Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 6. ledna 2013 v 10:15® noba
noba

luckyway> jj to sedí

Neděle 6. ledna 2013 v 9:26® luckyway
luckyway

Nazdar, nemuze mi nekdo poradit jak se cesky rekne coarse fish(plevelna ryba)? Dik

Neděle 23. prosince 2012 v 15:42® gavlos
gavlos

hraji> ten klucina u stolu dostane svuj prvni vlacak :-D i celkovecprvni kvalitnejsi prut! snad ho ten elan neprejde.. miluje okouny…ne na taliri!!!zatim jen rybi prsty:-D a ta nejmensi asi par baliku plinek :-D

Neděle 23. prosince 2012 v 15:37® gavlos
gavlos

hraji>

foto/diskuze/zaciname/2012/th-img90780.jpg
Neděle 23. prosince 2012 v 15:36® gavlos
gavlos

regulus> nejsen…diky

Neděle 23. prosince 2012 v 15:27® regulus
regulus

gavlos> trochu jsem ti ten chaos promazal, myslím, že nejseš proti, přeju klidný vánoce.

Neděle 23. prosince 2012 v 15:03® hraji
hraji

gavlos> máš hezkou rodinu a takový drobek, to je požehnání. Já byl na svoje první vánoce větší jen o malý kousek než je on. Tak vám přeji opravdu šťastné a veselé a děti ať najdou pod stromečkem to, co si přejí a všichni ať tam najdete lásku a pohodu.

Neděle 23. prosince 2012 ve 14:20® gavlos
gavlos

hraji>

foto/diskuze/zaciname/2012/th-img90776.jpg
Neděle 23. prosince 2012 ve 14:18® gavlos
gavlos

tak to s e omlouvam nejak jsem zo zalamil!!!! jsem maaaslo..ja jen at vis co jsem zac..at se neskryvam jen za NICK!!!

Neděle 23. prosince 2012 ve 14:01® gavlos
gavlos

hraji>

foto/diskuze/zaciname/2012/th-img90774.jpg
Neděle 23. prosince 2012 ve 13:53® gavlos
gavlos

hraji> to jo no…tez se tesim..zrovna http://www.tropicliberec.cz/…k-hpn-630-fd tvrdnu v praci…az do 23 00!!!fuuuj..mam deti 14 11 6 a 3 tydny…proto tak omezeny rozpocet :-) ale nevzdam se rybareni ani nahodou. :-D

Neděle 23. prosince 2012 ve 13:40® hraji
hraji

gavlos> no, vánoce ať jsou šťastné a veselé pro všechny lidi. Malí velcíono je to jedno. Moje děti jsou již dospělé. Ale i dospělí se mohou vánocemi potěšit.

Neděle 23. prosince 2012 ve 13:21® gavlos
gavlos

hraji> predevsim tobe pekne vanoce…asi hlavne detem ze…uz jsme nato trochu stari :-D

Neděle 23. prosince 2012 ve 13:07® hraji
hraji

gavlos> Shimana používám, ale v trošku vyšší cenové katagorii, než jsi uvedl. A s těmi levnými nemám zkušenosti. Důsledně se vyhýbat těm nejlevnějším řadám, Alivio, Nexave a Hyperloop.

Neděle 23. prosince 2012 ve 13:04® gavlos
gavlos

hraji> hmmm.vypada to dobre…ryobi moc neznam… DAM nejsou good??tez sem tam mel jeden v merku… shimana pry nebrat!!co ty nato..pry cena neodpovida kvalite…jsou lepsi za stejne penize..tak jak?!

Neděle 23. prosince 2012 v 11:43® hraji
hraji

gavlos> na lehkou přívlač klidně tento naviják http://www.tropicliberec.cz/…ld-fd-3-2000 na těžší bych se nebál tohoto http://www.tropicliberec.cz/…ecusima-3000

Tento příspěvek byl editován 23.12.2012 10:46:03 uživatelem hraji.
Neděle 23. prosince 2012 v 11:42® gavlos
gavlos

jinak pekne vanoce vsem preji…a mnoho ulovku do pristiho roku..

Neděle 23. prosince 2012 v 11:04® gavlos
gavlos

Jarda Š.> tak co bys poradil na privlac…pro zacatecnika.. zatim hodlam investovat kolem 1000–1500.....diky

Sobota 22. prosince 2012 ve 23:32® Jarda Š.

hraji> Jj, baitrunner je na přívlači k ničemu a Okumy Longbow jsou navíc i poměrně těžké v poměru k velikosti, což je na prutu, který celou dobu lovu držíš v ruce, také dost podstatná nevýhoda. (Vyrábějí se nejen v kaprařské velikosti, ale i menší, které se hodí hlavně na feeder.)

