Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 20. října 2011 v 11:13® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

ladamaj> No to taky zkusím, ale asi mě manželka vyžene :-D

Čtvrtek 20. října 2011 v 10:50® ladamaj
ladamaj

ssg.Jimmy Wild>pokud je suchá tak se nikdy nezkazí.Přechovávam ji v petkách skrátka uzavřenou proti vlhkosti a všelijaké havěti.Jinak to mám odskoušené již několik let a když jedu na delší dobu tak to hafrkám do auta no a kolik spotřebuji tolik spotřebuji,namáčím tolik kolik potřebuji zakrmit.Jinak vše vařím v zimě když topí rychle schne takže mám navařeno třeba na dvě sezony.

Tento příspěvek byl editován 20.10.2011 10:55:31 uživatelem ladamaj.
Čtvrtek 20. října 2011 v 9:44® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

ladamaj> A když ji uvaříš a usušíš, tak jak dlouho ti pak vydrží než se zkazí?

Čtvrtek 20. října 2011 v 8:58® ladamaj
ladamaj

ssg.Jimmy Wild>ne uvařím a pak usuším no akdyž jdu k vodě tak stačí na chvilku namočit a máš ji jako kdybys ji uvařil,jdeto rovněž dělat i u kuku.tam je ta doba namočení o něco delší.

Čtvrtek 20. října 2011 v 7:34® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

ladamaj> To si jako zavařuješ?

Středa 19. října 2011 ve 22:59® ladamaj
ladamaj

jiret>jinak se dá dobře chytat i na vařenou pšenici kterou si rovněž připravuji v zimě a spoustu dalších nástrah rád tě zasvětím není to nic tajného.:->

Středa 19. října 2011 ve 13:15® ladamaj
ladamaj

jiret>určitě používám různé zavářky předsmažené a fugují zrovna jako rohlíkové bojlí a spousta dalších nástrah.Proto sebou vždy vozím od něčeho trochu v těch plastovích boxech no a nic mě nepřekvapí.:->

Tento příspěvek byl editován 19.10.2011 13:16:31 uživatelem ladamaj.
Středa 19. října 2011 v 10:11® jiret

ladamaj> Dík za radu, jenom mě zajímalo jestli to vůbec drží na háčku, ale asi jo když to používáš :-) .

Úterý 18. října 2011 ve 22:20® ladamaj
ladamaj

jiret>určitě osobně to používám také ale jak ti radí hraji.Jinak sebou k vodě vozím spoustu nástrah dobré je koupit kulatý box jak je na šroubky porodavaj se běžně v baumarktu…atd. a v tom to vozím mám jich několik supr věc a máš tak možnost mít vše sebou.:->

Úterý 18. října 2011 ve 21:12® hraji
hraji

jiret> cokoliv jedlého je použitelné jako nástraha. Jeden den to může fungovat skvěle, druhý den to nemusí fungovat vůbec. Na jednom revíru to může fungovat skvěle, na jiném to nemusí fungovat vůbec. Chce to ozkoušet za konkrétních podmínek na konkrétní vodě.

Úterý 18. října 2011 v 17:06® jiret

Dobrý den všem,

chci se zeptat jaké máte kdo zkušenosti s používáním smaženého hrachu (ten do polévky, prodávaný už smažený), jako nástrahy. Pokud je to tedy vůbec proveditelné.

Děkuji, Jirka.

Pondělí 3. října 2011 ve 14:16@ hvězdice

Moc díky za radu :-) . H

Pondělí 3. října 2011 ve 14:08® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

hvězdice > Myslím, že s žádným e-shopem uvedeným v seznamu (v té horní části s těmi „obrázky“) nemůžeš nějak prohloupit. Je to vesměs stejné a pokud se někdy nějaký problém naskytne, tak je to ojedinělé, jako všude. Spíš vybírej asi podle toho ve kterém ti sedne zboží a za jakou cenu ;-) Osobně se mi dobře nakupovalo třeba v Tropic Liberec (v seznamu hned druhý), ale vše je subjektivní :-)

Pondělí 3. října 2011 ve 14:04@ hvězdice

To jsem našla, že e shopů je na internetu hodně , jen jsem chtěla vědět zda má někdo s některým dobrou zkušenost . O rybaření nic nevím jen chci udělat radost dárkem . H

Pondělí 3. října 2011 ve 13:52® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

hvězdice > Tady na stránkách je těch e-shopů celý seznam. Stačí dát nahoře OBCHOD a tam INTERNETOVÉ OBCHODY. Ono je to, ale lepší vybírat osobně, aby to člověk mohl vzít do ruky :-) I když na druhou stranu je tu otázka, jestli by to tobě pomohlo, pokud o rybaření nic nevíš.

Tento příspěvek byl editován 3.10.2011 13:53:27 uživatelem ssg.Jimmy Wild.
Pondělí 3. října 2011 ve 13:47@ hvězdice

Osprey, moc díky za radu super , tak moc šetřit zase nechci , ještě prosba nemáš typ na nějak e shop? Díky H

Pondělí 3. října 2011 ve 13:00® osprey
osprey

hvězdice > 6000 Kč potřebovat nebudeš. V Chorvatsku se chytají ze břehu poměrně malé ryby, většinou do 20 cm. Teoreticky je k tomu zapotřebí koupit si povolenku, v praxi se mnohde toleruje lov bez ní.

Jestli se na to budeš spoléhat, to už je na tobě.

