Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 11. března 2010 ve 22:04® HonzakŠ
-
osprey> Ještě se zeptám: má smysl kupovat prut Ron Thompson nebo Daiwa kolem 600 Kč když do toho nechci ze začátku vrážet tolik peněz, nebo je výhodnější víc zainvestovat?
- Čtvrtek 11. března 2010 ve 21:54® osprey
-
HonzakŠ> Zlomit ho není důvod. Ta akce bez špičky je dost kolíkovitá, ale jde to. Lepší než tahat woba na feederové špici.
- Čtvrtek 11. března 2010 ve 21:34® HonzakŠ
-
osprey> Díky, přívlačák samozřejmě pořídím, ale všechno má svůj čas. Jednalo se mi pouze o to, jestli prut není moc „měkký“ a jestli ho při první rybě nezlomím (nebyl zrovna nejlevnější). Jinak chytat s feederem bez špičky mě vůbec nenapadlo a když o tom tak přemýšlím tak to je dobrý nápad. Díky
- Čtvrtek 11. března 2010 ve 21:24® osprey
-
HonzakŠ> Všechno jde. S nejtužší špičkou můžeš tahat gumy, úplně bez špičky i wobblery a třpytky. Ale zázraky nečekej. Ryba se na to chytit dá. O zdolání nemá cenu mluvit – na klacku do 80 g zdoláš víceméně cokoli. Když jsem začínal, vláčelo se i s horšími klacky a ryby se tahaly.
- Čtvrtek 11. března 2010 v 19:46® HonzakŠ
-
Dobrý večer, chci začít s přívlačí (samozřejmě až od 16. června), ale ještě nemám přívlačový prut. Chytám na feeder a mám prut značky SPRO dlouhý 3,30m s uvedenou gramáží max. 80g. Asi je to blbost ale tak mě napadlo jestli by nešlo ze začátku vláčet na něj. Mluvím o menších stojácích a řece tak 15m široký a 0,5 až 1,5 hluboký. Dík asi už to bylo zodpovězeno ale nenašel jsem…
- Pondělí 8. března 2010 ve 20:00® osprey
-
zazatec> Počkej… dojdu se podívat do šuplete.
Tak na kapry a myslím tím větší kapry (50 – 70 cm) tam mám Owner Cut chinu 50339 vel.4 Owner Iseama 50188 vel. 6
Vel. 6 by měla být menší, ale je o dost větší než ta čtyřka. Jinými slova – kolem té pětky by to tak nějak mohlo být. A nejsou to žádné plavačkové háčky – vážu to na vlasce 0.16 – 0.20 mm nebo adekvátní pletenku.
- Pondělí 8. března 2010 ve 14:12® zazatec
-
Když už jsme u těch háčků, nevíte někdo jestli je háček od firmy Owner vel. 5 dobrý na kapra?
- Pondělí 8. března 2010 ve 12:30® hraji
-
zege> v současnosti existuje několik stupnic udávajících velikost háčků a navíc, každý výrobce používá svoji. takže velmi často se sejdou dva háčky přibližně stejně velké, ale každý nese jiné označení. 2 háček je u běžné stupnice háček na kapra, dost velký.
- Středa 3. března 2010 ve 22:22® zege
-
Podle čeho se určuje velikost háčku.Co přesně znamená velikost č.2 Díky
- Pondělí 1. března 2010 v 15:07® ladamaj
-
spike>já podobně měl jsem souseda rybáře a ten mě bral sebou i na pískovnu dříve se tam těžilo tak to nemohlo být v revíru.Hodně mě naučil no a krom dalších sportů jsem se věnoval rybařině každé volno a hurá k vodě.No a nakonec se stala rybařina mím krédem což mě zůstalo dodnes a syn se mnou jezdil od mala a je dobrej Cudla by mohl vyprávět.
- Pondělí 1. března 2010 ve 14:12® spike
-
ladamaj> já jsem chytával u babičky na hasické nádrži. Sem tam tam někdo dal pár kýblů karasů, několik větších kaprů a jednou se tam objevili i 3 štiky. U organizace jsem od loňské půlky sezony.
Tento příspěvek byl editován 1.3.2010 13:12:52 uživatelem spike. - Pondělí 1. března 2010 ve 13:54® ladamaj
-
spike>no také jsem začal v 6letech a od 8let v organizaci jinak každej začínal jinak to ani nejde
Tento příspěvek byl editován 1.3.2010 13:14:23 administrátorem HaD. - Pondělí 1. března 2010 ve 13:15® spike
-
ladamaj> já jsem začínal(bylo mě 6 let) se splávkem a klubkem vlasce. A ryby to chytalo.
