Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 27. května 2013 v 9:12® lunimus
-
gavlos> neviem, ako je to presne u vas, ale znova vychadzam z toho, ze zakony mame velmi podobne.
U nas to funguje takto:- uslachtile ryby ako kapor, stuka, zubac, sumec sa zapisuju bezprostredne po uloveni. V principe skor, ako ten prut znova nahodim.
- ostatne ryby sa zapisuju az po ukonceni lovu. Teda ak mam v sietke troch
kilovych pleskacov (cejnov) a jednoho kiloveho karasa, tak ich zapisem az
v okamihu ukoncenia lovu.
Akonahle vsak chcem pouzit nejaku rybku ako nastraznu, alebo ju zozrat, znamena to, ze som uz pripraveny si ju ponechat a teda ju musim zapisat skor, ako ju pouzijem ako nastraznu, alebo skor ako ju hodim na gril.
Co sa tyka zapisu do povolenky, pri uslachtilych rybach a rybach, ktore maju stanovenu lovnu mieru sa pise kazda zvlast.
Ostatne ryby bez stanovenej lovnej miery zapises napr. druh:plotica pocet:4×, dlzku neuvadzas a hmotnost das sumarnu hmotnost privlastnenych ryb. - Sobota 25. května 2013 ve 13:55® gavlos
-
Fryw> cili kupu plotic pouzitou jako nastrahu treba na candose napisu…to je mi jasne..vaha??? dle tabulek asi ni…vod voka to mam valit??chapal bych kdybych sel s bolonkou v patek na nastrahy zapsal si je a v sobotu na ne chytal..ale kdyz odpo chytnu jednu ouklej cca 10cm a pichnu ji na polozenou tak zapisu taky ne??dobre kluci budu psat kazdou rybku kterou si privlastnim..nejak sem si nebyl jisty..kdyz nekteri chytali na rybku tak urcite nepsali kazdou cudlu…ikdyz teda meli no…diky za reakce
- Sobota 25. května 2013 ve 13:23® Fryw
-
gavlos> Mrs tam má tohle: „Přisvojené druhy ryb, které nemají stanovenou minimální lovnou délku, zapisuje osoba provádějící lov pouze druh ryby a to bezprostředně po ulovení. Počet a jejich celkovou hmotnost zapisuje po skončení lovu, nejpozději do příští docházky k vodě.“
- Sobota 25. května 2013 v 8:35® gavlos
-
Scanix> aha..mam ho v aute..tak se ani nemuzu podivat..ještě jsem dotoho nic nezapisoval
hehe vylovim ceren oukleji a do vecera je budu zapisovat hehe
- Sobota 25. května 2013 v 1:08® Scanix
-
gavlos> lidi to nepisou, ale meli by…kazdopadne mas v sumari magickou kolonku ostatni…
- Pátek 24. května 2013 ve 23:19® gavlos
-
proste jsem mel zato,ze ryby ktere nemaji minimalni lovnou miru a nejsou chranene a nemaji zadnou dobu hajeni ty se po prisvojeni psat nemusi…
- Pátek 24. května 2013 ve 21:48® gavlos
-
Fryw>no prave podle MRS jen ty „uslechtile“. nebo ty ktere musi mit min delku..dle crs..plotici ci ouklej snad psat nemusim ne???to by po tom 15.6. by byl sumar asi maly na vsechny ty nastrazni rybky ne?!?
- Pátek 24. května 2013 ve 21:01® Fryw
-
gavlos> každou rybu je třeba zapsat hned po prisvojeni
- Pátek 24. května 2013 ve 20:01® gavlos
-
taky hodim stupidni otazku…pokud chci rybu pouzit jako nastrazni,tak dle MRS musim zapsat pouze rybu pokud ma nejakou min delku urcenou crs..popripade bpvrp.priklad karas,nema min delku pro lov…muzu si ho privlastnit bez zapisu a je teoreticky jedno pokud ho sezeru nebo pouziju na sumce treba????to same u okouna…nemusim zapisovat ani jako nastrazni rybku ani na gril???treba…nejak jsem se vtom ztratil…je tam vypsano par druhu jako K C St PO PD atd…tak jsem ztoho v pasti..diky moc a sorry za me hloupe otazky..ale fakt to tam neni konkretne vysvetleno
- Čtvrtek 23. května 2013 ve 22:48® lunimus
-
stanleypub> Neviem, ako je to u vas, ale u nas to zrejme funguje podobne a teda plati, ze mas limit 2ks tzv uslachtilych ryb (kapor, zubac, stuka, sumec …) a druhy limit hovori denne max 7kg ryb.
