Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 8. června 2010 v 15:02® ladamaj
-
@ lenka 1976> prut jde opravyt,a oprava prutu vyjde na cca 150 Kč jestli jseš někde od Chomutova tak je vše bez problemů,stačí se zkontaktovat a prut opravý v Semě Lenešice mám tam známého který provádí veškeré opravy pokud to jde tak to mám na počkání akorát tam stim zajet mužeš tam zajet sama a otočit se tam mím jménem.
- Úterý 8. června 2010 ve 13:53@ lenka1976
-
Dobrý den,
asi před třemi roky jsme koupili našemu synovi nový teleskopický prut. Syn se tento víkend vrátil domu z rybaření se zlomeným prutem. Prut je zlomený v druhé teleskopické části bráno od špičky prutu. Chyi se zeptat, je možné to někde opravit? Na kolik oprava vyjde? Děkuji
- Středa 2. června 2010 ve 21:19® Robur
-
bohus> hahaha
- Středa 2. června 2010 ve 13:30® osprey
-
bohus> Máme tu slušný článek. Ale daleko lepší než prut jsou potápěčské brýle. Doporučuju. Já prut ani nevozím.
- Středa 2. června 2010 ve 13:02® bohus
-
lidičky prosím o ardu asi se pobavíte ale nikde jsem se to nedočetl jedu do chorvatska k moři co potřebuji abych si tam večer zachytal a jaký jsou podmínky .kde to najdu nebo prosím o radu děkuji a moc se mi nesmějte prosím
- Pondělí 31. května 2010 ve 22:33® majkyss
-
osprey> Ty jsi všude!
- Středa 19. května 2010 v 17:50® osprey
-
jeldas> Je mi to jasný. Tady to není o moc lepší.
- Úterý 18. května 2010 ve 22:53® jeldas
-
osprey:tady moc rybářů co pouští není i když jich pár znám,většina si představuje dobrej den tak že má ve vezírku dva kapry nebo půl vezíru cejnů.takže si myslím že je lepší pouštět dokud je co.no a potom hold budu muset jezdit čtyřicet kiláků na labe do děčína
- Úterý 18. května 2010 ve 22:37® osprey
-
jeldas> Ale jo. Já si to nemyslím. Problém je v tom, že třeba v místech, kde lidi pár let mydlili ryby po desítkách a pouštěli, to začíná být nějaké na levačku. Nevím, jsetli jsou opatrnější nebo tam jsou nějaké ztráty způsobené manipulací.
Sám za sebe jsem skončil u toho, že si prostě tak nějak zachytám a snažím se buď chytit něco pěkného nebo se něco dozvědět.
Poslední dobou se z chytání ryb na množství stává móda a tak to lidem rozmlouvám
- Úterý 18. května 2010 ve 22:19® jeldas
-
osprey:aby nedošlo k omylu já ryby pouštím,rybařím pouze pro radost.
- Úterý 18. května 2010 ve 22:07® osprey
-
jeldas> Jo, je to krásný chytání, ale když to pak člověk umí, musí myslet na to, aby měl co chytat.
- Úterý 18. května 2010 ve 21:48® jeldas
-
osprey:dneska jsem se konečně dostal na ryby ,trochu jsem zjemnil sestavu jak jsi mi radil a světe div se dařilo se za slabý tři hodinky (potom mě vyhnalo počasí)patnáct cejnů a tři krásný kapříci! miluju feeder!!!!!!
- Úterý 11. května 2010 v 11:02® osprey
-
jeldas> Omlouvám se za zpoždění s odpovědí. Podívej – jsou dva hlavní typy montáží. Průběžná a paternoster.
Oba fungují, ale každý trochu jinak. Někdy je úplně jedno, co tam máš, jindy třeba řešení nevymyslíš za celou vycházku.
Včera jsem řešil příšerné záběry cejnů a trvalo mi to dost přes hodinu než jsem je začal tahat.
Důležité je mít záběr a pokud nejde seknout, tak to vymyslet, aby to šlo. Hodně důležitá je jemnost (nepřehánět) a ostré háčky.
A jinak je to celé o praktických zkušenostech.
- Pondělí 10. května 2010 v 11:25® jeldas
-
osprey:je to do začátku dost těžký se v tom všem vyznat,jak dlouhý návazec,krmítko ano či ne,apod.tady ve šluknovském výběžku je to všechno o krok pozadu co se počasí týká a ty vody v okolí až na pár vyjímek taky nic moc ale nechci se vymlouvat ryby tu určitě jsou ,ale tam kde jsou tak připadáš jako na závodech.
- Pondělí 10. května 2010 v 10:59® osprey
-
jeldas> Není, co promíjet. Je ale na tobě, aby sis ujasnil, že ty montáže jsou něco jako nářadí.
Každá má nějaké vlastnosti a ty se snažíš využít. Vybrat jednu a neříct, co od ní chceš, je plácnutí do vody.
Ona každá tak nějak chytá. Umění je vybírat tak, aby chytala víc.