Až jsem byl starší koupil jsem si prut „Instant fisherman“(takový ten skládací co má 25cm složený) a tím chytal na plavanou další 3 roky.
Pak jsem si za našetřené peníze koupil prut Okuma a jednoduchý naviják(myslím s 1 ložiskem) a chytal vesele dál na plavanou. V půlce loňské sezony jsem koupil 2 teleskopy na klasickou položenou a chytal na ně. Zhruba za měsíc po koupení teleskopů jsem koupil vybavení na feeder a přívlač.:)
Tento příspěvek byl editován 1.3.2010 12:16:28 uživatelem spike. - Neděle 28. února 2010 v 17:31® chosebaits
-
dadinka>Ahoj.Dám ti radu,dojdi si k panu Rachačovy v Chomutově (je to u luny) a ten ti určitě poradí,není to ten který potřebuje kšeft,ale má raději spokojeného zákazníka.Není to jen prodejce,ale také rybář a ten ti určitě poradí dobře.
- Neděle 28. února 2010 ve 13:07® malej.uzasnak
-
dadinka> nebo se stačí zěptat v prodejně
- Neděle 28. února 2010 ve 12:05® dadinka
-
osprey> Ahoj já jsem už dříve chytala s kámošem zkoušela jsem si nadhazovat a také jsem si vytáhla z vody kapříka 45cm ale já pruty už mám akorát mi chybí ten naviják mno pak já newim do těch 1500kč bych do toho byla schopná dát a co bych chtěla chytat to je různý ale jak jsem chytala s kámošem byli jsme na nechranicích a pak jsme jezdily na hrádek a na jiřetín a chytali jsme většinou kapříky,cejny a amury takže na mimopstruhym revíru. PS:Děkuji za radu
- Neděle 28. února 2010 v 11:43® ladamaj
-
osperey>myslím že pokud se chce specializovat na určitý způsob chytání tak bych nezačínal u splávku a šel bych přímo do federu jen muj názor jinak máš pravdu splávek je splávek.
- Neděle 28. února 2010 v 10:13® Tommy
-
dadinka> No vidíš, já věděl,že Tě v tom Míra nenechá
- Sobota 27. února 2010 ve 23:24® osprey
-
dadinka: V klidu si přeber kde a jak budeš chytat, co chceš chytat, kolik peněz do toho chceš dát a napiš to sem. Něco vymyslíme.
Feeder je krásný, ale nutnost to není. Já hlásám názor, že nejlepší je začít se splávkem, ale pro některé lidi je to moc práce. Musí se tam myslet na několik věcí – nahazovat tam, kde jsem krmil, nastavovat vzdálenost splávku od háčku tak, aby nástraha byla u dna a hlídat, aby byl vlasec od prutu ke splávku napnutý.
- Sobota 27. února 2010 v 18:43® Tommy
-
dadinka> Ještě zkus jak Ti kluci radí tak Osprey má úžasný dvě dvd o feedru.Za ty peníze se vyplatí koupit
- Sobota 27. února 2010 v 18:07® dadinka
-
Tommy> nemáš třeba icq abys mi to všechno vysvětlil? nějak jsem pozadu
- Sobota 27. února 2010 v 18:01® Tommy
-
dadinka> To je takový to chytání na ty špičky.Je to taky na těžko
- Sobota 27. února 2010 v 17:56® dadinka
-
Tommy> vůbec netušim co to je
- Sobota 27. února 2010 v 17:53® Tommy
-
dadinka> a proč ne feeder? třeba
- Sobota 27. února 2010 v 17:50® dadinka
-
Tommy> mno tak já newim normální chytání
ještě se v tom nevyznám ale spíš na položenou
- Sobota 27. února 2010 v 15:07® Tommy
-
Jak.novi>
- Sobota 27. února 2010 v 15:04® Jak.novi
-
malej.uzasnak> Ty mně vážně udivuješ!
- Sobota 27. února 2010 v 15:02® Tommy
-
dadinka>A na jaké chytání?
- Sobota 27. února 2010 ve 14:34® proutnik
-
dadinka> no ja si myslim ze tady je spousta lidi co radi poradi a zrejme aji zkusenjsich kteri nepovazujou loziska za jedinej faktor podle ktereho si mas vybrat navijak
- Sobota 27. února 2010 ve 14:01® malej.uzasnak
-
dadinka> naviják se vybírá podle ložisek protože na 1 ložisko není dobrý tahat kapry takže idealní je 3 a více nemusí být príliž drahý tak 500Kč a časem až našetríš tak si koupíš dražsí kterej bude mít víc lozisek a víc vydrží