Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 24. ledna 2012 ve 12:55® lunimus
-
osprey> tak to si ma potesil
resp. vsetci ste ma potesili
… a vlastne hlavne moju zenu ste potesili … jej sa oci skoro prevratili, ked videla cenu rybarskych listkov
… a robi si zo mna srandu, ze mi bude vypocitavat, kolko nas vyjde kilo rybieho mäsa vzhladom na cenu listkov a vybavy
… a to este netusi, ze chceme s detmi väcsinu vratit s5 do vody
… zas, aby ste si o nej nemysleli, ze je nejaka (z rybarskeho pohladu) mäsiarka, to v ziadnom pripade … dokonca sama hovori, ze rybarcenie nemozeme robit ako „sposob obzivy rodiny“. ale len pre zabavu … lebo ak by sme to chceli robit kvoli „ziskaniu stravy“ tak ak cas straveny na rybach stravime radsej na brigade, bude to mat väcsi financny prinos, ako usetrenie na potravinach
takze nas s detmi podporuje v rybareni pre zabavu
Tento příspěvek byl editován 24.1.2012 12:56:16 uživatelem lunimus.ale financne by bola radsej, keby nas to vychadzalo co najmenej
- Úterý 24. ledna 2012 ve 12:34® osprey
-
lunimus> Ty rybářské jsou jinak ochucené, ale stojí daleko víc. Většina lidí chytá s tou obyčejnou z potravin.
- Úterý 24. ledna 2012 ve 12:27® chosebaits
-
lunimus> jasně,používá se běžně jak nakladaná tak mražená.Na háček je lepší ta nakladaná.
- Úterý 24. ledna 2012 ve 12:26® timbab
-
lunimus> Stačí obyčejná v plechovce.
- Úterý 24. ledna 2012 ve 12:24® lunimus
-
a co sa tyka kukurice, je mozne pouzit aj tu, co sa kupuje v plechovkach v potravinach? resp. tie co su v rybarskych obchodoch su nejak zvlast dipovane?
- Úterý 24. ledna 2012 ve 12:01® osprey
-
lunimus> Normální běžné ryby nejsou tak ochytané, aby se provnaděným místům bůhvíjak vyhýbaly.
Je fakt, že když se někde dlouho chytá, tak pak ryby nereagují jako ze začátku, ale týká se to spíš těch větších. Už se mi stalo i to, že jsem tutéž rybu během vycházky ulovil dvakrát.
- Úterý 24. ledna 2012 v 11:51profil byl smazán
-
lunimus> Kluci ti to píšou dobře.
- Úterý 24. ledna 2012 v 11:48® lunimus
-
jj
presne o to mi ide
… veci nekomplikovat, ked to ide jednoducho
… mam teoriu, ze ked su ryby pravidelne chytane na specialne krmne zmäsi, tak sa pomaly naucia im vyhybat, ale tieto stare jednoduche zmäsi su dnes uz tak neokukane vo vode, ze by som mohol nejaky zaber aj premenit
- Úterý 24. ledna 2012 v 11:27® osprey
-
lunimus> Opravdu to nekomplikuj. Menší ryby jsou vděčné za každý nabídnutý zdroj potravy. Důležité je najít místa, kde ty ryby jsou.
Jinak směs strouhanky, kukuřičného šrotu, přesáté hlíny a pytlíku komerčního krmení doplněná o dvě deci červů nebo plechovku sterilované kukuřice je takové běžné krmení, se kterým chytá spousta lidí.
Taky je důležité to dobře připravit – s vodou se musí opatrně.
- Úterý 24. ledna 2012 v 11:21® timbab
-
lunimus> Vážně zkus ten šrot.Popřípadě můžeš dát trochu posilovače nebo třeba angl.vločku.Ale ze začátku bych to moc nekomplikoval.Nachytáš i bez krmení
Poslední dobou se ta rybařina nese v duchu:„Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.“ - Úterý 24. ledna 2012 v 11:18® lunimus
-
no … chcel by som si vyskusat cely vodny stlpec … v tych miestach, kde chcem zacat lovit moze byt tak cca 3–4 m vody a chcel by som zacat s nejakymi lahsimi rybami (zrejme biela ryba)
- Úterý 24. ledna 2012 v 11:15profil byl smazán
-
timbab> Pravda,pravda..
