Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 29. dubna 2006 v 16:21® BoBo-Falknow
-
MK: Všimnul jsi si, že tahle rubrika se jmenuje „začínáme rybařit“? Být to v jiné rubrice, startoval bych první, ale tady je to na svém místě. Příště nejdřív čti a pak kritizuj, pro začátek doporučuji najít jinak zaměřený server a rubriku „Učíme se číst“…
- Sobota 29. dubna 2006 ve 12:28® MK
-
to si teda objevil ameriku!!
- Pátek 28. dubna 2006 ve 21:26® Lukas
-
Tak to jsem objevil v radu V roce 2004 ale uz to neplati jo cho cho cho cho chóóóóóóó.
- Čtvrtek 27. dubna 2006 ve 13:10® profo
-
Lukas : breca má pravdu. U nás v JčÚS je to tak jak píše, ale jedná se pouze o povolenku krajskou pro děti do 15-ti let a cenový rozdíl 1 nebo 2 pruty je 100,– Kč. Pokud jsi odjinud (jakože jsi) tak se tě to netýká a pokud si bereš povolenku celosvazovou nebo vyšší, tak to jde taky mimo tebe. Takže klidně na 2 pruty a Petru zdar a hodně úlovků.
- Středa 26. dubna 2006 ve 22:00® kkarlos
-
breca> hh, tak to je kruty no…
- Středa 26. dubna 2006 ve 21:42® breca
-
Lukas -Když jsem hledal letos ceny povolenek, tak jsem našel jednu zajímavost. Jihočeská organizace dělí povolenky dětí na jeden a dva pruty. Jinde to není. Vzhledem k tomu, že jsi Západočech, tak je to bez obav.
- Středa 26. dubna 2006 ve 21:06® kkarlos
-
Lukas> muzes, je to v poho- me take jeste nebylo 15, a jsem take v MO Šťáhlavy, a normal chodím- teda ted uz ne- ale chodil jsem, ted jen feedrik, mouchu nebo vlacak…
- Středa 26. dubna 2006 ve 20:24® BoBo-Falknow
-
Lukas: Do povolenky ne, tam nic nezjistíš, mrkni do bližších podmínek
- Středa 26. dubna 2006 ve 20:23® BoBo-Falknow
-
Lukas: Podle mne ano, ale mrkni se do povolenky, ať máš jistotu.
- Středa 26. dubna 2006 ve 20:10® Lukas
-
smim chytat na dva pruty a chodit sam na ryby kdyz je mi 13 let.Plzen-jih.MO:Šťáhlavy.
Děkuji
- Úterý 11. dubna 2006 v 17:47® jirkavntbc
-
Děkuji za vysvětlení
- Čtvrtek 6. dubna 2006 v 9:16® profo
-
jirkavntbc : prosím tě kde jsi to vyhrabal. To je už historie. Byl to celosvazový zákaz lovu na MP vodách kdysi platný, ale dnes už je to jinak. Vše je plně popsáno v RŘ (dnes se to jemenoje Bližší podmínky), v zákoně 99/2004 Sb. a ve vyhlášce 197/2004 Sb. oba tyto dokumenty včetně základních BP najdeš na www.rybsvaz.cz v sekco legislativa
- Středa 5. dubna 2006 v 18:37® Padis
-
jirkavntbc>tak tohle už dávno neplatí.Přečti si pořádně ryb.řád
- Středa 5. dubna 2006 v 18:32® jirkavntbc
-
Muže mi prosim někdo následující vysvětlit? Znamená to tedy že se směji chytat ryby až od 15 června? A třeba na slapech až od 30 dubna?
Všeobecný zákaz lovu: Na mimopstruhových vodách je stanoven od 16. března (úterý) do 15. června (úterý) včetně** a na uzavřených lokalitách t.j. údolních nádržích, jezerech,odstavných ramenech, tůních, retenčních nádržích, propadlinách a rybnících nezpůsobilých k řádnému rybníkářskému hospodaření se zkracuje do 30. dubna včetně. Na vybraných revírech nemusí být vyhlášen. Je vždy uvedeno v soupise revírů a stanovuje se individuálně.
