Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 23. listopadu 2011 ve 12:51® osprey
osprey

ladamaj> Nepřeceňuj mě, tady je takových vláčkařů jako jsem já hodně, i lepší. Já mám jen výhodu, že umím i trochu psát a fotit. Chybí mi zase čas u vody a víc kontaktů s lidmi. Navíc na tyhle základní rady není třeba žádného profíka.

Středa 23. listopadu 2011 v 9:23® jiret

ladamaj> Také si toho pTŘIČNĚ vážím:-) .

Úterý 22. listopadu 2011 ve 22:35® ladamaj
ladamaj

jiret>dostávaš informace od profíka.:->

Úterý 22. listopadu 2011 ve 20:44® jiret

osprey> Děkuji za super vyčerpávající odpověď. Sám bych se v tom plácal a kupoval věci, který by třeba byly zbytečný. Ještě jednou díky za pomoc i za to, jak dobře děláte tenhle server, je pro mne velkou inspirací. Díky.

Úterý 22. listopadu 2011 ve 20:21® osprey
osprey

jiret> Jestli chceš začít teď budeš už muset chytat na gumy. Takže nějaký prut 240 – 270 cm tak do 20 g. Mohl by být i lehčí (třeba do 15 g), ale pro začátek bych to nedělal. Bude to na velikost gum tak pro větší okouny a nebude problém ani candát nebo štika. Pro začátek vlasec tak 0.18 – 0.20 mm. Časem zjemníš. Lanka tak na 6 kg, když dáš malou gumu vysloveně na okouny v místě, kde je minimum štik, tak zamáčkni protihrot a lanko nedávej.

Naviják tak 2500 (dost firem tuhle velikost dělá, kdyby nebyla, tak jednu ze sousedních – tj. 2000 nebo 3000).

Pro začátek si kup pár gum – vezmi si hlavičky tak 5 a 7 g a několik twisterů, kopyt a případně nějakého většího smáčka. Jednu rotačku, jednu plandavku, mělkopotápivý wobbler a hlubokopotápivý wobbler, raději oba plovoucí (když netáhneš, plavou). Chytat budeš ze začátku na gumy, s tím zbytkem si napřed budeš hrát někde u břehu, koukat, co to dělá a učit se to vodit. Až budeš mít pocit, že ti to nějak chodí, můžeš s tím taky po libosti chytat. Ono by bylo blbý po pár hodech urvat wobbler za dvě kila. V tom začátku bys měl získat pocit, že si alespoň s nějakou nástrahou rozumíš.

A pak zjistíš, že alfou a omegou přívlače jsou ty oči, ruce a mozek. To ostatní je hlavně k tomu, abychom měli na síti o čem kecat anebo abychom si udělali radost něčím pěkným.

Úterý 22. listopadu 2011 ve 20:02® jiret

osprey> Vím že se ptám dost obecně, ale vážně s rybařinou začínám a v mém okolí nikdo rybařině neholduje. Chtěl bych zkusit začít na stojatých vodách, na rybníku kam chodím je všechno, ale já nemám zálusk na metrový štiky, chci jenom vyzkoušet něco jiného než položenou. Vzhledem k tomu do toho taky nechci cpát velký peníze, co kdyby mě to nebavilo(o čemž pochybuji). Začnu třeba okounem? Tak co na okouna? Dík za trpělivost.

Úterý 22. listopadu 2011 v 19:44® ladamaj
ladamaj

Fishing Team Romeo>ahoj ty tuňáci to je supr nemám slov.Moc děkuji.Láďa

Úterý 22. listopadu 2011 v 19:43® osprey
osprey

jiret> To je jako když se zeptáš, jak začít jezdit autem. Jsou auta malá i velká, kabriolety i offroady, červená i černá a každé si někdo koupil, protože pro něj mělo smysl.

Takže jde o to na jaké vodě chceš chytat, co tam reálně máte za ryby (pokud tam nejsou štiky, tak třeba nepotřebuješ to lanko), jak jsi šikovný apod.

Jsou lidi, kterým když napíšeš o vlasci 0.20 mm, tak vykulí oči, protože na nic pod 0.30 mm nikdy nechytali.

Dál je tu otázka peněz. Nejlevnější věc, co jsem tahal na prutu, mě stála dvoukorunu, nejdražší pětikilo. Ulovit se dá na obě.

Takže když popíšeš jak jsi na tom, tak pak můžeš očekávat užitečné rady.

Úterý 22. listopadu 2011 v 19:35® jiret

osprey> Tak nějak jsem si to myslel:-) . Je potřeba bezpodmínečně koncový lanko k nástraze. A jaký vlasec je nejlepší pro začátek (myslím průměr)? 20 či meně? A jaký druh nástrahy doporučuješ pro začátek? Obyč třpytku? Wobler? Plandavka? Je toho tak strašně moc, že vůbec nevím:-/

Úterý 22. listopadu 2011 v 19:29® osprey
osprey

jiret> Prut. Nejlépe dvoudílný. Naviják. Nejlépe trochu slušnější. Vlasec nebo pletenka. Nástrahy.