Ptej se dál, jsme tu od toho. Ale myslím, že v Diskuzi Feeder se ti ozve víc lidí, co o tom něco vědí.
- Pondělí 10. května 2010 v 10:29® jeldas
-
osprey:já samozřejmě vím že uzlům se nelze vyhnout,ale je jich tolik a každej zaručenej .já vím chce to zkoušet a zkoušet a zkoušet. začínám znova po deseti letech,a tenkrát nebylo po takovém krásném chytání jako je feeder ani vidu tak mi promin moji debilní otázku.
- Pondělí 10. května 2010 v 10:13® chosebaits
-
jeldas> Dá se chytat i přímo na kmenový vlasec,jen dáš zarážku 20 cm nad háček kuli zátěži(pokud tedy chytáš na pruběžnou montáž).Nemáš tam žádný uzel a je to opravdu jednoduchá montáž.Na toto se dá chytat uspěšně také,takto jsem začínal.
- Pondělí 10. května 2010 v 10:13® osprey
-
jeldas> Fajn, tak navaž na konec kmene háček bezuzlovým vázáním a to je celé. deset centimetrů nad háček brok 0.7 – 1 g lehce namáčknout. Nakrmíš kukuřicí z ruky 5 m od břehu, jedno zrno dáš na háček, aby koukala špička, nahodíš do prokrmeného fleku a nejjemnější špičkou lehce dopneš.
Asi jsi takovou montáž nechtěl. Ale je feedrová, funkční a používám ji. A používám i jiné. Podle situace. Až si ujasníš, co přesně chceš a upřesníš otázku, můžu ti popsat další.
- Pondělí 10. května 2010 v 10:01® jeldas
-
ahoj všichni!! mohl by my někdo poradit nějakou montáž na feeder. já vím řeknete je toho tady mraky je to sice pravda ale zdá se mi na všech těch montážích strašně moc uzlů ,a každý spoj přece představuje slabé místo nebo ne? díky
- Neděle 9. května 2010 ve 23:33® timbab
-
bohus> Měj se.
- Neděle 9. května 2010 ve 23:31® bohus
-
tak díky dobrou jdu na kutě
- Neděle 9. května 2010 ve 23:30® timbab
-
bohus> Tak na zmapování dna na velký ploše se to hodí.
- Neděle 9. května 2010 ve 23:27® bohus
-
ja jsem kaprař a ocas přijedu k vodě kde jsem nikdy nebyl a zdá se mi že na proskoumání terénu pod vodou to může být dobrá a zjistit jestli je tam nějaká ryba nebo mrtvo můýe být jem k dobru ale začínám a nevím jestli to se v šechách vyplatí
- Neděle 9. května 2010 ve 23:22® timbab
-
bohus> Kde není v soupisu revíru napsáno že je zakázán tak může.A k jakýmu stylu lovu by jsi ho chtěl používat?
- Neděle 9. května 2010 ve 23:18® bohus
-
mám dotaz jak je to u nás se sonarem můýe se používat a má to smysl za to dávat peníze dekuji za odpovedi
- Úterý 4. května 2010 v 11:32® osprey
-
tajfun> Libráž prutu udává, při jakém tahu se prut ohne do pravého úhlu. Nezávisí na akci (u špičkové akce se to ohne blíž ke špici, u zdolávací dál) a jen omezeně závisí na odhozové hmotnosti. U běžně stavěných prutů odpovídá libra TC křivky nějakým 35 – 40 g, takže ten třílibrák je tak 110 až 120 g (v průměru).
Ta libráž, jinak testovací křivka (Test Curve – TC) vlastně udává výkonnost toho prutu, zejména při zdolávání.
Ale jak už jsem psal, hodně do toho mluví další vlastnosti prutu, hlavně akce a síla spodní části blanku.
- Úterý 4. května 2010 v 11:18® tajfun
-
Ahoj chci se optat co znamená na prutech označení testovací křivka 3 lb ? asi hlopá otázka pro někoho ale chytám chvilku .. dík
- Pátek 9. dubna 2010 v 18:45® Tommy
-
Black11> No s vlascem od shimana nemám dobré zkušenosti, ale jako firmu je móóc můžu
- Pátek 9. dubna 2010 v 18:38® Black11
-
skwor> No původně to vypadalo , že tam ten set nemá ( na ten jsem se ptal ) ,ale pak zavolam ka,mosovi a ten jeste 2 ty pruty schoval…tak prut byl,ale navijaky uz nemeli a tak se me ptal jesli nebude vadit kdyz tam da ten alivio, tak se rikal ze vubec, ze budu jenom rad…tak v podstate z toho setu mam prut,ale navijak ne ( Prut je vynikajici..sedi v ruce a je lehky ) a co jsem zkoumal tak ten alivio je mnohem lepsi nez ten shimano co tam byl puvodne… a vlasec je k tomu taky shimano, ostatne se podivej na ten odkaz…
- Pátek 9. dubna 2010 v 17:12® skwor
-
Black11> To je rozumné, ty sety jsou fakt o ničem. Ať chytá.