Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 9. prosince 2012 v 19:34® Martin Mošna
Martin Mošna

gavlos> Tak já ti sem taky dam fotku nedodělanýho pokusu.Je to wobler ale má brbí barvy…Nemněl jsme nic jinýho.Tak pozdeji tu bude foto ;-)

Neděle 9. prosince 2012 v 18:39® gavlos
gavlos

jo je..cele plato..seasky..nebo tak neco.prvni sly rotacky.vsechny jsem urval :-) . pak ty plandy.od nejmensi po nejvetsi…foto davam..hestli pujde neco videt..foceno mobilem..ale jak rikam nejsem zadny extra kutil :-)

foto/diskuze/zaciname/2012/th-img90309.jpgfoto/diskuze/zaciname/2012/th-img90310.jpg
Neděle 9. prosince 2012 v 18:10® Martin Mošna
Martin Mošna

gavlos> Já bych se takovejch nastrah nebál.Já chytám spíš na gumi a většina ryb byla na ty výraznější barvi.Ta planda co ej na fotce se mi zdá kupovana jako bych uz něco takovího vydel :-) nechces sem dát fotky tvích výrobků?

Neděle 9. prosince 2012 v 17:44® gavlos
gavlos

jo v obchode je toho mrak..jen si vybrat…vubec jsem neprivykl na gumove nastrahy..nevim proc…nebo to snema neumim?? :-) trpytky vedou na plne care…plus domaci vyroba vseho..dlouhe zimni vecery je nuda…tak zkousim … co dovedu…treba zkusit chytat na vse co se nabizi…treba skareda velka plandavka(proste to jedine co mi zustalo v krabicce)…divny tvar a ruzova??a nakonec tri ryby za hodku..kazda jina…cucel jsem jak puk…

foto/diskuze/zaciname/2012/th-img90302.jpg
Neděle 9. prosince 2012 v 17:31® Martin Mošna
Martin Mošna

gavlos> jo pokrok to je.Já taky začel s přívlačí.Hned první den co sem se pro to rozhodl sem šel zachytat a chytl sem štiku 58cm a malího candátka.Toho sem ani neměřil a letěl do vody.Tak ale je lepší utrhnout u vody nějaké vjeci nez sedet v hospodě a všechno propit ne?Z přívlače maš větší zážitky než z piva :-D V rybářských potřebach taky vždy pokecám prdovač je rybář ale nepřívlačí.I přezto že nepřívlačí mi poradí podle toho co mu ríkaji ostatní rybáři a mě se to potvrzuje.

Neděle 9. prosince 2012 v 16:45® gavlos
gavlos

ja sem zacal uplne skolacky.a to mi je 30!! v obchode mi luxusne poradil na co mam chytat…vzal jsem od vseho neco..samozrejme sem to vse za jeden den utrhl.. a to ja blazen koupil dve krasne rappaly..no penez vcudu… ted uz kutim jen levnejsi a ktomu jeste vyrabim po vecer sam…nejsou to sice zadne pecky ale ryby nato byly..tak proc v tom nepokracovat..a uz jsem se i naucil.poznat vodu kudy a jak vlacet…ted rvu tak max 1za den!!!velky pokrok pro amatery ne?? jeste je toho mnoho co se ucit…ale kdyz to bavi..tak proc ne.lepsijak sedet v hospode…

Neděle 9. prosince 2012 v 15:35® Martin Mošna
Martin Mošna

gavlos> jo rybařina je skvjela já jako malej chytal na klacek potom sem si našetřil na nějaký rybářský set.a jak sem se naučil číst tak sem se o tom učil z internetu a knih a dnes sem to dopracoval tak ze o rybach toho vim víc než kamaráduv otec.A to uo chyta už 20 let.Má feeder ae vůbec s tim neumí…Dneska chytam na feeder,polože­nou,plavanou a přívlač a je to uplně o ničem jinym než když sem chytal na zohnutej špendlík okounky na žížalu.Strýc kterej mě k rybařině dovedl tak před několika rokama přestal chytat protože neměl čas a dnes sem na něj vyblaf s boilies a smáčkama a td a on nevjeděl co to je…V rybařině za poslední roky sou veliký pokoroky.(omlovam se za chyby teď nemam čas si to číst)

Neděle 9. prosince 2012 ve 14:42® gavlos
gavlos

Martin Mošna> spatne sem se vyjadril..zacal jsem v srpnu..jen tak se synem…listek jsem zatim neresil..bude az pristi rok..na soukromaky sem se chodil jen neco naucit..at pak nestojim nekde. uplne sam..a bez tuku!!tam mi kluci neco poradili..kde co a jak,kdyz videli ze jsem z toho v pasti…ano u NAS na morave je toho dost..jsem z havru :-) a prvne fakt to zkusit nekde jen tak..at vim jestli nato nejsem uplne levy…ale chytlo me to velice…tak cekam co mi jezich nadeli pod parez!!!

