Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 23. ledna 2010 ve 23:14® dav

holub>trochu upřesni podmínky pro chytání a jeho využití

Čtvrtek 21. ledna 2010 v 16:29® zazatec
zazatec

džigit> :-D :-D :-D

Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 14:18® džigit

holub> tohle je psáno ve stylu koupím to,nevím co a neřeknu na co… Zkus přiblížit na CO :-)

Tento příspěvek byl editován 21.1.2010 13:19:05 uživatelem džigit.
Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 14:06® HaD
HaD

VÁŽENÍ NÁVŠTĚVNÍCI, OMLOUVÁME SE DLOUHÝ VÝPADEK ZPŮSOBENÝ S NEJVĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOSTÍ EXTERNÍM ÚTOKEM. PO DLOUHÝCH HODINÁCH SE NÁM PODAŘILO SYSTÉM OBNOVIT A DOŠLO POUZE K DROBNÝM ZTRÁTÁM – PŘÍSPĚVKY Z VČEREJŠÍHO DNE. PROVEDLI JSME BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ A VĚŘÍME, ŽE SE SITUACE NEBUDE OPAKOVAT.

DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ

Úterý 19. ledna 2010 ve 21:18® holub

kluci potřebuju poradit mohli by jste mi poslat odkaz na nějaký kvalitní prut tak do 1300 teleskop radši

Středa 13. ledna 2010 v 10:04® džigit

Jen pro upřesnění-souhlas s příspěvky přede mnou-název z tohoto určení skutečně vychází,ale možná jen prodejce neumí poradit a vysvětlit.Taky jsem kdysi pátral a většina odpovědí byla:„to jsou ty dlouhé s dělenou rukojetí“ :-)

Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:53® Jak.novi
Jak.novi

Paaja> Takový těžký mořský feeder :-) (na moři se dá s feederem chytat i docela jemně)

Tento příspěvek byl editován 11.1.2010 22:54:08 uživatelem Jak.novi.
Pondělí 11. ledna 2010 ve 22:40® osprey
osprey

Paaja> Jak.novi má pravdu. Jsou to pruty pro lov z pláže (proto ten příboj) a jsou to čtyřmetrová bidla s odhozovkou kolem 200 g pro hody za hranici 150 m.

Pak to strčíš do trubky a čekáš až se ti začne klepat špička…

Pondělí 11. ledna 2010 ve 20:59® Jak.novi
Jak.novi

Paaja> Obvykle, že jsou dělané na mořské příbojové chytání.

Tento příspěvek byl editován 11.1.2010 20:00:54 uživatelem Jak.novi.
Pondělí 11. ledna 2010 v 18:55® Paaja

Ahoj, nemohl by mi prosim někdo vysvětlit co znamena když je u prutů nebo naviáků napsáno že jsou SURFOVÉ?

Pondělí 11. ledna 2010 v 15:09® kaakii

Ahoj, chtěl bych začít rybařit a potřeboval bych pár rad ohledně vybavení.Chtěl bych lovit hlavně kapry na položenou, ale také si třeba sem tam zkusit plavanou a přívlač. Budu lovit na stojatých vodách (štěrkoviště, slepá ramena), ale nechystám se na žádné velké délky náhozů. Potřebuju poradit ohledně prutů tak do 1000kč a naviják taky v té ceně. Díky za rady.

Sobota 2. ledna 2010 v 17:03® slune
slune

nevíte někdo jestli je v Hodoníně rybářský kroužek ??

Čtvrtek 24. prosince 2009 v 17:23® HaD
HaD

Nejrozsáhlejší ATLAS RYB na československém internetu!

Po dlouhých přípravách jsme zavedli novou rubriku „Atlas ryb“ z pera M. Horáčka – Ospreye, který naleznete v záložce „Encyklopedie“. Mělo by se jednat o nejrozsáhlejší dílo na československém internetu a budeme jej nadále rozšiřovat. Současně s Atlasem ryb mírně „faceliftujeme“ design serveru s důrazem na vyniknutí obsahu a příjemnějšího pobytu u nás.

Hezké vánoce!

tým CHYTEJ.cz

Středa 23. prosince 2009 ve 13:40® HaD
HaD

Tak přátelé, kamarádi, rybáři! Přeji Vám klidné svátky a hodně zdraví v roce 2010!

