Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 17. září 2006 ve 20:46@ FORDAK.P
-
piskot> asi budu muset se podívat po nějakých kamarádech ale s časem to mám špatné. tak nevím jak bych zapadnul do party.
- Neděle 17. září 2006 v 19:02® piskot
-
fordák> Někde bude chyba ,jelikož vody okolo Prahy jsou opravdu slušně zarybněné. Víc,nežli rada pomůže kolega s kterým budeš vyrážet,doporučuji se tedy s někým tady nebo jinde seznámit a vyrážet společně. Osobně jsem tak před pěti lety udělal velkou partu rybářů a dnes fungujem spíše jako velcí rodinní přátelé.
- Neděle 17. září 2006 ve 13:45@ ???
-
ahoj poradí někdo kdy se dá slušně zachytat na Pražskou povolenku.už jsem byl tolikrát u vody a ani tuk. i na přívlači či živou rybku.voda je jak bez ryby.dík za radu.
- Čtvrtek 14. září 2006 v 18:24® sramas
-
all: Ptam se proto, protoze chytam klasickou polozenou (snazim se o kapry a cejny), a to vzdy s prubeznou zatezi (oluvko o prumeru cca max 7–8 mm, hmotnost neodhadnu). Moc mi neni jasny pouziti koncove zateze. Je u koncove zateze cilem, aby se ryba povesila sama? Ryba hne nastrahou a oluvko zachyti hacek v tlame. Kdezto u prubezne zateze ji ryba necejti a spravnej moment musim vystihnout ja. Chapu spravne?
- Čtvrtek 14. září 2006 v 15:41® Prichy
-
sramas: a hlavne je to dost tezke urcit. Napr ja pouzivam zateze na feeder od 10–50(60)gr. dle sily proudu. Samozrejme vse ma vliv na vse (tzn. hacek, proud, zatez, cilova ryba a jeji „akce zaberu“). Cili muzu z feederu: nekdy se mi stane, ze podcenim proud a zatez (nekdy) krmitko mi „poskakuje“ po dne, malokdy se mi stane, ze bych prisel o rybu pri zaberu, odcas se mi stane, ze pokud nepouzivam „trubicku“ porad vaznu (nejhorsi je silny proud s kombinaci kameniteho vazkoveho dna).....vse se da eliminovat, jen to chce odhad a zkusenosti. Vic ti nabidnou bohuzel nemohu, neb se zatim snazim chytat ve vetsich proudech chvili a jeste navic porad vlacim…takze tak…mozna, ze se ti vyjadri nejaky „extremni“ „proudar“…rad si take prectu cokoli noveho.
- Čtvrtek 14. září 2006 v 15:15® spechy
-
sramas>Pevná zátěž se používá většinou při kaprařině kde se ryba při žáběru vlastně „pověsí“na háček,dále dej pozor jak velké háčky použiješ velká zátěž+malý háček=špatně ryba ti bude vlivem těžké zátěže z malého háčku padat,musíš dát takové olůvko,které odolá síle proudu řeky,ale hlavně si nenapsal jak chceš chytat na položenou,feedr apod.jakou cílenou rybu atd.každá zátěž má svůj význam!
- Čtvrtek 14. září 2006 v 10:48® sramas
-
Prichy: Pochopil jsi to spravne. Z hlediska udrzeni nastrahy na dne jen takova zatez, ktera toto splni (ne zbytecne vetsi). A co z hlediska zaseku ryby? Jak velkou zatez volit prubeznou a jak velkou pevnou? Nechtel jsem zakladat forum, nez si neco prectu, ale na webu jsem nic nenasel.
- Čtvrtek 14. září 2006 v 8:57® Prichy
-
sramas: o funkci zateze? tak tohle je fakt divna otazka…jestli mluvis o zatezi jako olovu, ktere by melo udrzet nastrahu s hackem na nejakem miste v proudu, tak je funkce jasna. Hmotnost zateze je dle proudu. Nesmi se pusobenim proudu zvedat a kutalet po dne (az na vyjimky, kdy to clovek vylozene chce). Jeste olova jsou vhodnejsi placata…vyhni se kulatym zatezim. Snad jsem to pochopil dobre :-o
- Středa 13. září 2006 v 19:37® sramas
-
Zdravim, rad bych si neco precetl o funkci zateze a o volbe zateze (hlavne polozena na rece). Nemuzu nikde nic najit. Help.
- Úterý 15. srpna 2006 v 16:07® Prichy
-
raduch: me se to libi…ale ta rybka v pravo dole uz je nejaka bez masa :-o.....musis ji fotit, nez ji zblajznes
- Úterý 15. srpna 2006 ve 13:15® raduch
-
zkouška začínáme fotit
- Neděle 30. července 2006 ve 20:06® Stanmac
-
Milky> Prutos má pravdu ,je to Podhradí nad Dyjí. Přes švagra jsem zařídil tábor i povolenky na MRS. Ještě jednou chci veřejně poděkovat MRS za ochotu umožnit mladým rybářům a začínajícím muškařům, za tak krásné zážitky z lovu a za perfektní zázemí, díky vedení tábora BOROVINA. Příští rok zvu všechny, kteří budou mít zájem.
