Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 26. dubna 2011 ve 22:53® Vaata
-
osprey> A je ten feeder vhodnej i na dravce?
- Úterý 19. dubna 2011 ve 21:38® osprey
-
Vaata> A co v té říčce žije? Anebo – co z toho, co v té říčce žije, bys rád chytil?
Já používám na všech vodách přívlač, plavanou, feeder a mouchu.
Ve tvém případě bych asi použil feeder.
- Úterý 19. dubna 2011 ve 12:02® Vaata
-
osprey> Oukej. Díky..a ještě jeden specifičtější dotaz..na co a jak chytat na malý říčcce cca 3–4m široký s opravdu velkým proudem?
- Pondělí 18. dubna 2011 ve 12:58® osprey
-
Vaata> Tak to je problém. Každý má jiné představy, jiný styl lovu, preferuje jiná místa, jiné nástrahy, hází jinak daleko.
Navíc je otázka, zda chceš teleskop nebo dělený prut.
Ale můžu tě ujistit, že je to dost jedno. Ryby se dají tahat skoro na cokoli.
Doporučuji dojít si tam, kde chceš chytat a podívat se, na co chytají lidi na dané lokalitě, případně s někým hodit řeč.
- Pondělí 18. dubna 2011 v 0:55® Vaata
-
Zdravim, začal jsem rybařit teprve nedávno a potřeboval bych doporučit prut na větší řeku. Zatím chytám jen na položenou na slepých ramanech. Předem díky
- Úterý 29. března 2011 v 19:20® osprey
-
Iveta> Ta kniha v odkazu je nějaká zahraniční encyklopedie.
Nejlepší atlas ryb napsaný v češtině je tady na webu (horní lišta – menu Encyklopedie – Atlas ryb). Říkám to zcela bez nadsázky – byl s tím cílem vytvořen a dalo to dost práce. Bohužel to není kniha. V tomto rozsahu by se pravděpodobně dostala na cenovou hladinu, kde už by nebyla prodejná.
- Úterý 29. března 2011 ve 13:31@ Iveta
-
Ahoj,
můžu poprosit o radu? Přítel miluje ryby a rybaření a všechno v tomto směru. Chci mu udělat radost a koupit atlas ryb, ale nějaký fakt dobrý. Všimla jsem si, že nějaké knihy o rybaření má, ale atlasy moc ne. znáte někdo tuhle knihu? http://www.popron.cz/…ha/s-709665/ Nebo můžete mi doporučit opravdu kvalitní atlas ryb?
- Pátek 18. března 2011 v 19:17® bubu
-
Jarda4567> http://www.chytej.cz/atlas_ryb/
- Pátek 18. března 2011 v 19:11@ Jarda4567
-
Děkuji za článek a příspěvky.Dozvěděl jsem se tady hodně zajímavých poznatků.K článku jsem se dostal při hledání odpovědi, kolik druhů ryb žije v našich vodách.Položil mi ji vnouček, který se účasní soutěže mládeže, uveřejněné v časopise VČELAŘSTVÍ. Prosím poraďte mi někdo, mohu mu odsouhlasit odpověď VÍCE JAK 50? Děkuji Jarda
- Čtvrtek 10. března 2011 v 11:11® Scanix
-
osprey> to vis, ja jsem blesk, nejak jsem si nevsim datumu
No tak to mas plan jasnej, holt nekdo tam jit musi. Vsak uz snad prijde jaro a tech teplejsich dni bude vic…
- Úterý 8. března 2011 v 11:30® osprey
-
Scanix> To bylo minulou neděli, špióne
Ta už je pryč.
Ano, tahle má být teplá. Proto ji zřejmě strávím na veletrhu
- Úterý 8. března 2011 v 11:03® Scanix
-
osprey> clovece, nevim, ale dle predpovedi ma byt nedele snad nejteplejsi den tydne: http://portal.chmi.cz/portal/dt?…
- Pátek 4. března 2011 ve 22:31® osprey
-
Lubakar> V neděli má jít teplota prudce dolů. Takže kdyby bylo zero, máš to na co svést. Pokles teploty je v zimě vždycky problém.
- Pátek 4. března 2011 ve 22:02® Lubakar
-
Dneska mi rybářský výlet pokazila manželka… Pokud nebude v neděli pršet tak tam na ně vlítnu
Doufám že mi bude přát štěstí a něco zabere…
- Pátek 4. března 2011 ve 21:48® chosebaits
-
Lubakar> Neboj se toho a jdi.Někdy je to fakt překvápko a možná chytíš něco,co ani nečekáš.
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 21:37® osprey
-
Lubakar> Dá se chytit ledacos, ale kapřík není zrovna z těch nejotužilejších ryb. Navíc ho budeš muset najít. A pokud jde o chycení kapra ve vodě, která má jeden stupeň, tak to taky není žádná psina.
