Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 8. března 2012 ve 12:02® osprey
osprey

pitrshudy19> Neměl jsi tam ryby – přesněji řečeno kapry ochotné to sežrat. Kde nic není, ani smrt nebere.

To, co jsi použil, je opravdu kaprová sestava. Zátěž by na větší vodě mohla (měla) být i těžší. V tuhle roční dobu je to dost hrubé a prakticky nic jiného než kapr se na to asi chytit nedá.

Šel bych s tím k vodě znovu tak za šest neděl. Ne, že by se ryba nechytla i dřív, ale je to moc práce vynaložené na hubený výsledek.

O něco lepší by to mohlo být na nějakém hladovějším stojáku nebo dokonce na soukromáku, kde je po zimě hafo hladových kaprů naučených sežrat co tam kdo nahází.

Čtvrtek 8. března 2012 v 11:06® pitrshudy19
pitrshudy19

osprey> Takze celkova ma sestava… Styl rybareni FEEDER na Kapry, Hacek od ANTI EJECT C420 „size 4“, cimz jsem pouzil " bezuzlove uvazani" a jeste podporil „smrstovaci hadickou“. Nastrahu jsem mel spoustenou tak 1cm pod hackem, na meke pletene snure. Navazec jsem mel o delce 20cm, kde jsem potom pozil koncovou zatez helikopteru, cimz jsem pripevnil krmitko ze zatizi 25g. Proto jsem pouzil silny vlasec 0,40mm.

Navnadu do krmitka „MINY PELETKY ZE SILNYM AROMA“.

Tak ted my prosim poradte vcem jsem delal chybu a nebo mi poradte co bych mel opravit. Moc dekuju

Středa 7. března 2012 ve 22:44® osprey
osprey

pitrshudy19> Řekl bych, že je to v tuhle dobu docela normální. Ryby jsou namačkané tam, kde trávily zimu, teprve se začínají rozjíždět.

A ta sestava je celá nějaká divná. Na co 0.40 mm vlasec? Kde, jak a k čemu tam byla pletenka?

Co jsi chtěl chytit, jak jsi to měl navázané, jaký háček?

A jinak – dovedu si představit, že napoprvé bych chytil to samé, co ty. Jediné v čem jsem s dvaceti lety praxe dál, je to, že bych ty ryby asi nakonec našel a vymyslel jak nějakou chytit. Jak dlouho by mi to trvalo, nevím. Ale něco mezi půlhodinou a půl rokem:-))

Středa 7. března 2012 ve 22:36® pitrshudy19
pitrshudy19

Zdravicko… Potrebuji trosicku poradit… Byl jsem ted poprvy na rece (zvana Vltava) a byl jsem na myste kde nebyl moc prudky proud. Chytal jsem na 0,40/140 ibs/yds, krmitko ze zavazim 25g a pletena snura 0,16 na 10kg a muje vyloveni bylo jen krmitko plnych zelenych ras (nebo co to bylo). Skousel jsem i hazet vice ke brehu cca 4metry, ale vzdy jsem vylovyl prazdnotu a zadny tuk. Potrebuji poradit vcem jsem delal chybu nebo jaka je nejlepsi strategie? Dik za Vase rady.

Středa 7. března 2012 ve 22:28® osprey
osprey

lunimus> Jde o to, jak si to navíjíš ty. Prostě by to mělo být pořád napnuté.

To, jak ti to navinuli, bude v pořádku.

Středa 7. března 2012 ve 21:51® lunimus

LuboO> u nas v BA – v kocke – rybárske centrum – riverland – www.rybarskecentrum.sk

Středa 7. března 2012 ve 21:40® LuboO
LuboO

lunimus> v ktorej predajni?

Středa 7. března 2012 ve 21:39® lunimus

vlastne nad tym tak uvazujem, vedel co robi … mozno vedel, ze toto sa mi zamota a ja budem chciet kupovat kvalitnejsi a drahsi silon :-D … ale nie … to bol len zart, verim, ze sa mi snazil len pomoct a takuto zaludnost mi nespravil :o)

Středa 7. března 2012 ve 21:37® lunimus

ssg.Jimmy Wild> no … vlasec mi tam navijal z mojho pohladu odbornik (predavac na predajni) – je to udajne skuseny rybar, tak verim, ze vedel co robi :-)

Středa 7. března 2012 ve 13:33® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

lunimus> Osprey má pravdu… Ještě se také mrkni, jestli nemáš cívku moc přeplněnou přes její okraj. I to tomu pak napomáhá.

Středa 7. března 2012 ve 13:07® osprey
osprey

lunimus> Taková věc se obyčejně vůbec nestává a kvalita silonu má na to minimální vliv. Něco děláš špatně.

Nauč se kontrolovat vlasec odlétající z cívky a před začátkem navíjení nebo před položením prutu do vidliček ho dopni. Pravděpodobně to necháváš volné potom, co to odhodíš a ono si to pak dělá co chce.

Středa 7. března 2012 ve 12:49® lunimus

Vcera som sa na chvilu dostal na ryby a mam novu skusenost … niekolko krat sa mi stalo, ze sa mi spravila na udici medzi ockami nerozmotatelna splet zo silonu … je nieco taketo riesitelne kvalitnejsim silonom, alebo sa taketo veci stavaju celkom bezne aj na drahych silonoch?

Úterý 6. března 2012 ve 21:13® osprey
osprey

zdenda.k> Dvojitá smyčka. Rostřihnout a háček nutně musí na slabší návazec, jinak je z toho uzlu, co tvořil tu smyčku nejslabší bod sestavy.