A protože jste byli celý rok moc hodní, dostanete všichni během dnešní noci na CHYTEJ.CZ dlouho připravovaný dárek :-)

foto/diskuze/zaciname/2009/th-img29727.jpg
Pondělí 14. prosince 2009 v 18:29® b.gun

Bigpista> Když už jsi se dal do studování rybářské legislativy, pak bys ji měl číst trochu důkladněji a nikoliv pouze určité části, a také si to spojovat do souvislostí.

Pak by ses v zákoně o rybářství snadno dočetl, že pro účely tohoto zákona se rozumí lovem činnost směřující k ulovení a přisvojení si ryby nebo vodního organizmu – tudíž se tebou zmiňované ustanovení vztahuje jak na cílený lov hájených druhů ryb, tak na jejich přisvojení v případě neúmyslného ulovení (viz tvé „Jak mám vědět, co zrovna chytím?“).

Dále by ses dočetl, že rybářský orgán je oprávněn za určitých podmínek udělit výjimku k lovu elektrickým proudem. A právě to rybářská stráž kontroluje – zda osoba vlastní příslušné povolení a dodržuje stanovené podmínky pro tuto činnost. Ostatně to vše je napsané právě v tom oprávnění rybářské stráže, stačí to jen dočíst celé …

Podle zákona se v rybářském revíru a v rybníkářství lovit pod ledem (tzv. na dírkách) nesmí a k jeho povolení je opět potřeba výjimka. Dlužno dodat, že na většině vod (nejedná se o revíry) je tento lov provozován nelegálně bez patřičného povolení.

Pondělí 14. prosince 2009 v 17:31® Jak.novi
Jak.novi

Bigpista> Rybářský řád je napsán poněkud nešťastně.

Pondělí 14. prosince 2009 v 17:23® Bigpista
Bigpista

Jak.novi> Já bych to takhle chápal, ale pak jednou narazim na nějakýho svědomitýho pitomce, kterej to bude brát doslova. Je to paskvil. Stejně jako veškerá legislativa v ČR.

Pondělí 14. prosince 2009 ve 13:46® Jak.novi
Jak.novi

Bigpista> Na dírkách se chytat nesmí (povoleno jen na určitých revírech a ty jsou většinou soukromé) a to že se nesmí lovit určité druhy ryb, tak tím myslí jejich přivlastnění.

Pondělí 14. prosince 2009 ve 13:42® Bigpista
Bigpista

Tak už se blíží den D, kdy si půjdu vyřídit papíry. Proto študuju rybářský řád a musím říct, že z toho nejsem úplně moudrej. Zdá se mi to, nebo jsou tam trochu nesmysly? :-O Např.: (3) V rybářských revírech se zakazuje lov

1. vybraných druhů ryb po dobu jejich hájení z důvodu ochrany jejich

rozmnožování,

1. vybraných druhů ryb, které nedosáhly nejmenší lovné míry, z důvodu

ochrany těchto druhů ryb. Jak mám vědět, co zrovna chytím?

:-O Nebo: (2) Při lovu v rybářském revíru a v rybníkářství se zakazuje

1. užívat k lovu ryb elektrického proudu, lovit ryby pod ledem

Rybářská stráž v rybářském revíru je oprávněna

1. kontrolovat

3. osoby lovící ryby pomocí elektrického proudu… To si trochu odporuje, ne? A lovit ryby pod ledem – to se nesmí chytat na dírkách?

Omlouvám se, za dlouhý příspěvek, ale mám v tom zmatek a nerad bych pak o ty papíry zase přišel.8-(

Tento příspěvek byl editován 14.12.2009 12:45:12 uživatelem Bigpista.
Pondělí 14. prosince 2009 ve 12:00® Robur
Robur

Slune, už jsem odrostlejší a nemám u sebe papíry, ale fakticky se odpvoědi mohou různit, proožeje víc svazů a různá pravidla, ale neboj jen v detailech.

Bych se dost divil, kdyby jsi nic v Hodoníně nenašel.

Zalosti nějaké mít musíš, ale nemyslím, že by někdo přehnaně buzeroval 12letého kluka. Nejlepší je zajít k nějaké místní vodě a zeptat se rybářů, co tam chytají, kde má sídklo místní organizace a tam se pak jít zeptat. On určtiě někdo z Hodonína odpoví i zde a ušetří ti cestu.