POZOR!!!
Neznamena to vsak, ze mozes denne naplnit oba limity. Pri prekroceni (alebo naplneni) ktorehokolvek limitu tvoj denny lov konci. - Čtvrtek 23. května 2013 v 16:39® HaD
-
stanleypub> http://www.chytej.cz/legislativa/
- Čtvrtek 23. května 2013 v 15:00® hraji
-
stanleypub> když ti poradili, aby sis přečetl Bližší podmínky pro revíry MRS na MRKu, zjevně ses na to vykašlal.
- Čtvrtek 23. května 2013 ve 14:15® stanleypub
-
čaute..potřeboval bych poradit se zápisem uloveného lína..1)můžu chytit za den 2ks nebo 7kg? po ulovení mám zapsat hned jeho délku?díky za odpověď
- Čtvrtek 23. května 2013 v 10:12® kaspi37
-
ahojky…chtěl bych poprosit o radu chytám na boilís už pár let hezká rybajda ale nemám štěstíčko asi ve výběru plovoucího boilí můžete mně dát někdo radu???..za těch let co chytám nemám ani jednoho ulovenýho kaprouše na plovoučku…fakt už nevím co dělám špatně…díky Mirek…a chtěl bych to překonat tu smůlu…
Tento příspěvek byl editován 23.5.2013 10:13:35 uživatelem kaspi37. - Pondělí 20. května 2013 v 9:25® Pista
-
gavlos>
- Čtvrtek 2. května 2013 v 9:56® lunimus
-
(…Candouš…)> Ono to zas nie je tak kriticke, ci ti nastraha zaplavala pod lad, alebo nie …
rozhodujuce je skor, ci lovis na 5ha zamrznutom jazere, kde je volna plocha vody len 10m2 … sice nelovis pod ladom, ale ciste to moc nie je - Čtvrtek 2. května 2013 v 8:49® (...Candouš...)
-
lunimus> Ahoj, u nás se taky nesmělo chytat na stojákách ale tot pravidlo je už slušných pár let pryč, a ještě by mě zajímalo, jako RS pozná že ti nástraha zklouzla pod led?:D
- Čtvrtek 11. dubna 2013 v 15:22® mirmen
-
lunimus> u nás smíš lovit celoročně s dodržením pravidel pro daný revír ( mohou být místní úpravy, omezení ).
- Čtvrtek 11. dubna 2013 ve 14:22® regulus
-
lunimus> u nás není na MP a to ani řekách ani stojácích všeobecný zákaz lovu (ani v ČRS ani v MRS).
- Čtvrtek 11. dubna 2013 ve 13:57® lunimus
-
Kolt> Neviem, ako je to u vas, ale u nas sa nesmie lovit pod ladom …
to znamena, nemozes si vysekat maly otvor v ladovej pokryvke a lovit, ale musi byt prirodzene rozmrznuta cast rybnika … len bacha, nesmie ti v principe sklznut nastraha po nahodeni pod lad, lebo uz lovis pod ladom … a dokonca by ti tam asi nemala ani zaplavat ryba na haciku …
Ak su 2/3 rozmrznute, tak je to uz celkom v pohode.Len pozor na dolezitu vec … znova neviem, ako u vas, ale zrejme podobne ako u nas, lov na stojatych vodach je vseobecne zakazany v termine od 15.3 do 31.5
- Čtvrtek 11. dubna 2013 v 11:14® -zruseno
-
Kolt> Jasně, že jo. Na těch dvou třetinách kde led není.
Tento příspěvek byl editován 11.4.2013 11:15:44 uživatelem -zruseno. - Čtvrtek 11. dubna 2013 v 11:00@ Kolt
-
Dobry den, chytam teprve od leta chci se zeptat zda uz mohu chytat na rybniku kdyz je na nem jeste v jedne tretine led? rad bych dnes uz vyrazil dekuji
- Čtvrtek 4. dubna 2013 ve 13:23® gavlos
-
lunimus> pocasi hlavne nepreje…furt ta zima ne ane odtahnout..na rohlik jsem nemel ani jeden zaber..cervy preferuji vice..na ty mi to bere casteji…urcite mam v planu vyzkouset vsechny nastrahy co znam…holt musim pockat na TO JARO!!!V sobotu beru rohlik a cervy..uvidime jestli se pres ten snih nekam k vode dostanu
- Čtvrtek 4. dubna 2013 v 11:23® lunimus
-
gavlos> mozem len a len potvrdit Hrajiho slova … tiez som zaciatocnik … i ked takmer presne o rok starsi ako ty
tiez som zacinal cca okolo 1.3. a tiez som bol nestastny, ked som nic, ale uplne nic spociatku nechytal … ako sa zacalo oteplovat, tak zacali zabery pribudat.