Pokud se nevázne, krmítko můžeš dát rovnou na jednu z těch rozstřižených vět­ví.

Trochu se to motá, ale dá se to vychytat technikou hodů.

Já používám na spojování větví paternosteru obyčejný malý obratlík, dovoluje mi snadnější výměnu návazců a převazování uzlů.

Z pohledu úspěšnosti ale teď bude pořád to největší umění najít ryby. Stále ještě nejsou všude.

Úterý 6. března 2012 ve 20:42® zdenda.k

takze udelam uplne tu nejobycejnesi smycku roztrihnu a to krmitko pak ten uzel udrzi… popr ten uzel tam udrzi rybu, nesklouzne to ?

Tento příspěvek byl editován 6.3.2012 20:43:03 uživatelem zdenda.k.
Úterý 6. března 2012 ve 20:28® osprey
osprey

zdenda.k> Nekomplikuj to. Návazec teď tak 0.12 mm čirý obyčejný vlasec. To, co vede ke krmítku, může být jako kmen nebo o stupeň slabší, pokud se trhá.

Na rozbočení stačí obyčejný obratlík anebo pokud máš kmen aspoň o dva stupně silnější než návazec (např. 0.16 > 0.12) tak uděláš paternoster i z rostřižené smyčky a na jednu větev dáš ten tenký návazec + na druhou rovnou krmítko.

Úterý 6. března 2012 ve 20:15® zdenda.k

osprey> diky za tip… dam tam troj obratlik a hacek s krmitkem muzu privazat na fluocarbon (ale mam jen 0,40mm vadi to ?) nebo je lepsi vlasec ci pletenka kvuli zamotavani ???

Úterý 6. března 2012 v 19:47® hrivak.hk
hrivak.hk

zdenda.k> Já nerybařím nák dlouho ale já mám nejlepší skušenosti s návascem okolo 30–45 cm s malím feederovým krmítkem a háčkem co si jen dovolíš(malí)a nástrahu žížalu nebo cerva.Né vždy to však funguje ale za pokus to stojí.

Úterý 6. března 2012 v 19:43® osprey
osprey

zdenda.k> Krmítko smysl má, jako montáž paternoster s delším návazcem. Kdybys tam měl větší ryby a potřeboval to víc připlácnout na dno, tak i průběžku. A s délkou návazce je třeba pracovat.

Úterý 6. března 2012 v 17:31® zdenda.k

Ahoj, jakou by jste ted poradili zacatecnikovi montaz na reku velikosti otavy nad piskem ? bude lepsi spis delsi nez kratsi navazec a co krmitko, ma to ted z jara smysl ? nebo si tam mam hodit jen par kouli krmeni a behem lovu prikrmovat ?

Pondělí 5. března 2012 ve 20:32® pitrshudy19
pitrshudy19

Hora> moc dekuju za radu. Uz jsem ji vyskousel, ale nasel jsem, ze tu je jenom jeden clovek zaregistrovany. Ale nejjak moc dik.

Sobota 3. března 2012 ve 12:09® Hora
Hora

pitrshudy19> je tady kolonka vyhledávání v klubu http://www.chytej.cz/…ni/vysledky/ snad Ti to trochu pomůže.

Sobota 3. března 2012 v 8:48® pitrshudy19
pitrshudy19

osprey> dik za reakci a odpoved.. moc jsi me napotesil :-) , ale dam na Tebe a budu doufat…

Pátek 2. března 2012 ve 23:26® osprey
osprey

pitrshudy19> Já jsem tu starý a ze stálých návštěvníků mě nikdo takový nenapadá. Nicméně doufej… :-))

Pátek 2. března 2012 ve 23:23® pitrshudy19
pitrshudy19

Ahoj…jsem tu novy a mam takovy dotaz. Hledam nejakeho Rybare ze Stechovic ze stredoceskeho kra­je…

Čtvrtek 1. března 2012 v 8:24® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

mvincik> Jo souhlas… Škoda, že hraji neni tady z okolí. Mohli by jsme okukovat fígle rovnou u vody :-)

Středa 29. února 2012 v 18:15® mvincik
mvincik

hraji> Vidíš, to je zajímavé. O tom to přesně je. Něco pochytám, ale určitě bych mohl být mnohem úspěšnější, při zvolení účinnější sestavy. A v tom jsou ty tvé znalosti prostě jinde. :-)

Tento příspěvek byl editován 29.2.2012 18:16:32 uživatelem mvincik.
Středa 29. února 2012 v 16:10® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

hraji> Díky… Tohle mě určitě posune o notný kus vpřed… Ono metodou pokus omyl je to dosti zdlouhavé a navíc to může ovlivňovat i to, že pokaždé ty ryby berou jinak, takže to není úplně objektivní metoda. Alespoň znám správný směr…

Středa 29. února 2012 v 16:04® hraji
hraji

olda> mě to mikrovlnkování nepřirostlo k srdci, není toprostě ono

Středa 29. února 2012 v 16:03® hraji
hraji

ssg.Jimmy Wild> dělám smyčku, obratlíky používám pouze u boloňky a odhozu, tam mají opodstatnění

Středa 29. února 2012 v 16:00® olda
olda

hraji> Když kolega napařoval rohlík v mikro, tak šel připravit pruty do garáže,když se vrátil tak se mu z rohlíku linul čoud.Po foukání normálně jiskry.:-D