Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 23. ledna 2010 ve 23:14® dav
-
holub>trochu upřesni podmínky pro chytání a jeho využití
- Čtvrtek 21. ledna 2010 v 16:29® zazatec
-
džigit>
- Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 14:18® džigit
-
holub> tohle je psáno ve stylu koupím to,nevím co a neřeknu na co… Zkus přiblížit na CO
Tento příspěvek byl editován 21.1.2010 13:19:05 uživatelem džigit. - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 14:06® HaD
-
VÁŽENÍ NÁVŠTĚVNÍCI, OMLOUVÁME SE DLOUHÝ VÝPADEK ZPŮSOBENÝ S NEJVĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOSTÍ EXTERNÍM ÚTOKEM. PO DLOUHÝCH HODINÁCH SE NÁM PODAŘILO SYSTÉM OBNOVIT A DOŠLO POUZE K DROBNÝM ZTRÁTÁM – PŘÍSPĚVKY Z VČEREJŠÍHO DNE. PROVEDLI JSME BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ A VĚŘÍME, ŽE SE SITUACE NEBUDE OPAKOVAT.
DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ
- Úterý 19. ledna 2010 ve 21:18® holub
-
kluci potřebuju poradit mohli by jste mi poslat odkaz na nějaký kvalitní prut tak do 1300 teleskop radši
- Středa 13. ledna 2010 v 10:04® džigit
-
Jen pro upřesnění-souhlas s příspěvky přede mnou-název z tohoto určení skutečně vychází,ale možná jen prodejce neumí poradit a vysvětlit.Taky jsem kdysi pátral a většina odpovědí byla:„to jsou ty dlouhé s dělenou rukojetí“
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:53® Jak.novi
-
Paaja> Takový těžký mořský feeder
Tento příspěvek byl editován 11.1.2010 22:54:08 uživatelem Jak.novi.(na moři se dá s feederem chytat i docela jemně)
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 22:40® osprey
-
Paaja> Jak.novi má pravdu. Jsou to pruty pro lov z pláže (proto ten příboj) a jsou to čtyřmetrová bidla s odhozovkou kolem 200 g pro hody za hranici 150 m.
Pak to strčíš do trubky a čekáš až se ti začne klepat špička…
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 20:59® Jak.novi
-
Paaja> Obvykle, že jsou dělané na mořské příbojové chytání.
Tento příspěvek byl editován 11.1.2010 20:00:54 uživatelem Jak.novi. - Pondělí 11. ledna 2010 v 18:55® Paaja
-
Ahoj, nemohl by mi prosim někdo vysvětlit co znamena když je u prutů nebo naviáků napsáno že jsou SURFOVÉ?
- Pondělí 11. ledna 2010 v 15:09® kaakii
-
Ahoj, chtěl bych začít rybařit a potřeboval bych pár rad ohledně vybavení.Chtěl bych lovit hlavně kapry na položenou, ale také si třeba sem tam zkusit plavanou a přívlač. Budu lovit na stojatých vodách (štěrkoviště, slepá ramena), ale nechystám se na žádné velké délky náhozů. Potřebuju poradit ohledně prutů tak do 1000kč a naviják taky v té ceně. Díky za rady.
- Sobota 2. ledna 2010 v 17:03® slune
-
nevíte někdo jestli je v Hodoníně rybářský kroužek ??
- Čtvrtek 24. prosince 2009 v 17:23® HaD
-
Nejrozsáhlejší ATLAS RYB na československém internetu!
Po dlouhých přípravách jsme zavedli novou rubriku „Atlas ryb“ z pera M. Horáčka – Ospreye, který naleznete v záložce „Encyklopedie“. Mělo by se jednat o nejrozsáhlejší dílo na československém internetu a budeme jej nadále rozšiřovat. Současně s Atlasem ryb mírně „faceliftujeme“ design serveru s důrazem na vyniknutí obsahu a příjemnějšího pobytu u nás.
Hezké vánoce!
tým CHYTEJ.cz
- Středa 23. prosince 2009 ve 13:40® HaD
-
Tak přátelé, kamarádi, rybáři! Přeji Vám klidné svátky a hodně zdraví v roce 2010!