Pro lov jako takový se nabízejí dvě varianty:

Levná – prut pětimetrový bič bez navijáku (cca 1000 Kč), vlasec 0.18 mm na těla udic (prostě se toho pár metrů naváže na konec prutu), vlasec 0.12 – 0.14 mm na návazce, několik splávků o nosnosti 2 – 3 g, krabička namačkávacích broků a asi 20 háčků.

Dražší – 4 – 5 m dlouhý plavačkový prut s očky (cca 1500 Kč), menší naviják (800 – 1200 Kč) a zbytek jako minule.

Ceny by šly stlačit ještě níž (s bičem se celkové náklady dají stlačit pod 1000 Kč), ale prut pak bude zbytečně těžký a naviják dost brzo odejde (tu dovolenou by ale vydržel i levnější kousek).

Loví se na plavanou s nástrahou kousek nade dnem. Top nástraha je maso ze škeblí (nutno rozbít), ale rybky berou i na chleba, sýr apod. Jsou to takové malé pestrobarevné piraně.

O lovu ryb v Chorvatsku tu máme článek, zkus ho najít.

Tento příspěvek byl editován 3.10.2011 13:00:50 uživatelem osprey.
Pondělí 3. října 2011 ve 12:45@ hvězdice

Dobrý den,

můžete mi prosím poradit? Ráda bych jako dárek kopila rybářský prut. Je pro člověka , ktetrý není rybář jen by si chtěl zachytat v přístavu na dovolené v Chorvatsku ze břehu . Ráda bych věděla co koupit za prut a popř co k tomu ? Vůbec tomu nerozumím a v obchodě předvedli milión věcí , které jsou prý nutné za 6000 Kč . Poraďte mi někdo prosím . H.

Pátek 30. září 2011 ve 13:58® ladamaj
ladamaj

kanady>To bych rád ale můj zdravotní stav mě to už nedovolí.To jsem ti nenapsal sem z převážné části na invalidním vozíku ale stále nic nevzdávam ajen tak nevzdám.Takže se trochu pohybuji o fr.holích když začnu hodně cvičit tak nebudeš věřit co sem zač ale to sem nepatří se spoustou členů chytej sem měl možnost rybařit a také mě znaj osobně.Jinak kdybych někam jel dám určitě vědět synátor mě jen tak nenechá zahálet a když to jde šup do člunu a hurá vláčet,jde o neskutečného manijaka pro vláčku a mouchu.Jinak chytáme všechny rybolovné techniky příští rok k tomu přibude jerkování.Takže pokud bych tam někam jel dám vědět jinak na mé kartě najdeš veškerá spojení na mě kolikrát za mnou i přijedou vše záleží na každém.Pokud bys měl strach z mého hendicapu tak to nemusíš vím kdy je dost a pak musím končit zatím se mě to za 12let stalo 2× jinak sem v pohodě syn mě pomuže se vším jinak vše udělá je ktomu veden a je fakt supr kamarád kluci pro něho jezdí a berou ho sebou když já nemohu takže v pohodě určitě budeš spokojen sem normální chlap ale i opak to zde nemohu psát a ty se nemusíš ničeho bát sem v pohodě.:-))

Tento příspěvek byl editován 30.9.2011 14:02:06 uživatelem ladamaj.
Pátek 30. září 2011 ve 12:33® kanady

ladamaj> super a nebo kdyby jsi ještě vyrazil i těd tak rád pojedu

Pátek 30. září 2011 ve 12:17® ladamaj
ladamaj

kanady>určitě něco podniknem 100%.Prosímtě hlavně mě to připomeň a na nové sezóně budeš určitě spokojen.Láďa

Pátek 30. září 2011 v 10:14® kanady

ladamaj>tak to by bylo super rád poznám nový zpusoby a přátele

Pátek 30. září 2011 v 10:09® ladamaj
ladamaj

kanady>tak potom v tom není problém.Osobně jezdím se synem a pár přáteli pokud mohou,já jsem v důchodu takže se dokážu i přispůsobit.Jinak chytám všechny rybolovné způsoby není problém ti ukázat přímo u vody.

Pátek 30. září 2011 v 10:03® kanady

ladamaj> ne ne masař nejsem ,jen hledám kamoše na ryby a¨chci se to pořadně naučit :-))

Pátek 30. září 2011 v 10:00® ladamaj
ladamaj

kanady>pokud nejsi masař a kokážeš se chovat slušně,nedělat problém (bordel atd.)není problém jezdím chytat okolo Prahy dost často takže určitě by to šlo ale letos už toho moc nenajezdím ale od nové sezóny to pujde hodně tam bivakuji a ani to není problém dokážu bivak pujčit.Protože za mnou jezdí spousta kamarádů tak tam mám postaveny i 3 takže to není problém.

Pátek 30. září 2011 v 9:39® kanady

zdravím,mám jednu prosbičku vezlal by někdo sebou na ryby chlpáka co se to chce naučit.Jsem od Prahy a rád přijedu

Čtvrtek 8. září 2011 v 17:50® ladamaj
ladamaj

xyz>dědku není čas až budeš moct tak mě brnkni.

Čtvrtek 8. září 2011 v 16:37® xyz

ladamaj> nazdar dedku uz zase honis baby?

Úterý 6. září 2011 ve 12:43® HaDová
HaDová

NOVINKA NA CHYTEJ.CZ – http://www.chytej.cz/fotosoutez/

Čtvrtek 1. září 2011 v 16:36® osprey
osprey

zalesak05> To je potok sloužící k odchovu rybích násad (buď se přelovují do jiných revírů nebo se tam ryby z níže položených revírů vytírají a plůdek pak migruje po proudu dolů).

Nesmí se na něm provádět sportovní rybolov.