Sobota 22. prosince 2012 ve 12:11® gavlos
gavlos

panove dekuji za rady…zas vim prd :-D asi sahnu tedy po te bojove…prave sem cucel na navijaky…ve stejne cenove kategorii se rozhoduji mezi daiwa DAM,SEMA,shima­no…pak az cormoran,mivar­di..co poradite do zacatku..tak kolem 1000…diky

Sobota 22. prosince 2012 v 11:59® lunimus

ladamaj> Ano .. to mas pravdu … pri vybere predna/zadna plati z technickeho hladiska nasledovne … pri rovnakom type navijaku ma obvykle predna brzda konstrukcne väcsie priemery brzdovych platniciek = väcsia trecia plocha ako pri zadnej brzde. Z toho zas logicky vyplyva, ze predna brzda na rovnaky treci ucinok potrebuje mensiu silu pritiahnutia = jemnejsie nastavenie, menej sa zakusuje atd. Osobne sa mi vsak lepsie pracuje so zadnou brzdou … nemam totiz este ten cvik v presnom chyteni prednej brzdy bez toho, aby som sa na nu pozrel … takze je to z manipulacneho pohladu … ale kedze mam par navijakov aj s prednou, tak sa s nimi ucim robit a casom zrejme prejdem na predne brzdy :-)

Co sa vsak tyka bojovky, tak je fakt, ze vsetky, co som mal doteraz v ruke mali zadnu brzdu + bojovku, ale existuju aj predna + bojovka … A pre mna osobne je to zatial celkom jedno … bojovku pouzivam na to, aby som mohol rybe okamzite povolit, alebo pritiahnut … a toto mi bojovka umozni rychlejsie, nez ktorakolvek predna, ci zadna brzda … a to je pre mna ako zaciatocnika dolezite :-)

… je fakt, ze ked sa zo mna stane ostrielany rybar, ze aj s bojovkou budem vediet lepsie pracovat a nakoniec mi bude mozno celkom jedno, aku budem mat brzdu, hlavne bude, ze ju budem vediet dobre nastavit :-)

Sobota 22. prosince 2012 v 11:41® ladamaj
ladamaj

lunimus>ahoj že mám spoustu cajku otom není pochyb ale vždy sem dával přednost brzdě přední proč mužeš si cívku přibržďovat a seřizovat lepší než zaddní.

Sobota 22. prosince 2012 v 11:28® lunimus

gavlos> co sa tyka navijaku so zadnou brzdou, tak moj osobny nazor je, ze pre profikov, ako je Hraji je uplne jedno, aky je navijak, hlavne ze funguje brzda … oni si ju uz dokazu vzdy a prakticky okamzite spravne prisposobit :-)

Pre nas amaterov (tiez som zaciatocnik … chytam od marca) je bojovka na navijaku super … dokazem zareagovat podstatne rychlejsie, nez s prednouci zadnou brzdou … mam odskusane a naozaj mi to par ryb zachranilo :-)

Pátek 21. prosince 2012 ve 22:02® hraji
hraji

gavlos> longbow je na první pohled kaprařský naviják, dokonce snad s baitrunerem. To určitě není dobrý naviják na přívlač. Kouknul jsem na něj na netu. Praktická zkušenost je fakt nula, ale od pohledu mi na přívlač nepřipadá vhodný

Pátek 21. prosince 2012 ve 22:00® hraji
hraji

gavlos> já osobně mám navijáků s bojovou brzdou dvanáct, na přívlač používám jen jeden, a to pouze na těžkou přívlač. Jinak mám navijáky s přední brzdou. Ale ono je celkem jedno, zda je brzda přední, zadní či bojová, důležité je, aby byla perfektně funkční i za chladna a aby byla vždy správně seřízená. To je to hlavní. CO se týče navijáků Longbow, nemám s nimi žádnou zkušenost, jaká je to velikost? Naviják by měl být přiměřený prutu a způsobu lovu, nemám rád ani ty miniaturní hračičky ani hromotlucké navijáky.

Pátek 21. prosince 2012 ve 21:53® gavlos
gavlos

hraji> zas mi nekdo radil at si poridim s bojovou brzdou.nestaci zadni???

Pátek 21. prosince 2012 ve 21:52® gavlos
gavlos

hraji> co s tim navijakem..co takhle okuma longbow???

Pátek 21. prosince 2012 ve 21:49® gavlos
gavlos

hraji> jeste ze te tu mam :-) kurde hned bych sel stebou na ryby :-) ale si zdaleka…aspon nebudu vypadat pred synem jako trouba :-D

Pátek 21. prosince 2012 ve 20:54® hraji
hraji

gavlos> normální prut s odhozovou zátěží do 30 gramů se může při zdolávání bolena klidně hodně ohýbat, to samotné mu neškodí a taková ryba by neměla prut zlomit, navíc máš na navijáku brzdu, která by měla, při dosažení kritického zatížení vlace a potažmo prutu, proklouznout.

Pátek 21. prosince 2012 ve 20:51® hraji
hraji

gavlos> kolego, chytám už docela dlouho a když nepočítám plavačkovou děličku, což je jiná kategorie, tak jsem normální prut snad nezlomil vlastní vinou. Ano, může se stát, že praskne prut, protože má vadu v blanku, ale zlomit kvalitní prut sám, to znamená, zásadním způsobem nepochopit jednak, jak se s prutem zachází, jednak, jak se k prutu přiřazuje vhodný vlasec, nebo u pletenky, jak se seřizuje brzda. Nepočítám zlomeniny typu, zakopnutí a přeražení prutu o zem při pádu. Myslím zlomení při lovu, nahazování, vedení nástrahy, záseku, zdolávání a vyprošťování uvízlé nástrahy.