- Čtvrtek 3. března 2011 ve 21:11® Lubakar
-
Zdravím všechny, hrozně moc se těším na ryby. Myslíte že je na to ještě moc chladno? Chci jít na Berounku 2. Na internetu jsem našel že tam má voda 1°c Dá se v takovém počasí chytit třeba kapřík? Díky za případnou odpověď…
- Středa 2. března 2011 ve 23:24® HaD
-
Otestujte vyhledávání na CHYTEJ.cz pomocí nového výkonného vyhledávače – http://www.chytej.cz/vyhledavani.php
- Středa 2. března 2011 ve 21:49® jirka st
-
pro Praha NEMECMI. Tvůj dotaz k velikosti háčků. Velmi dobře je vše popsáno v knize–Malé sportovní rybářství. autor Z.Šimek. jsou zde srovnávací tabulky staré i nové metrické míry háčků.Dále jsou zde tabulky šňůr vlasců obratlíků, popsány různé uzle a vše co začínající rybář potřebuje vědět. KNIHU VYDALA aRTIA Praha 1971. Možná ji seženeš u nějakého kamaráda nabo v antikvariátu.
hodně zdaru Ji. - Pondělí 28. února 2011 ve 22:44® osprey
-
nemecmi> Jo – koukal jsem, že tam máš 0/4. Ty velikosti s lomítkem, to jsou velké háčky. Obvykle jsou to takové ty velké háky, co na ně starší rybáři napichují třeba žížalu.
Takže 4 a 4/0 (myslím, že se to píše takhle) není totéž, ten s lomítkem je o hodně větší.
- Pondělí 28. února 2011 ve 22:30® nemecmi
-
osprey> Díky, zřejmě to bude to nejlepší
- Pondělí 28. února 2011 ve 22:16® Black11
-
Já to tam zaháknu jen když ho přenáším v ruce ( při lovu, v řádem 10 m ) jinak ani náhodou, mám ho složený a háček bu´d dám zu gumičku, které my drží prut složený nebo za úchyt navijáku.
- Pondělí 28. února 2011 ve 22:13® osprey
-
Black11> Je i na jiných prutech než jsou feederové. Já ho ale sprostě ignoruju a věším háček do vodicích oček
- Pondělí 28. února 2011 ve 22:06® timbab
-
Black11> Není za co
- Pondělí 28. února 2011 ve 22:03® Black11
-
Oh, díky tak jsem ho využíval správně
Ale nikdy jsem si nebyl jistý jesli je to k tomu určené
Díky za ujasnění.
- Pondělí 28. února 2011 ve 22:02® timbab
-
Black11> To bude očko pro zachycení háčku
Tento příspěvek byl editován 28.2.2011 21:05:30 uživatelem timbab. - Pondělí 28. února 2011 ve 22:01® Black11
-
Ahoj po dlouhé době mě v hlavě utkvěla jedna věc, dnes jsem si byl srovnat vercajk a všiml jsem se, že u feederu mám těsně před rukojetí ( zespoda ) jak jsou očka takové další pohyblivé očko, se kterým jde hýbat dopředu a dozadu, všiml jsem is ho již dříve, ale nikdy mě nenapadlo se zeptat k čemu slouží. Vím, že je to lajcky popsaní,ale snad pochopíte
Díky za odpověď
- Pondělí 28. února 2011 ve 21:56® osprey
-
Honza84> Asi takhle. Na ryby to stačí bez problémů, pokud se ten cajk líbí tobě, nelámal bych si s tím hlavu.
Na přívlač a plavanou jsou dnes daleko lepší pruty – ale nabídka je velmi široká, protože přívlač i plavaná jsou hodně vypilované techniky a dají se s nimi lovit malé rybky i hovada přes metr. Pokud chceš víc informací, skoč si do diskuzí o plavané a přívlači.
- Pondělí 28. února 2011 ve 21:54® osprey
-
nemecmi> Tohle je trochu problém – číslování se liší model od modelu a také jsou velké rozdíly mezi výrobci.
Doporučuju zajít do obchodu a prohlédnout si to v reálu na tamním sortimentu. Bude se ti pak objednávat líp.
Jinak vel. 4 je na kapry jedna z nejpoužívanějších.
- Pondělí 28. února 2011 ve 20:38® nemecmi
-
Petru zdar, mám problem se orientovat v číslování háčku a představou jak jsou velké. Doposud jsem si háčky kupoval podle optické velikosti, ale ted jsem si je chtěl koupit přes e-shop a narazil jsem na problém, že nevím jak je velký háček např. 0/4??? Mohl by jste někdo poradit?? Je nějaká srovnávací tabulka nebo něco?? Díky…M