- Neděle 30. července 2006 v 10:34® Prutos
-
Milky> To jo. byl jsem tam před několika lety na dovči. Chytat jsem tehdy teprve začínal, ale i tak jsem si na plavačku nádherně zachytal cejny, podoustve a ostroretky.
- Neděle 30. července 2006 v 0:41® Milky
-
vypadá to tam moc hezky
- Neděle 30. července 2006 v 0:30® Prutos
-
Milky> Jestli se nepletu tak je to Podhradí nad Dyjí.
- Neděle 30. července 2006 v 0:21® Milky
-
Stanmac> Tak to je super!!!! Koukal jsem do galerie a myslím, že to celkem vyšlo. Kde to přesně měli?
- Čtvrtek 20. července 2006 ve 21:49® Stanmac
-
Milky> mám nějaké teplejší foto z tábora ml. rybářů. První foto bylo zimní teť je to teplejší. Foto album tábor 2006
- Středa 19. července 2006 v 8:21® profo
-
Maja> Držím ti palce a když ti nevyhovi, tak se obrať na ty v Táboře. Tam by to neměl být žádný problém.
- Úterý 18. července 2006 v 18:21@ Maja
-
profo>Ahoj moc děkuji za informaci,zkusím to u nás,snad poradí.Zdravím.
- Pondělí 17. července 2006 ve 13:28® profo
-
Maja> ahoj, nevím jestli ti to pomůže, ale nejlepší by to asi bylo v Soběslavi : www.volny.cz/crssobeslav koukni tam. je tam adresa, tak je zkus kontaktovat a domluvit se s nima. Ale pokud by jsi chtěl povolenku, tak by ti ji měli zajistit i u Vás na MO, protože Lužnice se samostatně (jestli se nepletu a myslím, že nepletu)neprodává samostatně, ale pouze jako povolenka na JčÚS a ta vychází 14dní = 400,– Kč a měla by být k dostání na vyžádáná u každého výdejce povolenek.
A tady máš kontakt na Tábor : MO ČRS, Jordánská 366, 390 24 +420381259786
A tady je Týn nad Vltavou: Prodejna rybářských potřeb, p. Macháček, 375 01 +420385731722Rybářská prodejna, p. Koberová, Orlická 481, 375 01 +420605259756
Snad jsem ti dostatečně pomohl. Petru zdar
- Pondělí 17. července 2006 v 9:10® slimak
-
CeP> OK,válečná sekera zakopána…:))) Jen mě namíchlo,že se tu někdo vydává za mě…a s tim přihlašováním máš recht – občas když spěchám tak se nepřihlašuju – budu si to hlídat abych měl splněnou docházku…:))A vůbec co letošní ryby?
- Pondělí 17. července 2006 v 0:55® CeP
-
slimak> noo… nevsiml jsem si ponejprv smajlu na konci, takze bych rad ponekud otupil ostri predchozi sve pripominky. jestli sem chodis casteji, bez prihlaseni jako anonym tak te ale stejne musim pokarat.. hanbari!!
)
prvni narazka na cestinu samosebou platila pravdepodobne nekomu jinemu. bohuzel spravna cestina i kdyz je jazykem nasim rodnym neni kazdemu jeho salkem kavy. casto mne to take slusne prudi, ale vetsinou pochopim ze nekdo umi spravne cesky psat a jiny zase vladne remeslem.
- Pondělí 17. července 2006 v 0:34® CeP
-
slimak> 63 prihlaseni za 5 a pul mesice od unora kdy byl spusten novy chytej.cz … ano … omlouvam se za svou prachbidnou matematiku… ale souhlasim ze ten prispevek byl pravdepodobne psany odjinud
- Pondělí 17. července 2006 v 0:08® slimak
-
To Cep a Stanmac a vlastně všem!!! Jen tak si tu brouzdám a co nevidím – že jsem napsal něco do fóra „začínáme rybařit“ by mi tak nevadilo kdyby to byla pravda.Takhle koukám jak vejr a nemůžu pochopit jak je možný, aby se někdo přihlásil mým nickem???!!! viz 6.června – reakce na Stanmaca – Myslím,pokud mne pamět neklame tak se to tu v minulosti už někomu přihodilo taky.
a extra pro Cepa: jsem tu častěji než si myslíš - Neděle 16. července 2006 ve 13:03@ Maja
-
Ahoj poradí někdo kde koupit týdení povolenku na Lužnici v okolí Nuzic.Jsem členem RS.Předem děkuji.
- Čtvrtek 29. června 2006 ve 14:16® kubas
-
Stanmac> je ještě volno na tábor
- Neděle 18. června 2006 v 16:25® kkarlos
-
Lukas> aaaaha
- Neděle 18. června 2006 v 16:14® Lukas
-
kkarlos:no na jezero ejpovice a na hracholusky.
- Neděle 18. června 2006 v 16:07® kkarlos
-
Lukas> kampak jedes…?
- Neděle 18. června 2006 v 15:59® skwor
-
Lukas:u skal, nebo strmých břehů