Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 4. října 2012 ve 13:52® lunimus
-
Priatelia … mam na vas dalsiu zo serie mojich zaciatocnickych otazok … ma vyznam pouzivat pri love na tazko montaz s dvoma nadväzcami? alebo je to blbost, lebo sa to mota a tiez sa zvysuje riziko uviaznutia?
- Čtvrtek 20. září 2012 v 18:17® Fryw
-
lunimus> myslím, že to je většinou uplně jedno. Jak kdo umi vázat a co se mu líp váže. Použivam skoro vždy háčky s lopatkou.Jedinej limit lopatky na kterej jsem zatím narazil je při použití silonu o velkém pruměru, to když už je ten uzel pomalu širší než lopatka a mam pocit že by se mohl přetáhnout…tak tam dávam radši s očkem. Další situace kdy sahám po háčku s očkem je u montáží na bojlís a pelety, kdy dávám nástrahu na vlas. Ale i to jde praktikovat s háčkem s lopatkou poměrně dobře.
Tento příspěvek byl editován 20.9.2012 18:17:46 uživatelem Fryw. - Čtvrtek 20. září 2012 v 9:21® Bigpista
-
lunimus> Já používám s očkem. Jako výhodu vidím, že se mi lépe navazují. Blbě zaostřuju na drobné předměty a u lopatkových se mi stávalo, že jsem je měl špatně dotažené a při záseku nebo zdolávání se mi vytáhly z uzlu. U oček mi to nehrozí. Jako nevýhodu vydím, že v malých velikostech není takový výběr. I když to se za poslední 3 roky dost zlepšilo…
- Čtvrtek 20. září 2012 v 9:08® lunimus
-
Priatelia, mam otazku ohladom hacikov. Je lepsie pouzivat haciky s lopatkou, alebo haciky s ockom?
Ake su vyhody a nevyhody oboch?
- Středa 19. září 2012 v 9:23® lunimus
-
ondra pe> tiez som zaciatocnik … a mozem ti povedat, ze zvlast, ked clovek zacina a zozenie si okolo seba partiu rybarov, tak sa mu vybava hned nahromadi celkom slusna, takmer celkom sama a za velmi dobry peniaz … Ono su to väcsinou veci, s ktorymi tito rybari volakedy zacinali, takze necakaj, ze ti daju svoje najlepsie kusy, mozno nie su zrovna najlahsie, ale tiez to nie su ziadne smejdy … a ked s tym dokazali oni pred par rokmi slusne zachytat, preco by som s tym nezachytal ja?
Druhy zdroj vybavy je pre mna bazar, napr na bazos.sk sa mi cca pred 1/2 rokom podarilo kupit jednu velmi fajn feederku za 15,–€ … problem bol jedine s dopravou, kedze chalan to chcel pustit len pri osobnom odbere, nastastie som zohnal kamarata z Kosic, s ktorym som sa mal v priebehu mesiaca stretnut a bol ochotny mi s tym pomoct
Treti zdroj vybavy su kamenne predajne a internetove obchody, kde sa obcas najdu zaujimave vypredajove kusy … ak ti nebude prekazat, ze tuto a dalsie 2 sezony budes lovit s minulorocnym modelom navijaku, tak ho obcas zozenies novy so zarukou a s 50% zlavou … a tyka sa to aj prutov a inej vybavy
Posledny zdroj, odkial ziskavam casti vybavy je „smetny kos“ … neveril by si, co su schopni ludia obcas vylozit ku kontajneru
… tam to chce akurat trochu prekonat podvedomy odpor k vyhodenym veciam, ktorym ale v principe nic – naozaj nic nie je, a nie su ani spinave … z odpadu (domaceho) je mozne zobrat napr krmivo pre ryby, z plechoviek od piva je mozne vyrobit rotacky, varic a podobne, z urezaneho lipoveho konara (moze byt aj ine drevo) je mozne vystruhat woblera, na lopatky pouzivam plast z bandasky od kvapaliny do ostrekovaca a male, lahke a citlive plavaky sa daju urobit z pouzitych slamiek (brcko), väcsie z obalu od kinderka a podobne
