Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 21:33® osprey
-
lunimus> Některé nástrahy pro mořský rybolov mají zabudovaný zdroj energie a nějakou fotodiodu, jindy se do nástrah zasazují chemická světýlka. Zdá se ale, že to zas až takový zázrak není.
Není mi znám žádný předpis, který by to zakazoval.
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 21:24® lunimus
-
heh … sekcia zaciname rybarit konci pomaly lekciou skialpu
… tak skusim vratit nit tejto diskusie spät
Mam otazku: Je mozne ako navnadu pouzit nieco, co by obsahovalo malu baterku, prislusny integrovany obvod pre blikanie a par roznofarebnych diod? Alebo je takato navnada nepripustna?
… aby sme sa rozumeli, moja otazka je cisto teoreticka, pretoze mam ambiciu chytat bez akejkolvek elektroniky
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:58® LuboO
-
lunimus> pekne, ja som skialpy predal asi pred 6 rokmi, presiel som na sneznice. Nejak viac ma to naplna. Ale zaslapal som si dost, hlavne VF.Mam to najblizsie. A pekne tereny.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:46® lunimus
-
Bol som uz na Chopku a cez vianocne sviatky som chcel zbehnut do rakuska na Schneeberg, alebo aspon zalyzovat na Stuhleck … ale sme boli cela rodina na striedacku PN … Ale tuto sezonu zrejme dost odflaknem … buduci tyzden ide manzelka na operaciu, takze starat sa o 3 deti a manzelku mi neda moc casu si tuto sezonu uzit …
inac vo februari sa chystame ist k LM na lyze s deckami … oni ale zatial neskialpuju, i ked minuly rok uz zvladli ciernu zjazdovku (Kubo mal 8r a Janka 5r) … nebolo to sice stylovo, ale pekne obluciky, pomaly a zistili, ze nemusia mat z toho extremny strach, co je zaklad
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:41® LuboO
-
lunimus> ale nespamujme tu, idem na Slovensko
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:39® LuboO
-
lunimus> skialp, ci si uz bol zodrat hrany na nejakych sutroch pod prasanom
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:37® lunimus
-
na pasoch? … myslis pre povolenky? alebo mi to uz dnes tak pomaly zapaluje, ze neviem, co su pasy?
Alebo myslis skialp?
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:31® LuboO
-
lunimus> a na pasoch si uz bol? Tento rok?
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:25® LuboO
-
lunimus> ano. To je cesky vyraz, u nas je to sietka, tu sa stretnes s viacerymi vyrazmi, ktore sa u nas nepouzivaju, řizkovnice, obustek, vazka, vezirek, třpytka, teraz ma dalsie nenapadaju. Ale ved sme na cz stranke…
Tento příspěvek byl editován 16.1.2012 21:30:13 uživatelem LuboO. - Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:24® lunimus
-
Aby som tomu dobre rozumel, vezirek, to je ta z mojho pohladu valcova sietka na ulovky?
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:21® LuboO
-
sidla_napajedla> nevyskusam, lebo na nastrazky nechytam a ryba, ktora ide u mna do vezirku, ide aj pod noz. Ale vezirek periem do roka tak 3 – 4×. Je to vec nazoru, tie plutvy urcite dobre nevyzeraju, ale tej rybe to je uz jedno, ked skonci na panvici.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:03® sidla
-
LuboO> vyzkoušej si třeba nechat nástražní ryby na sumíka, třeba karasy, 4 kousky ve vezírku a 4 v carp saku třeba 2–3hodiny. ryby z vezírku jsou zralé na kudlu, ryby ze saku bych se nebál s čistým svědomím pustit zpátky.
z některých fotek určitých uživatelů se mi chce blít !!! když vidím ty ploutve atd
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 20:55® LuboO
-
sidla_napajedla> u nas je presna definicia takato:„Privlastnené ryby v živom stave sa prechovávajú v dostatočne priestranných sieťkach alebo v iných zariadeniach, ktoré zaručujú ich minimálne poranenie.“
Mam pocit, ze ten carpsak k telu ryby prilieha, zalezi samozrejme aj na prevedeni sietky. Tie male oka, ty cez ne nevidis, ked si dalej od sietky, ale zblizka vidis aj cez male oka a sietku dostane dalej z brehu do vody. Je to vlastne na nom, co si kupi, moj nazor je, ze najlepsie je rybu hned usmrtit, lebo akakolvek sietka nie je k rybam prilis nezna. V konecnom dosledku mi pride sietka praktickejsia, ako ten sak.
