Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 18. června 2011 v 15:05@ Novaček

děkuju všem rádam.a chtěl sem se zeptat pana Romea co říka na lokatitu špluchov??:-)

Sobota 18. června 2011 v 9:38profil byl smazán

novaček> Ahoj. Většinu času z roku jsem ve španělsku na Ebru a v Čechách přebývám právě v Karviné. Je tu hodně hezkých revírů jako např. Větrov, Žermanice atd. Protože mi nesedí lokality obložené rybáři, vyhledávám staré lokality které nejsou revírem. Konkrétně kaliště u Armady. Je pravdou, že mám třeba pouze jeden záběr za den, ale raději si vychutnám kapra 22kg než 10 kaprů okolo 50cm. Nic méně s feederem na ryby nad 10kg v těchto lakalitách, kde jsou na dně stromky,hromada řas, rákosí atd. bych měl asi strach!

Romeo

Čtvrtek 16. června 2011 ve 20:35® osprey
osprey

novaček> Feeder není těžký, ale je dobré aspoň umět chytat na prut s předšpičkovým policajtem a umět zdolávat ryby na slabším cajku.

Čtvrtek 16. června 2011 v 18:53® Karasák
Karasák

novaček> V podsttě feeder těžký není, jde jen o to vybrat si prut podle druhu ryb, které chci lovit, místa kde chci lovit atd. Do začátku je podle mého názoru nejlepší prut s kategorie medium, na to se dají chytat už pěkný ryby na většině našich vod.

Čtvrtek 16. června 2011 v 18:43@ novaček

hodně lidí mi mluvilo že sou vody bez papíru,a bez majtelu myslím tím vody v moravskoslezkem kraji napřiklad:pro­padliny v karvinsku a ostravsku je jich hodně!ja třeba teďka chodím na špluchov ale není to tak normalní jako normalní revirový rybník,a stěma prutama to nějak udělam,chcu chytat ryby(kapry,šti­ky,cejny,liny,can­daty na staré způsoby,víc se mi to líbí.Boilis atd. mně moc nebere nevím proč?a chtěl sem se zeptat feeder je to težké pro začatečníka??

Úterý 14. června 2011 v 16:16® osprey
osprey

novaček> Vod, které nejsou revíry a přitom tam jsou ryby, už moc není. Budeš si holt muset tu povolenku někde koupit.

A s tím prutem to neřeš a chytej s tím, co máš.

Skoro všechny pruty jsou na kapry a nejmíň půlka na štiky. Jenže jde o to co a jak s nimi bude člověk dělat. Když jsem měl svůj první prut, chytal jsem s ním úplně všechno a dodneška mám někde teleskop, který má odchytáno od ouklejí po sumce a kaprů a štik nepočítaně.

Úterý 14. června 2011 v 9:45® Scanix
Scanix

novaček> zkus lepe formulovat to na co se ptas, bezrevirove rybniky, co to je? Dnes ma vse sveho majitele a zakon resi jasne, ze lov ryb je povolen jen na rybarskych revirech pripadne na rybnicich, kde se provozuje rybnikarstvi a je zde povolen lov ryb udici. Pak k tvemu dotazu na pruty, je celkem jedno, jaky rybi druh preferujes, max. orientacne, ale jde o to, zda chces lovit stiky na privlac ci na plavanou a rybicku a to same plati o kaprech, chces je lovit na klasickou polozenou, boilies, ci na feeder nebo plavanou, to byses mel rozhodnout, vse pokry univerzalnim prutem nelze, resp. nekde to pak hodne dre.

Pondělí 13. června 2011 ve 23:12@ novaček

Petrův zdar chlapy,sem mladý rybář a chtěl bych od vás rady,chytal sem kdysi a ted po letech sem se k tomu vratil,musím nakoupit všechno nové takže začatky sou težké a chtěl sem se zeptat na: bezrevirové rybníky v moravskoslezkem kraji? pak ktery prut je lepší na kapry a ktery na štiky protože obě tyto praktiky mám rád…a chytam oboje:-) a nějaké doporučení…okolí ostrava kde bych si nejlepé zachytal jako „začatečník“.děkuju

Pátek 13. května 2011 ve 12:31® HaDová
HaDová

Letní rybářské soustředění mladých přívlačářů do 15 let v Jistci ve dnech 30.7.-6.8.2011

Vážení přátelé přívlače, závodníci!

