Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 17. prosince 2012 ve 21:35® hraji
hraji

gavlos> pokud jdu na štiky, dávám lanko vždy, sice relativně tenké a krátké, ale dostatečné na to, aby mi štika nástrahu neukousla. Používám Microwire. Když chytám okouny, občas to štika vezme taky, letos mi to ukousla jen jedna, zato hned při záběru.

Pondělí 17. prosince 2012 ve 21:33® gavlos
gavlos

hraji> toz dekuji mistre..ja vzdy zacinam tim nejmensim a se zapadem slunce az po plandy i 13 cm…upozornuji ze nejsem zacinajici vlackar ale zacinajici rybar celkove. ale nejvic me fakt bavi vlacet..najit pekne misto a hazet si…to minimum co znam nato jsem prisel sam a zbytek odsud :-) plus to co mo kdo poradi.nejvice jsem si uzil s bolenem..pro uplneho amatera docela vzruso :-) prave bych chtel vedet kdyz uz na neco pujdu at to je jen pro ni ne pro nenazraneho okouna :-) … a co na stiku..ze bych synovi udelal radost..moooc ho to chytlo?????

Pondělí 17. prosince 2012 ve 21:14® hraji
hraji

gavlos> no a už tu máš mistra, ten ti poradí.

Pondělí 17. prosince 2012 ve 21:13® hraji
hraji

gavlos> při přívlači se stává poměrně často, že na jeden typ nástrahy se i v jednom dni uloví různé druhy dravců. Například vláčím woblera, chytím okouna, za chvíli na toho stejného woblera štiku a za chvíli to vezme candát a nebo hned při dopadu bolen. Záleží na typu nástrahy, méně na její velikosti, a nejvíc záleží na způsobu, jakým ji rybám nabídneš, tedy n aprezentaci nástrahy. To je do velké míry to kouzlo, které způsobí, že můžeš chytat různé ryby na stejnou nástrahu. Zmiňoval jsi pstruha, na toho je mojí neosvědčenější nástrahou bezesporu rotační třpytka ve velikosti 0 až 2, podle roční doby a vody. Na okouny používám nejčastěji banja a twistery, méně kopyta a smáčky. Na štiky twistery, kopyta a smáčky, jen větší velikosti.

Pondělí 17. prosince 2012 ve 21:05® Martin Mošna
Martin Mošna

gavlos> http://www.nachytano.cz/…pechu/a/220/ přečtisi to já to ještě nečetl ale nazev by pro tebe mohl být zajímaví.

Pondělí 17. prosince 2012 ve 20:57® Martin Mošna
Martin Mošna

ladamaj> Nějak tak sem to chtěl říct ale neumím to tak napsat

Pondělí 17. prosince 2012 ve 20:53® gavlos
gavlos

ladamaj> hmm.zni to dobre…uz jsem koukal na podobne vecicky..to vazes na jigi???tez bych neco pres zimu vytvoril ale vubec nevim kde to shanet.. :-(( a jak nato :-((

Pondělí 17. prosince 2012 ve 20:23® ladamaj
ladamaj

Martin Mošna>každá voda chce své kolik rotaček a woblerů mám to ani nepočítam ale jedno ti povím vždy sem nachytal nejvís dravců na hauserovo peří.jidi které si vážu sám a samosebou i gumové nástrahy a le vše akaždá voda chce své takže když to schrnu tak sebou vozím min. 1000 nástrah když né víc a víc záběrů sem měl vždy s peřím a gumama nepočítam do toho jerky nato potřebuješ uplně jiný vercajk který nestojí zrovna málo poku chceš kvalitu a nej raději chytám ze člunu házím ke břehu a mám 95% úspěšnost.

Pondělí 17. prosince 2012 ve 20:07® gavlos
gavlos

peta128> cilene na stiku bych bez lanka nesel…skoda nastrahy a te ryby co by ji vzala..nejsem prase…!!!skamosem sem resil mensi ryby…ja mam nejake stesti na okouny a boleny…stiku jsem mel na konci jednou a stejne spadla…a maly se malem pokadil(6 let) byl macek

Pondělí 17. prosince 2012 v 19:39® peta128
peta128

gavlos>Jestli ti mnohaletý vláčkař poradil at se vys… na lanko,když půjdeš cíleně na štiku,nebo je velká pravděpodobnost že může zabrat tak potěš pánbůh.Pletenka je dobrá kvůli lepšímu kontaktu s nástrahou,malá průtažnost.

Tento příspěvek byl editován 17.12.2012 18:41:13 uživatelem peta128.
Pondělí 17. prosince 2012 v 19:36® peta128
peta128

gavlos>Když na štiku tak přizpůsobíš nástrahu,velikost wobleru,gumy,na boleny speciální bolenovky propy,popy,rotačky rychle tažený pod hladinou,candát gumy=kopyta,smáč­ky,pomalejší otukávání dna.A jinak zkoušet,zkoušet;-)

Pondělí 17. prosince 2012 v 19:30® Martin Mošna
Martin Mošna

gavlos> Jakej si měl prut?Já možná taky na vánoce budu mít novej..a snad i naviják.Snad se mi vyplní přání…

Pondělí 17. prosince 2012 v 19:30® gavlos
gavlos

a jeste dotaz…mnoholety zkzseny vlackar mi.poradil at vlacim na pletenku a na lanka a podobne capiny se mam vyprdnout …co vy nato???hmm?!