Neděle 9. prosince 2012 ve 13:23® Martin Mošna
Martin Mošna

gavlos> Tady u nás an Moravě sou svazoví rybníky plný cejnů to u vás neni?

Sobota 8. prosince 2012 ve 23:48® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Fryw> Ani to není vždy jistota :-)

Sobota 8. prosince 2012 ve 23:23® Fryw
Fryw

lunimus> letos jsem byl poprve na soukromaku. Když nejdou tak nejdou. Na soukromaku je jedina jistota- že tam jsoi.

Sobota 8. prosince 2012 ve 23:11® gavlos
gavlos

lunimus> je mi jasne ze je to o mnoho tezzsi chytat na svazovem reviru.vubec mi nevadi cekat na rybu..hlavne si uvody odpocinout od zeny a deti…a ten klid tam…prvni navstevy cca 8hodin denne ani tuk!!! a vubec me to neodradilo…vu­uubec!!!a tesim se na dalsi den u vody.i bez ryby…mam radost ze jsem se trochu zlepsil a dekuji za kazdou rybu…je to uzasny pocit tahat a cekat co se na konci objevi…

Sobota 8. prosince 2012 ve 22:50® lunimus

gavlos> ja ta len chcem upozornit na jednu drobnost :-) … tiez som zaciatocnik a tiez som uz bol aj na nejakom sukromaku :-) … ak si zamilujes sukromak, preto, ze tam ryby beru vzdy a vsade za kazdeho pocasia a v kazdu rocnu dobu, tak neocakavaj, ze na normalnej zväzovej vode to bude podobne …

zväzova voda sa parametrom sukromakov nepriblizuje ani na 10% …

toto ti nepisem preto, aby si nesiel skusit lovit aj na zväzovu vodu, ale aby si sa nenechal odradit pri prvotnych neuspechoch … hoc ktora zväzova voda je fakt tazka oproti najhorsiemu sukromaku :-)

Sobota 8. prosince 2012 ve 21:37® gavlos
gavlos

dik..za info…zatim vyzkousim. uvidim kam pokroci me rybarske „umeni“ :-) ale na rybach sem byl tak max 10 a zatim vysledky dobre..i stari zkuseni rybari pokyvovali hlavami nad myma ulovkama… :-) ..hihi. i na ten teleskop…hmm bolen??prej peknej kousek…jen ta stika me potrapila. metr od brehu hodila zada..silon volny bez brzdy…uplne amaterske chyby…ted uz budu vedet..holt co den uvody dalsi zkusenost..prni ulovek okoun cca 30cm..i tak se mi trasly ruce…krasny to sport

Sobota 8. prosince 2012 ve 20:41® nnnap
nnnap

Fryw> pěkné. :->

Sobota 8. prosince 2012 ve 20:14® Fryw
Fryw

gavlos> Ahoj. Já si koupil od mivardi za pár korun ten active, 2,10 m , 10–30g. Pro začátek dobry, ale fakt nouzovka. Byť oproti nevláčecímu teleskopu to byl celkem skok.

Ale k té gramáži. Ono to není jen o nahazování. Ale hodně o tom, jaký odpor klade nástraha při stahování. Wobler s větší lopatkou co váží třeba ani ne 15 g tažený proti proudu ti hodně ohne třeba ten 10–30 g vlačák.

Malé gumy, malé rotačky, smáčky…to je na tom 10–30 téměř nepoužitelné. Vůbec nejde cítit co nástraha dělá…

Pokud budeš chtít chytat na různě velké nástrahy, různé ryby a na různých vodách, jeden prut stačit nebude… ale i s jedním si vyhraješ, pro začátek. Pak už budeš zjištovat sám, co by to chtělo a kde jsou limity toho prutu co si koupíš jako první…

Tento příspěvek byl editován 8.12.2012 19:16:20 uživatelem Fryw.
Sobota 8. prosince 2012 v 18:49® gavlos
gavlos

jeste k te gramazi. ci akci ci co.mel jsem puvodne hodne starou lamino delicku..lehke nastrahy litali jsk blazen..ale vazil asi pul kila!!!!po par hodinach nic moc :-(( kvuli tomu ten teleskop…lehci ale podstatne mekci…lehke nastrahy malo litaly zato tezci lepe nez na tvrdsimmm.vubec to nechapu..cekal jsem presny opak!!!!jak to tedy je??zvolil jsem prut v"v predchozim prispevku"dobre??di­ky moc