Dovolujeme si pozvat mladé zájemce o závodní přívlač na letní rybářské soustředění mladých přívlačářů v Jistci u Staré Vráže, okres Písek, konané ve dnech 30.7.-6.8.2011. Celý tábor proběhne pod hlavičkou MO ČRS Tábor ve spolupráci se Soutěžním odborem přívlače při Radě ČRS. Vedoucím tohoto projektu je asistent státního trenéra juniorů a účastník tří posledních Mistrovství světa v lovu dravých ryb na umělou nástrahu Miroslav Zvolánek. Kromě něj se budou mládežníkům věnovat ještě další zkušení závodníci přívlače. Ubytování a stravování pro 24 účastníků ( 4 vedoucí a 20 dětí ) je zajištěno v chatě Otava na konci vzdutí stejnojmenné řeky z přehradní nádrže Orlík. Předpokládaná cena celotýdenního pobytu včetně stravy a přejezdů je 3.000,– Kč, přesná cifra bude známa až po dořešení všech sponzorských příspěvků – zatím jsou rozjednány celkové dotace ve výši cca 40% nákladů. Rybolov bude prováděn jak na přehradní nádrži Orlík, tak hlavně na nedaleko protékajících řekách Otavě, Skalici a Lomnici, kde budou účastníci lovit pstruhy společně se svými kolegy z tábora mladých rybářů pořádaným Radou ČRS – odbor mládeže. Povolenky k rybolovu na tyto revíry budou pravděpodobně vyřešeny ve spolupráci s JčÚS v Českých Budějovicích. Kromě samotného rybolovu budou účastníci provádět nácvik přesnosti hodů, přípravu nástrah, ověření rybářských znalostí společně s taktikou závodního LRU. Protože kapacita tohoto soustředění je velice omezena, měl by se každý vážný zájemce o tento pobyt ve svém vlastním zájmu co nejdříve přihlásit na adrese Miroslav Zvolánek, Budapešťská 2788, 39005 Tábor, mobil 604 231 860, mail mira.zvolanek@seznam.cz. Místo ubytování je možné si prohlédnout na www.chata-otava.unas.cz. Všem vybraným účastníkům budou včas zaslány podrobné propozice celého tábora včetně mapek, konečné ceny pobytu a čísla účtu, na které budou celé výsledné náklady hrazeny. Dopravu na soustředění i zpět si musí každý účastník zajistit ve vlastní režii, v případě bližšího místa bydliště některých účastníků by byla mezi nimi vhodná domluva, kterou se pokusíme zajistit. Toto soustředění se bude pořádat každoročně a bude součástí budoucí ligy mladých závodníků, jejíž první ročník by měl být již v roce 2012. Na všechny účastníky se těší vedoucí projektu Miroslav Zvolánek.

Pátek 13. května 2011 v 11:35® jiret

timbab> Ok. Děkuji moc, teď v tom mám jasno, chtěl jsem se jenom ujistit zda tomu dobře rozumím.

Přeji hezký a rybářsky úspěšný víkend.

Pátek 13. května 2011 v 11:24® timbab
timbab

jiret> ČRS:
II. Osoba provádějící lov je povinna
b) zapsat nesmazatelným způsobem do oddílu II povolenky k lovu (Evidence docházky a úlovků) před zahájením lovu ryb na mimopstruhovém i pstruhovém rybářském revíru datum lovu a číslo revíru,

Pátek 13. května 2011 v 11:23® ladamaj
ladamaj

jiret>podle RŘ bys měl zapsat každou docházku k vodě ať už chytíš či ne,vždy musí být první docházka.

Pátek 13. května 2011 v 11:18® jiret

Zdravím všechny, mám další dotaz, asi hodně banální, ale chci se ujistit. Do přehledu o úlovcích musím zapisovat každou návštěvu u vody i když nic nechytnu? Děkuji za odpověď.

Úterý 10. května 2011 v 15:16® HaDová
HaDová

MIMOŘÁDNÁ NABÍDKA!!!!

