Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 3. května 2012 v 9:14® ladamaj
-
osprey>ale proč protože sedět by šel až po spočítání škody a ta musí překročit určitou hranici jak v rybářství tak v myslivosti.Doposud unás není nastaven zákon podle kterého počítat škodu v korunách v tom je problém.
- Čtvrtek 3. května 2012 v 9:09® lunimus
-
osprey> no tak to je potom problem … ak nie su sankcie, pribuda odvazlivcov … To je ako jeden kamarat ma empiricky zistene, ako casto stretava revizora v MHD a ma vypocitane, ze i keby stretol revizora 2× castejsie, stale sa mu oplati viac platit pokuty, ako si kupovat mesacny listok, nehovoriac o tom, ze to väcsinou ukeca bez blocku, alebo zdrhne a vychadza to tak este vyhodnejsie …
U nas postup „RL bez skusok“ schvalujem, pretoze studijneho materialu existuje naozaj dost a sankcie su jasne a sem tam sa aj v mediach objavi info, ze rybar XY siel sediet na 2r za pytliactvo, pretoze lovil mimo sezonu … To si potom clovek naozaj rozmysli, ci sa mu risk oplati, alebo nie …
resp. ak je clovek slusne vychovany, tak ho ani nenapadne robit nieco protizakonne …
- Středa 2. května 2012 ve 21:56® osprey
-
lunimus> U nás se za pytláctví natvrdo sedět nechodí. V tom je ten problém…
- Středa 2. května 2012 ve 21:11® lunimus
-
jinez> Neviem ako je to v CR, ale zrejme je to zavisle od konkretneho zväzu … ked som sa pytal na skusky v nasom zväze (tiez som zaciatocnik) povedali mi, ze mam predsa zakony a vyhlasku, ktoru som povinny dodrziavat. Ak nieco zanedbam a chyti ma pri tom rybarska straz, je to moj pruser, takze je v mojom zaujme rybarsky poriadok ovladat a dodrziavat … ak samozrejme nemam zaujem ist sediet natvrdo za pytliactvo ..
- Úterý 24. dubna 2012 v 18:55® ladamaj
-
mirmen>přesně tak jak píšeš se červík musí živit od nakladení vajíček.Také jsem se tím dříve hodně zabíval no a ještě dnes při delším pobytu u vody sí dělám červíky sám a mám jich tolik že snima krmím o 100 šest.Postačí ktomu pár nástražek do nádobky kde jsou udělané dirky a pod nádobku dám další a krásně do ní padaj no a máš jak nástražní tak na krmení vše ale musíš zakrýt aby do toho nenapršelo a kousek stranou od sebe dost to smrdí.Jinak horní nádoba nesmí být uplně zavřená aby se tam dostala moucha a mohla kláds vajíčka.Suprově mám odskoušená játra to nemá chybu ale postačí pár nástražek a jen dokrmovat.
- Úterý 24. dubna 2012 v 17:33® Bigpista
-
jinez> Probíhá to formou písemného testu, ale je to jen o zaškrtnutí možností abcd. Tady máš požadavky a nějaké vzorové testy. http://www.rybsvaz.cz/?…
- Úterý 24. dubna 2012 v 17:22@ jinez
-
ahoj, chtel bych se zeptat co je potreba se naučit ke zkouškám na první RL a jestli probíhá ústně nebo písemně. díky j
- Úterý 24. dubna 2012 v 11:58® mirmen
-
jo, jo, např. najemno mleté maso promíchané se směsí žluté a červené potravinářské barvy ( oranžoví červi), jenže od začátku, od nakladení vajíček. Rozkrmovat nezakuklené červy z maloobchodu nemá takřka efekt.
- Pondělí 23. dubna 2012 v 10:39® hraji
-
Fryw> ano, červy je možné obarvit pomocí potravy s barvivem, ale musel by sis červy odchovat, červi, které zakoupíš v prodejně jsou již tak vyvinutí, že ukončili přijem potravy
- Sobota 21. dubna 2012 ve 20:21® žaky 20
-
Fryw> jo díky
- Sobota 21. dubna 2012 ve 14:02® Fryw
-
žaky 20> Ahoj. V knize 1000 + 1 rada pro rybáře od Jaromíra Říhy na straně 326 je odstaveček o barevných červech. Cituji:„…Tyto barvy se nezískávají barvením, ale vlivem potravy. Receptury jsou dosti složité a většinou přísně utajované. Podstatnou úlohu zde hrají potravinářská rostlinná organická barviva, jejichž zkoušením by se daly vypracovat postupy pro takové barvení…“
Vypadá to, že by mohlo fungovat smíchání potravinářské barvy s nějakou potravou, třeba sýrem.
Tento příspěvek byl editován 21.4.2012 14:04:23 uživatelem Fryw. - Sobota 21. dubna 2012 ve 13:40® žaky 20
-
Prosím poraďte mi jestli se dají nějak obarvit mastňáci a jak?
- Úterý 17. dubna 2012 v 15:17® ladamaj
-
Scanix>prosímtě kdes přišel k tomu že se prodávaj povolenky na 1 nebo 2 pruty!Je jeden řád a platí pro všechny takže povolenka i dětská na 2 pruty bez ohledu kolik jemu let a má stejná práva jako dospělí,proto by měl splnit před vídejem povolenky skoušky.
