Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 1. září 2011 v 16:26® zalesak05
zalesak05

Můžu se zeptat, co znamená chovný potok?

Úterý 16. srpna 2011 v 15:09® ladamaj
ladamaj

JHolc>to počasí opravdu stojí za hovn.. no ale stím nic nenaděláme.:-((

Úterý 16. srpna 2011 ve 14:44® JHolc

ladamaj> Já za to nemůžu, ono se to vždycky tak nějak semele…:-93; A tohle bláznivý léto i vodačky jezdí v bundách, takže je to na prd… :-D

Úterý 16. srpna 2011 v 9:58® ladamaj
ladamaj

JHolc>i ty jeden lišáku honit holky jo to už pro nás není.:-D

Úterý 16. srpna 2011 v 9:55® ladamaj
ladamaj

StraccaK>ok v pohodě:-> Jinak ke knížce 1000+1 rada pro rybáře není špatná osobně ji mám již 40 let možná déle.Ktomu získání rybářské povolenky 1-zajít na rybářský svaz muže kam koliv a požádat o registraci vše kolem toho vysvětlí a o skoušce mu vše zdělí. 2-na místním úřadě pak koupit rybářský lístek ten se prodává na různou dobu také mu to řeknou. 3-pak když má po skoušce a koupen rybářský lístek tak koupí povolenku pro rybolov který bude chtít provozovat a také záleží kde všude bude chtít chytat vše je rozděleno krajema nebo koupit celosvazovou povolenku no a když by chtěl jezdit na jižní moravu tak povolenku celorepubliko­vou,také lze zakoupit hostovací povolenku ale to vše mu řeknou na svazu MO. 4-pokud není invalidní nebo důchodce tak musí dělat brigádu nebo ji zaplatit. Jinak moje nabídka platí stále povolenku zařídím ale musí opravdu znát rybářský řád a v tu chvilku odchází během 15 min. z povolenkou k rybolovu,sám bydlím na CHomutovsku ale v MO jsem ve středočeském kraji.Z mého hlediska bych si vše oběhal a povolenku koupil až příští rok ale to už záleží opravdu jenom na jeho rozhodnutí.Pokud budete potřebovat poradit ještě něco tak vám zde rádi poradí popřípadně doplní mé rady.:->

Pondělí 15. srpna 2011 ve 22:04@ StraccaK

P.S. Nevíte, která publikace je „nejlepší“? Velká encyklopedie rybářství, velká obrazová encyklopedie rybaření, 1000+1 rada pro rybáře, pohodové rybaření – kurz pro začátečníky, velká encyklopedie rybolovu? Děkuji za tip.

Pondělí 15. srpna 2011 ve 22:01@ StraccaK

ladamaj> Nezlobte se, já přece vědomě nevystupovala za někoho cizího. Pouze to vyplynulo z nejednoznačného textu, a proto to teď uvádím na pravou míru. Doufám, že je to pochopitelné. Věc se má tak, že táta chodíval jako malý s dědou na ryby a teď na to rád vzpomíná. Přesto se nikdy skutečně neodhodlal něco v tomto ohledu podniknout. A tak to někdo musí udělat za něj.

Pondělí 15. srpna 2011 ve 21:32® ladamaj
ladamaj

StraccaK>Vážená jestli píšete za druhé tak potom nevím co požaduje osoba která žádá pomoc.Jinak to že jsou MO v Srpnu zavřeny není pravda.Takže si vše dobře rozhodněte co potřebujete vědět a pokud za někoho vystupuji tak bych na to to měl říct že potředuji radu např.pro tátu,dědu atd.v opačném případě takovéto jednání nechápu bohužel.