Tych zdrojov je naozaj vela, staci mat len oci otvorene …
A ako pise Osprey, na zaciatok nepotrebujes nic extra velke, kvalitne a drahe … staci naozaj nieco univerzalne …
A z vlastnej skusenosti ti mozem potvrdit, ze viac ako vystroj mi pomohli k dosiahnutiu peknych ulovkov rady tunajsich skusenych rybarov. … zaklad je, aby si sa nebal polozit otazku, ktora je mozno pre profikov totalna blbost, ale pre nas zaciatocnikov sa jedna o podstatny problem a usmernenie sa nam zide
Drzim ti palce
- Úterý 18. září 2012 ve 22:06® osprey
-
ondra pe> Ne, to neznám. Já myslím, že by sis měl ujasnit, co vlastně budeš k té rybařině potřebovat. To se odvíjí od toho co chceš chytat a na jaké vodě. Já bych pro začátek pořídil jeden univerzální teleskop s navijákem a chytal na plavanou a na těžko s policajtíkem před špičkou.
- Úterý 18. září 2012 v 15:09@ ondra pe
-
Teprve začínám a sháním vybavení. Můžete mi poradit, kde nejlíp sehnat? Dostal jsem od tip na poptávkový web, kde zadáte co hledáte a oni se vám samy ozvou. Ale nevím, zda to funguje? Máte s tím zkušenosti?
- Pondělí 10. září 2012 ve 12:53® hraji
-
LosCepinos> když jsem v Norsku chytal ze břehu, tak buď na červy či maso platýze a nebo na přívlač tresky, většinou obecné. Sem tam se podařil i štítník. Dobré bylo jít vláčet když začal příliv, ryby se natahovaly ke břehu. Chytali jsme tresky do 60 cm, větší ze břehu nepamatuji.
- Pondělí 10. září 2012 ve 12:29® osprey
-
LosCepinos> Nečekej jednoduchou radu. Čím větší voda, tím míň mají ryby důvod jezdit ke břehu.
Na moři je to obvykle sezónní jev.
Nejsem odborník na to, co teď v Norsku najíždí ke břehům. Snad by to ještě mohly být makrely.
Osobně si myslím, že bude záležet na výběru místa – taková, kam se rybám dobře najíždí, výspy, úzké průlivy, kudy musí prohjíždět, přístavní mola a tak.
Bude to i harmonovat s přílivem a odlivem. Doporučuju spíš sledovat místní, podle mě je to jistější cesta k úspěchu než se doptávat na netu – Češi, co už jedou do Norska, většinou jedou dál na sever a chytají z lodí.
A pokud jde o sladké vody – jestli máš problémy něco chytit na velkých vodách, zkus ty menší. Spíš se dostaneš k rybě.
- Neděle 9. září 2012 v 18:41@ LosCepinos
-
AHOJ VSICHNI RYBARI.MOMENTALNE SE NACHAZIM NA UZEMI NORSKA,PRESNEJI U OSLA.POTREBUJI RADU,JAK SI ZACHYTAT ZE BREHU NA MORI.ZATIM CHYTAM JEN SAME MALE CUDLY.JEZDIM I NA ZDEJSI JEZERA A ZATIM OPRAVDU ANI TUK…NORMALNE PRESTAVAM VERIT V NEJAKY ULOVEK ZDE.TAK DIKA Los Cepinos
- Středa 29. srpna 2012 v 8:39® Martin Mošna
-
hraji> pomáhá si to oluvko ztlouknout do obloučku potom to nevázne
- Sobota 21. července 2012 v 11:22® hraji
-
Daleko úspěšnější, co se týče záchrany uvázlé sestavy, je používání tenších návazců. Naprostá většina vázek je za háček, při použití přiměřeně tenšího návazce se utrhne pouze háček s návazcem, který je možné lehce nahradit. Co se týče uváznutí za krmítko (feeder) nebo za olůvko (na těžko) mám dost značné pochybnosti, že zrovna tato metoda s vibrujícícm vlascem může uvolnit takovou vázku například mezi kameny na dně. A u přívlače, kdy držím napnutý vlasec a tedy háček nástrahy v „tahu“ ve vázce, to nemůže fungovat vůbec. Všichni víme, že občas funguje napnutí vlasce na maximální mez a prudké uvolnění, které nástrahu „vystřelí“ v opačném směru a uvolní. Ale taky ne vždy.