- Úterý 17. dubna 2012 v 10:48® žaky 20
-
Prosimvás poraďte mi jakej mám použít konzervant při výrobě boilie.
- Pondělí 16. dubna 2012 v 15:17® timbab
-
Kde je rozdělení povolenek na jeden nebo dva pruty?
- Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:59® Scanix
-
coney> jak pise osprey, muze, ale to jsi volil pri koupi povolenky, pro dite je to ale nesmysl, ma problem obsluhovat jeden prut…osobne bych dva pruty pro mladistve vubec nepovoloval, je to jen moznost, jak na druhy prutl loviva doprovod…
- Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:51® coney
-
osprey> povolenku má jen on já ho jen hlídám jen chtěl vědět jestli může mít dva pruty.Díky moc
- Pondělí 16. dubna 2012 ve 13:29® osprey
-
coney> Musíš rozlišit, jestli kluk má nebo nemá povolenku.
Bez povolenky smí manipulovat s jedním prutem dospělé rybařící osoby. (máš dva pruty a s jedním z nich si může chytat syn).
Pokud mu budeš kupovat povolenku, tak mám pocit, že existuje možnost koupit mu na jeden nebo na dva pruty. Aby se mu ale mohla koupit povolenka, měl by splnit (nebo obejít, což se v této zemi zhusta děje) určitá kritéria.
- Pondělí 16. dubna 2012 ve 12:12® coney
-
Díky za odpověd ale našel jsem tam tuto větu"Děti do 10ti let věku mohou manipulovat s 1 udicí osoby provádějící lov starší 18ti let v jejím doprovodu." a moc ji nerozumim.Chápu to tak že může manipulovat s mojí udicí.
- Pondělí 16. dubna 2012 ve 12:04® ladamaj
-
coney>v ČRS může má stejná práva jako dospělí a nepotřebuje žádný dohled ani doprovod.Jinak na MRS si nejsem jist ale najdeš to na jejich stránkách.
- Pondělí 16. dubna 2012 v 11:53® timbab
-
coney> ČRS nebo MRS?
- Pondělí 16. dubna 2012 v 8:49® coney
-
Ahoj.Chci se zeptat zda můj kluk kterému je 9 let může používat 2 udice v doprovodu dospělé osoby.Slyšel jsem že už je to povoléné ale neviděl jsem to černé na bílém.Děkuji
- Neděle 8. dubna 2012 ve 20:47® mirmen
-
žaky 20> návazce si dělám hlavně na plavanou s boloňkou nebo match prutem, při chytání na feeder si je vážu u vody podle toho, jakou nástrahu chci zrovna nabídnout. Háček volím podle velikosti sousta nabízeného rybě. Délku návazce měním podle toho, jak proměňuju nebo neproměňuju záběry. Většinou začínám chytat s návazcem o délce 30–40 cm a podle potřeby zkrátím nebo vyměním za návazec třebas 10–15 cm nebo naopak za návazec 50–70 cm.
Často chytám s koncovou zátěží a návazec přivazuju za miniobratlík, který mám na kmeni asi 20–25 cm nad olovem.Plavačkářský miniobratlík dávám do smyčky o délce asi 5 cm, kterou jsem si uvázal na kmen.
- Neděle 8. dubna 2012 v 15:06® osprey
-
žaky 20> Můžeš třeba smyčku do smyčky, můžeš používat mikrokroužek, já často používám škotový uzel, i když v rybařině to snad nikdo nedělá (nicméně drží to).
V první řadě si ale zvaž, jestli ti ty návazce k něčemu budu. Já si vozím jen cívky s vlascem a pytlíky s háčky. Navážu, co je třeba, na místě.
- Pátek 6. dubna 2012 ve 21:29® žaky 20
-
A ještě jak se dělají návazce do boxů tak jak je udelat stejně dlouhé a jak se to potom napojí na kmenový vlasec když je tam udělané očko?
- Pátek 6. dubna 2012 ve 13:12® osprey
-
žaky 20> Obecně je u krmítka lepší kratší – nástraha leží blíž ke krmítku. No a když to moc nejde (záleží i na tom, co chytáš), tak prodlužovat. U feederu se můžeš dostat i na metr a půl (někdy, někde to má smysl – ale musíš vědět proč).
- Pátek 6. dubna 2012 v 11:26® žaky 20
-
Bigpista> jo díky
- Pátek 6. dubna 2012 v 11:22® Bigpista
-
žaky 20> Obecně se používá delší návazec, pokud ryby berou opatrně. Pokud berou bez ostychu, je lepší vávazec zkrátit, protože s dlouhým mají tendenci to polykat hluboko. Sám jsem začátečník, tak mě tu třeba někdo ze zkušenějších ještě doplní nebo opraví.
- Pátek 6. dubna 2012 v 11:14® žaky 20
-
osprey> a když chytám s krmítkem je lepší chytat na delší nebo kratší návazec a proč?(jaké to má výhody a nevýhody)
- Pátek 30. března 2012 ve 20:28® osprey
-
žaky 20> Naprosto čímkoli, co ryby sežerou. A neber to jako jízlivost. Opravdu čímkoli.
Ale krmil bych něčím hrubším. Když krmíš den předem, máš šanci stáhnout větší ryby. Typická je třeba kukuřice. Kapraři mají svoje boilies a pelety.
Krm reálně podle množství ryb, které můžeš stáhnout. Něco jiného je malá říčka a něco jiného Nové Mlýny.