Oči, ruce, mozek.

Úterý 22. listopadu 2011 v 18:40® jiret

Pozdrav všem, potřeboval bych od vás pár cených rad ohledně přívlače. Chtěl bych to zkusit, ale nevím co vše je potřeba do začátku. Tak bych Vás poprosil zda by jste mi sem nenapsali seznam základního vybavení pro začátečníka. Děkuji.

Neděle 6. listopadu 2011 ve 20:19® Kujawan
:-D :-D :-D :-D :-D :-D
Neděle 6. listopadu 2011 ve 3:07profil byl smazán

Smích patří ke každému druhu sportu, v životě stejně tak :-)) :-D :-D

Sobota 5. listopadu 2011 ve 21:00® Kujawan

jj, ale dalo mi to zabrat, než jsem ho našel :-D 9-)

Sobota 5. listopadu 2011 v 19:33® olda
olda

Kujawan> Šikula,já věděl že to umíš.:-D

Sobota 5. listopadu 2011 v 19:23® Kujawan

zde – ? :-D

Sobota 5. listopadu 2011 ve 12:48® olda
olda

Fishing Team Romeo> Asi mu vypadlo tlačítko s otazníkem.:-D

Sobota 5. listopadu 2011 v 9:35profil byl smazán

Kujawan> Teď nerozumím zda jde o otázku, nebo o fakt. Ale rozhodně to jde. Uvařenou kukuřici nechat namočenou a nechat zkvasit.

Pátek 4. listopadu 2011 ve 23:04® Kujawan

Fishing Team Romeo> diky a lze to udělat i opačně první uvařit a potom zkvasit

Tento příspěvek byl editován 4.11.2011 22:08:00 uživatelem Kujawan.
Pátek 4. listopadu 2011 v 11:14profil byl smazán

Kujawan> Syrová kukuřice (nenamočená) v papiňáku 2h od začátku kdy začne papiňák syčet. Pak zmírnit na minimum a 2h vařit. Kukuřici musíš dobře a bez síly rozmáznout mezi prsty.

Na léto je osvědčená zkvašená kukuřice. Namočená kukuřice v kbelíku začne po 10 až 14 dnech kvasit. Pak se vaří v papiňáku cca 1h. Je to ale smrad!

Na chytání (pod hák stejně jako boilie) je ideální kukuřice, která mezi prsty po stisknutí jakoby pruží. Je tak lepší, že ji např. menší ryby z vlasu nestrhnou.

Úterý 1. listopadu 2011 ve 21:13® HaDová
HaDová

NOVINKA – http://www.chytej.cz/uzly-a-montaze/

Sobota 22. října 2011 v 18:56® Kujawan

ok ..budu zkoušet

Pátek 21. října 2011 ve 14:19® ladamaj
ladamaj

osprey>Míro také to tak beru ikdyž se tam připojí k diskusi ndo koliv víc hlav víc ví hlav ně že ten servr fuguje a otom to je.:->

Pátek 21. října 2011 ve 14:16® osprey
osprey

ladamaj> Nemyslím, že bys mě chtěl opravovat. T oe normálka – každý napíšem jak to děláme a ať si to zájemce přebere. Důležité je, že jsi s tím jako rybář spokojen.

Pátek 21. října 2011 ve 14:13® ladamaj
ladamaj

osprey>Míro to se ptám jen pro zajímavost né žebych tě chtěl nějak opravovat také ji někdy musím vařit déle,to skrátka musí každý skusit sám jinak mám některou také rozpraskanou ale je to tak jak píšeš ryby jí berou parádně,také kupuji i s příchutí nebo konzervovanou-hlavně na feder.

Pátek 21. října 2011 ve 13:47® osprey
osprey

ladamaj> Taky den předem. Mám ji prostě vařenou víc než ty. Část zrn se úplně trhá.

Nikomu to nenutím, funguje mi to, ryby ji mají rády.

Pátek 21. října 2011 ve 13:43® ladamaj
ladamaj

osprey>Míro a najak dlouho ji namáčíš,protože já ji namočím 1 den předem někdy i dřív ale vařím ji také v hrnci tak 1,1/2 hod.

Pátek 21. října 2011 ve 13:19® osprey
osprey

Kujawan> Dokud není – musí začít lehce praskat. Já nevařím v papiňáku – dávám to na kamna, trvá to několik hodin.

Pátek 21. října 2011 v 11:50® Kujawan

Zdar kucí…jak dlouho tu kuku vaříte v papiňaku.

Čtvrtek 20. října 2011 v 11:59® ladamaj
ladamaj

ssg.Jimmy Wild>nevyžene je cejtit akorát je cejtit kuku.