- Sobota 21. července 2012 v 8:14® Martin Mošna
-
Když ti nekde uvizne splávek tak si napoč ruce a prejiždej po vlasci střidej ruce a vlasec začne vybrovat:A tím splávek prijede k tobje a potom se uz tolik nemusis bat ze to celý utrhneš.
- Pátek 20. července 2012 v 17:12® janaR
-
Inferno08> Tohle byla jedna z prvních věcí, kterou mě strejcové naučili, když jsem jako malý pulec začínala chytat. Pořád jsem totiž visela někde ve větvích
- Pátek 20. července 2012 v 11:59® Inferno08
-
Scanix> No tam je psáno,že zachráníš splávek a možná i háček, ale já to používám i při lovu na těžko a funguje to.. Pár třpytek jsem tak už taky zachránil, ale s trojháčkem je to obtížnější.. O tom článku v odkazu jsem nevěděl…
Tento příspěvek byl editován 20.7.2012 12:00:43 uživatelem Inferno08. - Pátek 20. července 2012 v 11:21® Scanix
-
Inferno08> to co popisujes je zpusob, jak dostanes k sobe splavek pri plaveme, ktery je prichycen na kmenovem plasci pres gumikuku za spodni antenku viz tento clanek na konci http://www.chytej.cz/clanky/526/
Tento příspěvek byl editován 20.7.2012 11:21:56 uživatelem Scanix. - Pátek 20. července 2012 v 7:41® Inferno08
-
Zdravím, nevím jestli to někoho bude zajímat nebo ne, ale mám pro začínající rybáře tip, jak se zachovat při uváznutí na dně, abychom nemuseli přijít o montáž..
- když uvázneš, polož prut do vidliček nebo někam na břeh tak, aby vlasec byl pevně napnutý.
- Namoč si ruce.
- Pravou rukou asi půl metru za špičkou prutu tahni vlasec směrem k prutu a drž. Když to tak držíš, udělej totéž i levou rukou.. takže teď držíš vlasec v obou rukách.
- Teď už stačí jen pomalu propouštět vlase těma mokrejma rukama.. Při správném provedení začne lehce vibrovat!! Takle to zopakuješ párkrát a v 90procentech neutrhneš montáž!!!
- Čtvrtek 12. července 2012 ve 13:19® lunimus
-
knash> fuu … za tu cenu si fakt radsej zoberiem zakryvaciu foliu … http://www.toolshop.sk/…elom-obvode/ prvy vysledok z google … a ani som nehladal ze najlacnejsie
3×4m je pre jednu osobu viac nez postacujuce … a nie raz sme pod takouto plachtou spali traja
… a z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze komfort identicky s bivakom
- Čtvrtek 12. července 2012 v 11:18® knash
-
Fryw> Podívej se třeba na HUSKY http://www.husky-obchod.cz/…ak-1-1-osoba Mám už asi čtyři roky.ok
- Neděle 1. července 2012 ve 12:58® Fryw
-
lunimus> tak on asi bude nejlepší bivak ten stan co ještě babička s dědou vozili na Balaton
To je držák. Podlážku to nemá, jen se tam zavěsí ložnice dle potřeby
- Neděle 1. července 2012 ve 12:47® timbab
-
Tulda> Normálně kup to od Carpsystemu nebo nějaké jiné brolly.Když přes to bude téct tak to nastříkej impregnací.Neřeš to tolik, budeš to mít jak píšeš jen na víkendy a ve vytrvalém dešti co bude celej víkend tam stejně nebudeš.