A ryby odvazi aj v sietke, nemusi len v saku.
Tento příspěvek byl editován 16.1.2012 20:57:04 uživatelem LuboO. - Pondělí 16. ledna 2012 ve 20:44® sidla
-
LuboO> já bych to neviděl špatně s tím ,,carp sakem,, oproti klasickému, kroužkovému vezírku je k rybě šetrnější, má menší oka ta tkanina.v ryb řádu myslím stojí: …používání vezírku s kruhy, nebo jinému zařízení které NEPŘILÉHÁ NA TĚLO RYBY A KDE MÁ RYBA MOŽNOST POHYBU.
Nikdy jsem s tím neměl problém, ryba se chová klidněji, asi aj proto, že nevidí skrz malé oka, jako u velkých ok u vezírku a nesnaží se dostat ven.
- Neděle 15. ledna 2012 ve 21:53® LuboO
-
lunimus> urcite nie, kup si klasicku sietku s vystuhami, kruhovymi alebo obdlznikovymi. Toto je sak na velke kapre, u nas by si mal problem s RS, pozri do vyhlasky. Nieco taketo, nepotrebujes zrovna pretekarske sietky 3 – 4m dlhe. http://www.slaviacentrum.sk/…id-2897.html
- Neděle 15. ledna 2012 ve 20:23® lunimus
-
Priatelia, pri dopĺňaní výbavy pokukujem po úlovkovej sieťke. Bolo by použiteľné miesto klasického valca niečo takéhoto? http://www.rybarikpp.sk/…y-100-x-65cm
výhodou, ktorú vidím ja, je možnosť použiť ako sak na váženie úlovku
… alebo odporúčate skôr klasickú úlovkovú sieť vo forme valca?
- Neděle 15. ledna 2012 v 16:56® lunimus
-
tak, to aby som do toho alobalového háčika najnštaloval aj normálny háčik
- Neděle 15. ledna 2012 v 16:46® LuboO
-
lunimus> len pockaj, aka stuka mu po tom dafne:DDD
- Neděle 15. ledna 2012 v 16:36® lunimus
-
LuboO> Najmladší to síce bude mať zadarmo, ale až o rok … totižto je definovaná hranica 3–6r a najmenší bude mať teraz vo februári 2r
… takže tento rok bude mať len obyčajnú palicu s obyčajnou šnúrkou a na konci bude mať háčik z alobalu
Osprey> Ďakujem za info
Tento příspěvek byl editován 15.1.2012 16:37:17 uživatelem lunimus. - Neděle 15. ledna 2012 v 15:38® LuboO
-
lunimus> jasne, ked sa pohybujes po vacsom uzemi a vyuzijes zvazovku, tak sa oplati. Aj ja si beriem len zvazovku, lebo lovim vselikde. Od Ziliny po BA. Inak, co sa tyka tvojho nalmladsieho potomka, moze mat papiere zadarmo, aj RL, aj povolenku, clenske neplati. Je to do 6 rokov. Moj starsi mal tak papiere a povolenka sa vydava ako miestna, ale cez prazdniny plati na celom Slovensku na vody Rady SRZ.
- Neděle 15. ledna 2012 v 15:15® LuboO
-
osprey> Amen
- Neděle 15. ledna 2012 ve 12:16® osprey
-
lunimus> Spousta ryb využívá úkryty. Cítí se tam jistě a v nebezpečí se tam utíká schovat.
Když máš na prutě kapra, který se v dané vodě vyzná, často upaluje do nejbližšího úkrytu, což je většinou nějaký potopený strom a podobně. Taková místa rybáři označují jako vázky, protože se tam vázne a trhá. No a když se ti tam kapr dostane, tak se ti tam může zamotat.
No a Petrův zdar je od toho, že nejslavnějším rybářem v křesťanském světě je sv. Petr. No a Petrův zdar je starý pozdrav – něco, aby ti sv. Petr dopřál zdar na těch rybách, aby se ti prostě dařilo.
- Neděle 15. ledna 2012 v 11:39® lunimus
-
na rôznych diskusiách, ale aj v návodoch čítam vety typu: „Kapr unikal do vázky“
Čo to znamená?
Druhá otázka je v princípe nepodstatná, ale predsa by ma zaujímalo, čo znamená pozdrav „Petrov zdar“?
