Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 10. března 2013 ve 14:38@ hasic
-
Tak chci je hlavne na polozenou jak na kapra tak treba na candaty chytam prevazne na Orliku takze delsi varianta je samozrejmosti ale nejsem zadny narocny rybar dostanu se k vode tak 4–5× za mesic takze nepotrebuju prut za 5000.
- Neděle 10. března 2013 ve 13:37® regulus
-
hasic> v prvé řadě bys měl napsat co a kde budeš chytat. To co jsi sem dal ty odkazy jsou pruty na těžko, na menší rybník pro absolutně nenáročnýho rybáře nebo třeba děcka a zcela na rovinu, nic moc to nebude. Já kdybych si měl z těch dvou vybrat, tak vezmu tento http://rybar.braunstar.cz/…e-1-1-zdarma , protože ten druhej mi připadne úplně shitovej, ale soudím jen z obrázku na internetu. Co se týká délky, tak já bych vzal ten delší, ale pokud budeš chytat na místech kde by se s tím špatně nahazovalo (zarostlý břehy, stromy) tak by zase byl asi lepší ten kratší. Tyto pruty určitě nejsou vhodný na přívlač, na brčko i na těžko asi jo, ale kdybys s tím měl chytat plavačku na řece, tak to taky dobrá volba nebude.
Ono se dá chytat i na kus klacku, ale přece jen je lepší si koupit pruty který jsou k danému způsobu rybolovu určený, universál prakticky neexistuje. Napiš co a kde hodláš chytat, třeba vymyslíme něco lepšího.
- Neděle 10. března 2013 ve 13:10@ hasic
-
Dobrý den, můžete mi někdo poradit jaký si koupit slušné pruty? začínám a nechci koupit nějaké šmejdy ale nechci zase dávat mnoho peněz. Počítám tak kolem 800kč za jeden. můžete poradit jaké jsou v této cenové relaci slušné značky a jakým se vyvarovat? děkuji za jakýkoliv názor.
co třeba tyto: http://rybar.braunstar.cz/…e-1-1-zdarma
- Pátek 1. března 2013 v 0:28® lunimus
-
hraji> Bol to len napad … cerealnu tycinku som myslel nieco z tych druhov, co su polepene rozne semienka spolu s orieskami dokopy a je to navyse sladke, pripadne s ovocnou prichutou … prislo mi to ako zaujimavy napad, kedze sa bezne zakrmuje partiklom
Mal dom na mysli nieco taketo: https://www.google.com/search?…
Tento příspěvek byl editován 28.2.2013 23:29:12 uživatelem lunimus. - Čtvrtek 28. února 2013 ve 21:47® hraji
-
lunimus> marně přemýšlím nad tím, co si od použití kousku cereální tyčinky na vlákně pod háčkem slibuješ. Očekáváš, že to bude pro ryby aktraktivnější? Proč?
- Pondělí 25. února 2013 ve 14:35® kraui
-
lunimus>
- Pátek 22. února 2013 v 15:02® lunimus
-
kraui> ten dlhsi rozpad je prave ze ziaduci, kedze by som to chcel pouzit ako nastrahu pod hacik … na zakrmenie by som pouzil partikel
- Pátek 22. února 2013 ve 13:09® kraui
-
lunimus> Myslím si že to pužitelné je, ale bude se to dlouho rozpadat.
- Pátek 22. února 2013 ve 13:07® kraui
-
FANNY 2> Pruty na vláčku.
- Pátek 22. února 2013 v 11:11® lunimus
-
Mam otazocku ohladom nastrah – prave desiatujem cerealnu tycinku polepenu z roznych semien a inych zdravych veci a tak mi napadlo, ze je skoda jest taketo drahe veci, ked neobsahuju klobasu a mohli by na to brat ryby. Co si o tom myslite? Je to pouzitelne ako navnada, alebo sa to vo vode rychlo rozpada?
- Středa 20. února 2013 v 16:02® HaD
-
FANNY 2> na přívlač – tedy lov s umělými nástrahami, které mají imitovat něco živého a zabírají na ně dravci (štiky, okouni, candáti apod.)
- Středa 20. února 2013 ve 13:19® Fryw
-
FANNY 2> spinn budou nejspíš přívlačové pruty
- Středa 20. února 2013 ve 13:01® FANNY 2
-
Mám dotaz,k čemu sa používají pruty s označením SPIN. Děkuji
- Úterý 19. února 2013 v 15:29® HaD
-
lunimus> Lov z lodě je něco jiného než ze břehu. Např. kaprařina, sumcařina apod. – prostě by to bylo něco úplně jiného a lecos by nešlo.
Jak zavážet – variant je více. Já třeba na sumce dokážu vézt sám pruty sebou a udělat najednou tři až čtyři, podle podmínek. Dva zcela bez problémů. To samé s kaprařinou. Mnohdy je to i lepší.
- Úterý 19. února 2013 v 15:17® lunimus
-
Technicka otazka:
Ak je na reviri povolene zavazanie a zanasanie nastrah. Je sucasne povolene aj lovit z clna?Ak som sam pri vode s clnom a chcem si zaviest nastrahy. Nie je uz jednoduchsie ostat rovno na lovnom mieste? A nasledne aj z clna zdolavat ulovok?
Pripadne ako to riesite, ked ste pri vode sami a chcete si nastrahy zaviest. Veziete so sebou pruty, alebo nie? Ako to riesite s ostatnym vercajchom? Nechavate to na brehu „napospas osudu“ alebo beriete cennosti do clna?