- Úterý 24. ledna 2012 v 11:13® timbab
-
lunimus> a vůbec.Vem kuku šrot se strouhankou,dej do toho hlínu a uvidíš
- Úterý 24. ledna 2012 v 11:09® timbab
-
lunimus> A ryby které by jsi rád chytal?
Budeš chytat plavanou ve sloupci či na dně? - Úterý 24. ledna 2012 v 11:06profil byl smazán
-
lunimus> A přibližná hloubka na místě,na kterém chcete lovit?
- Úterý 24. ledna 2012 v 10:56® lunimus
-
mannice> hehe … ale vtip je aj v tom, ze ja zatial nie som rybar
preto som aj v sekcii „zaciname rybarit“ a potreboval by som rady od zakladu
chytat budem minimalne zo zaciatku hlavne na stojatej vode s viditelnostou min 5m a chcel by som zacat s lovom na plavanu a mozno polozenu
- Úterý 24. ledna 2012 v 10:50profil byl smazán
-
lunimus> Vtip je v tom,že doba rozpadu a celkově konzistenci a složení se různí podle podmínek v kterých chytáš.Všeobecně lze říct, že těžší krmítkovka s delší dobou rozpadu je na řeku.A směs lehčí s krátkou dobou rozpadu naopak na stojaté vody.
Důležitá je taky hrubost,kdy velmi jemná směs se používá v už prochladlejší vodě (zima,brzo z jara).A naopak.
Doba rozpadu se různí,ale některé by se měli rozpadat už při dopadu o hladinu,jiné až po několika vteřinách,minutách na dně.
To jsou takový všeobecný pravidla.A rybář si pak musí umět vybrat
- Úterý 24. ledna 2012 v 10:44® lunimus
-
Bigpista> jenze aj do komercneho ide voda v nejakom pomere a nejako sa musi stlacit do gulicky … a predpokladam, ze mnozstvo pociatocnej vody i miera stlacenia mi moze ovplyvnit dost vyrazne dobu rozpadu a zo skusenosti z inych odborov viem, ze to moze ovplyvnit mieru rozpadavosti aj o niekolko desiatok minut az o niekolko hodin … a ja by som sa rad naucil, aky tlak pouzit na stlacenie gulicky v rukach a aku vlhkost by mala mat konzistencia atd. aby sa mi to rozpadalo „idealne“
… a druha vec je, ze nemam v plane chytat na kupovane zmäsi, takze mi asi viac pomoze priblizne stanovenie toho casu rozpadu, nech si viem namiesat nieco „idealne“ resp. bliziace sa idealu
- Úterý 24. ledna 2012 v 10:31® Bigpista
-
lunimus> Zkus si koupit balení komerčního krmení, abys viděl, jak se chová a pak si namíchej něco podobného doplněného o tvou vlastní osobitost
- Úterý 24. ledna 2012 v 10:26® lunimus
-
mannice> heh … vidim, ze budem musiet vela testovat v lavori :o) … kolko je idealna doba rozpadu? lebo video ma 12 minut, ale niektore pasaze su zrychlovane a netusim, kolko je realny cas …
pripadne ak su „stanovene“ rozne casy pre rozne rybolovne techniky, tak by som ta (pripadne niekoho ineho) poprosil napisat svoj nazor na kazdu zvlast
- Pondělí 23. ledna 2012 ve 21:38profil byl smazán
-
lunimus> Chce to podívat se na pár videí o chování krmítkových směsí ve vodě. Základ je dá se říct mít tu správnou konzistenci krmítkovky.Hrubost a složení je taky důležitý.Ale pro rekreační rybolov postačí bohatě to co jsem psal + samozřejmě jak píšeš dešťovky,celá řada koření atd. Je defakto jenom na tobě,jak moc si s tim chceš hrát.
