Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 30. července 2010 ve 12:19® Radek M.
Radek M.

Tino> A na které straně ti vede vlasec? Nad lopatkou-mezi ostřím a lopatkou Nebo pod-do volného prostoru

Pátek 30. července 2010 v 10:50® Tino
Tino

doufám, že mě neukamenujete, ale nevím co je to za rybu. Chytil jsem ji na Lomnice 1 na třpytku. Velikost 12–20cm

foto/diskuze/zaciname/2010/th-img36353.jpg
Pátek 30. července 2010 v 10:48® Bigpista
Bigpista

Tino> V poslední době používám očka. S lopatkou mám podobnou zkušenost jako ty. Ale předpokládám, že je chyba na mé straně.

Pátek 30. července 2010 v 10:41® Tino
Tino

napadá mě další dotaz.

Jak je to s preferencí háčků? S očkem nebo plackou na konci?

S plackou jsem s velkou pravděpodobností ztratil rybu (na kukuřici), protože jsem asi špatně dotáhl uzel a vlasec (0,16) se o konec háčku odřízl. Konec nebyl pokroucený, tak soudím, že se to odřízlo…

Pátek 30. července 2010 v 10:13® vladah
vladah

výča> sice smí ale neni to nic lehkého a zvlášt jestli to dá na kačenu tak se to rádo motá proto by bylo lepší jí dát na položenou

Čtvrtek 29. července 2010 v 11:16® výča

Petas> na živou rybku může chytat.

Čtvrtek 29. července 2010 v 9:35® Petas
Petas

mates333> Pokud nevíš sám co chceš, já ti těžko poradím.
Chceš štiku chytit na rybičku nebo přívlač, pokud na rybičku – stačí Ti pevnější teleskop.
Ale nejsem si jist jestli ve 13letech už smíš chytat na rybičku. Za mě se smělo chytat na živou a mrtvolku až od 15let.

Čtvrtek 29. července 2010 v 8:58® Petas
Petas

keeptouch> Ahoj, neboj se na cokoliv zeptat, zdejší uživatelé ti jistě poradí stejně dobře, ba i lépe než kterákoliv knížka.

Odkaz na animace vázání uzlů máš zde: http://www.silurusteam.szm.sk/…ane_uzly.htm

Tento příspěvek byl editován 29.7.2010 08:59:40 uživatelem Petas.
Středa 28. července 2010 ve 21:24® mates333
mates333

výča> jo diky

Středa 28. července 2010 ve 20:48® osprey
osprey

keeptouch> V pohodě. Je sice plno novinek, ale to staré zůstalo. I ty bročky se pořád používají.

Jak se vážou uzly, to se taky dá najít na Internetu. Za chvilku se ti tady pokusím dát nějaký odkaz.

Osobně bych už moc knihy nekupoval – jsou to buď překlady plné krásných fotek anebo knížky dost specializované. V klidu bych zůstal na síti – informací je na ní za tunu knížek a kdykoli se můžeš zeptat.

Středa 28. července 2010 v 19:50® keeptouch

Zdravím všechny zde. Jako malá holka jsem náruživě rybařila a skončila jsem kolem 15. roku. Od té doby nic, což je už 26 let. Teď bych se ráda k rybaření vrátila, ale žasnu, co všechno se za tu dobu změnilo. Mám po návštěvě obchodu rybářských potřeb dojem, že všechno je jinak. V tuhle chvíli potřebuji všechny rady pro naprostého začátečníka. Můžete mi poradit nějaké dobré knížky? Už neumím ani navázat háček, dokonce olůvka vypadají jinak než tehdy (dříve to byly takové broky, teď najednou koukám, má to nějaká očka, jako přívěšek na klíče…) atd. Nevím si rady, jsem naprosto ztracená. Chci zatím začít skromně na soukromém rybníku mého kamaráda (takže nejspíš kapři), takže do začátku ani lístek nepotřebuju. Chci se do toho nejdříve trochu dostat. Kde ale získat ty úplně nejzákladnější rady (jako pro blbečky, prosím)?

Středa 28. července 2010 v 15:20® výča

mates333> čus feeder je prut většinou s měkou vyměnitelnou špičkou aby jsi podle ní poznal i ten nejmenší záběr.

Středa 28. července 2010 ve 12:38® Tino
Tino

osprey: nojo, taky jsem chytal naposled jako pionýr před 20ti lety :-))

Středa 28. července 2010 v 10:46® mates333
mates333

lidi prosim co to je feeder?