A protože jste byli celý rok moc hodní, dostanete všichni během dnešní noci na CHYTEJ.CZ dlouho připravovaný dárek
- Pondělí 14. prosince 2009 v 18:29® b.gun
-
Bigpista> Když už jsi se dal do studování rybářské legislativy, pak bys ji měl číst trochu důkladněji a nikoliv pouze určité části, a také si to spojovat do souvislostí.
Pak by ses v zákoně o rybářství snadno dočetl, že pro účely tohoto zákona se rozumí lovem činnost směřující k ulovení a přisvojení si ryby nebo vodního organizmu – tudíž se tebou zmiňované ustanovení vztahuje jak na cílený lov hájených druhů ryb, tak na jejich přisvojení v případě neúmyslného ulovení (viz tvé „Jak mám vědět, co zrovna chytím?“).
Dále by ses dočetl, že rybářský orgán je oprávněn za určitých podmínek udělit výjimku k lovu elektrickým proudem. A právě to rybářská stráž kontroluje – zda osoba vlastní příslušné povolení a dodržuje stanovené podmínky pro tuto činnost. Ostatně to vše je napsané právě v tom oprávnění rybářské stráže, stačí to jen dočíst celé …
Podle zákona se v rybářském revíru a v rybníkářství lovit pod ledem (tzv. na dírkách) nesmí a k jeho povolení je opět potřeba výjimka. Dlužno dodat, že na většině vod (nejedná se o revíry) je tento lov provozován nelegálně bez patřičného povolení.
- Pondělí 14. prosince 2009 v 17:31® Jak.novi
-
Bigpista> Rybářský řád je napsán poněkud nešťastně.
- Pondělí 14. prosince 2009 v 17:23® Bigpista
-
Jak.novi> Já bych to takhle chápal, ale pak jednou narazim na nějakýho svědomitýho pitomce, kterej to bude brát doslova. Je to paskvil. Stejně jako veškerá legislativa v ČR.
- Pondělí 14. prosince 2009 ve 13:46® Jak.novi
-
Bigpista> Na dírkách se chytat nesmí (povoleno jen na určitých revírech a ty jsou většinou soukromé) a to že se nesmí lovit určité druhy ryb, tak tím myslí jejich přivlastnění.
- Pondělí 14. prosince 2009 ve 13:42® Bigpista
-
Tak už se blíží den D, kdy si půjdu vyřídit papíry. Proto študuju rybářský řád a musím říct, že z toho nejsem úplně moudrej. Zdá se mi to, nebo jsou tam trochu nesmysly?
Např.: (3) V rybářských revírech se zakazuje lov
- vybraných druhů ryb po dobu jejich hájení z důvodu ochrany jejich
rozmnožování,
- vybraných druhů ryb, které nedosáhly nejmenší lovné míry, z důvodu
ochrany těchto druhů ryb. Jak mám vědět, co zrovna chytím?
Nebo: (2) Při lovu v rybářském revíru a v rybníkářství se zakazuje
- užívat k lovu ryb elektrického proudu, lovit ryby pod ledem
Rybářská stráž v rybářském revíru je oprávněna
- kontrolovat
3. osoby lovící ryby pomocí elektrického proudu… To si trochu odporuje, ne? A lovit ryby pod ledem – to se nesmí chytat na dírkách?
Omlouvám se, za dlouhý příspěvek, ale mám v tom zmatek a nerad bych pak o ty papíry zase přišel.
Tento příspěvek byl editován 14.12.2009 12:45:12 uživatelem Bigpista. - Pondělí 14. prosince 2009 ve 12:00® Robur
-
Slune, už jsem odrostlejší a nemám u sebe papíry, ale fakticky se odpvoědi mohou různit, proožeje víc svazů a různá pravidla, ale neboj jen v detailech.
Bych se dost divil, kdyby jsi nic v Hodoníně nenašel.
Zalosti nějaké mít musíš, ale nemyslím, že by někdo přehnaně buzeroval 12letého kluka. Nejlepší je zajít k nějaké místní vodě a zeptat se rybářů, co tam chytají, kde má sídklo místní organizace a tam se pak jít zeptat. On určtiě někdo z Hodonína odpoví i zde a ušetří ti cestu.