Podívej se na tohle video například.Velmi krásně znázorněno http://www.chytej.cz/…y-a-vnadeni/
Tento příspěvek byl editován 23.1.2012 21:44:56 uživatelem . - Pondělí 23. ledna 2012 ve 21:27® lunimus
-
mannice> po pravde, este som nemiesal ziadnu takuto „rybarsku“ zmäs … ale mam bohate skusenosti z akvaristiky, tak tajne dufam, ze veci, co platili pri krmeni v akvaristike, zaberu aj na „velke“ ryby :o) cesnak, paprika, spenat, hovädzia pecen, dazdovky atd
- Pondělí 23. ledna 2012 ve 21:23profil byl smazán
-
lunimus> Tak levnější způsob bude určitě pořídit si nějakou rybí moučku a zkoušet dávkovat do krmení jí.Otázka je jaký bude správný množství.Neni na škodu začínat,třeba jen jednou kávovou lžičkou na kilo krmení.
Na začátky,ale myslim že stačí různý druhy šrotů (kukuřičný,pšeničný,ječný..),strouhanka a síto.Jako chuťový stimulátory se dají použít cukr,sůl,pepř,česnek a nespočet dalších koření.
- Pondělí 23. ledna 2012 ve 21:08® lunimus
-
mannice> to bol len dotaz, lebo naozaj som zaciatocnik, tak patram po tom, co by mohlo byt pre moje zaciatky co najlepsie
… tiez aby som zbytocne nepreplatil za nieco, co sa da riesit inak, lacnejsie a lepsie :o)
- Pondělí 23. ledna 2012 ve 21:01profil byl smazán
-
lunimus> Já jsem to párkrát zkoušel,ale výjde to zbytečně draho.Většina vločkového krmiva pro akvaristiku „voní“ po rybích moučkách.Takže místo toho,aby člověk utratil 70korun za pixličku akvaristickýho krmení a dal ho do krmení.Tak je lepší pořídit si rybí moučky,ale opatrně s nima do krmení.To už je spíš vysoká krmítková.Jak začátečnická.
- Pondělí 23. ledna 2012 ve 20:45® lunimus
-
len pre zaujímavosť … používa niekto do kŕmnej zmäsi, prípadne do nástrahovej zmäsi vločkové krmivo pre akvaristické rybičky … prípadne iné akvaristické krmivá?
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 21:57® osprey
-
lunimus> Ano i ne. Je to složité a přesnou odpověď nevím.
Ono i u té lampy je to složité. Nechce se mi o tom psát – ani to moc nedělám, nechytám ve městě moc rád. Ještě tak zimní plavačka, protože tam neloví kormoráni, je tam víc ryb a nejsou rozplašené. A v noci ve městě… to jen v nouzi nejvyšší.
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 21:50® lunimus
-
znamená to tiež, že ryby viac berú pri splne mesiaca viac, ako keď je nov? – čo sa týka nočného lovu?
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 21:45® osprey
-
lunimus> Pokud jde o světelný zdroj na břehu, ten skutečně zakazován je. V některých případech ryby světlo opravdu láká. Dokonce tu máme velmi staré (víc než rok, hledat to nebudu) video, kde ryby skáčou za světlem až do lodě.
Zájemcům o studium vlivu světla na braní ryb doporučuji lov v blízkosti lamp pouličního osvětlení a podobných stálých zdrojů (pokud se to tam smí).
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 21:40® lunimus
-
Pri otázke som vychádzal zo zákazu používať svetelný zdroj na brehu na lákanie rýb v noci … tak mi to prišlo divné, že ak je toto zakázané, prečo a či vôbec sú dovolené chemické svetlá pod hladinou … a s tými diodami som to už trochu pohnal do krajnosti