Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 20. července 2011 ve 20:47® Prutos
-
osprey> O hardmono jsem už taky uvažoval. Ale zatím jsem na pultě tak silné neviděl. Jak to spojují, trubičkama?
Teď zkouším toto. Pevnostně super. Zatím mi to zachránilo minimálně nějaký ten wob před uříznutím o kámen. Má to ale i nevýhody. Z některých plovoucích wobů to dělá potáplivé. - Středa 20. července 2011 v 19:42® osprey
-
Mrakoš> Návazec na sumce se může vyplatit, i když ho většina lidí nepoužívá. Lanko není nutné, spíš tak 80 cm silného vlasce (kvůli předření o kartáče nebo kameny u dna). Taky jak kde. U nás je řeka kamenitá a velký sumec to nakonec většinou o něco předře. Tam se ty návazce vyplatí. Někde na Moravě to možná vůbec neužijou. Samozřejmě ten vlasec musí mít nosnost aspoň jako kmen. Chlapi v okolí používají silné Hardmono na 50 – 60 lbs.
Tento příspěvek byl editován 20.7.2011 19:43:18 uživatelem osprey. - Středa 20. července 2011 v 18:00® Mrakoš
-
Pokud se loví sumec na přívlač, je dobrý použít lanko? Třebas technosteel?
Je tohle použitelný prut? Catana Spinning CX 270 XH http://www.tropicliberec.cz/…y-spinning-2 Prut bych používal i na větší nástrahy na štiky.
- Středa 13. července 2011 ve 14:25® Merkava3
-
Vašek 001> Na webu CRS mas moznost spustit tzv. Test rybarskych znalosti, kterej ti to i samo vyhodnoti. Nevim jak jinde, ale u nas se delaji testy prave takhle.
- Středa 13. července 2011 ve 14:12® Lepe
-
U nás třeba vůbec zkoušky nejsou. Jdeš jen na školení a po vyslechnutí školení zaplatíš a jsi rybář. Testy dělá jen mládež, která chodí do rybářského kroužku. Pak to také podle toho u vody vypadá
- Pondělí 11. července 2011 v 10:52® hraji
-
Vašek 001> zeptej se raději tam, kde chceš zkoušku skládat. Protože se to může místně dost podstatně lišit. U nás je třeba test a poznávání ryb. Ale jinde to mohou mít jinak.
- Středa 6. července 2011 ve 21:56@ Vašek 001
-
zdravím , chci se zeptat ,jak probíhají zkoušky na rybářský lístek ? Dělá se jen písemnej test ,nebo i ústní zkoušení a dotazování ? Abych věděl na co se mám připravit . Děkuji
- Pondělí 4. července 2011 ve 13:32® Bigpista
-
Kateřina> Tady je přehled svazových revírů pro střední Čechy: http://www.chytej.cz/…stredocesky/
- Pondělí 4. července 2011 ve 13:11® Kateřina
-
Dobrý den. Moje 10ti letá dcera začala chodit do rybářského kroužku, kde jí nedávno vyřídili povolenku do středočeského kraje a to do mimopstruhových revírů, k narozeninám dostala svůj prut a vybavení a samozřejmě chce začít chodit na ryby. Je možné se někde dočíst na které rybníky můžeme a kam ne v tom našem středočeském kraji? Díky.
- Čtvrtek 30. června 2011 ve 20:43® HaDová
-
Máme tu novou soutěž s firmou Kryston: http://www.chytej.cz/souteze/
- Středa 29. června 2011 ve 21:19® osprey
-
jiret> Občas se dá z angličáku část zátěže i sundat a jinak samozřejmě dáš tolik broků, aby to fungovalo. Důležité jsou i vzdálenosti – čím jsou ty broky níž, tím sestava rychleji klesá ke dnu.
- Středa 29. června 2011 v 15:52® hraji
-
jiret> anglán je většinou vyvážen tak, že dovoluje, nebo lépe řečeno vyžaduje dovážení malou zátěží (těmi bročky). Většinou je potřeba dovážit asi gram.
- Středa 29. června 2011 ve 14:25® jiret
-
osprey> Ok. V obchodě mi řekli že stačí dva tři broky(anglána mám už vyváženého), takže ty dva bročky si ho pod vodu stáhnou, když poslední nebude na dně?
- Středa 29. června 2011 ve 14:03® osprey
-
jiret> Většinou se chytá s jedním brokem na dně, takže si vyvážíš splávek tak, aby byly všechny broky ve vodě a pak budeš přidávat hloubku, dokud ti nepatné vynoření splávku nebude signalizovat, že poslední brok už je na dně.
- Středa 29. června 2011 ve 13:59® jiret
-
Zdravím všechny,
chtěl bych poprosit o další radu. Koupil jsem si anglický splávek, bylo mi v obchodě doporučeno, abych ho měl na pevno. Navázání jsem pochopil a uskutečnil, ale na co jsem se zapoměl zeptat je jak dobře a správně určím délku vlasce pod splávkem? čili mi jde o určení hloubky. Chytat budu na rybníku.
Děkuji za rady. Jirka
- Úterý 28. června 2011 ve 23:12® Mrakoš
-
A ke splávku si pořiď nějakou menší rotačku. Třeba tě spíš drapne přívlač.