nasledne som rozsiril vybavu a skusil som plavak, skusil som feeder a skusil som vlacit … vlastne vsetky 3 sposoby ma celkom chytili … kazde ma svoje miesto a cas
… no a tiez je pravda, ze co sa tyka nastrah, ja viem, ze ono to cloveku neda a experimentuje, ale predsalen plati, ze v jednoduchosti je krasa
ako pise Hraji – treba pouzit pareny rohlik, kostniaky, alebo male hnojaky … nic extra a pritom krasne zabery
a aj co sa tyka partie, tiez som az casom nasiel niekolko partakov, s ktorymi radi vyrazime k vode
takze ziaden stres … vsetko ma svoj cas
btw. este humorna vsuvka … mne manzelka pravidelne pribali na lovecku vypravu mydlo … ze ked ho.no chytim, aby som si mohol aspon ruky umyt - Středa 3. dubna 2013 v 18:43® gavlos
-
hraji> ja vim…jen sem to chtel zkusit..uvidime..pokud se neco podari ,tak pisnu naco a jak
- Středa 3. dubna 2013 v 18:33® gavlos
-
hraji>
sem to pochopil..caj vetsinou jeste nejaky donesu domu..preferuji kuzelku…nejlepe radegast..za jakehokoliv pocasi
…jojo musim pockat na lepsi pocasi..je mi to jasne..proste sem si udelal papiry a chodim furt uz od 14.2 hehe..neco uz sem chytl..holt chce to praxi…a pockat si..dekuji za kazdou radu…
- Středa 3. dubna 2013 v 18:19® hraji
-
gavlos> na jaře zkoušet chytat na peletu nebo boilies, když to ještě moc neumíš (bez urážky), je poukázka na nulu. Dokud je studená voda, chytej na nejdostupnější nástrahu, milionkrát ověřenou, napařený rohlík. Když tak přidej jednoho bílého červa. Nic velkého a tvrdého. Až se voda oteplí, pak můžeš zkoušet. Pokud chceš chytat na boilies, můžeš, ale pravděpodobnost, že chytíš kapra a nebo velkého cejna (nic jiného asi nyní boilies nesežere) je samozřejmě mnohem menší, než když chytáš na rohlík.
- Středa 3. dubna 2013 v 18:15® hraji
-
gavlos> to měl být pokus o vtip s tím čajem. Já chápu, že když nemáš parťáka, tak zkoušet všechno sám je těžké. A ještě sis vybral těžké roční období. Vydrž, na konci května budou ryby brát úplně jinak a tak se i zkušenosti budou získávat mnohem snadněji. Když víš, že ryby berou a jsou tam kde chytáš, tak můžeš přece jen snadněji experimentovat. Ono jak se oteplí, potkáš víc rybářů a pak najdeš nějakého kamaráda. S těmi háčky, angličani chytají kapry běžných velikostí (kolem míry) na háčky velikosti 16 až 20. Ne větší. Větší háčky používají jen na velké ryby a zase jen po 12. Silný návazce a velký háček je na jaře špatná kombinace.
- Středa 3. dubna 2013 v 16:57® gavlos
-
hraji> dobre tedy..napisu to jinak..v so jdu na tu propadlinu..pouziju mensi hacky…11 az16..zkusil bych rohlik nebo cerva na plovku..popripade kuku peletku nebo boilies neco v sladke chuti…na polozenou..a samo zakrmim…co jineho muzu udelat mimo chlemtani caje s rumem
- Středa 3. dubna 2013 v 16:41® gavlos
-
hraji> no chodim zkouset chytat..no kdyz nic tak nic…doma se uz mi ani nesmejou..nepocitaji ze Ja budu mit ulovek..to je tezke..nikoho u vody nepotkam a tady se mi poradi jen okrajove..najit ryby??a to jak jako???samo diky tobe sem zkusil ty ownery..uspech byl..ale jen jednou…zkousim vicemene vse co se dat..od cervu pres rohliky az k mekcenym peletam..je to jak kdy..holt chytam chvilku..a furt ta poradna sezona jeste nezacla si myslim…
uz fakt nevim co vymyslet… :'(