Pondělí 17. prosince 2012 v 19:27® gavlos
gavlos

Martin Mošna> jasne ze da!!zalezi jen na chuti ryb..delal jsem si i kopyta mimo wobleru a taky braly..ale furt prevladaji rotacky a plandy..jezisek donese novy prut..uz se tesim na jaro..hoodne rybaru mi reklo ze potrebuju lepsi..tak uvidime jestli bude lepsi..

Pondělí 17. prosince 2012 v 19:11® Martin Mošna
Martin Mošna

gavlos> já na rotačky tolik nechytam ale candát se na to chitit určitě dá.A barva záleží spíš na ročnim období.Ale kolikrat tak tomu neni.Prostě to se všechno mění a ty musíš u vody přemýšlet ;-)

Pondělí 17. prosince 2012 v 19:06® gavlos
gavlos

no to jste mi zase neporadli vubec nic :-) jasne pujdu k vode a podle nalady vyberu nastrahu..vzdy se neco chyti..ale jak vybrat tu spravnou pro konkretni rybu??? musim zkouset..to je mi jasne..chce to cas…kolik si chytil candatu na rotacku by me zajimalo…mozna by smel zalozit vlastni diskuzi..vcetne IT :-0

Pondělí 17. prosince 2012 v 19:05® Martin Mošna
Martin Mošna

peta128> Já chtám na hladoví vodě :-D tam převládaj dravci…Aspoň si to myslym.A candát by s rotačkou neměl problem…

Pondělí 17. prosince 2012 v 18:32® peta128
peta128

Martin Mošna>Candát na rotačku?Mno muže,ale ta pravděpodobnost;-)

Pondělí 17. prosince 2012 v 18:12® Martin Mošna
Martin Mošna

gavlos> Já sem taky amater ale myslym si že to co sem napsal tak je…Já z těch gum používam hlavně smáčky a potom kopita salmo…a tak dál

Pondělí 17. prosince 2012 v 17:31® gavlos
gavlos

Martin Mošna> nema bo jsem amater…vlacim chvili..woblery a kopyta sem zavrhl..nejak mi to snema neslo..mam totiz obe ruce leve… :-) zkousim plisky…nejak mi sedi vice…jini rybari hlasili ze chytit bolena neni jen tak.proto se ptam..treba konkretne natoho bolena…na vase zkusenosti…atak­..mam se ptat konkretne.. tak to delam…

Pondělí 17. prosince 2012 v 17:30® Zedtu
Zedtu

Fryw> zdar, buď si koupíš hostenku v RS kam pojedeš rybařit, nebo si můžeš na začátku roku místo svazové koupit celosvazovou povolenku kterou by ti měli vydat u vás na svazu ale asi se na to prvně zeptej u vás, určitě ti poradí.

Pondělí 17. prosince 2012 v 17:01® Martin Mošna
Martin Mošna

gavlos> Tvoje otázka nemá váhu…Protože ti může okoun zabrat na smáčka a to i štika může udělat…Na rotačku ti zabere pstruh i štika,candat atd. To je jen na to co ryba vidí a jestli jí vyhovuje velikost a tak dál a jejich chtě se mění…

Pondělí 17. prosince 2012 v 16:41® timbab
timbab

gavlos> Teď jsem tě nějak nepochopil:-93;

Pondělí 17. prosince 2012 v 16:29® gavlos
gavlos

hraji>tak tedy dobre..jake volit nastrahy mezi lovem okounu,bolenu stik a pstruhu????zatim sem zkousel stribrne plandavky a zlate rotacky..co kdybych sel lovit cilene jen jeden vyjmenovany druh!!!zatim mi brali na vse vyse jmenovane nastrahy..ha babo rad!!

Čtvrtek 13. prosince 2012 ve 21:36® hraji
hraji

Fryw> jako člen MRS si můžeš zakoupit povolenku ČRS za úplně stejných podmínek, jak člen ČRS. Tedy krátkodobou (denní, týdenní, měsíční) či celoroční. Povolenku ti mohou prodat v kterékoliv MO ČRS. Bohužel ČRS neposkytuje organizacím MRS své povolenky k prodeji, takže si ji nemůžeš zakoupit třeba v Brně.

Čtvrtek 13. prosince 2012 ve 21:34® hraji
hraji

gavlos> pokud se chceš něco dovědět, musíš pro to něco udělat. Nejlépe se zeptat přesně na to, co tě zajímá.

Čtvrtek 13. prosince 2012 v 19:30® Martin Mošna
Martin Mošna

Fryw> Tak se koukni na stranky nějaký MO a třeba něco zjistíš ;-)

Čtvrtek 13. prosince 2012 v 19:28® Fryw
Fryw

Martin Mošna> Asi tam právě jo. Nejspíš to bude stejnej postup.

Čtvrtek 13. prosince 2012 v 19:26® Martin Mošna
Martin Mošna

Fryw> aha.. tak to si musíš spočitat ale kde to koupit ti neporadím :/ a nebylo by to tam kde se kupuje ta tydení?

Čtvrtek 13. prosince 2012 v 19:23® Fryw
Fryw

Martin Mošna> To jo, s tím mám zkušenost. Ale předpokládám, že těch návštěv za učelem společného rybaření by mělo být během roku víc. Tak nevím, jestli se ta krátkodobá povolenka vyplatí.