4 denní letecký zájezd – Lofoty (město Offersoy) – Norsko

Termín: 20 .5 .- 23. 5. 2011

Odlet: Praha Ruzyně – 20. 5. 2011 v 05.00 hod Přílet: Evenes – 23. 5. 2011 v 23.30 hod. Letecká společnost: Travel Service – speciál charterový let pouze s rybáři!!!

Skvělá parta 140 rybářů – to musíte zažít!

Cena: 14 000 Kč Cena zájezdu je konečná a zahrnuje: • leteckou dopravu tam i zpět • transport z letiště a zpět • ubytování v luxusních a plně vybavených chatkách přímo u moře • pronájem lodí • možnost dovozu ryb.

Informace: Martin Chmelík – tel.:420 604 57­9 459

Přihlášky nejpozději do 13. 5. 2011

Info o cílové destinaci: www.offersoy-feriesenter.no/sider.asp?…

Pondělí 9. května 2011 ve 14:09® osprey
osprey

Modras> Dvacet let jsem chytal bez sedačky, ale pokud ji potřebuješ, zohledni jak daleko od auta ji budeš nosit, na jak členitém terénu ji budeš stavět, kolik vážíš, jak moc si potrpíš na pohodlí, kolik do toho chceš investovat a pak si dojdi do obchodu nějakou sedačku vyzkoušet.

Doporučuju vzít slušné křeslo se stavitelnýma nohama podle hesla když už, tak už.

Já sám mám takovou pidisesli, protože pro mě je primární transport pěšky a na kole na velké vzdálenosti. A nakonec – za velké křeslo mám deset Rapal:-))

Pondělí 9. května 2011 ve 12:57® ladamaj
ladamaj

Modras>je otázkou kolik mužeš do sedačky investovat.Na trhu jich je odrovská spousta ale vše se odvíjí od ceny.

Pondělí 9. května 2011 ve 12:40@ Modras

Dobrý den, jsem naprostý začátečník, ještě ani jednou jsem nebyl chytat, zatím jen sháním vybavení. Profesionální doprovod mám už zajištěn, teď už si musím zajistit jen to kvalitní rybářské potřeby. Chybí mi už jen rybářské křeslo, takže vás prosím, jestli byste se se mnou podělili o vaše zkušenosti s různými sedátky, na kterých se sedí nejpohodlněji i v terénu z kopce nebo jak to vlastně funguje.

dekuji za rady

Pondělí 9. května 2011 v 10:57® ladamaj
ladamaj

jiret>od toho tu je tento net.Dovíš se časem mnohem víc,sou zde dost skušení rybáři kteří rádi poradí.:->

Pondělí 9. května 2011 v 10:47® jiret

osprey> Ahoj chlapi, děkuji za tipy. Vyzkoušel jsem vše co jste mi poradili a nevěřili byste tomu fungovalo to:-) . Sice jenom tři cejni, ale co mi toho uteklo a co jsem prochrápal. Super zážitek. ještě jednou díky a určitě se budu dál dotazovat. S pozdravem Jirka.

Středa 4. května 2011 v 15:23® osprey
osprey

jiret> Na tom zas tolik nesejde. Jde o to jak daleko házíš, jaký máš prut (abys ho nahodil), kolik tam chceš naházet krmení apod.

Kup co se ti líbí nebo co jsi byl zvyklý. Co je ale důležité – pokud nechytáš na srkačku, tak bys měl z vody tahat prázdný krmelec. A měl bys tam během lovu nějaké to krmení naházet. To znamená házet častěji než jen podle záběrů.

Středa 4. května 2011 v 10:49® jiret

osprey> Mohl bych ještě poprosit nějaký tip na to krmítko? Je jich spousta druhů tak nevím pro jaký vybrat pro moje chytání na rybníku. Díky

Úterý 3. května 2011 v 18:26® jiret

breca> díky pánové za rady, dřív jsem hlavně chytal na mimopstruhových úsecích řek a to hlavně na žížalu, a to vždycky nějaký okoun vzal a o zábavu bylo postaráno. Jenže teď bych chtěl zkusit víc rybníky. Takže jestli dobře chápu tak mám použít krmítko, do něj krmítkovou směs(asi koupit?) a na háček klidně toho červa s kukuřicí? A hlavně hodně trpělivosti:-) .