- Neděle 26. června 2011 v 19:46® osprey
-
Vašek 001> Hodně přečíst si můžeš klidně tady na chytej. Máme tu asi tisíc článků a hromadu dalších věcí.
Pak je tu otázka co chceš chytat za ryby a na jaké vodě. Jestli nejseš v tomhle rozhodnutý, kup si nějaký delší lehčí prut a chytej na menších vodách se splávkem. Je to krásné, uklidňující a poměrně úspěšné chytání, zvlášť když se naučíš trochu si zakrmit.
- Neděle 26. června 2011 v 19:37@ Vašek 001
-
zdravím vás , chci začít na stará kolena(36 ) rybařit a tak bych rád nějaké rady nebo odkazy ,kde si toho o rybaření můžu hodně přečíst a možná se i ptát . Snad první otázka je ,jak vůbec začít a jakou výbavu pořídit .děkuji za rady
- Pátek 24. června 2011 ve 12:38® osprey
-
aurumau> Bývalo to od 16.3. do 15.6., ale už to neplatí a řeší se to hájením vybraných druhů ryb. Kromě některých úseků (najdeš v popisu revíru) je povolen lov celoročně.
Trvá to už několik let a v mém okolí to vnímám negativně – projevilo se to poklesem početnosti obsádky.
- Pátek 24. června 2011 v 8:18® ladamaj
-
aurumau>na řece není zákaz chytání jde snad jen o nějaké vyjímky.Jinak chytání celoročně.
- Pátek 24. června 2011 v 0:38@ aurumau
-
Aho´j, chtěl bych se zeptat v jakých měsícch se nesmí vůbec chytat na řece, děkuji za odpovědi
- Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:33® MB
-
Takže, nejsem úplný začátečník v rybaření jako takovém (6 let), ale téměř úplný s muškou
. Mohli byste mi, prosím, poradit, dle jakého klíče volit vzory nymf a mokrých mušek? Tyto 2 skupiny mi stále dělají velké problémy
P.S.: Jsem z Rožnova pod Radhoštěm, pokud by byl někdo ochotný zajít na ryby a poinstruovat téměř úplného laika, budu velmi rád
- Středa 22. června 2011 ve 12:02® HaD
-
Po několika měsících usilovné práce naší redakce pro Vás spouštíme zbrusu novou a na internetu ojedinělou rubriku s názvem Galerie rybářských vláčecích nástrah. Odkaz na ni je umístěn v menu ENCYKLOPEDIE. Přímý link je zde: http://www.chytej.cz/…rie_nastrah/
Rubrika se bude nadále rozrůstat a věříme, že ji oceníte!
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:19® osprey
-
Fryw> V pohodě, jen komentuju tvůj komentář
Ono je to jedno, s dobrým odladěním předšpičkového policajtíka se feederu hodně přiblížíš.
- Pondělí 20. června 2011 ve 12:03® Fryw
-
Díky. To byla ale reakce na uživatele „Novacek“ na jeho otázku „a chtěl sem se zeptat feeder je to težké pro začatečníka??“, chtěl jsem mu jen poradit jak by si to trošku mohl vyzkoušet, pokud ještě nevlastní feeder. Já feeder nevlastním, ale zatím si vystačím s číhátkem nebo splávkem.
- Pondělí 20. června 2011 v 11:29® osprey
-
Fryw> Neboj, je to podobné. Jde o to jak moc, ale třeba u těch parem v proudu je to skoro stejné i s jinými pruty. Já třeba v jednom místě rád feedruju s pětimetrovou boloňkou. Dokážu s ní dostat vlasec vysoko nad proud.
- Pondělí 20. června 2011 v 7:41® ladamaj
-
Fryw>vubec nic se neděje ptá se spousta lidí na různé věci takže se klidně ptej.Jinak o fídru se zeptej v diskusi Feeder je tam spousta rybářů co na něj chytá a každý má jiné skušenosti,víc hlav více názorů určitě se tam dovíš spoustu věcí o tomto chytání.
- Pondělí 20. června 2011 v 1:44® Fryw
-
Já to přirovnávám, protože jsem na feeder ještě nechytal. To jsem měl asi napsat hned v prvním příspěvku. Jen mi ten systém signalizace záběru přijde asi nejvíc feederu podobný. Feeder je přeci o poznání záběru pomocí jemné špičky prutu. Z toho důvodu jsem si myslel, že chytání na pérko (nebo třba i parem na špičku jemného prutu v proudu) bude něco, co by mohlo někomu kdo feeder nezná trošku poodhalit o co se jedná… Ale jak tak vidím, tak asi ne. V tom případě beru svůj přispěvek zpět a omlouvám se za matoucí informace.
- Neděle 19. června 2011 v 18:23® ladamaj
-
Fryw>to to bych osobně k fídru nepřirovnával.Zkus jet stím kdo na fídr chytá a porovnej určitě budeš mít jiný názor,nebo oslov Ospreye je to supr chlap a ten ti poví určitě více.
- Neděle 19. června 2011 ve 14:16® Fryw
-
Když jsem byl malej, chytával jsem „na pérko“. Na tom by se asi dalo na feeder naučit. Příjde mi to jako podobný lov, a dá se tak chytat aniž by se investovalo do feederového prutu. S minimem nákladů se dá vyzkoušet jestli tento způsob lovu rybářovi sedí nebo ne.