Úterý 27. července 2010 ve 23:59® osprey
osprey

Tino> To s tím ukrýváním hrotu už dávno padlo. Ryby potravu nasávají a vyplivují – musí ji nasát a vyplivnout už ne. Takže háček by měl koukat. Kapraři, co chytají na koule, ho mají komplet holý a chytají ty největší a nejopatrnější ryby.

Úterý 27. července 2010 ve 22:55® Radek M.
Radek M.

Tino> No když skrýváš hrot tak to většinou provozuji u klasických kapr prutů s číhátky kde chci pořádný záběr a pak sekat,protože např. ten chleba je už měkej a te rybě se při záseku rozpadne v tlamě. Ale u feedru musí být hrot vidět a dají se sekat o dost menší záběry, které určitě proměníš když budeš mít trochu štěstí a hlavně zkušenosti.

Úterý 27. července 2010 ve 21:59® Tino
Tino

překvapilo mě, že se doporučuje propíchnout kukuřici a zavěsit ji až na spodek do obloučku háčku. Proč? Lepší záběr? Vždycky jsem napichoval návnadu tak, aby byl hrot skryt, aby se o něj ryba nepíchla moc brzo.

Úterý 27. července 2010 v 19:39® mates333
mates333

Petas> no ja ani po pravde nevim, chtel bych na stiky na odru a delku kolem 3 metru..

Úterý 27. července 2010 v 18:27® Petas
Petas

mates333> Takže kapr – položená ( krmítko ) a dravci přívlač nebo rybka???? Jak velká voda, jaká dálka prutu???

Výběr ovlivňuje velké množství aspektů, velikost vody na které budeš lovit, nástraha, způson lovu, transportní délka prutu atd.

Úterý 27. července 2010 v 18:06® Radek M.
Radek M.

No k tomu ma nejbliže asi feeder.

Úterý 27. července 2010 v 17:14® mates333
mates333

Petas> mno ja bych chtel universal na kapry a na dravce…

Úterý 27. července 2010 ve 14:04® Petas
Petas

mates333> na jaký způsob lovu – bobkařina, plavaná, feeder, přívlač atd????

Úterý 27. července 2010 v 10:49® mates333
mates333

osprey> no to je fuk jen at to vijde do 1.100,–

Neděle 25. července 2010 v 0:02® osprey
osprey

mates333> Oboje dohromady?

Sobota 24. července 2010 ve 21:54® mates333
mates333

ahojte prosim Vas nedoporucili byste me nejaky dobry prut + naviak do asi 1.100 Kc?nejaky universal…diky :-)

Středa 9. června 2010 v 15:54® ladamaj
ladamaj

lenka1976>to kde jsi prut pořídila není podstatné každej prut jde opravit.Již ti psala moje cera která ví že vše odvážím na Semu Lenešice ale jak ti radí kolegové obrať se na rybářskou prodejnu a určitě se domluvíte pokud se nejedná o nějaký speciál tak se cena bude pohybovat max.200 to záleží na opravně předem se informuj kolik oprava bude stát.Zmé skušenosti jsem nechával opravovat prut až v Přerově a platil jsem jen poštovné na firmu nic víc vše záleží jen na dohodě ale určitě to nebude stát víc jak 150kč.Osobně pruty opravuji také mám zde spoustu dílů ale musel bych zde mít tvůj prut pak bych mohl pomoct jen za poštovné.

Středa 9. června 2010 v 10:16® Robur
Robur

ale oprava telsekopu se proádí vměnou zlomené trubičky za novou a nemusí to být nutně od stejného výrobce. Mrkni na rukojeť, bude tam výrobce a paramtery prutu, možná bude třeba 1 díl vysunout.

Středa 9. června 2010 v 10:12® Robur
Robur

ještě se zamysli na jaké úrovni syn chytá, je spoustu nových teleskopů za cca 150 – 500Kč, neříkám, že je tam nějaká super kvalita, ale ryby to chytá a než někam jezdit, posílat a znovu přebírat, tak může být lepší koupit nový

Středa 9. června 2010 v 9:53@ lenka1976

Prut sme koupili kdysi v Itálii. Bohužel nevím na koho se obrátit, jsem z Jížních Čech.

Úterý 8. června 2010 v 18:30® osprey
osprey

lenka1976> Obvykle se provádí výměna dílu. U firem se zodpovědným přístupem k zákazníkovi není výměna zlomeného dílu problém. Často je schopen poslat prut do servisu i prodejce, u něhož byl zakoupen.

Cena je dle kvality prutu, předpokládám, že pokud synek není fajnšmekr, bude to stát asi jak píše kolega níže.