Pondělí 14. prosince 2009 v 9:20® slune
slune

Ahoj rád bych si udělal rybářský lístek jenom mi není pár věcí jasných.Třeba to jestli můžu chytat na dva na dva pruty(myslím tím při plavané a na těžko)když je mi 12 let. A taky jestli se mnou musí být někdo dospělí nebo můžu jít na ryby sám ? A na ten rybářský lístek se dělají nějaké zkoušky je to lehké nebo tam po mě budou chtít abych jim z paměti řekl celý rybářský řád? Na stránkách českého rybářského svazu je toto: 1. Základní znalosti z poznání ryb a vodních organizmů.

2. Základní znalosti z biologie ryb a vodních organizmů.

3. Základní znalosti způsobů lovu ryb.

4. Základní znalosti o rybářském hospodaření v rybářských revírech.

5. Základní znalosti zákona č. 99/2004 Sb., o rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži, ochraně mořských rybolovných zdrojů a o změně některých zákonů (zákon o rybářství), jeho prováděcí vyhlášky č. 197/2004 Sb., v platném znění a Stanov ČRS (Stanovy ČRS nejsou součástí přílohy č. 6 oddílu III vyhlášky č. 197/2004 Sb., v platném znění)

Jo a taky co mám dělat když v našem městě není rybářský kroužek to bych se to asi musel naučit celé sám :-D

Sobota 12. prosince 2009 v 19:37® bukaj
bukaj

Nech na to pár minut tíct horkou vodu a pak pusť studenou jen na ten díl co chceš zasunout a pak to snad půjde. Já jsem to jednou takhle udělal první jsem sice zasunul ale druhý vysunul tak že už to nešlo ani takhle zasunout.

Pátek 11. prosince 2009 ve 20:07® Robur
Robur

zkus md olej, já měl stejný problém, akorát manželka dělala pořádek ve skříni a místo pixle s olejem tam nechal spray s bezb. lakem:-D , tak jsem to ještě přelakoval a pak ulomil

Pátek 11. prosince 2009 v 18:41® Sander
Sander

van > potřebuješ na to pomocníka, oba chytněte v rukavicích ten spoj (každý asi tak 2cm od spoje) a tlačte proti sobě.

Pátek 11. prosince 2009 v 18:33@ van

hele nemužu zasunout spicku teleskopu,daval jsem to pod vodu teplou i studenou,mazal a hovno,nemate nakej figl

Středa 9. prosince 2009 v 15:45® Piranha
Piranha

Ahoj zacinajici, kdyby nekdo mel tady zajem o vlacku a chtel by nejaky pruty, mam doma na prodej dva vlacaky, jeden je nechytanej jeste or. zabalnej ve slide, DAM Black Panther 2,70 a druhej je chytanej ale ve 100% stavu DAM Green Colibris 2,1 na okouny jak delanej. Mel jsem to v aukci zde na chytej, ale zatim mi zustali.Zacinaj mi tu prekazet.Oba necham celkem za 1300,–- Pokud ma nekdo zajem tak na osobku, diky.

Čtvrtek 3. prosince 2009 v 11:23® osprey
osprey

jirka10> To nic není, jsou i rozdíly 0,16 vs 0,19 reálně (jisté Trabucco – ale jinak dobré) a dokonce ještě horší.

Průšvih je to pro borce, co si seženou vzoreček na výpočet kapacity navijáku, spočítají to pomalu na centimetry a pak se jim tam čtyřicet metrů nevejde, protože výrobce kecá o průměru:-))

Čtvrtek 3. prosince 2009 v 11:17® jirka10

osprey> jj, je to přesně tak, jak píšeš. Jen mě štve, že já ten mikrometr mám :-) jdu koupit ,16 a oni mě podvedou a dají mi ,18

Čtvrtek 3. prosince 2009 v 11:06® osprey
osprey

jirka10> S tím průměrem je to u Raptora pravda, ale totéž platí pro 80% dalších vlasců. Z těch, co jsem psal, třeba pro Konger Steelon a Stroft GTM.

Neřeším to. Chytám s tím, s čím zvládnu nástrahu i rybu. Narozdíl ode mě ryby mikrometr nemají. :-)

Čtvrtek 3. prosince 2009 v 10:33® jirka10

Mě překvapil Esox Raptor, už o tomto vlasci psal Osprey. Řekl bych, že to je za málo peněz hodně muziky. Jen pozor na průměr, nějak se mi to nezdálo a tak jsem ho přeměřil. 0,16 má 0,18 a 0,18 něco málo přes 0,20 Ale jinak má docela dobré vlastnosti a za cenu jestli si dobře pamatuji asi 50 korun za 100 metrů