Pondělí 15. srpna 2011 ve 20:39® JHolc

StraccaK> Tak pokud si zde pánové píší s dcerou onoho pána ve středním věku, tak se také hlásím na pomoc… :-)

Pondělí 15. srpna 2011 v 19:40@ StraccaK

osprey> a ladamaj> Dobrá pánové. To zní rozumně, patří vám převeliký dík :-) (a to i když rádi pomůžete). Nicméně mají všechny MO v sprnu zavřeno? A na závěr jedna technická. Ačkoliv se může zdát, že jsem pánem ve středním věku já, není tomu tak, naopak – hlásila bych se spíše k opačnému pohlaví. Díky za pochopení ;-)

Pondělí 15. srpna 2011 v 17:04® ladamaj
ladamaj

StraccaK>nic se neděje učený z nebe nespad.dej na radu ospreye nikdy neradí blbosti jen skutečnost.Jinak pokud bys měl nějaké problémy ohledně skoušky znalostí tak opravdu vše najdeš buď zde a nebo na internetu.Jinak ta nabídka co jsem ti dal stále platí,takže se neboj a klidně se ptej je zde spousta členů kteří ti rádi poradí a nakonec třeba zjistíš že bydlíte kousek od sebe.Osobně jsem ti k dispozici kdy koliv neděkuj nemáž zač když mohu pomohu.:->

Pondělí 15. srpna 2011 ve 14:41® osprey
osprey

StraccaK> Oni ti tam ty požadavky sdělí a dají ti brožurku s rybářskými předpisy, které si z ní nastuduješ.

A takové ty znalosti co a jak, to dneska seženeš na Internetu. Samozřejmě, čím víc se přitom budeš pohybovat tady na serveru, tím budeme radši:-))

Pondělí 15. srpna 2011 ve 13:41@ StraccaK

ladamaj> Díky moc za podrobnou odpověď! Můj problém ale spadá do trošičku jiné kategorie. Nejspíš jsem špatně formulovala otázku, která má správně znít: Jak může pán ve středním věku začít s rybařením, pokud NEMÁ žádné znalosti (krom pohledu vášnivého potápěče) a zkušenosti? Kde se člověk naučí základy? Kde se člověk dozví, co všechno musí k získání rybářského lístku umět? Díky za trpělivost :-)

Neděle 14. srpna 2011 ve 23:29® ladamaj
ladamaj

StraccaK>zajdi na rybářský svaz který máš nejblíže.Požádej je o zaregistrování do svazu rybářského jako noví člen uděláš test ze znalostí ryb a dostaneš registrační průkaz člena zaplatíš známku ta se platí každý rok včetně povolenky ostatní podmínky ti řeknou.Jinak kdyby ti to nechtěl žádný svaz udělat že jsi sám nebo že vás je na zkoušku málo tak mě písni a já ti to zařídím v Kostelci nad/Lab.je to do Prahy 20km a tam dostaneš papíry bez problémů pak můžeš přestoupit na jinou organizaci ale ty skoušky budeš dělat rovněž akorát že nečekáš akorát domluvíte termín a jeto pak ti dám dyžtak telefon na koho se obrátíš.Jinak můj kontakt najdeš pod mou přesdívkou vůbec se toho neboj nic na tom není.

Neděle 14. srpna 2011 ve 21:53@ StraccaK

Ahoj všem, nevíte prosím o nějakém kurzu rybaření pro dospělé v Praze? Těžko posílat pána ve středním vělu do DDM. Díky moc za odpověď.

Sobota 23. července 2011 v 18:35® osprey
osprey

Novačék> Nerozumím. Pokud chceš chytat na nějakém soukromém revíru, asi bys měl hledat konkrétní revír.

Sobota 23. července 2011 v 18:29@ Novačék

Prosím nemate někdo odkaz na povolenku na rybníky v moravskoslezkem kraji???:-)

Pátek 22. července 2011 v 17:28® ladamaj
ladamaj

osprey>vše je otázkou na jakou rybu se čověk specializuje.Přesto při normální vláčce se jednoznačně nedá předpokládat co člověk uvláčí.Jinak co do velikosti tak druhu ryb se dá očekávat cokoliv vše je také trochu o tom rybářském štěstíčku.Osobně jsem měl jednu sezónu kdy jsem lapl za 1 hod. 8 sumíků vše okolo 1m a jel sem domu nasran.. protože sem nevzal foťák synovec se chtěl doma blejsknout jak ho vodil no měl smůlu.Jinak sem byl z jedné strany spokojen ale z druhé strany otráven neboť cos tam hodil to bral.Takoví to pinďové jezdí v hejnech už jsem to parkrát vystopoval echem na různých lokalitách.Kdo to zažije tak nebude chápat.Takže 40 není přece žádná ostuda i to je pěkná ryba ač je menší ale udělá radost také a otom snad rybařina je.:->

Pátek 22. července 2011 ve 13:41® osprey
osprey

ladamaj> On je rozdíl, kdyby to napsal někdo, kdo má desítky sumců ročně anebo já, kdo sem tam nějakého chytí. Samozřejmě si za tím stojím a blbě to nebude, ale letos mám uvláčené jedno sumčí miminko kolem 40 cm (asi 6 hodin vláčky). Jsou lidi, co už jich mají letos deset přes metr.