- Neděle 1. července 2012 ve 12:37® lunimus
-
Fryw> by si neveril, co si dokazu vyrobcovia vypytat, ked ma stan odopinatelnu podlahu
… nehovoriac o tom, ze ked uz bivak, tak naozaj ti staci plachta za par drobnych – komfort ma takmer identicky … rozhodne pomer kvalita cena je oproti komercnemu bivaku vyrazne v prospech plachty
- Neděle 1. července 2012 ve 12:23® Fryw
-
To fakt neexistuje použitelnej bivak do 4000? Co je na tom tak extra oproti stanu, že dobrej stan se sežene za 2500 (v akci za 600) a bivak do 4000 není k použití?
- Neděle 1. července 2012 v 9:52® lunimus
-
Tulda> v tejto cenovej relacii dobry bivak naozaj nezozenies a nema zysel to riesit klasickym bivakom. Ak ti mozem poradit, zozen si igelitovu foliu na foliovniky – staci ti tensia
a postav si pri vode klasicke A-cko … k tomu ti stacia 2 nosne stlpiky medzi ktore napnes spagat – samozrejme koliky treba ukotvit spredu i zozadu, cize ti vznikne na spagate lichobeznik – potom cez vrchne lano prehodis igelitovu strechu, ktoru po krajoch zatazis par kamenmi, alebo konarom. Pripadne mozes na rohy igelitu naviazat skotovou smyckou slucky, ktore tiez prikolikujes o zem. Prednu a zadnu strenu nechas otvorenu kvoli vetraniu
Pripadne, ak nechces mat priehladne steny, kup si zakryvaciu plachtu napr v OBI. Vyhodou tohto riesenia je, ze mas po okrajoch rovno spravene ocka na prevlecenie lanka.
… takyto bivak funguje znamenite a nepotrebujes ani drahy bivak, ktory ma len o malo väcsi komfort
… osobne som pod takymto pristreskom prespal na cundroch a taboroch stovky noci a prezil som v nich aj nejake tie burky
- Neděle 1. července 2012 v 9:33® ladamaj
-
Tulda>stím zimním tpehoze no nejsem si jist ale sehnad se dá mrkni na inzeráty tam máš dost velkou šanci.
- Neděle 1. července 2012 v 9:18® Tulda
-
tak cena do 4 000. vím že v této cenové relaci je to hodně těžké sehnat kvalitu byl by používán pro jednoho rybáře vetšinou na víkendové chytání. aby měl nějakou stabilitu a při větříku neuletěl jak papír nepromokl v této cenové relaci s 2 pláštěm asi nemá cenu počítat ne?
- Sobota 30. června 2012 ve 20:45® ladamaj
-
Tulda>poradit to není problém zaleží jakou cenu si představuješ a jaké máš na bivak nároky.
- Sobota 30. června 2012 ve 20:20® Tulda
-
ahoj, přemýšlím nad nákupem nějakého bivaku … poradí někdo ? mam vyhlédlé 2 kousky … TREND Oval Shelter – Brolly carpsystem biwi shelter II
děkuji za jakkékoliv připomínky a recenze
- Pátek 29. června 2012 v 19:19® ladamaj
-
osprey>Míro budu na noťasu takže mám v kartě veškerej kontakt není problém se spojením mám ho všude určitě pokud budou potřebovat rád jim pomohu.(třeba ze člunu)
- Pátek 29. června 2012 v 18:57® osprey
-
ladamaj> Tak klukům když tak poraď