** – Nevztahuje se na vybrané nádrže a devastované lokality, zvláště v dolních tocích řek. Individuální úpravu bude mít RŘ i u malých rybničních revírů.
- Pondělí 27. března 2006 ve 20:55® Mejny
-
Dobře, já jen, že jsem koupil waglera 5+2, tak jsem myslel, že to vyvážím už doma, ale uznávám, že to asi není potřeba teda vážit, jen jsem se zeptal.
- Pondělí 27. března 2006 v 18:58® Hrouzek
-
regulus> jj
- Pondělí 27. března 2006 v 18:53® regulus
-
Hrouzek> Já jen odpověděl na otázku
- Pondělí 27. března 2006 v 18:52® Hrouzek
-
a proč je vážit? K čemu je to dobrý? Já vždycky vyvažuji splávek u vody,že tam dám větší broček a přidávám menší podle doladění jemnosti..jednoduše..
- Pondělí 27. března 2006 v 18:49® regulus
-
Mejny> Nejjednodušší řešení, vem si do krabičky od každý velikosti kousek, vlez do prvního menšího zlatnictví, když tam nikdo nebude a zeptej se, jestli by ti je nezvážily. Všude mají přesný elektronický váhy.
- Pondělí 27. března 2006 v 16:11® Mejny
-
Tak jo,díky.
- Pondělí 27. března 2006 v 15:56® qwerty
-
Mejny: ne, už vážně… dokud jsem neměl současné možnosti, tak jsem to vážil podle předchozího popisu na kuchyňskejch váhách. Je to o něco přesnější, než odhad
- Pondělí 27. března 2006 v 15:42® Mejny
-
Robur: Rozmýšlel jsem se, jestli nebudu za vola, když se tady zeptám a vidím,že jsem dopadl, tak jak jsem předpokládal
- Pondělí 27. března 2006 v 15:34® qwerty
-
Mejny: vem váhu a přidávej po 1ks STEJNÉ velikosti a při rozumné hodnotě vyděl hmotnost počtem ks a máš to… skoro přesně a nebo Ti prodám váhy s přesností 0,001g
- Pondělí 27. března 2006 v 15:31® Robur
-
Mejny, nebo si sežeň někoho, kdo navštěvuje 6. třídu Zš, tam teĎ ve fyzice v laborkách probírají vážení, tak ti to rádi zváží, aspoń si zpestří výuku. Budeš to mít i s odchylkou.
- Pondělí 27. března 2006 v 15:27® Robur
-
co je zvážit
, já tedy váhu broků a malých olůvek odhaduji k velikosti splávku a háčky také dělím na malé a velké a jen v obchodě říkám, pokud to u zboží mají napsané, háček nebo olůvko č. 3, jinak si vystačím se čtvrtým vlevo a podobně. Co myslíš kolonkami a matematickým ostupem jsem jaksi nepochopil.
- Pondělí 27. března 2006 ve 13:12® Mejny
-
Tak já bych měl další dotaz
Jak zjistím váhu jednotlivých broků? Koupil jsem od Cormorana a tam je naspaný jen celkem 120g, je tam šest kolonek, tak mě napadlo to vydělit šesti a pak spočítat broky v první kolonce, jenže tam jich bylo jen 19, takže můj plán vzal za své. Je možný, že se někdo „sekl“? Nebo mi poraďte, jak to zjistím, díky.
- Čtvrtek 9. března 2006 ve 20:15® Pytel
-
A navíc rybičky musiš zapisovat až po skončení lovu
To by tě musela RS hlidát a čekat což silně pochybuji…
- Čtvrtek 9. března 2006 ve 12:31® fila
-
nepíšu a RS zatím v pohodě.Na podzim si rybky kupuju a doklad sebou taky netahám
- Středa 8. března 2006 v 0:31® Pytel
-
zdenda.m: já nastražní rybyičky nepišu
Kdo to má na konic roku vypisovat a počitát
- Úterý 7. března 2006 ve 21:21® Hora
-
zdenda.m píše se počet kusů a přibližná hmotnost,nikdo Ti hlavu neutrhne když to nebude přesně.