Čtvrtek 21. července 2011 ve 22:07® ladamaj
ladamaj

osprey>vždyď víš moc dobře očem je řeč nejseš žádnej začátečník nebo se pletu žeby.:-))

Čtvrtek 21. července 2011 v 17:08® osprey
osprey

Mrakoš> Nemám, ale umím o tom krásně kecat:-D

Čtvrtek 21. července 2011 v 16:59® Mrakoš

osprey> Díky za rady, věřím že to máš zmáklý.

Čtvrtek 21. července 2011 v 16:05® osprey
osprey

Mrakoš> Zůstaň u smekáče, je to jednodušší, levnější a zcela funkční.

Čtvrtek 21. července 2011 v 6:46® Mrakoš

osprey> Abych řek pravdu, na délce náhozu mi celkem záleží. Ale budu muset zvolit nějaký kompromis. Váhu asi moc nepořeším, hlavně proto že jsem teď docela na suchu. Ta Catana bude muset stačit.
Chvíli jsem uvažoval i nad levným multíkem a nějakým tím kratším klackem pod něj. Třeba by to s tím na silnějším vlasci lítalo dál. Ale nemám s tím sebemenší zkušenost, takže to asi ne.

Středa 20. července 2011 ve 23:59® osprey
osprey

Mrakoš> 50 – 100 g by šlo. Je už trochu umění ten prut vybrat, aby měl výkon a nebyl těžký. Pokud nepotřebuješ házet daleko, je lepší mít jen 240 cm.

Středa 20. července 2011 ve 22:29® Mrakoš

Lanko je teda na sumce asi příliš. Ale snad ani nevadí. A vyplatí se pokud to vezme štika. Taky to vážu uzlem, a často vynechávám i karabinku, těm moc nevěřím. A co ten prut? Gramáž 50–100gr na štiko a sumcovláčku. Naposled jsem vláčel aglia long č.5 na cataně 10–30g a jaksi to nebylo ono. Hlavně bych používal velké plandy a kopyta.

Středa 20. července 2011 ve 22:09® Prutos
Prutos

osprey> Připomenu se, až budu mít něco protihodnotou.

Středa 20. července 2011 ve 22:04® osprey
osprey

Prutos> Fotku nemám, je to takový drátěný klikyhák, jen do toho tu šňůru zamotáš. Otravuj mě s tím, budu to muset nafotit.

Středa 20. července 2011 ve 21:48® Prutos
Prutos

osprey> To co je na obrázku zatím střet s rybou neprodělalo ( s letošním štěsím jen tak neprodělá). Ale jsem na spolehlivost hardware trochu úchyl a nenavázal bych to, kdyby to neprošlo několika testy. Trubičky vydržely i v provedení single (65lbs PP praskala aniž by se nějaká část návazce deformovala) V double provedení nemám o spolehlivosti nejmenší pochyby.Trochu obavy mám o obratlík…ale to se pořeší je co potkám něco trochu robustnějšího.

Řešení s bezuzlovým vázáním mě docela zajímá. Nemáš foto toho spoje? Možná by to bylo lepší než všecky obratlíky.

Tento příspěvek byl editován 20.7.2011 21:48:48 uživatelem Prutos.
Středa 20. července 2011 ve 21:32® osprey
osprey

Prutos> U sumce bych trubičku nepoužil. Přece jen tahová síla kolem 15 – 20 kg udělá své.

Vážu na tom uzly a ke kmeni to uchycuju bezuzlovým vázáním (taková ta drátěná věc).

Ale radí ti člověk, co byl letos jednou na sumcích…