- Neděle 15. ledna 2012 v 9:08® lunimus
-
resp. aby som to ešte upravil … je mi jasné, že byť v inom revíri a mať zväzovú povolenku neznamená, že tam môžem loviť bez hosťovačky … ale myslel som to tak, že v dosahu bicyklom mám niekoľko iných zväzových vôd, ktoré sú pre mňa tiež zaujímavé
- Sobota 14. ledna 2012 ve 23:23® lunimus
-
LuboO> rozdiel medzi zväzovou a miestnou je 30,–€ … lenže v Bratislave sa pohybujem v takých miestach, že keď tam chcem ísť na ryby, som v inom revíri
Okrem toho takmer každý víkend chodím na chalupu, čo je úplne iný revír a počas víkendov by som tiež rád vybehol na ryby
- Sobota 14. ledna 2012 ve 23:08® LuboO
-
lunimus> k tej predoslej otezke, plati to, ze rieky su vody, na ktorych mozes lovit celorocne, pokial nie je stanovene inak napr. v Rybarskom poriadku zväzovom pre kaprove vody, u nas je to usek Hronu c. 7, kde je lov zakazany od 1.1. do 31.5. z dovodu zimoviska a neresiska ryb, mam pocit, ze je to § 13 v zakone 139. Na vodach s celorocnym lovom mozes lovit a privlastnovat si len ryby, ktore nie su momentalne hajene, pripadne je ich lov povoleny celorocne. Vela mozno sti tam nieje, jalec, amur, tolstolobik, ostriez, plotica, cervenica a nejake ine. Ak ulovis rybu, ktora nedosahuje predpisanu lovnu mieru alebo je hajena, musis ju opatrne pustit spät, aj ked je poranena natolko, ze to asi neprezije. Tak hovori zakon. Este k tomu zakazu na kaprovych vodach, na vacsine miestnych vod je uz v dnesnej dobe vynimka zo zakona, ktora hovori o love kapra od 15.5. A k tej povolenke, preco chces hned zväzovu, nebude ti stacit na zaciatok aj miestna? Ta je urcite lacnejsia, akurat mozes chytat len na vodach svojej miestnej organizacie.
- Sobota 14. ledna 2012 ve 22:58® LuboO
-
lunimus> ja osobne som to neskusal, ani neviem, ze kto. Salama sa nastrazuje skor ako male kococky, moze sa na to ulakomit jalec, mozno mrena. Je to o skusani. Cervik je atraktivny svojim pachom a pohybom. Takze salama je v tomto mimo. Ale mozno sa zadari a nachytas hafo ryb na nu.
- Sobota 14. ledna 2012 ve 22:49® lunimus
-
Priatelia, mám jednu otázku, ktorá ma napadla, keď som robil dnešný obed
Keď som strúhal mäkkú salámu, napadlo mi, že sa to podobá na malé červíky. Skúšal to niekto použiť ako návnadu miesto reálnych červíkov?
- Pátek 13. ledna 2012 ve 23:27® osprey
-
lunimus> Pokud není hájená voda jako celek, smíš na ní chytat povoleným způsobem (na jaře třeba nesmíš lovit dravce, ale nedravé ryby ano).
Když chytneš rybu, kterou si z jakéhokoli důvodu nesmíš ponechat, tak ji prostě pustíš.
- Pátek 13. ledna 2012 ve 23:21® lunimus
-
Držím sa zásady, že nie je hlúpy ten, čo nevie, ale ten, čo sa neopýta a tak mi priatelia nemajte za zlé, ak sa pýtam aj úplné somariny
Mám ďalšiu otázku. V zákone sú vymedzené obdobia, kedy sú chránené jednotlivé druhy rýb. Sú tam ale uvedené aj ryby, ktoré nie sú chránené. V praxi to znamená, že môžem ísť na rieku s výskytom kaprov v období ich hájenia a normálne loviť ryby s tým, že ak chytím kapra, pustím ho samozrejme nazad do vody a privlastniť si môžem len v danom období nehájené druhy rýb?
časť zákona: odsek (3) V kaprových vodách sa zakazuje lov všetkých rýb od 15. marca do 31. mája. To neplatí v čase od 1. mája do 15. mája, ak užívateľ uskutočňuje rybárske preteky.
odsek (4) Zákaz lovu rýb podľa odseku 3 sa nevzťahuje na kaprové vody, ktoré sú vodným tokom okrem slepých, mŕtvych a odstavených ramien a povrchových vôd, umelo vzdutých v koryte vodného toku.
Tento příspěvek byl editován 13.1.2012 23:21:38 uživatelem lunimus.