Sobota 8. prosince 2012 v 18:38® gavlos
gavlos

zdravim kluci…potrebuju poradit.zacinajici rybar…zatim na soukromacich..ucim se.prvni prut byl teleskop..2,4..a druhy 2.8…zkousel jsem plavanou polozenou..spise dravce…pak jsem zkusil vlacet…no nadhera..pstruzi okouni bolen i stika..slo to..i s teles­kopem..ale rozhodl jsem se koupit vlacak..zamiloval jsem si mivardii.ani nevim proc…tele…si nwcham na vikendy s klukama u grilu a pivka…kdyz nebude cas vlacet..itak nechapu gramaz prutu..chytam na woblery kopyta plandavky a hlavne rotacky…v jinych diskuzich se pise mit vice prutu na kazdou nastrahu zvlast.nejsem rokefeler :-) nejaky kompromis..treba 10–30g..treba???diky moc vsem za odpoved…gavlos

Sobota 8. prosince 2012 ve 13:09® hraji
hraji

lunimus> otázka číslo jedna je jasná, můžeš mít zpasáno třeba rok dopředu, tedy v 7:00:00 můžeš nahazovat, otázka číslo 2: pomáhá natřít očka buď silikonovýým olejema nebo troškou vazelíny, na mastnotě se neudrží voda a tím pádem nezamrzne. Ale ono úplně stačí, že zamrzá voda na vlasci.

Sobota 8. prosince 2012 v 9:34® Martin Mošna
Martin Mošna

lunimus> dokud nenahodiš tak ti nezačne lov ne?

Sobota 8. prosince 2012 v 9:33® Martin Mošna
Martin Mošna

lunimus> Tak když je tam vysazeli tak mas šanci…Já sem prostě myslel malej rybníček že by jsi je líp přilákal k háčkům.

Sobota 8. prosince 2012 v 9:31® Martin Mošna
Martin Mošna

BoBo-Falknow> To ne ale já tim prostě myslel něco menšího.

Sobota 8. prosince 2012 v 1:28® lunimus

priatelia … este otazocka … teda 2 :-)

otazka c.1: denny lov zacina v tomto obdobi o 7:00 … mam otazku … mozem mat zapisanu vychadzku v principe uz doma, pri vode si rozbalim vercajch a nahodim az presne o 7:00, alebo mozem rozbalovat a vychadzku zapisat az 7:00?

druha otazka … Vonku mrzne … chcel by som ist rano feedrovat … predpokladam, ze mi budu namrzat ocka aj silon … co robit? … ako sa k tomuto celemu spravat?

Sobota 8. prosince 2012 v 0:48® lunimus

Martin Mošna> btw. tie cca 3Ha je najmensie jazero, co mam tu na okoli … teraz mi ide hlavne o to, ze tam nasazali rel. dost vela kaprov … ide mi len o to, ci este mozu byt aktivne a oplati sa ist skusit sem, alebo mam ist radsej na Dunaj :-)

Sobota 8. prosince 2012 v 0:28® ladamaj
ladamaj

BoBo-Falknow>louže:-))

Pátek 7. prosince 2012 ve 23:19® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Martin Mošna> A co jsou 3 ha? Přehrada?

Pátek 7. prosince 2012 ve 21:06® Martin Mošna
Martin Mošna

lunimus> Jo a s tím tescem je to tak že se mi u nas nezdá tak oblibené jak u vás…Tady v JMkraji mame spíš Alberty :-D

Pátek 7. prosince 2012 ve 21:04® Martin Mošna
Martin Mošna

lunimus> 3ha už neni rybníček…Ta aktivita je horší u všech ryb…(dravce nepočítam u těch nevim)Voda má vlastvost ze v rybnicich an dně je pořád 4stpne Celsia.Ale u takto mělkého rybníka to myslím nebude ono.a šance určite je ale malá…Naděje umirá poslední ;-)

Pátek 7. prosince 2012 ve 20:58® lunimus

Martin Mošna> S Tescom? … nic, co by som mal mat s Tescom? … je to asi najrozsirenejsi hypermarket u nas a zrejme aj u vas … Navyse je to jeden z mala obchodov, kde je mozne „ulovit“ ziveho kapra, alebo ziveho pstruha pocas celeho roka …

No ale zmyslom fora pre zaciatocnikov nie je rozoberat, co mame vsetci s Tescom … na to je vseobecna diskusia …

Tu by som skor ocakaval odpoved o aktivite ryb pri urcitych teplotach … napr som sa dopocul, ze pri 6°C prestava kapor zrat … Ako je to s ostatnymi rybami?

Druha otazka je ohladom tepelnej zotrvacnosti rybnika … nikdy som to moc nesledoval a i ked som energetik a studoval som tepelnu energetiku, tak tieto veci s jazerom sa mi pocitat fakt nechcu, nehovoriac o tom, ze nepoznam vychodziu teplotu … Takze by ma zaujimalo, aku teplotu moze mat asi voda, ak za poslednych par dni bola teplota blizka nule a jedna sa o cca 3Ha rybnicek s hlbkou 2–3m

je este sanca tam nieco chytit?

Pátek 7. prosince 2012 v 16:58® Martin Mošna
Martin Mošna

lunimus> Co všichni mate s Tescem?Záleží kam jdeš..