- Neděle 10. února 2013 v 0:33® lunimus
-
regulus> nula ma byt az okolo obeda … to mam bohuzial program
… bud mozem „skoro“ rano, co ma byt –4 alebo az poobede … co bude cca 0 … tak sa snad aspon na hodinku dostanem von
- Sobota 9. února 2013 ve 23:38® regulus
-
lunimus> co blbneš, podle SHMÚ má u vás být zejtra nula. Sice nejsu takovej extrémista jako hraji, největší kosa při které jsem chytal bylo tuším –10 a to už byl fakt masakr, teď když je už –5 tak na to kašlu. Největší kino ale bylo, když jsem na konci listopadu, tuším předloni, byl na Vysočině zabrozenej v řece, bylo –2, kolem sníh a kdybys viděl ty ksichty lidí lidí co jezdili okolo na běžkách, asi si mysleli, že su úplnej magor.
- Sobota 9. února 2013 ve 23:08® lunimus
-
hraji> hehe .. ale to uz asi primrzalo vsetko, co mohlo
… alebo to si chytal na bic?
Ide mi prakticky o to, aby som ako zaciatocnik nemal nejaky extra problem s primrzanim vsetkeho
Zajtra by som chcel totiz na chvilu vyrazit, ale vyzera to, ze bude celkom kosa …
Btw. medzi skautami, horolezcami a trampami som znamy skor pod prezyvkou Biely Medved – a ta prezyvka ciastocne vznikla aj z dovodu zvysenej odolnosti voci chladu. Napr asi najväcsi extrem co som spravil pri plavani bol, ze som si siel zaplavat, ked bola na jazere cca 0,5cm vrstva ladu
- Sobota 9. února 2013 ve 23:00® hraji
-
regulus> podle jakési okultní vědkyně jsem byl náčelníkem kmene v hlubinách ruské říše ve dvanáctém století. Možná to má nějaký vliv
- Sobota 9. února 2013 ve 22:57® regulus
-
hraji> zapomněls ale zmínit, žes byl v minulým životě eskymák …
- Sobota 9. února 2013 ve 22:49® hraji
-
lunimus> minimum co jsem zkusil je –16. Dvě hodiny se to dalo vydržet a chytili jsme i ryby.
- Sobota 9. února 2013 ve 22:10® lunimus
-
Priatelia … mam teoreticku otazku. Do akej vonkajsej teploty sa oplati ist k vode na prechadzku s prutom? Jedna sa mi o to, aby mi zbytocne moc neprimrzal silon a ine zimne „radovanky“
- Čtvrtek 7. února 2013 ve 21:49® hraji
-
casper> ne, neměl jsem s tím nikdy problém. Ono není moc ryb, které by zaseknuté na 40 metrů dlouhém vlasci dokázalo vzít vlasec z cívky. A i kdyby, ten uzlík je pevný a spolehlivý a očky prutu projde bez potíží.
- Čtvrtek 7. února 2013 v 18:30® casper
-
hraji> jen mě napadlo, jak jsi psal s tím napojováním vlasce, nemáš pak problém s tím uzlíkem? Třeba když ti ryba sebere hodně vlasce? Já jsem s těmi uzlíky měl spoustu problémů v mládí, tak mě to zajímá a samozřejmě možnost na méně podstatné části vlasce ušetřit a na podstatné naopak přidat
- Čtvrtek 7. února 2013 ve 14:16® OBr
-
lunimus> pokud budeš na místě, budeš mít na displeji vykreslenou rovnou čáru, protože jak správně píšeš, větší část displeje ukazuje historii průběhu dna pod tebou. Takže i kdyby si byl nad kameny, na sonaru bude placka. Maximálně se tam může na chvilku objevit nějaká ryba, pokud bude dostatečně velká a sonar jí zaznamená.
- Úterý 22. ledna 2013 ve 12:59® lunimus
-
Hraji … na zaklade tvojho nasmerovania som nasiel jeden este lepsi clanok http://www.mrk.cz/clanek.php3?…
- toto som presne potreboval
… zakladna informacia pre mna je, ze sonar zobrazuje presne „bod“ podomnou a na displeji sa zobrazuje na konkretnej pozicii (uplne vpravo) a vsetky ostatne „rezy“ displeja su historicke data.
… cize ak tomu spravne rozumiem, tak ak ostanem stat, tak mi displej postupne prekresli dno s linearnou hlbkou?
- toto som presne potreboval
- Úterý 22. ledna 2013 v 11:55® lunimus
-
hraji> dakujem
si poklad
- Úterý 22. ledna 2013 v 11:44® hraji
-
lunimus> zalovil jsem v cizích vodách, ale lepší popis v rodném jazyce asi nenajdeš http://www.mrk.cz/clanek.php3?…
- Úterý 22. ledna 2013 v 10:31® lunimus
-
Priatelia … mam dalsiu zo serie mojich zaciatocnickych otazok.
Nemam prakticky ziadne skusenosti so sonarmi a rad by som vedel, ako to funguje. Teoreticky princip vyslania a prijatia vlny mi je jasny … ale co mi zobrazuje displej?
- predpokladam, ze je to priecny profil dna pod lodkou v smere jej drahy. Podla coho ale viem, ze je to profil v smere drahy a nie kolmo na drahu?
je sonda smerova? t.j. pri detekovani sa neberie do uvahy cely vysielany kuzel, ale len jeho plosny trojuholnikovy rez (s hrubkou rezu napr 1m v hlbke 10m)?
dakujem - Pondělí 21. ledna 2013 ve 21:29® hraji
-
lunimus> asi mnoho lidí nebude mít moc zkušeností s takovou věcí. Nemám ji ani já. Ale osobně se domnívám, že je docela jedno, zda přidáš do boileis rybí moučku a nebo přímo rybí maso, jen bude asi potřeba ho pořádně rozmělnit, aby kousky nenarušovaly soudržnost boilies. Ale jak to ovlivní technologii, to si netroufnu ani odhadnout.