Úterý 3. května 2011 v 16:37® breca

jiret> tady určitě najdeš dost kvalitních rybařů, kteří ti poradí. Otázkou i je, zda jsi se netrefil i do tření kaprů, které právě na mnoha místech probíhá a tudíž jejich žravá aktivita se utlumila ve prospěch aktivit jiných. Otázka je výběr místa, kde se ryby zdržují. A můžu ti z vlastní zkušenosti říct, že někdy rozhoduje opravdu jen pár metrů a soused chytá rybu za rybou a ty ani ťuk. A jak radí ti přede mnou, bez krmení ani ránu.

Úterý 3. května 2011 v 15:22® ladamaj
ladamaj

jiret>osprey ti radí moc dobře je dost skušenej.Jinak na tom náčiní je spousta věcí na které se opravdu chytá,co bylo před 12 lety tak to už je opravdu uplně o něčem jiném.Skus montáže,jemnější vlasce,menší,háčky ale do všeho se dostaneš jen trpělivost nástraha je dobrá v tom nehledej problém hlavně musíš přikrmovat.Na dnešním trhu je spousta směsí ale chce to zkoušet.

Úterý 3. května 2011 ve 14:46® osprey
osprey

jiret> Nástraha blbá není. Problém je, že dneska jsou ryby probrané, popíchané a podobně.

Lovit bez krmení se dá už jen někde, když přesně víš, co chceš, cajk se dost zjemnil a prostě je to poněkud jiné. Pro začátek tři věci – krmítko, opakované náhozy do 1 místa, zjemnit cajk (jak moc, to záleží na tom jak chytáš).

Zlatý časy před 12 lety a ještě lepší ty předtím…

Úterý 3. května 2011 ve 14:33® jiret

Dobrý den, vrátil jsem k rybaření po 12 letech, během té doby jsem toho spoustu zapoměl a hlavně se toho asi i dost změnilo, tak bych chtěl využít místního fóra a občas se zeptat na pár věcí. Možná Vám ty dotazy přijdou jako samozřejmost, ale budu rád, když mi někdo pomůže postupně objevovat krásu rybaření. A hned mám dotaz první: začal jsem chytat na těžko na rybníkách a jako nástrahu jsem použil normální sterilovanou kukuřici s masnými červi, ale během pěti lovů bylo jen pár záběrů a jeden mírový kapr (samozřejmě udělal mi radost, tak šel zpět). není to blbá kombinace? Nebo není ještě zima na tuto nástrahu. Chytal jsem bez krmítka. Děkuji za odpovědi.

Čtvrtek 28. dubna 2011 ve 20:31® osprey
osprey

broucin> Vláčet se nechá s jakýmkoli prutem. Otazka je jak dobře se s ním ovládá vybraná nástraha a ja kse s ním cítí a proměňují záběry.

Ale mám toho s teleskopem navláčeno dost – na nějaké táhání běžných wobblerů nebo rotaček je použitelný.

Ta délka závisí spíš na situaci, ale od 210 do 270 cm se dá odchytat se vším.

Čtvrtek 28. dubna 2011 ve 14:08® Robur
Robur

broucin> všechno se dá, i teleskop. Rozdíl mezi 2,1 a 2,4 je přensně 30cm:-D . Otázka je , jak jsi velký ty a jaký máš prostor na břehu…+ cílová ryba atd.

Středa 27. dubna 2011 ve 21:03@ broucin

Čauves, prosím o radu. Chtěl bych zkusit vláčet ale zatím je to pro mne velká neznámá. Dá se třeba starším teleskopem 2,7 nebo to chce něco spešl? Je velký rozdíl 2,1 a 2,4… Díky za info.

Úterý 26. dubna 2011 ve 23:55® osprey
osprey

Vaata> No on sice je vhodný i na dravce, ale jen na mrtvou rybu a není to úplná sranda – například musíš pořád koukat na špičku.

Jestli začínáš, asi bych s feederem na dravce nešel. Ostatně já dravce skoro výhradně vláčím (výjimečně muškařím) a přirozená nástraha mi přijde jako nedostatek umění s kusem plechu, dřeva nebo gumy. Občas tak dopadnu, ale čím dál míň.