- Pondělí 14. prosince 2009 v 9:20® slune
-
Ahoj rád bych si udělal rybářský lístek jenom mi není pár věcí jasných.Třeba to jestli můžu chytat na dva na dva pruty(myslím tím při plavané a na těžko)když je mi 12 let. A taky jestli se mnou musí být někdo dospělí nebo můžu jít na ryby sám ? A na ten rybářský lístek se dělají nějaké zkoušky je to lehké nebo tam po mě budou chtít abych jim z paměti řekl celý rybářský řád? Na stránkách českého rybářského svazu je toto: 1. Základní znalosti z poznání ryb a vodních organizmů.
2. Základní znalosti z biologie ryb a vodních organizmů.
3. Základní znalosti způsobů lovu ryb.
4. Základní znalosti o rybářském hospodaření v rybářských revírech.
5. Základní znalosti zákona č. 99/2004 Sb., o rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži, ochraně mořských rybolovných zdrojů a o změně některých zákonů (zákon o rybářství), jeho prováděcí vyhlášky č. 197/2004 Sb., v platném znění a Stanov ČRS (Stanovy ČRS nejsou součástí přílohy č. 6 oddílu III vyhlášky č. 197/2004 Sb., v platném znění)
Jo a taky co mám dělat když v našem městě není rybářský kroužek to bych se to asi musel naučit celé sám
- Sobota 12. prosince 2009 v 19:37® bukaj
-
Nech na to pár minut tíct horkou vodu a pak pusť studenou jen na ten díl co chceš zasunout a pak to snad půjde. Já jsem to jednou takhle udělal první jsem sice zasunul ale druhý vysunul tak že už to nešlo ani takhle zasunout.
- Pátek 11. prosince 2009 ve 20:07® Robur
-
zkus md olej, já měl stejný problém, akorát manželka dělala pořádek ve skříni a místo pixle s olejem tam nechal spray s bezb. lakem
, tak jsem to ještě přelakoval a pak ulomil
- Pátek 11. prosince 2009 v 18:41® Sander
-
van > potřebuješ na to pomocníka, oba chytněte v rukavicích ten spoj (každý asi tak 2cm od spoje) a tlačte proti sobě.
- Pátek 11. prosince 2009 v 18:33@ van
-
hele nemužu zasunout spicku teleskopu,daval jsem to pod vodu teplou i studenou,mazal a hovno,nemate nakej figl
- Středa 9. prosince 2009 v 15:45® Piranha
-
Ahoj zacinajici, kdyby nekdo mel tady zajem o vlacku a chtel by nejaky pruty, mam doma na prodej dva vlacaky, jeden je nechytanej jeste or. zabalnej ve slide, DAM Black Panther 2,70 a druhej je chytanej ale ve 100% stavu DAM Green Colibris 2,1 na okouny jak delanej. Mel jsem to v aukci zde na chytej, ale zatim mi zustali.Zacinaj mi tu prekazet.Oba necham celkem za 1300,–- Pokud ma nekdo zajem tak na osobku, diky.
- Čtvrtek 3. prosince 2009 v 11:23® osprey
-
jirka10> To nic není, jsou i rozdíly 0,16 vs 0,19 reálně (jisté Trabucco – ale jinak dobré) a dokonce ještě horší.
Průšvih je to pro borce, co si seženou vzoreček na výpočet kapacity navijáku, spočítají to pomalu na centimetry a pak se jim tam čtyřicet metrů nevejde, protože výrobce kecá o průměru
- Čtvrtek 3. prosince 2009 v 11:17® jirka10
-
osprey> jj, je to přesně tak, jak píšeš. Jen mě štve, že já ten mikrometr mám
jdu koupit ,16 a oni mě podvedou a dají mi ,18
- Čtvrtek 3. prosince 2009 v 11:06® osprey
-
jirka10> S tím průměrem je to u Raptora pravda, ale totéž platí pro 80% dalších vlasců. Z těch, co jsem psal, třeba pro Konger Steelon a Stroft GTM.
Neřeším to. Chytám s tím, s čím zvládnu nástrahu i rybu. Narozdíl ode mě ryby mikrometr nemají.
- Čtvrtek 3. prosince 2009 v 10:33® jirka10
-
Mě překvapil Esox Raptor, už o tomto vlasci psal Osprey. Řekl bych, že to je za málo peněz hodně muziky. Jen pozor na průměr, nějak se mi to nezdálo a tak jsem ho přeměřil. 0,16 má 0,18 a 0,18 něco málo přes 0,20 Ale jinak má docela dobré vlastnosti a za cenu jestli si dobře pamatuji asi 50 korun za 100 metrů