší.kdy myslíš tůn na zbraslavy??někde na malé řece??
- Pondělí 18. září 2006 v 19:26® piskot
-
FORDAK.P> No a pokud se moc nedaří,spíše jak na velkou řeku bych doporučil Malou řeku,uzavřenou tůň na Zbraslavi.Pokud trošku slušně zakrmíte,zmenšíte háčky a zeslabíte vlasec určitě se něco splete. Píšeš co všechno za ten den nestihnete,ale takhle úspěšnost nezlepšíte.Přívlač,na těžko a muška za jeden den,to je bláhovost.
- Pondělí 18. září 2006 v 19:23® piskot
-
Tak nejprve k té Sázavě v Choceradech.(Máme tam chatu),nad jezem už je naplavenej nános a na těžko to moc nemá cenu.Možná kousek od břehu na palvačku s žížalkou,nebo lehkou přívač a jedničku kopejtko a proskákat si břeh až k jezu.U elektrárny okolo stromu až do vody a přímo v náhonu se nějakej okounek splete.Chce to se moc neukazovat nad hladinou a buď raději kousek tak 1m od břehu. Jinak ,pro příklad,ty místa co jsou vidět z mostu jsou fajn a dokonce tam na jaře místňák vytáhl kapra přes 60cm na těžko.Jinak však neměli ani ťuk,a já sem v podstatě chytal podoustve a cejnky na hod,což je zábavnější. Chce to házet za 2/3 řeky směrem k trati.Bezva nástraha je bonduelka,a je lepší jak červ,neb ty berou hrouzci a oukleje.
- Pondělí 18. září 2006 v 19:15@ FORDAK.P
-
piskot> v so. se chci podívat s kámošem na vltavu někam bráník a tak okolo modřany poradíš???v pátek odpol. by jsme chtěli na berounku do černošic pod jez skusit muškařský prut a skusit tlouště.tak uvidíme jak se bude dařit.
- Pondělí 18. září 2006 v 19:12@ FORDAK.P
-
piskot> chodím většinou na položenou berounka,rybnik v Jesenici a byl jsem prvně na sázavě v choceradech nad jezem a za 9hod. u vody jeden cejn a plotice zakrmeno na krmítko položená a všechny možné návnady a nástrahy pak vláčka wobler plovoucí i potápivý třpytka a nic a okolo lital bolen a né jeden.ani rybyčky se nevšímnul.asi budu chovat papoušky.
- Pondělí 18. září 2006 v 8:12® piskot
-
FORDAK.P> Jakým způsobem lovu se zabejváš a kde nejčastěji lovíš?Pokusím se tedy jemně poradit.